Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, Karolinka waży 1680 gram i jest obrocona głowa w dół
to, co czuję to biodra (a ja myślałam że głowa)
lekarz powiedział żeby się nie martwić bo się raczej już nie obroci - w miednicy jest więcej miejsca i jest jej wygodniej
mam taką nadzieję!!
Alex, rzeczywiście musisz być wykończonabiedna, jeszcze z gorączka..
Mala, ja dziś zrobiłam ciasto i posprzatalam trochę w ogródkuale ogólnie coraz mniej mi się chce
terka, panipuchatkowa, Mała_Mii, kryha, puszek369, MissKathy92 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAlex, kuruj sie - moze jak juz brzuch boli jak na okres, to moze sie zbliza
oby- to zaczniesz kolejny cykl na spokojnie, przeczekasz i bedziecie mogli starac sie na nowo.
Ja mam takiego lenia, ze przyszlam z pracy, zrobilam nam kolacje i glebnelam sie na kanape i ogladam glupotki. Mialam posprzatac, ale chyba zostawie sobie sprzatanie chatki na jutro. Mam zamiar zaslonic rolety i porzadnie sie wyspac w sobote
Milego wieczoru dziewczyny
-
Ja też mam zamiar się dzisiaj wyspać. Zauważyłam, że jak przesypiam trochę tej choroby to jest mi lepiej. Dzisiaj mogę już się ruszać, gorączka też po południu spadła.
A co do okresu to od rana mam mega twardy, wzdęty brzuch na dole, więc może się uda, że się @ rozkręci. Chociaż u mnie to nigdy nic nie wiadomo, zawsze jakieś cyrki muszą być...
Magda super, że Karolinka się tak ułożyła. Zawsze to wygodniej później do porodu i bez stresu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2018, 18:33
Magdaa21 lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Alex biedna... Wypoczynij ile wlezie, do oporu
no i jeśli tak się sprawy mają to niech przyjdzie ta franca i idzie już sobie...
Magda-super, jeden stres masz z głowy, maluch ułożony prawidłowo
Lelek-fajny plan na sobotę masz z tym spaniemja znając życie i tak od 4-5 nie będę spać ewentualnie potem dosypiac...
Magdaa21 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
Magdaa21 wrote:Mam nadzieję, że się już nie obroci
Mój M został poproszony na chrzestnego kuzynki Karolinki. Teraz się będziemy głowic z prezentem.
Jeśli chcecie bardziej pod Sakrament prezent dla dziewczynki zrobić to polecam albo medalik kupić (tylko trzebaby podpytać czy czasem nie kupuje ktoś inny), albo różaniec - to są rzeczy które będzie miała na latanie wiem jak dziewczynka ma na imię ale warto też znaleźć coś związanego z danym patronem
to tak materialnie
a poza tym to najlepsze co może być dla takiego chrzesniaka to po prostu obecność w życiu (ale to wiecie pewnie i pytałaś o pamiątki bardziej
)
21.01 69cm -
Hej dziewczyny dzisiaj miałam ostatnia noc w szpitalu, w dodatku całkiem przyjemna:) teraz już zleci w pon dzień i we wtorek wizyta
My dzisiaj na spacer z obiadem gdzieś wyskoczyć i do kina na ten film kler. Ktoś był? dużo koleżanek chwali.
Miłego dnia wszystkim
Magda jak mój był ostatnio chrzestnym dziewczynki to kupiliśmy medalik i łańcuszek i jakaś książkę moje pierwsze 5 lat życia-bardzo je lubię, a wtedy nie dysponowalismy zbyt pieniędzmi, więc to była próba 333.
U mnie w rodzinie właśnie przyjęło się, że chrzestny daje medalik, co do różańca to mam zabobonną rodzinne i twierdzi, że rozancow się nie daje, bo wtedy obdarowany będzie miał smutne życie, wiem głupie.
-
Puszek tego nie słyszałam a wiele głupot juz w swym życiu słyszałam
Jak dla mnie różaniec (nie rzecz a modlitwa) właśnie w druga stronę "działa" bynajmniej nie zasmuca zycia
A Ty jak się czujesz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2018, 06:34
21.01 69cm -
No mam bardzo zabobonną rodzinę, czasami to czysta komedia, ale wiesz przez to też mam czasami takie odpaly, nie przechodz przez drabinę itp, ale bywają lepsze. Ostatnio mama jak się dowiedziała o ciazy to zakazala mi wieszac pranie za oknem i podnosić rąk do góry i golenia nóg - powiedziałam jej co o tym sądzę
ale boję się co będzie później.
A u mnie jak jestem głodna to mi nie dobrze, piersi bolą, pojawiły się żyłki trochę i czuć zmianę w konsystencji. Więc myślę całkiem nieźle to znoszę.
Wczoraj byłam ostatni dzień w przychodni, szef nie chciał mi zmienić umowy na o pracę, więc mi nie żal, przynajmniej nie będę im niczego dluzna, trochę mi było przykro, ale to oni będą mieli większy problem niż ja, bo nie mają środowiskowej, która byłam i mogłam nowa przeszkolic, a tak nie będę się wiedzą dzielić i jakimiś moimi dokumentami i sprawdzonym systemem. Po 2 latach pozbylam się wagi torby i zestawu do nagłego porodu z bagażnika od razu mi lepiej
-
Panipuchatkowa, 10.11.
Ja się już od dawna domyslalam, że zostanie poproszony ma chrzestnego. No i jeśli chodzi o medaliki to ok, prezent ładny, ale uważam, że bardziej na komunie i wtedy może kupimy. Myślałam bardziej o opowieściach biblijnych, jakiejś zabawce i kasie.. 300zl. Nie wiem tylko, czy nie za mało...
Terka, obecność rozumie się sama w sobiebędziemy mieszkać blisko nich, niecały kilometr więc będziemy się widywać.
Zapytałam wczoraj wprost co chcą, powiedzieli ze pomyślą. A tu chrzest, za miesiąc święta i znowu coś trzeba będzie kupić, nie chce też wydawać nie wiadomo ile, bo dużo wydatków przed nami
A jeszcze mojej 5,5letniej chrzesnicy muszę coś kupić pod choinkę i nie mam już pomysłów.. Książek jej nie czytają, w gry z nią nie grają - ja mieszkam daleko i naprawdę nie mam jak tam dojeżdżać regularnie żeby się nią zająć. Jak jestem to odwiedzę, zabiorę na chwilę, ale co to jest.. Ledwie namiastka. Moja mama częściej sie nią zajmuje bo będzie mieszkać obok.
Jakieś pomysły, co mogę jej kupić? Chcę to załatwić do końca listopada żeby mieć potem z głowyWiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2018, 08:08
-
Magda ja jeszcze polecam ikonę patrona (jeśli imię ma dzircko jakiegoś świętego). Piękna sprawa.
Puszek nie byłam na klerzr podobno bardzo smutny film.. Trailer jest bardzo mylący podobno. Ale tez podobno jest dobrze zrobiony myślę że warto zobaczyć.
-
O ikony są bardzo ładne.
Co do tej 5-cio latki jakieś Lego elves albo friends, na tym etapie chyba spoko. Albo kup może grę, to rodzice się zmobilizuja, z takich fajnych dla tego wieku pedzace żółwie, ślimaki, albo jeże. Z innych dobble junior, dixit można by było już zacząć z nią grać, fantastycznie na wyobraźnię działa.
-
nick nieaktualnyDziewczynki, podpowiecie mi co to moze oznaczac? Czy mam spisywac cykl na straty?
Wczoraj temp mialam podwyzszona, bo 36,67 dzisiaj temp o 6 wynosila 36,47czyli byl spadek...
Polozylam sie znowu, pospalam do teraz i nie podnoszac sie z lozka zmierzylam temp... i jest 37. O co chodzi? -
Panipuchatkowa, ikon mamy pod dostatkiem i cała rodzina jest obdarowywana bo mój dziadek pisze ikony i nieskromnie powiem, że ładne mu wychodzą
Puszek, niestety, rodzice nie mają czasu.. Nie będę się rozwijać, temat rzeka.. Mama mi coś dzis mówiła że może niedługo z nią do mnie przyjedzie, jeszcze przed porodem to trochę z nią czasu spędzę. I mówiła żeby jakąś torebkę może jej kupić bo z plecakiem lata ciągle, pomysł nieglupi, pelno jest piękny rzeczy dla dzieci. -
Hej dziewczyny
co do prezentów nie pomogę, bo sama zawsze mam z tym problem, a żadne z nas nie jest jeszcze chrzestnym. U mnie w rodzinie mało dzieci się rodzi.
Puszek fajnie że będziesz mogła iść na l4, jako położna jesteś mocno narażona na wirusy itd. Moja koleżanka pielęgniarka jak była w ciąży to to samo, poszła na l4 w 8 tygodniu i wróciła do pracy jak mała miała 14 miesięcy.
Ja się dopiero obudziłam ale wierzyłam tempkę o 6 i było 36.5. Więc rośnie zamiast spadać. A gorączki już nie miałam wieczorem i nie wiem czy jest miarodajna...Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Hej dziewczyny
Ja też w prezentach nie pomogę bo sama zawsze mam z tym problemU mnie tak jak u Alex mało dzieci w rodzinie, w najbliższej najmłodsze dziecko mojego kuzyna ma juz 12 lat więc jak ono się urodziło to ja sama byłam jeszcze siksą
czekam teraz aż moja 32 letnia siostra w końcu się ustatkuje (ta co po 10latach związku się rozstala z narzeczonym) i będzie miała dziecko to w końcu chrzestną będę
ale dopóki to będzie to mam nadzieję że ona będzie u nas chrzestną
Co do mojego cyklu: najprawdopodobniej miałam wczoraj owuwszystkie objawy na to wskazywały a do tego już wczoraj na teście owu drugiej kreski nie było nawet cienia a dzień wcześniej była wyraźna krecha więc tak sądzę że owu była wczoraj- 12dc
dziś tempka leniwie w górę o 0.1 stopnia- zobaczymy co będzie jutro
po trzech wyższych temperaturach odstawiam termometr żeby się nie denerwować i w spokoju czekać na okres lub jego brak
Zaraz się zabieram za sprzątanie choć mi taaak się nie chce... nie mogę odkurzac bo mąż śpi, wrócił zmęczony o 8 rano (choć zmiana do 6)- pod koniec pracy jego koledze maszyna urwala palec a że mój jest brygadzistą a kierownika nie było jeszcze to musiał na pogotowie zadzwonić i zostać z tym kolegą a potem jeszcze raport wypełnićmasakra- chłop idzie do pracy a wraca bez palca
Chyba dziś lodówkę umyje i odkurze później i tyle będzie z mojego sprzątanianie mam jakoś siły dziś... może później się rozkręce
Życzę Wam udanego dnia :*