Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Miss ja brałam tabsy i żałuję byłam młoda i głupia, jak podjęliśmy decyzję o ciąży miało być pięknie odstawie i zajde. Jak wiecie tak pięknie nie było dopiero po prawie 2 latach zaskoczyło, no i teraz nadal czekam. Znajoma farmaceuta powiedziała że często organizm potrzebuje później czasu na odbudowę swojego naturalnego cyklu. Coś w tym jest bo jak prowadziłem obserwacje w pierwszym roku miałam cykle po 29-36 dni nawet zdarzyły się po 42 później piłam zioła i poprawiło się więc chemia stanowczo mówię nie jeśli się da
Andii, MissKathy92 lubią tę wiadomość
22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
Nasz skarb jest z Aniołkami
KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
21 wrzesień 2019 -
Andii wrote:alex0806 ty zaszlaś po hsg więc u Ciebie ciąże blokowały jakieś zapewne zrosty, ja po cichu liczę że i u mnie tak będzie.
MissKathy92 tabletki wyregulują ale pytanie czy tylko tu jest pies pogrzebany bo jesli to bylby jedyny czynnik przez ktory w ciąże nie możesz zajść to może by pomogło ale jeśli do tego dochodzą inne czynniki to nie warto.ja ciągle też mam z tylu głowy myśl o tych jajowodach... czytałam, szukałam i tylko się zestresowalam a ewentualne hsg zrobię dopiero wtedy kiedy zgłosimy się do kliniki czyli nie wcześniej niż za rok
narazie pozostaje mi modlić się o to żeby się udało bez tego
-
MissKathy92 hsg mówią żeby robić po roku czasu, to masz jeszcze czas
Ja od kiedy się staram nie zaszlam nawet w ciąże biochemiczną więc duzo wskazuje, że mogę miec przytkane jajowody i to może byc powód moich niepowodzeń.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2018, 18:09
Starania o drugie dziecko -
Ja nie tylko po hsg zaszłam. Potrzebna jeszcze była stymulacja owulacji bo naturalnie nie miałam. Ale to był pierwszy krok. Ja mam nadzieję że teraz znowu się uda i będę mogła utrzymać ciążę z pomocą poradni patologii ciąży i mojego gina, on też się mocno angażuje.
Terka może faktycznie jesteś osłabiona i jeszcze do siebie nie doszlas?Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Patrząc na moje wyniki złudzeń nie mam. To jest to. Parametry jakości krwinek zanizone a czerwonych krwinek wręcz za dużo. Dużo ale kiepskie. Tak w skrócie... Cóż. Mąż dokupił żelazo w tabletkach i dawaj dalej regenerację... Co zrobię...
Co do szczepienia to jednak jutro pójdę. Znamion infekcji nie mam ani ja ani mały, w wynikach morfologii też mi nic nie wyszło infekcyjnego.
Niech lekarz zdecyduje jutro co robimyhttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
Andii no niby mam jeszcze dwa cykle do roku ale wątpię żeby w tym czasie coś się zadziało
A hsg tak jak pisalam- mam z tylu głowy ale nie planuje przez najbliższy rok
jeszcze spróbujemy monitoring może w przyszłym roku ale pewnie do tego czasu w ogóle przestanę tak nad tym zachodzeniem w ciąże skakać
Bo tak szczerze powiedziawszy coraz częściej się zastanawiam czy w ogóle chce mieć dzieckoA to wszystko przez te starania bo wcześniej chciałam ogromnie a teraz jak nie wychodzi to i chęć zmalała
całe życie teraz podporządkowuje staraniom i tak naprawdę nie żyje a chce żyć
mam nadzieję że wiecie o co mi chodzi...
Terka kuruj się -
Tak dokładnie o to mi chodzi Terka
niby seks jak seks- zawsze jest fajny, ale bywają chwilę że już mam dość tych starań, ciągłego myślenia czy to już czy jeszcze poczekać
starania to powinien być wspaniały okres, ale jak sie przedluzają to juz nie jest tak wspaniale
i się chciałoby po prostu być w ciąży...
Andii ja owu mam w każdym cyklu, w pierwszym cs nie mierzylam tempki, pozostałe 9 mierzylam- w każdym cyklu był skok i się utrzymywała temperatura aż na kilka dni przed lub do dnia okresutesty owu wychodzą, czuje ból owulacyjny, jedynie że śluzem płodnym mam problem bo go nie widzę za często
więc z mojej strony niby wszystko fizycznie jest ok i pewnie to mnie najbardziej frustruje w tym wszystkim
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2018, 19:37
-
MissKathy92 jeśli masz owulacje to monitoring będzie prawdopodobnie tylko potwierdzeniem, można podejrzec jak wzrastają pęcherzyki i wychwycicć jakieś nieprawidłowości ale jesli co cykl masz owulacje to raczej jest w porządku.
Ja się właśnie zdecydowałam, że kolejny krok to badanie sono hsg-trwa 10minut w gabinecie ginekologicznym, jakoś je przeżyje i dam rade. Będe robić prywatnie bo nie chce iść do szpitala. U mnie widziałam za 500zł ale ostatnio natknęłam się na ginekologa który wykonuje je za 300zł, musze poczytać o nim opinie bo coś za tanio mi się to wydaje. Myślę że to będzie dobry krok i Tobie Miss tez chyba polecam sprawdzić drożność bo bez sensu faszerować się lekami, wydaną kasą i złudnymi nadziejami że w końcu się uda jak jajowody są nie drożne a może tylko lekko niedrożne i po badaniu może zaskoczyć od razu.Starania o drugie dziecko -
Andii ja już wcześniej pisałam że my narazie dajemy na luz i nie badamy się bez zalecenia lekarza
narazie musimy się sami zmienić czyli np schudnąć (ja mam nadwagę, mąż tez) i zmienić styl życia i dajemy sobie na to cały następny rok
wiem że to może się wydać komuś głupie że chce czekać i tak się wzbraniam przed tym hsg ale narazie chcemy zmienić to co jeszcze jest do zmiany a jak już wszystko zawiedzie to wtedy pomyślimy co dalej
po nowym roku pewnie wybiorę się do mojego ginekologa i zapytam co on dalej mysli robić z nami
-
MissKathy92 wrote:Andii ja już wcześniej pisałam że my narazie dajemy na luz i nie badamy się bez zalecenia lekarza
narazie musimy się sami zmienić czyli np schudnąć (ja mam nadwagę, mąż tez) i zmienić styl życia i dajemy sobie na to cały następny rok
wiem że to może się wydać komuś głupie że chce czekać i tak się wzbraniam przed tym hsg ale narazie chcemy zmienić to co jeszcze jest do zmiany a jak już wszystko zawiedzie to wtedy pomyślimy co dalej
po nowym roku pewnie wybiorę się do mojego ginekologa i zapytam co on dalej mysli robić z nami
To nie jest głupie tylko bardzo mądre podejścieZmiana stylu życia na zdrowszy jest bardzo ważna
Starania o drugie dziecko -
Andii wrote:To nie jest głupie tylko bardzo mądre podejście
Zmiana stylu życia na zdrowszy jest bardzo ważna
I tak w ogóle dodam że czuje się super na dieciejestem najedzona, mam więcej energii i nie mam napadów głodu tak jak wcześniej
teraz zmniejszyłam sobie dawkę metforminy na 2 tabletki i jest super- zero biegunek przez 2 tygodnie więc to raczej od za dużej dawki leku to było
ale teraz jest super tylko z płynami mam problem bo wszystko co wypije to zaraz muszę wysikac
-
Miss, organizm się w końcu przyzwyczai do picia większej ilości, tak mi się wydaje. A też zdrowo pić i sikac - bakterie się nie gromadzą
My byliśmy w szkole rodzenia, wychodzi na to że opadł mi już trochę brzuch :p wydzieliny więcej i raz dziennie mniej więcej bole jak na okres. Ciekawe jak to będzie dalej..MissKathy92, panipuchatkowa lubią tę wiadomość
-
Magda mam nadzieję że się przyzwyczai
Dziewczyny mam wyniki insuliny:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/08871c42d2c5.png
Co myślicie? wcześniej miałam naczczo 14.8 więc trochę spadlo -
Dziewczyny ja też mam gorszy dzień. Kręgosłup mnie dzisiaj boli. Za to maluszek w dzień ładnie spał
Kochane dacie radę. Uda Wam sięWiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2018, 21:14
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marek💙
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marta 💓