WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba wypije cala butle wina jak dostane okres :p

• Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, ja powiem Ci, że nie mierzyłam temperatury. Dziewczyny mnie namawiały nawet, ale M powiedział że całkiem zeswiruje i mam sobie dać luz. No to nie mierzyłam :)

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba w przyszlym cyklu juz tez nie mierze, gorzej mnie to stresuje :p kazdy spadek temperatury wywoluje u mnie dreszcze i strach :p ale dobrze tak sobie jeden cykl zmierzyc, przynajmniej wiem co i jak u mnie wyglada jakbym miala isc do lekarza i udowodnic w ktorym dniu zrobilam badania, jaka byla tempka i jaki wynik tych badan :p
    Moja endo nie za bardzo chciala mi dac skierowanie na progesteron i prolaktyne. Twierdzila, ze skoro mam okres regularny to nie ma potrzeby robienia prolaktyny (ponoc robi sie ja tylko wtedy jesli okres nie przybywa albo za czesto przybywa) a progesteronem moge sie zasmucic bo jak zrobie go w cyklu, w ktorym nie ma owulacji to tylko sie niepotrzebnie zestresuje. Ale jak podalam jej argument ze mierze temp i pokazalam jej wykres to wypisala mi :p

• panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w szczęśliwym cyklu tez nie mierzylam tempki.:)

Magdaa21 lubi tę wiadomość

3i49krhm19wid3ce.png
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki kochane :-)
    Patulka same cięcie nie boli. Boli zakładanie cewnika, wkłócie znieczólenia w kręgosłup. I po jak każą Ci wstać. Strasznie szwy ciągną. A wstawanie z krzesła bądź łóżka to jest ból za każdym razem.
    Dzisiaj czuje się już lepiej. Była u mnie położna szwy mam wyciągnięte i podobno rana się goi dobrze :-)
    Mały trochę popiszczał jak go położna oglądała. Wszystko ok. Kikucik pępka trochę yaropiały ale schnie to dobrze :-)
    Panipuchatkowa telefon przy głowie dziecka? Też bym tak nie zrobiła.

panipuchatkowa lubi tę wiadomość

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane ;)
    Ja w miarę noc „przespałam „ jeśli można to tak nazwać ;D tylko 3 razy siku było ;D no wysunie tylko kilka „ćwiczeń macicy i brzucha do porodu „;D obiad na szczęście tez mam z wczoraj ;D ale chce sobie wieczorem farsz do gołąbków przygotować bo jutro mam w planie robić ;p i rzęsy jutro mam ;D i włosy może zafarbuję w końcu bo odrost taki ze az patrzeć się nie da ;D i muszę chyba z mężem pogadać żeby mi paznokcie u nóg pomalował ;D hahaha no i planuje w tym tyg okna umyć w końcu ;D ladna pogoda cały tydzień ma być to skorzystam ;) a dzisiaj chyba trochę dzień lenia będzie ;p
    Lelek spokojnie kochana długo się nie staracie .. a naprawdę każda zdrowa para ma tylko bodajże 30 %szans ze w danym cyklu się uda ! Znam dziewczyny i tu na forum również takie są , które starają się długo , maja różne zawirowania po drodze , chwile zwątpienia i załamania , ale podnoszą się i udaje im się ;)
    Ja miałam tylke szczęście ze w obydwu ciążach w tym samym cyklu zaszłam , wiec nie wiem co czujesz i czuja dziewczyny .. ale mogę się tylko domyślać .. bo to bardzo trudne i flustrujace dla kobiety nie mówię o tym ze przykre i często próbuje wepchać w sidła depresji .. ze tak bardzo się chce a nie potrafi ... ale trzeba z tym włączyć i starać się bo w koncu , na końcu tej drogi dla każdej z nas czeka ten upragniony cud ! Cud w postaci kochanego zdrowego dziecka ;)

74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
  • Kaassiia Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalek co do badań prolaktyny podejście lekarzy mnie zadziwia, u mnie cykle można uznać za regularne a jednak miałam podwyższona, a nawet taki można powiedzieć nie koniecznie ważny hormon może namieszać, bo nasz organizm to całość i wszystko ma znaczenie. Cierpliwość:)

Andi uświadomilas mi że też zaniechalam brania kwasu foliowego, trzeba się znów zaopatrzyć bo się skończy a ostatnio nie miałam do tego głowy.

Mari to jak już szwy zdjete to z górki z dnia na dzień lepiej.

A u mnie czas leci jak szalony ostatnio nawet w weekend nie mam czasu na taki mega dzień legata ale może i dobrze tego mi trzeba nie ma czasu na myślenie o głupotach

Mari92 lubi tę wiadomość

22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
    Nasz skarb jest z Aniołkami

KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
    21 wrzesień 2019
  • Andii Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari Mnie nie bolało zakładanie cewnika, wkłócie tez mnie nie bolało ale może z nerwów :) Wstawanie bolało ale pierwszą dobę, w drugiej dobie ból był o połowe mniejszy a w trzeciej już spoko. Co kobieta to zupełnie inne odczucia :)

Kaassiia tez zapominasz? Nie wiem czy to przez to zaniedbujemy, że staramy się dłużej. Dokładnie, jak człowiek zalatany to nie myśli dużo

Starania o drugie dziecko
  • Kaassiia Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już z dwa tyg jak nie biorę, trochę przez chorobę bo i tak miałam co brać, no i skończyły się i jakoś ciężko mi się przybrać zamówić bo ja biorę metyle i kupuje b compleks. Będzie trzeba dziś przysiąść i zamówić.
    Możliwe że przedłużający się starania już trochę zniechęcają i tak se tego nie pilnuje

21 wrzesień 2019
  • Patulka Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dobrze dziewczyny ze nie skupiacie się tak bardzo na staraniach :) nie mówię że na święta byłam, bo przed tą druga ciąża też mi się zdarzyło kilka razy zapomnieć wziąć tabletkę :)

Mari, kurczę, już sama nie wiem który ból jest 'lepszy'.. ten przy sn czy cc... Coraz bardziej chyba zaczynam się stresowac.. ale powiedziałam sobie że jeśli nic się samo nie zacznie, to dopiero 22 jadę do szpitala :)

Panipuchatkowa, jeśli cena była zachęcająca to wiadomo że opłaca się brać:) nie, telefonu nigdy bym nie położyła dziecku obok głowy... Nawet nie wpadała bym na ten pomysł.. chociaż niektóre dzieci nie są się zrobić 'w konia' i aplikacje czy szumisie ich nie uspokoją, ale taka suszarka już tak np:D

Ja dziś mam znowu niemoc... Oglądnęła odcinek chirurgów i jak widzę to pranie do prasowania to mi się aż nie chce... Chyba się położę:D bo 'weny i natchnienia' dostaje w godzinach wieczornych ostatnio :D

iv09gu1rb7ycgb9v.png
    Jagoda, 13.10.2018 52cm 2,700g <3
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czasem też zapomnę o witaminach, szczególnie jak późno obiad jem bo zawsze wszystkie witaminy brałam po obiedzie.
    Ja dzisiaj już w pracy, szybko czas leci. Trochę mnie brzuch ćmi jak na okres, zobaczymy co z tego wyjdzie. Jak ma przyjść to mam nadzieję że jak najszybciej. Wczoraj trochę z mężem poszalelismy to mi powiedział że tak to on może, a nie codziennie bo by padł ;) bp już kilka dni nie było;)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Kaassiia Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex ten twój obecny cykl jest bardzo zadziwiający jestem ciekawa zakończenia.

21 wrzesień 2019
  • terka Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelek kurcze no... Cykl wygląda dobrze ;) spadki czasem się zdarzają i nic złego się nie dzieje ;) jak odbiła do góry to dobrze :D tylko się cieszyć bo to oznacza prawidłowość ;)

Lelek lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2018, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja swoj zestaw witamin zostawilam na weekend w pracy, wiec tez musze sie przyznac ze nie bralam witaminek te dwa dni ... :p ale jak przyszlam do pracy od razu wzielam! To tak na moje usprawiedliwienie ;)

Terka, ten spadek mnie zdziwil, bo tego samego dnia po zmierzeniu temp poszlam od razu spac, pospalam jeszcze 2h i zmierzylam ponownie a wtedy bylo juz 37... zatem nie wiem o co chodzilo. Wiem natomiast, ze czuje sie ok - a w 1 cyklu, podczas biochemicznej bolalo mnie wszystko jak na okres, podbrzusze mniw bolalo, sutki to doslownie tak bolaly, ze mialam rpblem zeby zalozyc biustonosz. A teraz? Nic :p moge nimi szarpac a i tak nie zabola ;p zatem nie mam zludzen, ze ten cykl byl udany :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2018, 14:01

• Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelek, różnie bywa :)

Ja też jestem ciekawa jak to będzie z cyklem Alex!

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Kaassiia Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie kusi zrobić teścik jutro 30 dc, a wczoraj zaczekam czuć piersi dziś też, i śluz się pojawił, a miała sobie nadzieji nie robić ach te babskie problemy.
    I nie wiem czy poczekać dzień bo podejrzewam że jutro max pojutrze powinna byc termin @ której mogło by nie być

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2018, 14:27

21 wrzesień 2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, trzymam kcouki , zeby nie bylo :)

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny uwierzcie mi że ja też jestem mega ciekawa ;p
    Kasia kciuki za teście w takim razie. :)
    Mi dzisiaj płonie twarz a ręce zimne. To był pierwszy w sumie objaw jescze przed pozytywnym testem. Że miałam takie uderzenia gorąca a ogólnie zimno jest. Jakoś się nie nastawiam ale podbrzusze też mi bąbelkuje. 1000 objawów i wkrętów, a pewnie zawita mocny @. Ale jakoś się już na to nastawiam ;) jutro idziemy z mężem do kina, później ten jego zabieg w czwartek. Będę miała zbyt dużo na głowie żeby myslec

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • terka Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kciuki za was wszystkie! Byle każda była wolna od @ na najbliższe 9msc ;)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex zobaczymy, kciuki są! Kasia nooo powodzonka obyś zobaczyła dwie kreseczki!!! Mari uff jak szwy zdjęte to będzie tylko lepiej kochana! Ej Mała Ty to będziesz sexy mama na porodówce.:D ale wiecie co sama myslalam o rzęsach zeby sobie zrobic przed porodem. :D byłam u dentysty bylo fajnie. Zdjęcie kamienia i w sumie nastepna wizyta 31.10.

Mała_Mii lubi tę wiadomość

3i49krhm19wid3ce.png
‹‹ 1657 1658 1659 1660 1661 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ