SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Andii Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Nie, owulką to ja się strasznie stresowalam w tamtym cyklu :/ teraz wrzuciłam na luz bardziej :) chodziło mi o to że ten stres związany z wyjazdem pokrył się z dniami plodnymi i może też nic nie wyjść :( dziś mąż będzie mnie odstresowywac :D nawet mam nowy komplet bielizny na wieczór :p

To może dobrze, że z wyjazdem się pokrywa :D :D Dzieci dobrze się robi na wyjazdach :) Mąż pewnie będzie zachwycony nową bielizną :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2018, 15:20

Starania o drugie dziecko
  • Andii Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Ja jak złapie fazę to nie można mnie uspokoić :D

No identycznie mam :D hehe

Starania o drugie dziecko
  • terka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii wrote:
    Mam to samo, jak wypije to się głupkowato śmieję cały czas :D

Ja tak czasem mam bez alkoholu :D :D :D

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Patulka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak rzadko pije/piłam alkohol że nawet żadnych 'faz' nie mam po nim... Oczywiście jak wypije za dużo to rzygam, ale są to tak mało liczne przypadki że na palcach u jednej ręki to można policzyć... Zazwyczaj jak gdzieś poza domem byliśmy to mój K pije, a ja jestem kierowcą. 2 lata temu na weselu jak byliśmy to niby był odwoz, a wesele 'na miejscu' i można byłoby iść spacerkiem, to dla własnej wygody byliśmy swoim samochodem bo ja powiedziałam na wstępie że nie pije i już... Naprawdę potrzebowałam dnia by się napić... I zazwyczaj było to w domowym zaciszu z moim K, jeśli chodzi o wódkę... Bo tutaj lubię eksperymentować i pić smaki których jeszcze nie piłam.. drugi raz tej samej wódki nie napije się :D bo jak piwo to tylko smakowe, i tylko butelkowe. Z puszki mi nie smakuje. Ale piwo jak się pije samemu to nie jest to tak dziwne jak picie samemu wódki :D... Ale ze mnie wystarcza góra dwa piwa by być 'gotowa' to jestem oszczędna w piciu :)

iv09gu1rb7ycgb9v.png
    Jagoda, 13.10.2018 52cm 2,700g <3
  • Patulka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Nie, owulką to ja się strasznie stresowalam w tamtym cyklu :/ teraz wrzuciłam na luz bardziej :) chodziło mi o to że ten stres związany z wyjazdem pokrył się z dniami plodnymi i może też nic nie wyjść :( dziś mąż będzie mnie odstresowywac :D nawet mam nowy komplet bielizny na wieczór :p

Ja pamiętam jak w lutym kupiłam sobie seksowna koszule nocna w mohito... Długo za mną chodziła, ale mój K z sarkazmem mówił że mi niepotrzebna 'bo i tak nie lubię się bawic'... Wtedy jeszcze nie wiedziałam o ciąży... Jego mina była bez cenną jak mnie w niej ujzal, a mieliśmy w tym czasie jeszcze 'ciche dni' to się one szybko skończyły....

Właśnie sobie przypomniałam jak parę dni później przekazałam mu wiadomość o ciąży :D ach to był piękny czas :)

Andii lubi tę wiadomość

iv09gu1rb7ycgb9v.png
    Jagoda, 13.10.2018 52cm 2,700g <3
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka a może Cię pachwiny bolą? Ja tak mam ani się obrócić na leżąco ani chodzić za bardzo. A pytałam się wczoraj na wizycie to mi powiedziła, że to normalne, bo macica się tam trzyma :-)
    Magda udanego wesele :-) i potwierdzam w naszych stronach często biorą ślub w tygodniu.
    Alex miło, że dostałaś bon do venezi. Ale jak chcesz męża zaprosić to musisz za niego dopłacić, bo ewentualnie dla jednego ci starczy :-) to jest wykwintna rertauracja :-)
    Miskathy nie stresuj się nie warto.
    A na każdej imprezie znajdzie się ktoś kto wypije za dużo :-)

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniec!!!!!!! :) wracam do domu, dzisiaj świętuje koniec tego burdelu ;) na koniec ani słowa dziekuje nie usłyszałam od szefowej

terka, panipuchatkowa, MissKathy92, Mari92, alegzi, Magdaa21 lubią tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • terka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex jest wolna, alex jest wolna!!! :D ;) :D

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex super! Wcale sie nie przejmuj tym tylko rob swoje!:*

3i49krhm19wid3ce.png
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jest Alex do przodu :-)

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex super że się w końcu uwolnilas :) A z szefowej oczywiście świnia...

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja skończyłam robić hybrydki, zrobiłam rogaliki dla babci i idę się kąpać :) siostra jednak z nami nie jedzie bo na jutro umowila się z byłym narzeczonym żeby zabrał resztę swoich rzeczy i oddał klucze do mieszkania :/ dzwoniłam do mamy i powiedziała że ma w czwartek do neurologa więc mój tatuś nie może się zbytnio napić bo trzeba zawieść- ufff kamień z serca :P A tak biedowalam że wszyscy się spiją :P żebym tylko ja się nie upila haha ale mnie mąż będzie trzymał w ryzach :)
    Mąż już leży i czeka na mnie w łóżku :D lecę się kąpać a potem robimy dzidzie :D

terka lubi tę wiadomość

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisKathy a my wszystkie trzymamy kciuki :-)
    My też jutro będziemy mieć gości, kuzyn męża z rodzinką nas odwiedza :-). Popiekłam ciacha , posprzątałam. Na obiad naszykowałam

MissKathy92 lubi tę wiadomość

Marek💙
    Marta 💓

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss no widzisz jednak moze nie będzie strasznie:) powodzenia w rumakowaniu :D

3i49krhm19wid3ce.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki :)
    my już prawie u rodzinki, oczywiście noga mi spuchla od siedzenia :/ ale już za 20km będziemy na miejscu :)
    Życzę Wam udanego dnia, u mnie będzie rodzinnie ;)

panipuchatkowa lubi tę wiadomość

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss powodzenia na rodzinnej imprezce. Ja juz od 7.30 nie spie. Spalam tylko jakies 6h masakra myslalam ze odespie ten szpital ale guzik.

3i49krhm19wid3ce.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Myślałam, że będzie dużo do nadrabiania ale widzę, że też wypoczywacie :)
    Wczoraj nie pisałam już, bo goście siedzieli do późna, a potem od razu do łóżeczka i <3. Chociaż siły nie miałam i strasznie mnie boli kark. Nie wiem czy to jakiś postrzał, czy coś naciągnęłam przy dźwiganiu w pracy. Nie mogę zbytnio ruszać głową. Jak jutro nie przejdzie to chyba do lekarza pójdę.
    Ale wiecie co jest piękne mimo to? Wolność! :D Smutno mi się trochę zrobiło, jak opuszczałam moją salę i oddawałam dzieci, ale ulżyło mi mocno, że już koniec :) Teraz tylko żeby nowa praca wypaliła. Idę od wtorku na to szkolenie i mój kolega będzie mi wszystko tłumaczył, więc może od niego załapię :) W końcu to taki kolega, który chciał mnie w dzieciństwie uczyć, jak się całować, a teraz będzie szkolił na stanowisko pracy :D

terka lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex no to fajny ten kolega :D

3i49krhm19wid3ce.png
  • isiaaaa92 Przyjaciółka

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;) jak wam mija dzisiejszy wolny dzień od pracy ? ;) My z mężem trochę dziś latania mamy..to do mojej rodziny na trochę to potem do jego..i potem do domu ...a rano na 6 do pracy :/... Nie chce mi się już tam chodzić..jak wiem że wszystkie moje koleżanki z którymi trzymałam są w ciąży i siedzą na zwolnieniu albo juz wychowują swoje brzdące..

Mam do was pytanko..spójrzcie na mój wykres i powiedzcie co może oznaczać takie skoki temp raz w górę raz w dół..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2018, 11:14

Isia
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja widzę u ciebie na wykresie okres, więc spadek temperatury oznacza po prostu to. Chyba, że o inne skoki ci chodzi??

Ja już od tego bólu karku zła chodzę i się zastanawiam, czy w ogóle owulacja będzie... Oprócz śluzu żadnych objawów, a ostatnio bolały sutki i jajniki :/ Mój wykres.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8aa401fb3bf9.jpg

isiaaaa92 lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
‹‹ 1480 1481 1482 1483 1484 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ