Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • terka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    Magda no coraz bliżej. Fajnie! Widzę że Twoja córka też ma dobry kontakt z tatusiem.:P mój wczoraj ustalil że ma w nocy tak nie kopać bo nie mogę spać ale nie podziałało. Nie słucha się ojca!:D dziewczyny mój mąż ma zespół i zamowil wytloczone już płyty do nas do mieszkania. I dzwoni teraz do mnie ze przyjedzie paleta! płyt. Ja się załamię.:P

Grubo! Paleta płyt ;D

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • terka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    Mam jeszcze wizytę w piątek, a potem 30.11. Nie byłam pewna, czy to czop, no ale wygooglowalam.. (wiem że to obrzydliwe ale skąd mam wiedzieć jak to dokładnie wygląda?). No i od kilku dni dużo więcej wydzieliny w ciągu dnia.
    Mój M wczoraj gadał z brzuchem i ustalił że ma wyjść po 30.11. :D haha. Zobaczymy. Chyba najbardziej to nie chciałabym przenosić :(

Terka, fajnie że weekend się udał.
    Alex, super że kino, też bym poszła, ale już nie wysiedze..
    Miss, choinka bardzo ładna :)

Wiesz przenosić a przenosic ;) kilka dni różnicy naprawdę nie zrobi nic złego, bo tak naprawdę nikt do końca nie wie kiedy dzidzia powstaje (nawet jeśli wiadomo kiedy była owu to nie wiadomo kiedy żołnierz jajo dorwal ;)). Więc wrzuć na luz pod względem terminu bo stres blokuje naprawdę dużo ;)

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka biedna ale miałaś przeboje :/ Dobrze że już lepiej jest

Magda już niedługo <3

Puchatkowa Laurka już niegrzeczna haha nie słucha rodziców :) A z płytami to nieźle

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Patulka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Wiesz przenosić a przenosic ;) kilka dni różnicy naprawdę nie zrobi nic złego, bo tak naprawdę nikt do końca nie wie kiedy dzidzia powstaje (nawet jeśli wiadomo kiedy była owu to nie wiadomo kiedy żołnierz jajo dorwal ;)). Więc wrzuć na luz pod względem terminu bo stres blokuje naprawdę dużo ;)
    W moim przypadku stres zadziałał tak że urodziłam 4 dni przed terminem.. ale ja byłam z tych kobiet co chciały ciążę przenosić i mi się nie udało :(

Oj tak, sobota była dla mnie ciężkim dniem, więc chyba Jagoda chce mi teraz jakiś to zrekompensować teraz :D w poniedziałek jak się obudziłam i zobaczyłam na zegarku 6.15 to byłam w szoku że mi całą noc przespała, bo coś koło 24 zasnęliśmy... Ale nie powiem bo w sobotę mogłam pierwszy raz odpocząć u siebie w domu, a nie u rodziców :)

Alex, zobaczymy czy skorzystamy z możliwości pójścia do kina :D bo pewnie z nikim z domowników nie pójdę, bo każdy będzie chciał bawic mała, a mój na Planetę Singli nie pójdzie ze mną :(

Terka, no czasami PKP potrafi zaskoczyć.. ale też muszą podnieść standard w pociągach, bo jednak większość ludzi woli jechać swoim samochodem bo szybciej i wygodniej, więc jakoś oni muszą przyciągnąć klientów

Panipuchatkowa, no niestety czasami dzieci nie chcą się słuchać :D ja pamiętam że jak moja Jagoda w brzuchu harcowala to mogłam spać, ale jak miała czkawkę to już po spaniu...

iv09gu1rb7ycgb9v.png
    Jagoda, 13.10.2018 52cm 2,700g <3
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panipuchatkowa, o tak, kontakt maja super. Szczególnie jak ja chce spać, a on zaczyna gadać do brzucha i ja budzi :D

Terka, i tak co ma być to będzie :P

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Butterfly92 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelek wrote:
    Mari, Butterfly - u mnie Ok ;) troche hormony sie ustabilizowaly, bo powiem szczerze, ze ostatnie 1,5tygodmia bylo dla mnie tragiczne! Doslownie tragiczne, plakalam smialam sie wkurzalam sie martwilam sie- wszystko na zmiane. Najczesciej sie martwilam- dlatego nie wchodzilam na zadne fora, nie czytalam niczego bo strasznie mnie wszystko dolowalo i stresowalo.
    Moje samopoczucie poprawilo sie wczoraj- wczesniej wymiotowalam okropnie, zoladek mi sie caly trzasl, mialam zawroty glowy- bolaly mnie piersi- szczegolnie tutaj pod pachami - a przez caly tydzien nie nosilam biustonosza bo bylam na zwolnieniu. ;) Odkad odtawilam tabletki z zelazem - pregna plus- poprawilo mi sie samopoczucie, sprawy zoladkowe i zalatwiania sie powrocily do normy... nie wiem dlaczego tak na to reagowalam ;) musze poszukac jakichs tabletek bez zelaza w skladzie.

Poza tym, bylam dzisiaj na usg w Medicoverze. Za 2 tyg mam wizyte u swojej prywatnej gin. Moj kropek wyprzedza termin z miesiaczki. Dzisiaj mam wg OM 7w6d, a Kropus wg USG 8w3d. Ma juz 1,6 cm, ❤️ bije. Oby zdrowo roslo moje male sloneczko- to jedyne o czym teraz marze. Przyplatala mi sie jakas torbiel na prawym jajniki - 2 tygodnie temu na usg jej nie mialam... Troszke mnie to martwi, ale poczekam na wizyte u swojej gin, bo ten lekarz dzisiaj nie byl rozmowny- pomijam, ze nawet mi o tej torbiel e nie powiedzial podczas badania, tylko jak juz bylam w samochodzie i zaczelam czytac co napisal, to zobaczylam, ze jest jakas torbiel :o

Ja schudlam 3kg, teraz mam nadzieje, ze teraz nadrobie skoro sie lepiej czuje... Jutro wracam fo pracy, az sie boje. Bo w ciagu dnia mam nadal checi na wymioty i laduje nad kibelkiem.

Ale sie rozpisalam... :o
    Lelek super wieści!! :*
    Zastanawia mnie tylko jak to możliwe, że USG pokazuje co innego a termin miesiączki był znacznie późniejszy..rośnijcie zdrowo! "

Moja pierwsza wizyta już 20.11 <3

Nie umiem się doczekać :*

Alex, daj potem znać co z pieskiem, fajnie że Ci przedłużyli umowę :)

Miss super choinka! Ty to masz talent :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2018, 10:39

4 CS - ciąża pozamaciczna

Walka z endometriozą.
    21.02.2019 - rozpoczenie leczenie endometriozy.
  • Paulins Przyjaciółka

Wysłany: 13 listopada 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane! Szok, jak fajnie tutaj zajrzeć do Was hihi wczoraj wieczorem byłam, a dzisiaj właśnie miałam do nadrobienia 3 strony xD nie wiem jak ogarnę to jak będę w pracy hihi

Patulka dziecko nie musi codziennie robić kupy, a tym bardziej jak jest karmione piersią, bo pokarm mamy nie jest obciążający dla brzuszka więc nie musisz się martwic.

Miss ja też bardzo lubię robić takie ręczne robotki. Jak dojdę do tego jak tu zdjęcie wrzucić to pokaże Wam moje dywaniki robione na szydekku.

Alex, moja mama zawsze podawała naszemu psu tabletki w kiełbasce hihi po jakimś czasie kiedy dużo chorowała nie chciała już od nikogo nasza sunia brać kiełbasy z ręki.

Dla dziewczyn w ciąży przesyłam moc pozytywnych myśli <3

Powiem Wam, że po moim ostatnim totalnym załamaniu nerwowym, mój mąż jest w szoku, że siedzę i uśmiecham się do tableta. Ciągle pyta "co tam dziewczyny pisza".

W tym cyklu używam monitora płodności Clearblue i właśnie dzisiaj pokazały mi się trzy klocki z jajeczkiem co oznacza, że 24-36 godzin nastąpi owulacja. Dla mnie to duże zaskoczenie, bo od miesięcy poluje na owulację w okolicy 14-16 dnia cyklu a obecnie mam 10-11. Najwazniejzze dla mnie, że pokazał ten monitor w ogóle owulację, bo czytałam, że jeśli przez 3 cykle nie wykaże to znaczy, że trzeba się zgłosić do lekarza i nie czekać do roku czasu prób, bo jest problem z hormonami.

Nie nastawiam się jakoś super pozytywnie, bo nie chce się znowu rozczarować jak @ przyjdzie.

Miłego dnia wszystkim

• terka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina-dlatego nie ma czegoś takiego jak "zawsze owu była tego a tego dnia" albo "powinna być tego a tego dnia". Organizm to nie zegarek szwajcarski ;)

Magda-dokładnie, co ma byc to będzie :)

Patulka-racja mocno nas zaskoczyli ;) my akurat lubimy pociągi ;)

Butterfly-wystarczy że będzie większe dziecko (dłuższe) i już pokazuje krótszy termin ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2018, 11:46

Andii lubi tę wiadomość

• Mari92 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszek czyli nawet jak krwawie to mam iść w czwartek na wizytę do gina, żeby sprawdzić czy wszystko ok?

Mis super choinka :-)
    Terka super, że wyjazd udany :-)

Ja wam nie mówiłam, ale urodziny teściowej to porażka. Do małego ani nie podeszła, obserwowała go z daleka jak jakąś rzecz. A na końcu wzięła psa na ręce i powiedziała, że dzieci takich małych się boi. No masakra. Moja mama była w szoku jej zachowaniem, zresztą ja i mój mąż też.
    Dobrze, że moja mama jest super babcią :-)

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • Andii Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari92 ja też się boję malutkich dzieci, biorę na ręce dopiero jak stabilnie trzymają główkę :D :D Także ten teges :) ale to że zlekceważyła dziecko to już nie fajnie bo to nie chodzi o to żeby brać dziecko na ręce ale wykazać zainteresowanie w końcu to babcia

Starania o drugie dziecko
  • Andii Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulins to jak owulacja już niebawem to życzę owocnych starań :)

Przepraszam, ze tak pisze post pod postem zamiast w jednym ale doczytuje sobie powoli co kto napisał :)

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę o kciuki, czekam już w poradni. Mam takiego wewnętrznego stresa że aż mnie skręca w żołądku;/ strach przed nowym lekarzem chyba

terka lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie, że o zainteresowanie chodzi. No trudno. Może za młoda na babcie się czuje. A ona sama męża mojego urodziła jak miał 17 lat

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex kciuki

Marek💙
    Marta 💓
  • Paulins Przyjaciółka

Wysłany: 13 listopada 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari92 ja wiem, że organizm to nie zegarek hihi ale tez wiem, że okres następuje mniej więcej po 14 dniach od owulacji. Wiec dlatego zawsze tak wyliczalam. Mnie już powoli nic nie dziwi ;-)

• Paulins Przyjaciółka

Wysłany: 13 listopada 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W temacie teściów to ja bym mogła książkę napisać jak okropni potrafią być ludzie, którzy powinni być najbliższymi osobami :-( mój teść mnie wyzywał że jestem gruba świnia itp. a od teściowej (jak moja 17 letnia wtedy szwagierka zaszła w ciążę) uskyszalam, że moja szwagierka będzie miała dziecko, a ja skończę studia i co z tego. I tak nic nie znacze dla nich. I tak od lat żyje jako znienawidzona synowa :-\

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex, trzymam kciuki :)
    Mari... ale dziwne zachowanie, naprawde... Ale moze dojrzeje, do tej roli w koncu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulins, cooooooo?????

• Andii Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari92 tak na pocieszenie napiszę, że moja znajoma miała tak samo ze Swoją teściową ciągle twierdziłą że się boi małych dzieci i jak mała skończyła 3lata to tak jakby teściową podmienili, na spcerki brała i w ogóel :)
    Alex kciuki :)

• Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka fajnie ze udało wam się gdzieś na chwilkę wyjechać ;)) zawsze to coś innego niż siedzenie w 4 ścianach ;p
    Magda u mnie było tak do 24 z seody /czwartek zero objawów ;D o 24:10 zaczęły się skurcze nie regularne i lekkie krwawienie , później plamienie następnego dnia w czwartek o 20 plus minus odpadł mi czop i tez patrzyłam w necie jak wyglada ale uwierz mi jak odpad bo byłam pewna w 100%ze to to ... tylko u mnie odpadł na dwa razy bo jak drugi raz poszłam siusiu to większy kawał tego czegoś wyleciał i u mnie było to zabarwione na brązowo czerwono .. i w sumie wtedy dopiero uwierzyłam ze już coś się dzieje ;D bo tych swoich skurczy nieregularnych nie byłam lewna czy to to czy czasem skurcz jelit ;D hahah
    Ale wiem ze czop może odpadać w kawałach przez jakiś czas i noe być zabarwiony ;) tak samo jak może odpaść 32/3 tyg szybciej tak samo jak w moim przypadku dopiero na kilka godzin przed , wiec to mało wyznacznik zbliżającego się porodu ;p ale
    Tak jest możliwe ze czop Ci pomalutku odchodzi ;))

Alex trzymam kciuki ;))
    Witam nowe dziewczyny ;))
    A ja mam nadzieje ze w końcu znajdę więcej czasu tu zaglądać bo naprawdę brakuje mi tego .. zwłaszcza ze łapie mnie trochę chandra na zmianę mojego trybu życia ...

Magdaa21 lubi tę wiadomość

74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
‹‹ 1805 1806 1807 1808 1809 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ