X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda w sumie 2 cs ;)
    Dzięki pomiarom temperatury dowiedziałam się, że owulacja miała miejsce w 20 dc ;) Robiłam testy owu do 16 dc i już myślałam ,że ten cykl jest bezowulacyjny odpuściłam więc te testy, ale temp mierzyłam i wtedy wyszło dlaczego testy owu nie działały i dlaczego w pierwszym cyklu nawet nie było szans (4 dni bez przytulania, akurat przed owu).

Magdaa21, Mała_Mii lubią tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puszek369 wrote:
    Magda wszystkiego dobrego ;)
    Terka mały chyba pierwszy skok rozwojowy osiąga ;)
    Wiecie co okazało się, że w laboratorium jedna maszyna jest zepsuta i części wyników nie zrobili, oczywiscie w tej grupie były też moje, jutro mają być, więc jak coś dostanę to dam znać ;) Jestem dobrej myśli, gdyby nie było to by test nie wyszedł przecież;D mam takie uderzenia gorąca tak od kilku dni ;p

Chyba drugi bo jakieś 2-3tyg temu bylo podobnie...
    Tylko zastanawia mnie co to wogole jest tak na dobra sprawę... Słyszałam nieraz "skok rozwojowy" i ze tak się objawia ale w sumie czemu? Co się dzieje ze tak jest?

Ja myślę że przy tym teście betka to formalność ;) ale wiadomo chciałoby się mieć wynik :D

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka, ściągnełam z neta, ale to idealnie obrazuje skok rozwojowy. Wtedy jest dziecko drażliwe często i też wiecej chce być przy mamie, czy właśnie odstresowuje się ssąc pierś ;) :
    Niemowlę przechodzi siedem skoków rozwojowych. Właśnie wtedy mózg i system nerwowy rozwijają się bardzo intensywnie, a dziecko zdobywa nowe umiejętności.

Podczas skoku rozwojowego, trwającego od kilku dni do kilku tygodni (każdy kolejny skok jest coraz dłuższy), dziecko za sprawą intensywnego rozwoju mózgu odbiera znacznie więcej bodźców i wrażeń niż do tej pory i musi sobie z nimi poradzić. Rodzice czasem odnoszą wtedy wrażenie, że maluszek utracił wcześniej nabyte umiejętności. Na szczęście kiedy skok się skończy, okazuje się, że dziecko nie tylko nie cofnęło się w rozwoju, ale w zaskakująco szybkim czasie nauczyło się nowych rzeczy.

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • kryha Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka, oprócz skoku rozwojowego, przyczyną może być tzw kryzys laktacyjny u Ciebie. Też skopiuję na szybko z neta, co mądrzejsi o tym piszą :
    "Kryzys laktacyjny to chwilowy niedobór pokarmu. Zazwyczaj jest to proces naturalny i służy temu, by pokarm pod względem ilości i jakości dostosował się do rosnącego i zmieniającego się organizmu dziecka".
    Czyli może chwilowo Andrzejek się po prostu nie najada, a zaraz laktacja się ustabilizuje, wejdzie na wyższy poziom i będzie ok :)

A co do fotelika samochodowego, dla mnie absolutny must have wyprawkowy :) jakieś 3 tyg temu już zakupiliśmy i czeka sobie teraz grzecznie. Też wzięłam model z bazą isofix, bo wygodniejszy w użytkowaniu, ale zajmuje spooooro miejsca.
    Mimo że mam duży samochód, teraz z tyłu między 2 foteliki nikt tyłka nie wciśnie...

2x1nanlix81xpd1c.png
    km5svcqgp72i11n3.png
  • Patulka Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszek, no tak jak pisze terka, beta to tylko formalność ale chciało by się mieć wynik już ;) w szczególności jeśli ktoś 'wypatruje' ciazy z utęsknieniem :)

Terka, no ja niestety na tych 'skokach rozwoju' się jeszcze nie znam... Domyślam że że to Ty będziesz nas edukować w tej kwestii :D w końcu jesteś pierwszą mamusia na tym wątku:)

Muszę się pochwalić, w końcu mam jeden poziom podłogi na piętrze :D żadnych schodków już w kuchni nie mam :D mieli skończyć klas o 18 a skończyli przed 20 bo jak pojechałam po cement do sklepu (a brakło dosłownie pół worka) to miałam obrócić w godzinę tam i spowrotem, to jechałam prawie dwie... Naprawdę piątki w Krakowie, a raczej na obwodnicy Krakowa są masakra... Do Leroy Merlin zajechałam z załadunkiem przez pana w sklepie i zapłaceniem w kasie może z 20 minut, a wracałam półtorej godziny... Nic na drodze się nie działo, zero wypadków a ludzie jechali jak nie powiem co... 2km jechałam pół godziny chyba... Dlatego często powtarzam mojemu że jak mam sobie jechać do galerii to wolę autobusem bo nie stoję w korku, a w samochodzie się tylko denerwuje .. no i jeszcze mój tata nalega byśmy jutro przyjechali, to pojedzie z nami i kupi nam płytki do salonu... Jakoś nie bardzo chce go naciągać na tak duże koszta, bo wiem że sam ma teraz sporo wydatków... Ale też wiem że chce byśmy szybko skończyli ten remont przez wzgląd na małą... Tylko co z tego że my kupimy jutro te płytki, jak i tak przez najbliższy tydzień/półtora nie położy ich jeszcze, bo musi podeschnac wylewka w kuchni by wynieść tam spowrotem meble... A do tego czasu to już uzbieramy sobie na płytki :)

terka lubi tę wiadomość

iv09gu1rb7ycgb9v.png
    Jagoda, 13.10.2018 52cm 2,700g <3
  • Patulka Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do fotelika, to my mamy maxsi Cosi ale bez bazy . Jakoś często nie podróżujemy samochodem, a ten fotelik i tak jest 'na chwile'.. zresztą wątpię bym jeździła gdzieś sama z małą.. pewnie będę się bać na początku... Do pierwszego razu jak będę musiała jechać sama :D

iv09gu1rb7ycgb9v.png
    Jagoda, 13.10.2018 52cm 2,700g <3
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszek też myślę że beta to formalność;) jak zaszłaś w ciążę w 20 dc to i dla mnie jakaś szansa na ten cykl się tli ;) jajniki nadal bolą, śluzu dużo, piersi większe i szyjka też mega wysoko i lekko otwarta. Tylko spektaktualnego skoku tempki jeszcze nie miałam.
    Ja też dzisiaj piwkuję ;p ale już padnieta jestem i w łóżku leżymy. Jutro od rana dużo rzeczy do ogarnięcia.
    Dziewczyny zazdroszczę wam tych dziecięcych zakupów, wyboru fotelika, czapeczki... Ja nie zdążyłam się tym nacieszyć. Naprawdę mam nadzieję że się uda zostać mamą jak najszybciej bo oszaleję.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • terka Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 03:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex-jak dla mnie to jesteś jeszcze przed owu- i skok będzie :D a ze później troszkę? No to co ;) ja tez tylko raz w życiu miałam owu w 15dc ;) tak to 18-19 zawsze :D także to tak można przecież i to jak najbardziej norma jest, a Andrzejek jest właśnie z 18 albo 19dc ;)
    Nie trac nadziei :D

Puszek, kryha dzięki za info :D
    Przeraziło mnie tylko ze każdy kolejny jest coraz dłuższy :D :D oszaleje :D
    Ale skoro to "norma" (ja dziękuję za takie normy :P ) i będzie tylko lepiej (do następnego razu :P ) to niech będzie.
    No w końcu wiem na czym to polega w sensie tak od środka ze to o te bodźce chodzi i umiejętności...
    Co do kryzysu laktacyjnego, tez ciekawe ze cos takiego występuje...

Patulka-no nie pierwsza, na pierwszej stronie możesz zobaczyć ze są 2 dziewczyny przede mną :P ale pierwsza która jest dalej na wątki bo tamte uciekły ;)

U nas właśnie pada deszcz... Maz mówił wieczorem ze tak będzie i on podejrzewa ze zmiana pogody tez małemu nie posłużyła. Bo kto to lubi jak jest 27stopni a na noc spada do 11 i leje deszcz ;)
    Zobaczymy jak będzie dzisiaj ;) jak widać po porze pisania miałam dzisiaj pierwszy raz od jakiegoś czasu pobudkę nocną ;) ale nie ma źle i przy gorszym dniu przespał 6h XD pewnie ze zmęczenia tyle przespał bo popołudniu i wieczorem prawie nic nie spal (łącznie z 30-40 minut na cale popołudnie i wieczór to nie jest sen dla maluszka wg mnie).
    Także trzyma mnie nadzieja ze dziś będzie lepiej :D

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 05:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, jeszcze nie ma wyników. Zaraz do pracy idę, Alex trzymam kciuki :) kurcze zaczęłam się stresować :p

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,

Alex, na pewno niedługo będziesz sama wszystko kupować :)

U nas w nocy była burza. Ochlodzilo się.

Kryha, my dużo jeździmy więc isofix na pewno chce :) I trudno że zajmie dużo miejsca, muszę to przeżyć :P

Proszę o kciuki, o 11 Karolinka ma echo serca :) poproszę też Panią dr żeby ja zmierzyła :)

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się weekendowo obok chrapiącego męża :P
    Dziś mam 11dpo- test negatywny więc czekam dalej na rozwój sytuacji :) jak w tym cyklu się nie uda to postanowiłam działać- biorę na warsztat męża, bo u mnie w tym cyklu było wszystko idealnie jak to gin określił więc trzeba męża trochę "wzmocnić" :D i chyba sobie zamienię miovarian na ovarin bo mam dość rozpuszczania tych saszetek :p z tym że czytałam że w miovarianie jest ten "lepszy" kwas foliowy dlatego się waham...
    Ale jeszcze dokładniej sobie poczytam i wtedy zadecyduje :)

Dziś mam spotkanie klasowe z liceum... mamy niby iść na kręgle a potem do klubu :/ ach jak mi się chce iść ze hej... jakoś nie wspominam mile znajomych z liceum, mam kontakt tylko z dwiema koleżankami, które mieszkają niedaleko mnie i są moimi przyjaciółkami (jedna była moją świadkową) i jakoś tyle mi starczy :) no może z jedną koleżanką bym chciała się spotkać ale na 15 osób to mało... I tak się zastanawiam czy iść czy nie iść :/ tamte dwie mnie namawiają żeby wyjść do ludzi, rozerwać się, "nie zamulac" (jak to jedna powiedziala) ale jak mi towarzystwo nie odpowiada to czy warto? Je dwie mam na codzień a z resztą jakoś nie mam ochoty wychodzić gdziekolwiek :) jeszcze dziś sobie popsułam troszkę humor tym testem i czuje że pms nade mną wisi... do tego nie pije alkoholu a u mnie pms plus brak alko na imprezie to mieszanka wybuchowa- wkurw na miejscu :D dziś mamy z mężem i teściem zrobić trochę przetworów na zimę (buraki) więc moze jakoś się wykręce z tego spotkania :) A niech się obrażają jak chcą a z resztą i tak nikt tam za mną nie tęskni a ja za nimi tym bardziej haha
    ufff wygadalam się :) mogę iść robić śniadanko dla mojego śpiocha :D

Życzę Wam udanego i spokojnego dnia :*

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszek beta to tylko formalność u Ciebie ale wiadomo że czekasz I my razem z Tobą :)

Alex niedługo i my zaczniemy kompletowac wszystko dla naszych maluchów zobaczysz :) ja w to bardzo mocno wierzę a wiara czyni cuda podobno ;)

Terka a to mały buntownik z Twojego Andrzejka no :) ale dobrze że przynajmniej daje w nocy trochę pospać :)

Magda kciuki zaciśnięte :) Karolinka na pewno ma się dobrze i tylko czeka na spotkanie z mamą :)

Magdaa21 lubi tę wiadomość

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. U mnie dzisiaj przymusowe pobudka bo sąsiad od rana się zabijał do drzwi żeby mój tato mu auto na kable odpalił ;/ podbrzusze mi płonie jakoś tak dziwnie a tempka stoi. Może znowu owu będzie w 24 dc. Dzisiaj 20 dc. Ale mamy lepsze statystyki <3 W tym cyklu więc nie przerwiemy ich jak w poprzednim ;)
    Puszek na luzie, u Ciebie to tylko formalność;)
    Magda kciuki zaciśnięte;)
    Terka to dopiero początek tych skoków;) później w międzyczasie dojdzie jeszcze ząbkowanie ;) myślę że musisz się na nowy tryb przestawić bo wcześniej fajnie dał wam pospać a teraz może być różnie. Ale wszystko jest do przejścia;)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z łóżka ale zaraz wstaje bo teść juz do bas jedzie będzie ukladac plytki w kuchni. W końcuuuu. Mąż robi jajeczniczke. Puszek trzynan kciuki za bete. Magda i za Karolinkę oczywiście tez. Ej ja teraz moją Laurkę czuję po prawej stronie wczesniej czulam po lewej.:P

3i49krhm19wid3ce.png
  • kryha Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss, ja dotąd nie byłam na żadnym spotkaniu z liceum. Z dziewczynami, z którymi kontakt mi pozostał, widuję się regularnie a resztę mam w nosie. Coś tam czasami z Facebooka wiem co u nich albo jakieś plotki usłyszę. Nie potrzebuję się z nimi na siłę spotykać.
    Pewnie dopiero na jakieś oficjalne dziesięciolecie matury pójdę czy coś :)

Alex, u mnie standardowo owulki były między 18-21dc, a ten cykl szczęśliwy to nawet w 28dc, tylko akurat to się przesunęło głównie przez biochemiczną.
    Chociaż pierwszą ciąże jak tak wrócę pamięcią, to też miałam z późnej owulacji, gdzieś 24dc czy coś.

Magda, baza isofix do maxi cosi z tego co kojarzę jest akurat dosyć wąska, więc nie zajmie wam dużo miejsca. Mi się jakaś taka kabaryna trafiła :P

alex0806, Magdaa21 lubią tę wiadomość

2x1nanlix81xpd1c.png
    km5svcqgp72i11n3.png

Wysłany: 22 września 2018, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss ja mam jedna kolezanka a raczej przyjaciółke z liceum - eaczrj na spotkanir klasowe bym się nie wybrała.. Wiecie mialam takiego 'przyjaciela' z liceum ktory na moim slubie przy skladaniu życzen powiedział mi że żałuje że to nie on iest na miejscu mojego męża... Jak sie domyslacie nie mamy ze sobą od wesela kontaktu..

3i49krhm19wid3ce.png
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki :-) ja też wyłaże z łóżka
    Miłej soboty kobietki i powodzenia w staraniach. A w dwupaku zdrówka :-)

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5e52a9f7f757.jpg

Chciałam Wam jeszcze pokazać jaki mam duży brzuch :-) jak mały jeszcze u mamusi

panipuchatkowa, Andii, kryha lubią tę wiadomość

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓

Wysłany: 22 września 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super:)

Mari92 lubi tę wiadomość

3i49krhm19wid3ce.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari jaki brzuchol :D dzidzia ma piękne mieszkanko <3

Wiecie ja chyba też nie pójdę na te spotkanie dziś... bo z kim chce mieć kontakt to mam a reszta tak naprawdę mnie nie obchodzi :) chyba wolę sobie z mężem film oglądnac a nie łazić nie wiadomo gdzie... poza tym czuje że mnie coś rozkłada :/ jejku mam nadzieję że się nie rozchoruje do wtorku bo mam te biopsje

Mari92 lubi tę wiadomość

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
‹‹ 1604 1605 1606 1607 1608 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ