Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
alex0806 wrote:Butterfly więc nie mów o ciąży jeśli nie musisz
albo weź zaświadczenie o ciąży i pogadaj z szefem. Przypomnij gdzie pracujesz?
Niestety wygadałam się swojej przyjaciółce o ciąży, która razem ze mną pracuje..
Eh sama się wkopałam z tą sytuacją4 CS - ciąża pozamaciczna
Walka z endometriozą.
21.02.2019 - rozpoczenie leczenie endometriozy. -
MissKathy92 wrote:Butterfly kochana pracą się nie przejmuj :* rodzina jest najważniejsza a Wy właśnie swoją tworzycie
A praca jak nie ta to inna- teraz masz ważniejsze sprawy na głowie
wiem że pomyślisz że łatwo powiedzieć ale ja mówię z własnego doświadczenia... sama czekałam z decyzją o dziecku aż dostanę umowę na stałe, czekałam, czekałam mimo że bardzo pragnelismy dziecka już wcześniej ale zawsze ważniejsza była praca... teraz wiem że tak nie powinno być, to rodzina jest najważniejsza, a ja straciłam rok na czekanie
dlatego teraz dbaj o siebie bo ten maluszek pod Twoim sercem tego bardzo potrzebuje
I postaraj się poprawić relacje z chłopakiemwiadomo hormony szaleją ale musisz też postawić się na jego miejscu, jemu też na pewno nie jest łatwo... ja również bywam nieznośna (szczególnie przed @), za bardzo się wszystkim przejmuje co prowadzi czasem do zgrzytow ale to mija i jest ok
u Was też na pewno będzie dobrze, szczególnie teraz jak czeka Was wspaniały okres oczekiwania na maleństwo
Twój wpis podniósł mnie na duchu, to nie praca, a rodzina jest najważniejsza
Masz absolutną rację :*MissKathy92 lubi tę wiadomość
4 CS - ciąża pozamaciczna
Walka z endometriozą.
Magdaa21 wrote:Właśnie, może nie mów.. Przecież mogłabyś się zorientować o ciąży dopiero w 3 miesiącu4 CS - ciąża pozamaciczna
Walka z endometriozą.
Butterfly92 wrote:Miss dziękuję Ci za wsparcie :*
Twój wpis podniósł mnie na duchu, to nie praca, a rodzina jest najważniejsza
Masz absolutną rację :*
Teraz najlepsze co możesz zrobić to nie przejmować się tymwiem że ciężko, bo przecież trzeba za coś żyć, ale teraz fasolinka to Twój cały świat
i musisz o nią dbać
zobaczysz, jakoś to się ułoży wszystko
Butterfly92 lubi tę wiadomość
-
Mari92 wrote:Witaj Paulins. Niestety nie wszystko da się zaplanować. My staraliśmy się o dzidzie 18 miesięcy. Także wiem co czujesz. Najważniejsze, że się udało
A jak mamy tu drugą położną to mam takie nie pypowe pytanie. Już od półtora tygodnia nie krwawiłam i myślałam, że to koniec oczyszczania. A od wczoraj zaś krew ze mnie cieknie. I nie wiem czy to oczyszczanie czy okres ( ale raczej na okres mi to nie wygląda). Z góry dziękuje za odp.
A i sorki, że o takich rzeczach Wam tu pisze
Jeśli karmisz piersią to wątpię żeby to był okres. Rodziłas siłami natury? Czy miałaś cięcie ? -
Paulins wrote:Jeśli karmisz piersią to wątpię żeby to był okres. Rodziłas siłami natury? Czy miałaś cięcie ?
Butterfly porozmawiaj z szefostwem zawsze jest szansa na dogadania się
22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
Nasz skarb jest z Aniołkami
KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
21 wrzesień 2019 -
Paulins wrote:Dziewczyny ja tego żelu nie znalazłam ale mam inny, właśnie kupiłam. Z firmy ritex „Kinderwunsch gel“. W jakie dni używaliście tego żelu? Dopiero tutaj na ovu przeczytałam, ze w ogóle coś takiego istnieje.
Dla mnie to było uciążliwe i stosuje jak lubrykanty
22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
Nasz skarb jest z Aniołkami
KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
21 wrzesień 2019 -
nick nieaktualnyMari, Butterfly - u mnie Ok
troche hormony sie ustabilizowaly, bo powiem szczerze, ze ostatnie 1,5tygodmia bylo dla mnie tragiczne! Doslownie tragiczne, plakalam smialam sie wkurzalam sie martwilam sie- wszystko na zmiane. Najczesciej sie martwilam- dlatego nie wchodzilam na zadne fora, nie czytalam niczego bo strasznie mnie wszystko dolowalo i stresowalo.
Moje samopoczucie poprawilo sie wczoraj- wczesniej wymiotowalam okropnie, zoladek mi sie caly trzasl, mialam zawroty glowy- bolaly mnie piersi- szczegolnie tutaj pod pachami - a przez caly tydzien nie nosilam biustonosza bo bylam na zwolnieniu.Odkad odtawilam tabletki z zelazem - pregna plus- poprawilo mi sie samopoczucie, sprawy zoladkowe i zalatwiania sie powrocily do normy... nie wiem dlaczego tak na to reagowalam
musze poszukac jakichs tabletek bez zelaza w skladzie.
Poza tym, bylam dzisiaj na usg w Medicoverze. Za 2 tyg mam wizyte u swojej prywatnej gin. Moj kropek wyprzedza termin z miesiaczki. Dzisiaj mam wg OM 7w6d, a Kropus wg USG 8w3d. Ma juz 1,6 cm, ❤️ bije. Oby zdrowo roslo moje male sloneczko- to jedyne o czym teraz marze. Przyplatala mi sie jakas torbiel na prawym jajniki - 2 tygodnie temu na usg jej nie mialam... Troszke mnie to martwi, ale poczekam na wizyte u swojej gin, bo ten lekarz dzisiaj nie byl rozmowny- pomijam, ze nawet mi o tej torbiel e nie powiedzial podczas badania, tylko jak juz bylam w samochodzie i zaczelam czytac co napisal, to zobaczylam, ze jest jakas torbiel :o
Ja schudlam 3kg, teraz mam nadzieje, ze teraz nadrobie skoro sie lepiej czuje... Jutro wracam fo pracy, az sie boje. Bo w ciagu dnia mam nadal checi na wymioty i laduje nad kibelkiem.
Ale sie rozpisalam... :oWiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2018, 20:00
Butterfly92 lubi tę wiadomość
-
Paulins dzięki za odp. Umówiłam się do swojej gin na czwartek na wizytę popołogową i zastanawiam się czy iść jak krwawię jeszcze.
Lelek super wieści. A torbielą na razie się nie przejmuj.
Coś tu Magdy dzisiaj nie widać
Dobranoc kochane<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marek💙
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marta 💓 -
Lelek super ! Torbiel to częste przypadki wiec spokojnie może sam się wchłonie ?
Mari u mnie w Holandii po 6 tyg idzie się na wizytę , na dobra sprawę położna sama wyznacza termin kiedy i ja np mam „zaproszenie „ na kontrole po równym miesiącu czyli teraz 26 listopada ;p na szczęście już tylko delikatnie plamie , ale raz mocniej raz słabiej zależy co robię ;p
Dziewczyny ehh chyba nie jestem w stanie wykarmić młodego ;( dokarmiam go czasem mm ;( bo on mógłby na cycu siedzieć 24/7 i i tak głodny jest .. jestem sama na siebie złe ... wiem ze to nie moja wina , ze nie powinnam się czuć zła matka przez to ale jest mi smutno i ciężko z tego powodu , zwłaszcza ze Nathan troszkę daje popalić ale myśle ze to właśnie dlatego ze po cycu jest dalej głodny ;( wiec nie spi , płacze i denerwuje się .. a ja ostatnio razem z nim
Niby mi mówią ze dokarmianie to ostatnia rzecz jaka powinnam robić .. ale kurczę przecież dziecko jest najważniejsze i nie będę go głodzić już sama nie wiem co mam robić .. chce karmić piersią , młody nie ma z tym problemu ładnie obydwie ciągnie .. nawet jedząc od 2 tyg butelkę czasem , nie ma ona wpływu na ciągniecie cyca ... nie wiem już co mam robić . Przepraszam was ze się żale tak no ale gdzie jak nje do was ?[/url]
[/url]
18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
20.11.2018 51cm 3520g ❤️
18.12.2018 54cm 4530g❤️
25.01.2019 59cm 6020g ❤️ -
Mała_Mii wrote:Lelek super ! Torbiel to częste przypadki wiec spokojnie może sam się wchłonie ?
Mari u mnie w Holandii po 6 tyg idzie się na wizytę , na dobra sprawę położna sama wyznacza termin kiedy i ja np mam „zaproszenie „ na kontrole po równym miesiącu czyli teraz 26 listopada ;p na szczęście już tylko delikatnie plamie , ale raz mocniej raz słabiej zależy co robię ;p
Dziewczyny ehh chyba nie jestem w stanie wykarmić młodego ;( dokarmiam go czasem mm ;( bo on mógłby na cycu siedzieć 24/7 i i tak głodny jest .. jestem sama na siebie złe ... wiem ze to nie moja wina , ze nie powinnam się czuć zła matka przez to ale jest mi smutno i ciężko z tego powodu , zwłaszcza ze Nathan troszkę daje popalić ale myśle ze to właśnie dlatego ze po cycu jest dalej głodny ;( wiec nie spi , płacze i denerwuje się .. a ja ostatnio razem z nim
Niby mi mówią ze dokarmianie to ostatnia rzecz jaka powinnam robić .. ale kurczę przecież dziecko jest najważniejsze i nie będę go głodzić już sama nie wiem co mam robić .. chce karmić piersią , młody nie ma z tym problemu ładnie obydwie ciągnie .. nawet jedząc od 2 tyg butelkę czasem , nie ma ona wpływu na ciągniecie cyca ... nie wiem już co mam robić . Przepraszam was ze się żale tak no ale gdzie jak nje do was ? -
Hej Dziewczyny,
Mari, jeszcze nie rodzechociaż wczoraj mnie brzuch pobolewal niefajnie, ale nie były to jeszcze takie normalne skurcze. I chyba odszedł mi czop, a przynajmniej jego część..
Mala, kurcze, nie wiem co Ci doradzić. Może laktatorem byś rozkręcila laktacje?
Paulins, dobrze że piszesz i na pewno nikt nie pomyśli że się madrzysz. Puszek też jest położna i nam tu czasem doradza
Ciekawe jak Terka po weekendzie.
Alex, daj znać po wizycie!
Miłego dnia ♥️ -
Hej dziewczyny
Witam się z Wam i z pierwszym dniem pracy po weekendziewłaśnie jadę do pracy
Dziś 25dc, sprawdziłam tempke bo od kilku dni wstaje z płonącymi policzkami a tam niziutko czyli znowu rozczarowanie... z tego rozpędu zapomniałam nawet wziąć rano dupkaale i tak czułam od wczoraj że blokuje mi okres więc już chyba brać nie będę wieczorem ostatniej tabletki... ech może w 11cs się uda
taki prezent pod choinkę
W niedzielę zabrałam się w końcu do robienia choinkioto efekt
tylko nie wiem z czego czubek zrobić żeby zakryć szpilki
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2d54b24fcd66.jpg
Życzę Wam udanego dniaLelek, Andii, Magdaa21, Mari92 lubią tę wiadomość