X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Kaassiia Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex ważne abyś ty dobrze to przeszła jest to wielki cios dla was więc każde tłumaczenie dobre.

22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
    Nasz skarb jest z Aniołkami

KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
    21 wrzesień 2019
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex jesteś dzielna. Musi być w końcu dobrze. Jesteśmy z Tobą.

3i49krhm19wid3ce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po ciazy biochemicznej nie ma przeciwwskazan, zeby zaczac starac sie od razu w kolejnym cyklu... Wiem, bo tez to przechodzilam- ale u mnie samo z siebie rozchustalo sie tak, ze krwawienie trwalo 7 dni jak okres, nie mialam takich plamien jednorazowych tylko od razu z rozmachem... Pierwszy cykl po tym bylo mi ciezko, nawet za bardzo nie chcialam zachodzic w ciaze ale sie staralismy juz. Masz racje, lepiej to przesyc od razu a nie czekac i sie stresowac kolejne tygodnie

Butterfly92 lubi tę wiadomość

• Andii Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex jesteś mega dzielna

Starania o drugie dziecko
  • kryha Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex, bardzo mi przykro :( to niesprawiedliwe, że znowu tak się dzieje...
    Bądź silna i nie poddawajcie się. Będę cały czas trzymała kciuki i zaglądała tu jak stalker, dopóki wam się nie uda. Trzymaj się!

2x1nanlix81xpd1c.png
    km5svcqgp72i11n3.png
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex, dobrze, że masz takie podejście. Jesteś dzielna.

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Patulka Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex, tak mi przykro, ale jeśli tak chcesz to sobie tłumaczyć, to tłumacz. Ważne byś się nie załamała. A my tutaj jesteśmy dla ciebie:)

Kupiłam te kapturki, ale chyba pójdą w kat, bo też boli jak się mała zasysa. Więc chyba wolę jakoś przecierpieć, aż się nie przyzwyczaja:) z jedną już jest progres bo mniej boli.. ale tak jak radzilyscie staram się je wietrzyć...tylko no ciężko jak mi przychodzi teściowa i stoi nade mną i mała jak ja karmię, bądź właśnie zasnęła i mam tą chwilę dla siebie... Masakra..
    Jeszcze dziś Jagoda ma słabszy dzień, bo trzy razy mi zwymiotowała... Pierwszy raz myślałam że to po mm, ale jak zwymiotowała dwa razy po piersi to już nie wiem... Czy to wina naleśników z serem, czy jest już przejedzona.. tylko po co się zaleca by cycka dawać na zawołanie?

Mała, jak sytuacja??

Mała_Mii lubi tę wiadomość

iv09gu1rb7ycgb9v.png
    Jagoda, 13.10.2018 52cm 2,700g <3
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka z tymi kapturkami tak jest. Widzę, że masz podobny problem co ja miałam. Niestety maluszki nie wiedzą, że nas gryzą. Trzeba to jakoś przetrwać :-)

Alex jesteśmy myślami przy Tobie :-)

A MałaMi pewnie urodziła i cieszy się z dzidziusia :-)

Mała_Mii lubi tę wiadomość

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • Andii Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka wrote:
    Alex, tak mi przykro, ale jeśli tak chcesz to sobie tłumaczyć, to tłumacz. Ważne byś się nie załamała. A my tutaj jesteśmy dla ciebie:)

Kupiłam te kapturki, ale chyba pójdą w kat, bo też boli jak się mała zasysa. Więc chyba wolę jakoś przecierpieć, aż się nie przyzwyczaja:) z jedną już jest progres bo mniej boli.. ale tak jak radzilyscie staram się je wietrzyć...tylko no ciężko jak mi przychodzi teściowa i stoi nade mną i mała jak ja karmię, bądź właśnie zasnęła i mam tą chwilę dla siebie... Masakra..
    Jeszcze dziś Jagoda ma słabszy dzień, bo trzy razy mi zwymiotowała... Pierwszy raz myślałam że to po mm, ale jak zwymiotowała dwa razy po piersi to już nie wiem... Czy to wina naleśników z serem, czy jest już przejedzona.. tylko po co się zaleca by cycka dawać na zawołanie?

Mała, jak sytuacja??

Ulewa czy faktycznie wymiotuje?

• Patulka Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Mari dopadł mnie ten problem.. jedna pierś jakoś się już przyzwyczaila... Druga wciąż boli, nawet z kapturkiem..

Andii, dla mnie to wymiotuje.. bo jak jej się ulewalo to tak troszeczkę, a tutaj to jest typowo zwrócone to co zjadła, bo cała ja przebieram bo wszystko ubrudzone... Po rozmowie z moją mamą, myślimy że może byc to po wczorajszych naleśnikach z serem i brzoskwiniami... Niby dostaje już wszystko przetrawione, ale może jednak ser ma jakąś właściwość co jej zaszkodził... Bo płatki z mlekiem jem odkąd wyszłam ze szpitala i nie było tego problemu.. a tak naprawdę od 4 dziś mamy problem i zastanawiam się od czego.

iv09gu1rb7ycgb9v.png
  • Butterfly92 Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex, tak mi przykro :( :( :(
    Jesteśmy wszystkie z Tobą:) :) :)

4 CS - ciąża pozamaciczna

Walka z endometriozą.
    21.02.2019 - rozpoczenie leczenie endometriozy.
  • Andii Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka wrote:
    Tak Mari dopadł mnie ten problem.. jedna pierś jakoś się już przyzwyczaila... Druga wciąż boli, nawet z kapturkiem..

Andii, dla mnie to wymiotuje.. bo jak jej się ulewalo to tak troszeczkę, a tutaj to jest typowo zwrócone to co zjadła, bo cała ja przebieram bo wszystko ubrudzone... Po rozmowie z moją mamą, myślimy że może byc to po wczorajszych naleśnikach z serem i brzoskwiniami... Niby dostaje już wszystko przetrawione, ale może jednak ser ma jakąś właściwość co jej zaszkodził... Bo płatki z mlekiem jem odkąd wyszłam ze szpitala i nie było tego problemu.. a tak naprawdę od 4 dziś mamy problem i zastanawiam się od czego.

Kurcze to jak wymiotuje to staraj sie jej podawać wodę żeby się nie odwodniła, niby w Twoim pokarmie jest wsytarczająca ilość ale przy wymiotach nie ma żartów.

• Patulka Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii wrote:
    Kurcze to jak wymiotuje to staraj sie jej podawać wodę żeby się nie odwodniła, niby w Twoim pokarmie jest wsytarczająca ilość ale przy wymiotach nie ma żartów.
    Niby to były tylko 3 incydenty tylko narazie... Myślałam że to może być z przejedzenia... Ale gdyby była pojedzona to by nie pchała rączek do buzi i by nie ciumkala... Zresztą od 15 z przerwami wisi mi na cycku i mam wrażenie że je, a nie bawi się... Teraz mi zasnęła, ale niestety bede musiała ją budzić na kąpanie, bo dziś jej nie mogę odpuścić

iv09gu1rb7ycgb9v.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka nie stresuj się tu nie przez Twoja dietę, prędzej faktycznie bym obstawiala ta mieszankę, bo jednak to szok dla żołądka, są dzieci ulewajace, jeżeli prawidłowo przybierają to spokojnie. W tym wieku często jest tak refluks żołądkowe-przelykowy. Oczywiście jeżeli masz się z tym lepiej czuć to sobie odstaw jedzenie, które obwiniasz za tą sytuację. Jak wstydzisz się chodzić z odslonetymi piersiami to kup te muszle ochronne o których wspominałam, ale jak nie chcesz to nie korzystaj, Twoja decyzja, będzie dobrze

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Patulka Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puszek369 wrote:
    Patulka nie stresuj się tu nie przez Twoja dietę, prędzej faktycznie bym obstawiala ta mieszankę, bo jednak to szok dla żołądka, są dzieci ulewajace, jeżeli prawidłowo przybierają to spokojnie. W tym wieku często jest tak refluks żołądkowe-przelykowy. Oczywiście jeżeli masz się z tym lepiej czuć to sobie odstaw jedzenie, które obwiniasz za tą sytuację. Jak wstydzisz się chodzić z odslonetymi piersiami to kup te muszle ochronne o których wspominałam, ale jak nie chcesz to nie korzystaj, Twoja decyzja, będzie dobrze

Niby wiem że to nie przez dietę, ale jednak do tej pory było wszystko ok. Mała je tyle ile jadła do tej pory, a jednak dziś miała słabszy dzień. Oczywiście jakiś ja często nie jadam sera białego, więc odstawiać nie mam co za bardzo:) jednak ja będąc dzieckiem i w sumie do dziś potrafi mi się pojawic skaza białkowa. Więc może Jagódka po prostu jakoś 'broni' się przed nadmiarem białka.
    Właśnie Puszek, słyszałaś może o jakiś herbatkach dostępnych dla niemowląt? Bo mama coś mi mówiła że są w aptece takie specyfiki, ale nie wiem czy można podawać takie coś maleństwu:)

Narazie będę próbowała je wietrzyć.. a napewno nie będę zakładała biustonosza jak będę w domu, a koszule mam do karmienia, więc i tak zazwyczaj mam rozpięte te guziczki więc zobaczymy.. jak mówiłam, na jednej piersi już widzę poprawę:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2018, 20:22

iv09gu1rb7ycgb9v.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lepiej jak mama pije koper albo coś, dla dziecka probiotyk, albo ten kolzym, delicol, ewentualnie takie parzone w saszetkach hipp ma, granulat na szczęście jest już od 4mca bo to sam cukier. Ale serio nie jest zalecane wprowadzenie picia w tym wieku, dopajanie jest już traktowane jak rozszerzanie diety, dziecko nie potrzebuje tego :) ponadto może to spowodować, że będzie mniej jadlo mleka przez co może być niedojedzone

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka wrote:
    Niby wiem że to nie przez dietę, ale jednak do tej pory było wszystko ok. Mała je tyle ile jadła do tej pory, a jednak dziś miała słabszy dzień. Oczywiście jakiś ja często nie jadam sera białego, więc odstawiać nie mam co za bardzo:) jednak ja będąc dzieckiem i w sumie do dziś potrafi mi się pojawic skaza białkowa. Więc może Jagódka po prostu jakoś 'broni' się przed nadmiarem białka.
    Właśnie Puszek, słyszałaś może o jakiś herbatkach dostępnych dla niemowląt? Bo mama coś mi mówiła że są w aptece takie specyfiki, ale nie wiem czy można podawać takie coś maleństwu:)

Narazie będę próbowała je wietrzyć.. a napewno nie będę zakładała biustonosza jak będę w domu, a koszule mam do karmienia, więc i tak zazwyczaj mam rozpięte te guziczki więc zobaczymy.. jak mówiłam, na jednej piersi już widzę poprawę:)
    Stanik w okresie laktacji jest konieczny, żeby też się kanaliki nie blokowaly, tylko otwieraj te miseczki poprostu :)

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala, jak tam?

Patulka, może się to jakoś unormuje wszystko..

Ja dziś prasowalam ubranka, łącznie ponad 4h. I aż mi się słabo zrobiło, jak M przyjechał to dokończył. Normalnie tak dokładnie prasowal, że aż mi wstyd było że ja tak trochę byle jak :P
    Teraz zjedliśmy makaron z łososiem, ogladnelismy kuchenne rewolucje i odpoczywamy. A Mala buszuje, normalnie innej pozycji niż na plecach nie mogę przyjąć bo jest bum bum od razu.

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Andii Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka Jak masz Fb to fajne są grupy dla matek i kobiet w ciąży, można duzo się dowiedziec jak inne matki sobie radzą w podobnych sytuacjach, porozmawiać a nawet zaprzyjaźnić się :)

Grupa zamknięta "między nami mamami" potężna grupa bo ponad 35tys. osób ale można zadawac tam anonimowo pytania, tylko z rascji, że jest zamknięta trzeba do nie dołączyć
    https://www.facebook.com/groups/374262202956809/?ref=br_rs

Fanpage "Mamy mamom" tez fajna sprawa ale raczej do poczytania niż do pisania czegokolwiek https://www.facebook.com/MamyMamom/

• Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest jeszcze taka grupa "Karmiące Wrocław", w której są babki z całej Polski i bardzo dużo piszą o problemach z karmieniem, dużo kobiet im doradza. Założyła to babka która prowadzi fundację dot karmienia. Polecam bo pomagają też znaleźć doradców w innych miejscowościach jak coś :)

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
‹‹ 1742 1743 1744 1745 1746 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ