Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja z chęcią taki ciężar ciąży przejmę, ale tym razem tak, żeby do tego 40 tygodnia donosić i urodzić zdrowe dziecko
Więc nie mówię, że przejmuję jakiś brzuszek. Chcę wyhodować własny na te 40 tygodni
Ja dzisiaj jakaś zdechła jestem. Normalnie nie mogę się pozbierać. Zrobiłam sobie herbatkę, zjadłam obiad i chyba serial włączę, żeby się odmóżdżyć. Miałam siadać do robienia kursu, ale nie mam siły, później to ogarnę. Bo ten tydzień muszę zrobić elearning, a w sobotę mam cały dzień zajęcia praktyczne.Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Tak Alex dobry pomysł. Nie przejmuj, wyhoduj swój własny unikatowy brzuszunio z własnym cudownym dzieciątkiem
Miss, Andii-wy tak samo, wasze cudowne brzuszki i jeszcze cudowniejsze dzieciaczki
Magda-Ty wiesz o co prosisz prosząc o szybki poród?Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2018, 18:07
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
Ja narazie pozbywam się spożywczego brzuszka żeby później przyjąć ciążowy
Wiecie co? kupiłam te miseczki białew kiku po 4zl były idealne takie jak szukałam
-
MissKathy92 wrote:Ja narazie pozbywam się spożywczego brzuszka żeby później przyjąć ciążowy
Wiecie co? kupiłam te miseczki białew kiku po 4zl były idealne takie jak szukałam
Dawaj fotę dawaj fotęhttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
MissKathy92 wrote:Ja narazie pozbywam się spożywczego brzuszka żeby później przyjąć ciążowy
Wyjelas mi to z ustto samo pomyslalam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2018, 20:05
MissKathy92 lubi tę wiadomość
Starania o drugie dziecko -
terka wrote:Dawaj fotę dawaj fotę
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9b06945aee10.jpg
Jeszcze były takie niższe i szersze ala głęboki talerz i tak myślę czy też nie kupić bo by świetnie się nadały do np rybki czy sałatkiMagdaa21, Mari92 lubią tę wiadomość
-
Dziękuję Puchatkowa
:*
Miss bardzo ładne miseczkiMuszę sobie właśnie zakupić takie na przyszłość, bo teraz mam każda z innej parafii
Mi dzisiaj dnia brakło. Zrobiłam obiad na jutro, chwilę porobiłam kurs, coś w domu porobiłam i już taka pora. Jutro muszę trzaskać ten elearning jak najdłużej bo do piątku wieczorem muszę to zrobić. Jeszcze mi trochę materiałów zostało i test na zakończenie
Więc spadam do wyrka bo nie ogarniam życiaDobranoc dziewczyny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2018, 21:13
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Mala- ja miałam taki problem z Jagoda. Kupy tydzień mi nie zrobiła.. w szpitalu przy wypisie pani doktor powiedziała że mam jej dawać czopek jeśli przez 48h nie zrobi kupi... W szpitalu założyli jej w sumie 3 czy 4 czopki i od tamtego czasu sama raz dziennie ładnie robi kupki
czasami zrobi i dwa razy dziennie. Także może spróbuj czopki dać Nathanowi
Lelek- super że lekarz już na tak wczesnym etapie zasugerował płećja na 100% wiedziałam dopiero w 20tc
My dziś z Jagoda jesteśmy po pierwszym szczepieniu. Zdecydowałam się na szczepionkę ta 6w1 + miała dziś meningokoki ( nie jestem pewna ale jutro sprawdzę w książeczce) ogólnie samo szczepienie przeszła jak większość dzieci. Był wrzask i płacz ale szybko ją uspokoiłam... Teraz mi stała się jakaś taka apatyczna i śpi od 17 tak naprawdę..miała pobudke do jedzenia o 19 i zjadła 90ml.. i zaraz znowu będę ją budzic... Mam nadzieję że przejdzie to łagodnie. Zapobiegawczo dostała syrop ale większą część dawki wypluła niż wypiła i nie wiem czy dać jej w nocy czopek czy nie... Ale do piątku napewno zostaje u rodziców z małą, bo mam tutaj pod ręką i lekarza i szpital.a przede wszystkim pomoc rodziców
Ogólnie to waży już Jagoda 4200gi nawet pani doktor mówi że jak na swój wiek to jest już bardzo silna . Główkę już wysoko potrafi trzymać jak leży na brzuchu. No ale jak to mi powiedzieli w szpitalu jak byłyśmy, że Jagoda jest od urodzenia silna i wyjątkowa. Zresztą widzę jak szybko wszystkiego się uczy i jest bardzo ciekawa świata... W dzień jak prześpi mi 3h to jest sukces . A tak to trzeba z nią rozmawiać i wszystko pokazywać
Mała_Mii lubi tę wiadomość
-
Magda a to trzeba skierowanie? Ciekawe... Ja po prostu miałam się zgłosic z informacją że jestem po terminie. No ale widać co rejon (i szpital) to inne zwyczaje...
A Ty jak się czujesz?
Patulka - ospaloscia po szczepieniu się nie przejmuj, no chyba ze byłoby to już do przesady. Chociaż w sumie nie wiem co to znaczy przesada w spaniu po szczepieniu bo mój po jednym potrafił spać od 16 do rana z 2 pobudkami na jedzenie. Tak dzieci reagują. Bądź co bądź jednak coś chorobowego maja w tym czasie.
Gratulacje silnej babeczki
Alex no to miałaś intensywny dzień i tak do końca tygodnia widzę będzie... Oj ucieszysz się na weekend
Miss fajne miseczkiładne w swej prostocie
Witam się dzisiaj po "przespanej" nocy. Niby spałam fajnie a mniej więcej co 2h pobudka. Mały miał pobudki o pólnocy, przed 3 i po 4. Najdłuższą ciągłość snu miałam od 21 do północy właśnie. Co by było jakbym poszła później spać...
Także ciekawie... No cóż przetrwamy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2018, 04:16
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
Hej,
Nie wiem, czy trzeba skierowanie, ale dostałam.
Nie pisałam Wam bo miałam nadzieję że się coś rozkreci i nie chciałam schizowac znowu, ale wczoraj przed południem odszedł mi czop. Byłam pewna, że coś się zacznie bo cały dzień pobolewal mnie brzuch. Jeszcze na wieczór wykorzystalam M. A tu nicani jeden skurcz w nocy. Trudno no. Szkoda mi też M bo on jest tak już zdenerwowany, że jak wstaje do WC w nocy to za każdym razem się budzi i pyta jak tam. Dzwoni z pracy, pyta, czy już jechać. Eh nawet lekarz wczoraj mówi do niego że widać że pan już się denerwuje.
Miłego dnia! -
Magda-to normalne że się denerwuje, że przeżywa. Tylko cieszyc się że tak jest to znaczy że to dla niego ważne
O ile dobrze pamietam to czop odchodzi jak pojawia się rozwarcie. Więc już coś do przodu jest
Wiem meczy juz to wszystkohttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
Lekarz wczoraj powiedział, że rozwarcia nie ma. Jedynie że jak wkłada palec to się główka odsuwa, ale jeszcze zrobił usg dopochwowe i wyszło że 19mm. No trudno, nic nie poradzę przecież. A tak się cieszyłam wczoraj z tego czopa! Że nareszcie coś ruszylo
Męczy, nie męczy, cieszy mnie ciąża i cieszę się z tego wszystkiego. Ale też już chce mieć mała ze sobą. -
Magda to dobra wiadomość że czoło odszedł. Teraz tylko do przodu;) może że stresu i nerwów siebie hamujesz. Mi się dzisiaj śnił poród przez to że napisałaś o główce przy kanale. Bo normalnie chodziłam po schodach że już mam nisko główkę i mała mnie kopie i chce wyjść, bałam się iść zrobić kupę we śnie;p patologia normalnie. A jak się obudziłam to po prostu chciało mi się siku
co ta ludzka psychika potrafi zrobić
Ja dzisiaj spałam jak zabita. Wyłączona jestem okropnie. A w weekend mam tylko niedzielę na odpoczynek bo od 9 do 17 mam szkolenie. Ale jeszcze chwila i ponad tydzień wolnego. Wczoraj nam główny prezes dał dodatkowy dzień wolnego na wigilie i nie schodzi nam z urlopu. Zostanie mi 1 dzien z tego roku na styczenMagdaa21 lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Haha, Alex, to prawda, ludzka psychika jest niezbadana
może być ze stres hamuje. Chociaż naprawdę wczoraj byłam taka szczęśliwa, że mi koleżanka powiedziała, że po kilku dniach dola nareszcie endorfiny jakieś to może urodze
Fajnie, że macie wolne na wigilię. A sylwester?