Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Panipuchatkowa
te rzęsy to bardziej dlatego ze po porodzie nie będzie na nic czasu , pewnie wyglądać jak zwłoki będę ;p wiec przynajmniej to „oko” niech jakoś wyglada jak goście przyjdą
hahah
Kasia ! Alex ! Kciuki razy 4 zaciśnięte - normalnie aż czuje jak mój syn je zaciska za was !;p
[/url]
[/url]
18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
20.11.2018 51cm 3520g ❤️
18.12.2018 54cm 4530g❤️
25.01.2019 59cm 6020g ❤️ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa uwielbiam miec zrobione rzesy
w tym miesiacu po roku zrobilam sobie przerwe, zeby odpoczely i juz tesknie za nimi
to jest taka wygoda:) od razu kobieta piekniejsza
Nigdy nie mialam robionego progesteronu, wiec to moj pierwszy- co prawda mam komentarze lekarzy odnosnie moich wynikow w systemie medicover, ale powiem szczerze, ze dla nich zawsze jest prawidlowo i tym opiniom nie ufamNa przykldzie tego tah, zmalalo od sierpnia do 0,35 a ona mi pisze, ze wyniki badan prawidlowe, nie ma potrzeby odbycia wizyty
jasnw, niedlugo z niedoczynnosci przejde w nadczynnosc ale co tam , wynik miesi sie w normie wiec napisza ze ok...
-
Hej dziewczyny
ja dzisiaj ostatni dzień w robocie jeszcze 3 godziny i do domu
powiem szczerze coraz mi ciężej, zmęczenie, senność dają znac, ale jutro już sobie odpoczne
pozdrawiam i życzę miłego popołudnia. PS trzymajcie za nas jutro kciuki
Lelek, panipuchatkowa, Doooooorka16, Magdaa21 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnypanipuchatkowa wrote:No tak tsh faktycznie mocno w dół poszło. Zawsze to lepiej do endo się udać. Tymbardziej ze bierzesz leki.
Dokladnie... a ona mi pisze, ze nie ma potrzeby odbycia wizytysama zmienie leki- pprzez 12 lat juz sie troche nauczylam swojego organizmu
a na wizyte tak czy diak sie zapisalam za tydzien
Puszek, trzymam mocno kciuki bardzo bardzo ! -
Sama bym poszła zrobić sobie rzęsy teraz
jednak wizja leżenia prawie 5h mnie przeraża.. bo tyle trwało kiedyś zakładanie u mnie rzęs metodą 1:1... Mam w cholerę dużo swoich i dziewczyna starała mi się robić je dokładnie.. nie powiem efekt potem był, a ja nic nie czułam że miałam coś na rzęsach
ale w sumie teraz to szkoda mi pieniędzy na to, bo u mnie to co dwa tygodnie trzebaby chodzić uzupełniać... A ludzie w sumie przyzwyczaili się mnie widzieć bez makijażu, bo na początku ciąży nie miałam na niego siły i chodziłam jak śmierć
w dodatku wtedy jeszcze wymiotowałam to już w ogóle
Dziewczyny, testy w rękę bo kciuki tutaj są zaciśnięte!!
Lelek, chyba dobrze jak TSH spadlo? To znaczy że coś się ruszyło do przoduja na samym początku ciąży miałam bardzo niziutkie ale gin mi powiedział że to nic takiego bo to się zdarza i że mam je tylko powtórzyć i na kolejnej wizycie będziemy działać
ale potem się już unormowało..
Teraz to miałam stracha... Zmierzyłam ciśnienie a tutaj 164/83.. oczy z orbit mi wyszły. Przeszłam się po domu, i zmierzyłam po 10 minutach jeszcze raz 134/86.. aktualnie 131/83.. jeśli do wieczora nie spadnie poniżej 130 to chyba będę jechać na IP -
Lelek a jaka dawkę bierzesz? Mi tak przy 100 poleciało po poronieniu. Proga nie mogę coś otworzyć na telefonie.
Ja już po pracy. Twarz mi strasznie płonie a ręce lodowate, ludzie pytali czy gorączkę znowu mam bo jestem czerwona ale w sumie nie jest mi zimno tylko gorąco.
A mąż mi właśnie dzwoni że się czymś struł i pewnie kiełbaski, a ja je jadłam i mi nic nie jest. Więc siły mi zyczcie na przeprawę z "obłożnie" chorym mężem;p
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Oj tak Alex, z 'chorym' facetem to gorzej jak z dzieckiem
ty masz być pełna sił, a on 'umiera'
Puszek, kciuki zaciśniętedawaj jutro znać po wizycie.. ale tak naprawdę ja dopóki nie wiedziałam o ciąży to byłam pełni sił.. a gdy się dowiedziałam to tak jakoś energia że mnie uleciała
Co do ciśnienia to nie wiem od czego tak skacze, jeśli potrafię cały dzień leżeć i w ogóle zero stresu, bo przecież kto ma mnie stresować jak cały dzień jestem sama... -
nick nieaktualnyPatulek, dobrze ze spadlo , ale nie az tak.. Powinnam miec tsh w okolicy 1,0-1,5
a Ty ze swoim cisnieniem uwazaj prosze, skontroluj je
Alex, biore trzy razy w tyg 88 i cztery razy 100. Ale strasznie spadlo jak na 2 miechy...i to akurat po tej ciazy:/ chyba cos sie poprzestawialo... zmienie na 88 4x w tyg a 100x3 w tyg
-
nick nieaktualnyalex0806 wrote:Lelek, moja endo uważa, że zmienianie dawki - kilka dni tak, a kilka inaczej, powoduje, że tarczyca "głupieje". Lepiej brać cały tydzień jedną dawkę.
na 88 znowu bylo 3,5
zatem musialam znalezc jakis sposob i bylo przez tyle miesiecy ok, na tym 3x 88 a 4x 100... w czerwcu odstawilam anty wiec pewnie to tez mialo wplyw na tsh a dodatkowo ta nieszczesna ciaza
sprobuje teraz na 88 przejsx, moze akurat dawka bedzie wystarczajaca skoro na takiej jaka mialam teraz sie poebalo
w ogole wyszla mi w morfologii niedokrwistosc, ktorej nigdy nie mialam ... Jak nie urok to sra... ;p
-
nick nieaktualnyPatulka wrote:Lelek u mnie na początku ciąży było 0,02mlU/l
Matko, takie malutkie tsh? A wczesniej przed ciaza badalas tsh, jak wygladalo?Mi moja gin i kiedys kiedys bardzo dobra endo, do ktorej juz niestety mie chodze bo jest w innym miescie, ze jak bede sie starala o dzidzie to tsh ma byc 1,0-1,5 tak najbezpieczmiej w moim przypadku bedzie
musze teraz sie doprowadzic do takiego tsh, wiec juz kilka miechow staran mam z glowy :p
-
Lelek, niby właśnie 1-1,5 najlepiej do starań. I moja endo się tego trzyma. Ale jak miałam niecałe 0,5 TSH, to powiedziała że lepiej poniżej 1, niż wysokie. Że tragedii nie ma. Spróbuj te 88 brać, za jakieś 2-3 tygodnie sprawdź jak organizm reaguje. To wszystko hormony i jak dopiero odstawiłaś antyki to mogą świrować. Ja wcześniej też brałam tabsy, niby na PCOS i ślepo lekarzowi wierzyłam. Niedoczynności wtedy nie zdiagnozował, dopiero jak odstawiłam to się zaczął cyrk.
Ja już w domu. Jechałam mzk do domu i jak hamował to ja momentalnie żołądek w gardle, tak mnie zemdliło że jeść nie mogę. Zrobię sobie miętę zaraz i może przejdzie. Mąż o dziwo jednak dobrze się trzyma to jeden problem z głowyLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
nick nieaktualnyJa tabsy bralam na torbiel
tez to samo, tylko cale szczescie wiedzialam o swojej niedoczynnosci juz wczesniej wiec mialam troche inna sytuacje. Dziwne , ze przed przypisaniem antykow Cie lekarz nie skierowal na TSH, zeby sprawdzic...
Lelek, ja wracalam autem do domi, a tez mi sie tak goraco robilo i mdlilo mnie az okno musialam otworzyc. W wawie jakas zoladkowka panuje, kolega z pracy mial, mam nadzieje ze nie przekazal mi w prezenciew tym tyg mam urodziny, ale wolalanym dostac inny prezent od zycia niz jelitowke ;p