Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też uwielbiam pepco. :) I jeśli będzie chłopczyk no to ubranka mamy a jak dziewczynka też :P Generalnie kupimy łóżeczko, wózek no i wiadomo jakieś rzeczy kupię, ale nie muszę na szczęście kupować wszystkiego od A do Z. :)

3i49krhm19wid3ce.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O pepco bardzo fajny sklep z naprawdę fajnymi rzeczami! :D mamy trochę rzeczy stamtąd u bardzo sobie chwalimy ;) Andrzejek ręczniczek (chyba z pepco albo równie "drogiego" sklepu ;) ) mega uwielbia- zresztą przesłane zdjęcie samo za siebie mowi :D
    I tak, jeśli jest takie drogie to nie, nie kupię :P czy chrześniakowi czy synkowie-no nie i koniec. Ceny codziennych rzeczy powalają. Ale zobaczcie ceny rzeczy okolicznościowych to dopiero padniecie i przez tydzień nie wstaniecie :D
    Jak widzę cos co dziecko założy RAZ (przykład-rzeczy na chrzest) a kosztuje 100zl albo i więcej... O no opcji nie ma... Bez sensu to. Ale takie ceny są...
    My na szczęście tego typu rzeczy juz mamy bo bym zwariowała mając kupować za tyle cos na raz...

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • terka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    Ja też uwielbiam pepco. :) I jeśli będzie chłopczyk no to ubranka mamy a jak dziewczynka też :P Generalnie kupimy łóżeczko, wózek no i wiadomo jakieś rzeczy kupię, ale nie muszę na szczęście kupować wszystkiego od A do Z. :)

To bardzo ułatwia sprawę młodym rodzicom ;)
    My wózek mamy używamy (ceny wozkow tez, jak wszystko, mnie powaliły), łóżeczko także. Materac kupiliśmy nowy ale tez trafiła sie promocja :P A młody w obu przeszczęśliwy ;) na spacerze tylko w wozku, tam mu najlepiej, najwygodniej i najmilej :D potrafi bite 2h spac bo go fajnie lekko buja s nie szarpie (dobre amortyzatory na śląskich, a właściwie chyba polskich drogach-podstawa ;) ) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2018, 18:13

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka a jaki kupiliście wózek?

MissKathy92 lubi tę wiadomość

3i49krhm19wid3ce.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po. Ogólnie to spoko, bez maglowania itd. W poniedziałek da mi znać co i jak bo ma jeszcze 1 rozmowę. Ale kazała mi się tym nie stresować więc może chce mnie tylko wziąć na przetrzymanie? Że nie od razu mnie bierze. Najgorsze że pierwsza umowę musi mi dać na 3 miesiące wg przepisów. A jak zajde w ciążę teraz to nie wiem, będę gwizdac chyba... ale myślę że byłaby spoko i przedłużyła bo sama jest młodą mamą która dopiero wróciła z macierzyńskiego.

panipuchatkowa, panipuchatkowa, Magdaa21, MissKathy92, an1315, terka lubią tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Patulka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak, 'dla dzieci' = +300% do ceny to samo z napisem 'slubne'... Wozki to tylko oglądałam w sklepie.. tak to kupiłam używany ponad połowę taniej... W spacerówkę ewentualnie nowa zainwestuję, ale to będę widzieć jak mała lubi jeździć w wózku...
    Z zabawek narazie nic nie kupuje. Napewno będę inwestować w karuzelę i coś do wózka .. tak to jestem anty zabawkowa :D ewentualnie będę kupować te interaktywne ale to też używane bo ceny powalają...
    A ubranka to kupuje na wyprzedaży w smyku bo fajne promocje teraz.. a tak to albo mam od koleżanek za grosze... I nie patrzę na metke, bo nie muszę mieć wszystkiego firmowego... Ważne by mi się podobało :D ale w Pepco są fajne rzeczy... W Lidlu też fajne jakosciowo... Jedynie co to w Biedronce nigdy nic nie kupiłam z ciuchów. A nawet i mogę kupować na targu... Tylko tam czasami ceny jak w sklepie...

Alex to fajnie że rozmowa się udała :) niestety takie są wymogi że pierwsza musi być 'na okres próbny' a kolejna może być nawet i na stałe... Takie niestety przepisy polskie :/

iv09gu1rb7ycgb9v.png
    Jagoda, 13.10.2018 52cm 2,700g <3
  • terka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex ale jak to wg przepisów musi dać na 3msc. Wcale nie musi... Może od razu dać na stałe jesli chce. Dziwne gadanie...
    Ale bądź dobrej myśli :) możliwe że spodobałaś jej sie, ale chce dać szanse tej drugiej osobie a nie odwoływać spotkanie. Ale widzi Ciebie po tym spotkaniu :)

• terka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    terka a jaki kupiliście wózek?

W sensie firma? Teutonia. Dokładnego modelu nie znam bo to starszy model, którego nie maja juz chyba w sprzedaży nawet XD

• Mari92 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex to kciuki, żeby Cię zatrudnili :-)

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • terka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka wrote:
    O tak, 'dla dzieci' = +300% do ceny to samo z napisem 'slubne'... Wozki to tylko oglądałam w sklepie.. tak to kupiłam używany ponad połowę taniej... W spacerówkę ewentualnie nowa zainwestuję, ale to będę widzieć jak mała lubi jeździć w wózku...
    Z zabawek narazie nic nie kupuje. Napewno będę inwestować w karuzelę i coś do wózka .. tak to jestem anty zabawkowa :D ewentualnie będę kupować te interaktywne ale to też używane bo ceny powalają...
    A ubranka to kupuje na wyprzedaży w smyku bo fajne promocje teraz.. a tak to albo mam od koleżanek za grosze... I nie patrzę na metke, bo nie muszę mieć wszystkiego firmowego... Ważne by mi się podobało :D ale w Pepco są fajne rzeczy... W Lidlu też fajne jakosciowo... Jedynie co to w Biedronce nigdy nic nie kupiłam z ciuchów. A nawet i mogę kupować na targu... Tylko tam czasami ceny jak w sklepie...

Alex to fajnie że rozmowa się udała :) niestety takie są wymogi że pierwsza musi być 'na okres próbny' a kolejna może być nawet i na stałe... Takie niestety przepisy polskie :/

Haha to samo chciałam napisać - nazwa dziecięce i ślubne to to samo-cena kosmos :D
    No z tym targiem to wlasnie często jak w sklepie... niestety...
    Widzę że nie tylko ja antyzabawkowa jestem :P znaczy coś tam mały mieć będzie oczywiście ale bardziej zeby go rozwijać a nie cofać :P no od klocków sie nie uchowam z czasem :P od różnego rodzaju wieżyczek i budowli i huku przy spadaniu też nie :D eh to będą czasy :D :D XD

• Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka, dokładnie masz rację. Ja też lidl, pepco, Smyk na przecenach.. Bo tak to nie ma sensu.

Kurcze, na forum znowu dyskusja bo ktoś miał kontrolę z zusu. Masakra jakaś. W 37tyg wysyłają dziewczynę na badania do ich lekarza... Masakra.

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda na jakim foorum jesteś? No nieźle..

3i49krhm19wid3ce.png
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grupa Mama we Wrocławiu na fb..

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Andii Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osobiście uważam że ceny dziecięcych ubranek nie są wysokie jeśli VAT 23% jest taki sam narzucony jak u odzieży dla dorosłych. Nie którzy patrzą na ilość nie na jakość a inni odwrotnie. Pepco osobiście również chwale, jeśli tylko ubranka są prane nie w wyższej niż 30/40stopni to sie trzymają ;) jeśli chodzi o takie typowe firmy to Zara ma wysokie ceny nie adekwatne do jakości. Najtaniej kupicie na aliexpress ciuszki ale jakość pozostawia wiele do życzenia choć są zwolennicy

Starania o drugie dziecko
  • Andii Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam o Lidlu zajebista jakość, super cena. Szczerze polecam-rewelka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2018, 20:46

Starania o drugie dziecko
  • Patulka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka, ja jestem anty zabawkowa dlatego że po pierwsze te zabawki są 'na chwile' potem dziecko rzuca je w kąt... A po drugie niektóre ich nie szanują i też zaraz do kosza idą... Ale takie typu klocki to nimi będzie się bawić, bo można dokupić jakieś by było więcej no i jest to zabawka na dłużej :) bo dla mnie jest bez sensu kupowanie stu tysięcy samochodzików czy lalek... Bo i tak dziecko bawi się jednym... Tak samo pluszaki. Są w pewnym rodzaju ozdoba no i 'zbieraczem kurzu'.. dlatego już od teraz powtarzam wszystkim że nie chce zabawek dla dziecka..wolę by np kilka osób się złożyło i kupiło bo jakiś rowerek bo to się bardziej przyda niż setną lalkę Barbie... Zresztą od małego będę uczyć swoje dzieci ze nie liczą się prezenty, tylko pamięć :)

Magdaa21 lubi tę wiadomość

iv09gu1rb7ycgb9v.png

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w Lidlu jeszcze nic nie kupiłam ubraniowego, czas coś kupić a alie bardzo lubię. :P

3i49krhm19wid3ce.png
  • Patulka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, może ktoś życzliwy te mamusie podpierdziela? Ewentualnie są zawody w których można pracować do porodu... Chociaż nie rozumiem tego w dzisiejszych czasach... Jeszcze w okresie letnim gdzie jest naprawdę ciężko kobiecie w ciąży... Wzięliby się tak naprawdę za tych co naprawdę udają, typu grypa czy przeziębienie... Albo tych co pracują na czarno a mają renty... Bo dla mnie w obecnych czasach może ciąża nie jest chorobą, ale powinna być inaczej traktowana, bo czasami o nie ciężko... A potem mówi że że nie ma kto pracować na emerytury . No nie ma bo się nie rodzą :D

iv09gu1rb7ycgb9v.png
  • Patulka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    w Lidlu jeszcze nic nie kupiłam ubraniowego, czas coś kupić a alie bardzo lubię. :P
    Na allie to jest loteria według mnie... Czasami trzeba kupować z polecanych linków chociaż jest te 10zl drożej, niż kupić z tego tańszego...ale są zwolennicy tylko kupowania z chin, bo jak widzę ile ludzie potrafią na elektronikę wydać, to przecież w Polsce czasami kupi się coś w tej cenie i na miejscu

iv09gu1rb7ycgb9v.png
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem.. Tak podczytuje, ale nie pytam o nic. Powiem Wam, że dziś mam taki dzień, że wszystkim się przejmuje. Tym że po roku macierzyńskiego będę musiała wrócić do pracy, dać dziecko do żłobka, że nawet jak zajde w ciążę w międzyczasie to przecież nie pójdę od razu na l4 bo będą kontrole, ja nie wiem, tyle czasu na to mam, wszystko się może zdarzyć, a ja tak schizuje :(

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
‹‹ 1467 1468 1469 1470 1471 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ