SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też uwielbiam pepco. :) I jeśli będzie chłopczyk no to ubranka mamy a jak dziewczynka też :P Generalnie kupimy łóżeczko, wózek no i wiadomo jakieś rzeczy kupię, ale nie muszę na szczęście kupować wszystkiego od A do Z. :)

3i49krhm19wid3ce.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O pepco bardzo fajny sklep z naprawdę fajnymi rzeczami! :D mamy trochę rzeczy stamtąd u bardzo sobie chwalimy ;) Andrzejek ręczniczek (chyba z pepco albo równie "drogiego" sklepu ;) ) mega uwielbia- zresztą przesłane zdjęcie samo za siebie mowi :D
    I tak, jeśli jest takie drogie to nie, nie kupię :P czy chrześniakowi czy synkowie-no nie i koniec. Ceny codziennych rzeczy powalają. Ale zobaczcie ceny rzeczy okolicznościowych to dopiero padniecie i przez tydzień nie wstaniecie :D
    Jak widzę cos co dziecko założy RAZ (przykład-rzeczy na chrzest) a kosztuje 100zl albo i więcej... O no opcji nie ma... Bez sensu to. Ale takie ceny są...
    My na szczęście tego typu rzeczy juz mamy bo bym zwariowała mając kupować za tyle cos na raz...

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • terka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    Ja też uwielbiam pepco. :) I jeśli będzie chłopczyk no to ubranka mamy a jak dziewczynka też :P Generalnie kupimy łóżeczko, wózek no i wiadomo jakieś rzeczy kupię, ale nie muszę na szczęście kupować wszystkiego od A do Z. :)

To bardzo ułatwia sprawę młodym rodzicom ;)
    My wózek mamy używamy (ceny wozkow tez, jak wszystko, mnie powaliły), łóżeczko także. Materac kupiliśmy nowy ale tez trafiła sie promocja :P A młody w obu przeszczęśliwy ;) na spacerze tylko w wozku, tam mu najlepiej, najwygodniej i najmilej :D potrafi bite 2h spac bo go fajnie lekko buja s nie szarpie (dobre amortyzatory na śląskich, a właściwie chyba polskich drogach-podstawa ;) ) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2018, 18:13

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka a jaki kupiliście wózek?

MissKathy92 lubi tę wiadomość

3i49krhm19wid3ce.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po. Ogólnie to spoko, bez maglowania itd. W poniedziałek da mi znać co i jak bo ma jeszcze 1 rozmowę. Ale kazała mi się tym nie stresować więc może chce mnie tylko wziąć na przetrzymanie? Że nie od razu mnie bierze. Najgorsze że pierwsza umowę musi mi dać na 3 miesiące wg przepisów. A jak zajde w ciążę teraz to nie wiem, będę gwizdac chyba... ale myślę że byłaby spoko i przedłużyła bo sama jest młodą mamą która dopiero wróciła z macierzyńskiego.

panipuchatkowa, panipuchatkowa, Magdaa21, MissKathy92, an1315, terka lubią tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Patulka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak, 'dla dzieci' = +300% do ceny to samo z napisem 'slubne'... Wozki to tylko oglądałam w sklepie.. tak to kupiłam używany ponad połowę taniej... W spacerówkę ewentualnie nowa zainwestuję, ale to będę widzieć jak mała lubi jeździć w wózku...
    Z zabawek narazie nic nie kupuje. Napewno będę inwestować w karuzelę i coś do wózka .. tak to jestem anty zabawkowa :D ewentualnie będę kupować te interaktywne ale to też używane bo ceny powalają...
    A ubranka to kupuje na wyprzedaży w smyku bo fajne promocje teraz.. a tak to albo mam od koleżanek za grosze... I nie patrzę na metke, bo nie muszę mieć wszystkiego firmowego... Ważne by mi się podobało :D ale w Pepco są fajne rzeczy... W Lidlu też fajne jakosciowo... Jedynie co to w Biedronce nigdy nic nie kupiłam z ciuchów. A nawet i mogę kupować na targu... Tylko tam czasami ceny jak w sklepie...

Alex to fajnie że rozmowa się udała :) niestety takie są wymogi że pierwsza musi być 'na okres próbny' a kolejna może być nawet i na stałe... Takie niestety przepisy polskie :/

iv09gu1rb7ycgb9v.png
    Jagoda, 13.10.2018 52cm 2,700g <3
  • terka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex ale jak to wg przepisów musi dać na 3msc. Wcale nie musi... Może od razu dać na stałe jesli chce. Dziwne gadanie...
    Ale bądź dobrej myśli :) możliwe że spodobałaś jej sie, ale chce dać szanse tej drugiej osobie a nie odwoływać spotkanie. Ale widzi Ciebie po tym spotkaniu :)

• terka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    terka a jaki kupiliście wózek?

W sensie firma? Teutonia. Dokładnego modelu nie znam bo to starszy model, którego nie maja juz chyba w sprzedaży nawet XD

• Mari92 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex to kciuki, żeby Cię zatrudnili :-)

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • terka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka wrote:
    O tak, 'dla dzieci' = +300% do ceny to samo z napisem 'slubne'... Wozki to tylko oglądałam w sklepie.. tak to kupiłam używany ponad połowę taniej... W spacerówkę ewentualnie nowa zainwestuję, ale to będę widzieć jak mała lubi jeździć w wózku...
    Z zabawek narazie nic nie kupuje. Napewno będę inwestować w karuzelę i coś do wózka .. tak to jestem anty zabawkowa :D ewentualnie będę kupować te interaktywne ale to też używane bo ceny powalają...
    A ubranka to kupuje na wyprzedaży w smyku bo fajne promocje teraz.. a tak to albo mam od koleżanek za grosze... I nie patrzę na metke, bo nie muszę mieć wszystkiego firmowego... Ważne by mi się podobało :D ale w Pepco są fajne rzeczy... W Lidlu też fajne jakosciowo... Jedynie co to w Biedronce nigdy nic nie kupiłam z ciuchów. A nawet i mogę kupować na targu... Tylko tam czasami ceny jak w sklepie...

Alex to fajnie że rozmowa się udała :) niestety takie są wymogi że pierwsza musi być 'na okres próbny' a kolejna może być nawet i na stałe... Takie niestety przepisy polskie :/

Haha to samo chciałam napisać - nazwa dziecięce i ślubne to to samo-cena kosmos :D
    No z tym targiem to wlasnie często jak w sklepie... niestety...
    Widzę że nie tylko ja antyzabawkowa jestem :P znaczy coś tam mały mieć będzie oczywiście ale bardziej zeby go rozwijać a nie cofać :P no od klocków sie nie uchowam z czasem :P od różnego rodzaju wieżyczek i budowli i huku przy spadaniu też nie :D eh to będą czasy :D :D XD

• Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka, dokładnie masz rację. Ja też lidl, pepco, Smyk na przecenach.. Bo tak to nie ma sensu.

Kurcze, na forum znowu dyskusja bo ktoś miał kontrolę z zusu. Masakra jakaś. W 37tyg wysyłają dziewczynę na badania do ich lekarza... Masakra.

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda na jakim foorum jesteś? No nieźle..

3i49krhm19wid3ce.png
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grupa Mama we Wrocławiu na fb..

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Andii Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osobiście uważam że ceny dziecięcych ubranek nie są wysokie jeśli VAT 23% jest taki sam narzucony jak u odzieży dla dorosłych. Nie którzy patrzą na ilość nie na jakość a inni odwrotnie. Pepco osobiście również chwale, jeśli tylko ubranka są prane nie w wyższej niż 30/40stopni to sie trzymają ;) jeśli chodzi o takie typowe firmy to Zara ma wysokie ceny nie adekwatne do jakości. Najtaniej kupicie na aliexpress ciuszki ale jakość pozostawia wiele do życzenia choć są zwolennicy

Starania o drugie dziecko
  • Andii Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam o Lidlu zajebista jakość, super cena. Szczerze polecam-rewelka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2018, 20:46

Starania o drugie dziecko
  • Patulka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka, ja jestem anty zabawkowa dlatego że po pierwsze te zabawki są 'na chwile' potem dziecko rzuca je w kąt... A po drugie niektóre ich nie szanują i też zaraz do kosza idą... Ale takie typu klocki to nimi będzie się bawić, bo można dokupić jakieś by było więcej no i jest to zabawka na dłużej :) bo dla mnie jest bez sensu kupowanie stu tysięcy samochodzików czy lalek... Bo i tak dziecko bawi się jednym... Tak samo pluszaki. Są w pewnym rodzaju ozdoba no i 'zbieraczem kurzu'.. dlatego już od teraz powtarzam wszystkim że nie chce zabawek dla dziecka..wolę by np kilka osób się złożyło i kupiło bo jakiś rowerek bo to się bardziej przyda niż setną lalkę Barbie... Zresztą od małego będę uczyć swoje dzieci ze nie liczą się prezenty, tylko pamięć :)

Magdaa21 lubi tę wiadomość

iv09gu1rb7ycgb9v.png

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w Lidlu jeszcze nic nie kupiłam ubraniowego, czas coś kupić a alie bardzo lubię. :P

3i49krhm19wid3ce.png
  • Patulka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, może ktoś życzliwy te mamusie podpierdziela? Ewentualnie są zawody w których można pracować do porodu... Chociaż nie rozumiem tego w dzisiejszych czasach... Jeszcze w okresie letnim gdzie jest naprawdę ciężko kobiecie w ciąży... Wzięliby się tak naprawdę za tych co naprawdę udają, typu grypa czy przeziębienie... Albo tych co pracują na czarno a mają renty... Bo dla mnie w obecnych czasach może ciąża nie jest chorobą, ale powinna być inaczej traktowana, bo czasami o nie ciężko... A potem mówi że że nie ma kto pracować na emerytury . No nie ma bo się nie rodzą :D

iv09gu1rb7ycgb9v.png
  • Patulka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    w Lidlu jeszcze nic nie kupiłam ubraniowego, czas coś kupić a alie bardzo lubię. :P
    Na allie to jest loteria według mnie... Czasami trzeba kupować z polecanych linków chociaż jest te 10zl drożej, niż kupić z tego tańszego...ale są zwolennicy tylko kupowania z chin, bo jak widzę ile ludzie potrafią na elektronikę wydać, to przecież w Polsce czasami kupi się coś w tej cenie i na miejscu

iv09gu1rb7ycgb9v.png
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem.. Tak podczytuje, ale nie pytam o nic. Powiem Wam, że dziś mam taki dzień, że wszystkim się przejmuje. Tym że po roku macierzyńskiego będę musiała wrócić do pracy, dać dziecko do żłobka, że nawet jak zajde w ciążę w międzyczasie to przecież nie pójdę od razu na l4 bo będą kontrole, ja nie wiem, tyle czasu na to mam, wszystko się może zdarzyć, a ja tak schizuje :(

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
‹‹ 1467 1468 1469 1470 1471 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ