Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulins omg co ja czytam o tych tesciach..az sie wierzyć nie chce.. Bardzo miło że lubisz do nas zaglądać hyhy:D

3i49krhm19wid3ce.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari jeżeli nie ma brzydkiego zapachu itp to poszłabym w przyszłym tyg, bo już powinno minac, a gdyby nie minęło do tego czasu to warto sprawdzić :)

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Paulins Przyjaciółka

Wysłany: 13 listopada 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelek wrote:
    Paulins, cooooooo?????
    To było tak w temacie teściowej mari92. Ja nawet nie myślę o tym, że moje dziecko kiedyś będzie miało dwie babcie ... moi teściowie nawet nie byli na naszym ślubie kościelnym, bo ich źle zaprosiliśmy w ich mniemani.

• Paulins Przyjaciółka

Wysłany: 13 listopada 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    Paulins omg co ja czytam o tych tesciach..az sie wierzyć nie chce.. Bardzo miło że lubisz do nas zaglądać hyhy:D
    Wyobraź sobie, że to zaledwie wierzchołek góry. W zeszłym roku przeszłam załamanie nerwowe i jechałam na lekach uspokajających od psycholog z powodu depresji, która zafundowali mi teściowie. Szkoda słów,zeby to opowiadać.
    Mari92 ja mogę sobie wyobrazić jak jest Ci przykro. Mi na pewno by było meeega. Nie przejmuj się, ona pewnie jest zazdrosna albo nie potrafi sobie poradzić z tą sytuacją. Nie wiem ... Ja zawsze próbuje wszystkich wytłumaczyć. Taka jestem beznadziejna pod tym względem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2018, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja wiem, ale jestem w szoku, ze mozna tak komus powiedziec!!!

• Butterfly92 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulins i Mari - nie przejmujcie się okropnymi teściowymi :/ wredne babska i tyle w temacie..

Ja się dogadałam z moja przyjaciółka z pracy aby nic nie mówić o mojej ciąży w pracy dopóki nowej umowy nie dostanę :)

Zaraz jadę na betę <3

terka, Magdaa21 lubią tę wiadomość

4 CS - ciąża pozamaciczna

Walka z endometriozą.
    21.02.2019 - rozpoczenie leczenie endometriozy.
  • Kaassiia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda jej u ciebie już coraz bliżej, życzę lekkiego porodu.
    Alex opowiadaj jak po wizycie
    Miss cudna choinka, a propo zakończenia może jakaś gwiazdkę zamocuj
    Terka super ze wyjazd się udał :)

MissKathy92, Magdaa21 lubią tę wiadomość

22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
    Nasz skarb jest z Aniołkami

KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
    21 wrzesień 2019
  • terka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari u nas wszyscy dziadkowie bali się małego na ręce brać ;) nie mam tego za złe bo można tak po prostu mieć.
    Tesciu za to jak ja mam małego na rękach zagaduje go równo ;D ale wziąć do tej pory na ręce nie wziął. Boi się i ja mu wierzę że tak jest ;)

Paulina-pozwól że przemilcze słowa Twojej teściowej, bo obawiam się że za tą wypowiedź wywaliliby mnie z forum do końca życia... Więc powiem tylko-Jak tak można...

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)

Wysłany: 13 listopada 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulins masakra.. Mam nadzieję że nie kontaktujesz się z nią często. Butterfly kciuki za betę!

3i49krhm19wid3ce.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari faktycznie teściowa się zachowała nie ładnie... jeśli się ktoś boi to nie bierze dziecka na ręce (ja tak mam) ale co innego strach że np zrobię dziecku krzywdę a co innego zero zainteresowania i to ze strony babci... No porażka :(

Paulins przez to co przeczytałam od Ciebie już nigdy złego słowa nie powiem na swoją teściową, bo co jak co, jest czasem upierdliwa ale nigdy na mnie nic nie powiedziała obraźliwego... ja nie rozumiem takich ludzi naprawdę :/ przecież jesteś najważniejsza osobą w życiu ich syna a traktują Cię jak wroga... tak nie powinno być :/ A gdyby teść powiedział do mnie że jestem grubą świnią to by od razu po mordzie dostał... całe życie słuchałam takich uwag od otoczenia aż w końcu się nauczyłam że nie można pozwalać nigdy nikomu tak do siebie mówić...
    Zapytam jeszcze: co Twój mąż mówi na takie zachowanie rodziców? Bo to normalnie się w głowie nie mieści

Lelek lubi tę wiadomość

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2018, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam sie z Miss calkowicie!

MissKathy92 lubi tę wiadomość

• Mari92 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny teściowe jak z kawałów. Ale życie to nie bajka niestety. Współczuje takich teściowych.

Alex jak wizyta?
    My mamy jutro badanie bioderek małego o 16.35. A do gina się wstrzymam do następnego tygodnia, bo nic takiego się niedzieje jak Puszek pisze. Tylko to krwawienie.

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie. Więcej wam opiszę pozni3j w domu Ale ogólnie mam zalecenia do sterydu. Najpierw mam iść do dietetyka i ustalić dietę pod wszystkie moje dolegliwości, pomoże to ustabilizować homocysteinę, witaminy, sprawy immunologiczne itd. Zapisałam się na 15.11. Plus dostaliśmy skierowanie na badanie kariotypow na NFZ. I dostanę dopiero receptę na sterydy jak unormuje homocysteinę.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • terka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Ja już po wizycie. Więcej wam opiszę pozni3j w domu Ale ogólnie mam zalecenia do sterydu. Najpierw mam iść do dietetyka i ustalić dietę pod wszystkie moje dolegliwości, pomoże to ustabilizować homocysteinę, witaminy, sprawy immunologiczne itd. Zapisałam się na 15.11. Plus dostaliśmy skierowanie na badanie kariotypow na NFZ. I dostanę dopiero receptę na sterydy jak unormuje homocysteinę.

Czyli konkretne działanie

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)

Wysłany: 13 listopada 2018, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex konkretny plan.:)

3i49krhm19wid3ce.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konkretne ale chyba długotrwałe. Bo wątpię że zbije homocysteinę w kilka tygodni. I nie wiem co dalej robić, czy zaczynać stymulację i równocześnie te leczenie. Jestem trochę przerażona... powiedziała że jak zajde w ciążę to od razu mam do niej przyjść.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵

Wysłany: 13 listopada 2018, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może napisz do swojego gina?

3i49krhm19wid3ce.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro do niego idę na wizytę. Chciałabym zacząć starania jak najszybciej żeby nie tracić czasu ale to mnie ogranicza bardzo. Nie mam nic do diety, to mogę stosować, ale nie wiem czy osiągnę efekty zamierzone. Na pewno kupię sobie tabletki te z buraka na obniżenie homocysteiny dodatkowo. A reszta witamin będzie z diety. Przy chorobach immunologicznych dieta wygląda mega restrykcyjne... Boję się tego.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex najważniejsze że plan działania jest a przecież starań nie musicie odkładać tylko wprowadzić inne żywienie :) ja wierzę że będzie dobrze i że nie będzie to trwało aż tak długo jak sobie myślisz :) i że się uda na pewno :)
    A co do diety to już teraz wiem co to znaczy rystrykcyjna dieta :( dietetyczka mi mówiła że nie mogę żadnych cukrów jeść a tak ciężko sie rozstać ze słodyczami... ale tak jak już pisałam cały czas mam w głowie myśl że robie to dla dziecka <3 No i żeby być w końcu szczupła haha

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex ważne, że plan leczenia masz. Teraz będzie tylko lepiej :-)

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
‹‹ 1806 1807 1808 1809 1810 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ