X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulins trzeba też pamiętać o pakiecie bakterii w takim miejscu, niestety w naszym zawodzie bezpieczniej jest iść na l4

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Paulins Przyjaciółka

Wysłany: 25 listopada 2018, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszek właśnie dlatego się zastanawiałam czy iść do pracy. Nie chce rano dzwonić i zostawiać na zmianie koleżanek samych bo osobiście wiem jak ciężko jest jak jednej osoby brakuje. Dlatego jutro rano pójdę, zwolnię się wcześniej i idę na badanie krwi i przy okazji L4 wezmę. Dalej musza sobie radzić sami. Póki co nie chce nikomu mówić o ciąży żeby się potem coś nie wydarzyło i będą mnie wypytywać ... mam teraz za dwa tygodnie 3 tygodnie urlopu wiec akurat nie muszę się „spowiadać” a jak wrócę po urlopie to będę już pewna

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulins u mojej siostry też tak samo jest niestety :( czasami niektórym nie da się pomóc choć bardzo się chce :( a później taka rodzina która oddała babcię lub dziadka do takiego domu opieki ma pretensje że osoba zmarła i padają oskarżenia o zaniedbanie :/ ja rozumiem że niektórzy nie są w stanie opiekować się osobą starszą/chorą bo to praca na pełen etat ale trzeba mieć ogromny szacunek do osób które wykonują taką pracę bo one robią co mogą żeby tym ludziom żyło się lepiej :) jednak osoby pracujące w takich miejscach muszą też uważać na siebie dlatego w pełni rozumiem to że chcesz iść na zwolnienie :)

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Paulins Przyjaciółka

Wysłany: 25 listopada 2018, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy no właśnie człowiek ponad swoje siły czasem pracuje ... a ludzie i tak maja pretensje. Ciężkie to wszystko.
    Dlatego raczej zostanę w domu ... zajmę się nauka na egzamin który mnie czeka w lutym :-)

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roszczeniowosc w tych czasach jest straszna, człowiek daje z siebie wszystko, a potem pretensje, serio jest to przykre, zwłaszcza, że takie zwykłe dzień dobry, czy dziękuję bardzo poprawia humor i od razu dzień lepszy

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Paulins Przyjaciółka

Wysłany: 25 listopada 2018, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszek ... już na oddziałach położniczych to niby ludzie tacy szczęśliwi są a czasem nie potrafią dziękuje powiedzieć. Ja nie zapomne jak jeszcze byłam studentka i taka pacjentka zadzwoniła dzwonkiem wiec lecę ... wchodzę do sali a ta mi mówi ze jej chusteczka higieniczna na ziemie upadła i żebym jej podniosła ... wtf?! Nie mogłam pojąć czy jesteśmy w hotelu z pokojówka czy w szpitalu.

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulins wrote:
    Puszek ... już na oddziałach położniczych to niby ludzie tacy szczęśliwi są a czasem nie potrafią dziękuje powiedzieć. Ja nie zapomne jak jeszcze byłam studentka i taka pacjentka zadzwoniła dzwonkiem wiec lecę ... wchodzę do sali a ta mi mówi ze jej chusteczka higieniczna na ziemie upadła i żebym jej podniosła ... wtf?! Nie mogłam pojąć czy jesteśmy w hotelu z pokojówka czy w szpitalu.
    To kochana standard tłumaczy się dzwonek to zagrożenie życia my wszystko rzucamy i biegniemy, a tam o 3w nocy długopis mi spadł, niech służba poda, okno zamknij otwórz, instruktaż zmiany pampersa, itp pomijając fakt, że ludzie nie przestrzegają godzin odwiedzin i ogólnie regulaminu, czasami płakać mi się chciało wychodząc że szpitala.

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Paulins Przyjaciółka

Wysłany: 25 listopada 2018, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooojjj puszek znam to znam ... obecnie tez mam faceta na oddziale który nas bije dosłownie przy każdej okazji. Mówię ze ja mam dość i gnoja zostawię w lozku 100kg wazy wielki jak słoń. Ja mała pchła 157 cm ... i ja mam się bić z takim klockiem. Ja mu pomagam a ten mnie będzie lał ... na co usłyszałam ze go pewnie prowokuje. Noooo rzeczywiście nie mam co robić to sobie sprowokuje kogoś do bicia. Dla rozrywki ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2018, 22:51

• Paulins Przyjaciółka

Wysłany: 25 listopada 2018, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ludzie nie maja w ogóle szacunku do naszego zawodu. A jak by sami mieli ta prace wykonywać to płakali by w pierwszy dzien.

• panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale historie.. Masakra.

3i49krhm19wid3ce.png
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :-) dzisiaj nasz syn został ochrzczony :-) całą mszę przespał, a lanie wodą bardzo mu się podobało :-)
    Imprezka się udała, mały został wynoszony przez ciotki, babcie.
    Pozdrawiamy i dobranoc :-)

terka, MissKathy92, puszek369, Magdaa21, panipuchatkowa, Butterfly92 lubią tę wiadomość

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • terka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju babeczki ale historie macie w pracy! Jejciu...

Puszek co do odwiedzin i godzin-ja jestem z tej drugiej strony i mój mąż tez "nie stosował się" do godzin odwiedzin. Ani jednego dnia nie wyszedł o normalnej porze. Ale każdy z personelu (no prawie prócz jednej położnej :P) rozumiał nasza sytuację i nic mu nie mówił. A pobił chyba rekord rekordów wychodząc raz ode mnie jakoś po 23.00 ze szpitala. I to nie ze ukrywał się bo wszyscy go widzieli. Ale że potrzebowałam opieki a im było na rękę że on się opiekował mną a oni nie musieli to i pozwalali ;) także jak widać sytuacja sytuacji nie równa, choć rozumiem co miałaś na mysli ;)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 03:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Wasza praca jest potrzebna, choć bardzo ciężka i nie doceniana. Szacun dla Was :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2018, 03:28

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 06:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Jeju babeczki ale historie macie w pracy! Jejciu...

Puszek co do odwiedzin i godzin-ja jestem z tej drugiej strony i mój mąż tez "nie stosował się" do godzin odwiedzin. Ani jednego dnia nie wyszedł o normalnej porze. Ale każdy z personelu (no prawie prócz jednej położnej :P) rozumiał nasza sytuację i nic mu nie mówił. A pobił chyba rekord rekordów wychodząc raz ode mnie jakoś po 23.00 ze szpitala. I to nie ze ukrywał się bo wszyscy go widzieli. Ale że potrzebowałam opieki a im było na rękę że on się opiekował mną a oni nie musieli to i pozwalali ;) także jak widać sytuacja sytuacji nie równa, choć rozumiem co miałaś na mysli ;)
    Trzeba pamiętac o innych pacjentkach, owszem dla nas lepiej jak rodzina siedzi, ale inni się krepuja, a to przespać, a to karmienie, ogólnie ja bardzo pod względem innych pacjentek patrzę :)

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Właśnie Terka, dużo zależy od pacjentek z pokoju :) bo jak ktoś leży sam to pal licho :)

Paulins, współczuję i rozumiem. Jeśli bez problemu dostalabys l4 to nie ma nad czym się zastanawiać :)

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari super gratuluję!

Mari92 lubi tę wiadomość

3i49krhm19wid3ce.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny;)
    Paulins jak masz możliwość to jak najszybciej idź na l4. Twoja praca wygląd a na ciężka a najważniejsza jesteś ty i dziecko;)
    Mari super że Mareczek ochrzczony;)
    Ja też ostatnio potrzebowałam mojego męża w szpitalu i nikt go nie wyganial ani nie zwracał uwagi. Jak położna przychodziła robić mojej sąsiadce zastrzyk to wychodził. Albo siedzieliśmy na korytarzu przy stolikach. Wiadomo że nie przeszkadzać innym ale też łatwiej przeżyć szpital z kimś obok ;)

Mari92 lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny widziałam że nasza Seli urodziła ;)

Seli, Magdaa21 lubią tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To super Alex, szkoda, że do nas nie zagląda
    gratulacje dla niej :-)

Seli lubi tę wiadomość

Marek💙
    Marta 💓
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Dziewczyny widziałam że nasza Seli urodziła ;)
    Serio? A ona chyba miała termin na 1 stycznia prawda? Maluszek jednak wybrał sobie inny termin :) gratulacje Seli jeśli nas czytasz ;)

Seli lubi tę wiadomość

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
‹‹ 1883 1884 1885 1886 1887 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ