Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Butterfly92 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Lelek w diagnostyce to zależy czy masz na miejscu laboratorium czy tylko punkt pobrań :) u mnie w mieście są dwa punkty pobrań i wiozą później próbki gdzie indziej- wyniki podstawowe mam zawsze kolo 16 a inne na drugi dzień :)

A ja się witam z 11cs... już plamie więc do wieczora się rozkręci :/ wczoraj już nie brałam dupka mimo że ostatni dzień ale zapomniałam rano to i wieczorem nie brałam :) mi dupek blokuje okres bo zawsze po ostatniej wieczornej tabletce mam dzień i na następny dzień okres
    Miss a może to plamienie zwiastujace fasolinkę?? :)

4 CS - ciąża pozamaciczna

Walka z endometriozą.
    21.02.2019 - rozpoczenie leczenie endometriozy.
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly92 wrote:
    Miss a może to plamienie zwiastujace fasolinkę?? :)
    Nie, to plamienie zwiastuje wredną @ :/ gdyby jeszcze ta temperatura się trzymała to bym miała jakiś cień wątpliwości ale tak to już nie ma nadziei na pomyślność w tym cyklu :( no ale nic, nowy cykl nowe staranka i nadzieję :) mam już plan więc jest ok ;) i jakoś mi lepiej

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss, dobre podejście :) :*

MissKathy92 lubi tę wiadomość

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelek to ciężka noc za tobą.
    Dasz radę w pracy :-), a po sobie odpoczniesz :-)

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • Patulka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:)
    Mam chwilkę bo Jagoda śpi... Albo i nie mam tej chwili, bo jest masa rzeczy do zrobienia ale co tam, nam jeszcze dwa dni :D część rzeczy już wyprasowalam, jak do końca pisania tego postu dziecko się nie obudzi to idę dalej prasować.:)
    Powiem wam że u mnie miś szumis robi robotę:D może nie uspokaja mi córki, ale usypia ja i mam spokój bo nie muszę ją szumieć :D a żadne YT, aplikacje nie działały na nią..
    Wczoraj miałam ciężkie przedpołudnie... Zdenerwowałam się i już byłam w drodze do lekarza, bo Jagoda mi nie sikała od 2.30 w nocy jak ja przebierałam do 13. Przestraszyłam się i wsiadłam w samochód i dawaj do lekarza. Wcześniej dostała jeszcze butelkę i wpycham w nią herbatkę ta rumiankowo-koperkowa... Ostatnia szansę by nie iść do lekarza dostała u rodziców moich w domu, bo stwierdziłam że najpierw ja przebiorę... I na szczęście było siku to odpuściłam lekarza. Dziś też już jest ładnie .. niestety coraz bardziej zaczyna mnie martwić to że nie robi kupę... Od ostatniej minęły już jakieś 4 dni a w tym czasie zjadła 4 butelki po 60ml.. no a tak to ma cycka na zawołanie...

Miss, pozytywne podejście to już połowa sukcesu :) a przypomnij mi kiedy idziesz do dietetyka na kontrolę?:D jestem ciekawa efektów :D

Magda, no ubranka z Lidla są dobre ;) ja narazie wstrzymuje się od kupowania bo podostawalam tyle tego że mi niepotrzebne... Ale w Pepco i w Tesco widziałam śliczne kolekcje świąteczne <3 ale wstrzymuje się od kupna bo nie wiem jaki rozmiar będzie nosić w grudniu... Bo mamy już miesiąc, a dopiero dorastamy do rozmiaru 56. Jeden pajac mamy właśnie z Pepco na 56 i jest idealny, bo te że smyka czy Tesco są niestety troszkę za duże.

Terka, no są plusy i minusy przeziębienia :) kuruj się, i szybko wracaj do pełni sił :)

Mari, powiedz mi, po jakim czasie rozpuściły ci się szwy? Bo wciąż się zastanawiam czy się rozpuściły czy nie, bo kiedyś właśnie czułam ból w okolicy cięcia... I jeszcze jedno, bo nie wiem czy tylko tak ja mam, ale mam wrażenie że dół brzucha mam taki jakby 'martwy'.. tzn nie mam takiego pełnego czucia... Też tak masz? Chyba że to tłuszcz jest i dlatego tak mam:D:D

iv09gu1rb7ycgb9v.png
    Jagoda, 13.10.2018 52cm 2,700g <3
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka dobrze że Jagódka w końcu zaczęła siusiać, też bym się przestraszyła.. Te świąteczne ciuszki są przesłodkie :)

3i49krhm19wid3ce.png
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka, podziwiam, ze chce Ci się prasowac :)
    Ja też mam dużo ubranek, wczoraj jeszcze poszłam odkupić trochę od babki ulice obok, sprzedawała za grosze a dobrej jakości,czesc nowa.
    Moja szwagierka rodziła 2 miesiące temu i jeszcze jej się cześć szwów nie rozpuscila..

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka dobrze że mała już sika normalnie :) też bym się wystraszyła... Bo kupa to ok (ogólnie myślałam że takie małe dzidzie to robią kupę na okrągło :P) ale jak siku brak to już nie dobrze :/
    Co do ciuszków to faktycznie już sezon na te świąteczne, teraz dużo ludzi robi sesję świąteczne u fotografow to i ciuszki się przydają :)
    A ja mam kontrolę u dietetyka 22.11 czyli za tydzień praktycznie :) też jestem ciekawa efektów

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png

Wysłany: 14 listopada 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss a ważysz się np. rano przed śniadaniem?

3i49krhm19wid3ce.png
  • Andii Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka czucie po cięciu to może wrócic po kilku miesiącach a nie którzy twierdzą, że latach :)

Starania o drugie dziecko

Wysłany: 14 listopada 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze nie wiedziałam że tak po cięciu może być.

3i49krhm19wid3ce.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    Miss a ważysz się np. rano przed śniadaniem?
    Oficjalnie się waże w soboty i zapisuje ile spadlo :) A tak kontrolnie to jak popadnie, jak nie zapomnę z rana to sie waże codziennie :) ale dietetyczka ma lepszą wagę i ciekawi mnie czy choć troszkę tluszczyku ubylo

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • Kaassiia Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mamy kumulacje wizyt 22.11 ja mam umówionego giną.
    Patulka oj nie dziwię się że miałaś stres, ale dobrze ze juz się unormowalo. Co do kupki to może być przez mm moja bratowa musiała zmienić bo mała miała zaparcia tyle że ja brzuszek bolał twardnial

22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
    Nasz skarb jest z Aniołkami

KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
    21 wrzesień 2019

Wysłany: 14 listopada 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss więc trzymam kciuki! Kasia u Ciebie też kciuki! Ja za to poproszę o kciuki w piątek bo mam wizytę. ;)

3i49krhm19wid3ce.png
  • Kaassiia Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puchatkowa kciuki gwarantowane :)

panipuchatkowa lubi tę wiadomość

21 wrzesień 2019
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka tak bywa po cc, że nie masz czucia w miejscu cięcia, szwy mogą się jeszcze rozpuszczac. Warto znaleźć rehabilitacje blizny po cc.
    A herbatkę to dajesz Małej taka z torebek, czy granulat?
    Dajesz jej jeszcze probiotyk?

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss dobrze, że masz pozytywne nastawienie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2018, 15:11

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Kaassiia Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam mega dylemat staramy się o dziecko a tu możliwość przejęcia działalności, i wes człowieku bądź mądry. Mam umowę do końca roku i albo mam szukać innej pracy albo być szefowa dla samej siebie

21 wrzesień 2019

Wysłany: 14 listopada 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia wow a w jakiej branży jeśli można zapytać? Propozycja kusząca i na pewno warta zastanowienia.:)

3i49krhm19wid3ce.png
  • Kaassiia Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pracuje w kwiaciarni, kusząca to prawda

21 wrzesień 2019
‹‹ 1809 1810 1811 1812 1813 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ