X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Alez to świetnie. Jednak wolna wigilia to wolna wigilia. U nas też zawsze było wolne bez schodzenia z urlopu więc fajnie.. Kurcze swieta już tuż tuż!

3i49krhm19wid3ce.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie wzielam urlop od 24 i dopiero 2 stycznia do pracy ;) mąż tak samo. Miałam 4 dni urlopu ale dzięki temu dodatkowemu zostaje mi 1 w zapasie ;) fajnie się w tym roku święta ułożyły. Jedziemy do rodziców za tydzień w piątek i wracamy 30 na koncert Accantusa ;) A później na sylwestra planów nie mamy więc zobaczymy co na ostatnią chwilę wyjdzie ;)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda jednak coś ruszyło skoro czop odpadł :) kochana spokojnie, już niedługo Karolinka będzie z Wami :) choć wiadomo czas się dłuży teraz... ech :/ ale dasz radę i mąż też da :)

Co do urlopu, mi zostało 9 dni z tego roku i chciałam sobie wziąć dwa tygodnie wolne ale nie da rady- tyle mamy roboty :( szef kazał się nastawiac na pracę między świętami a sylwestrem... I też nie wiadomo jak z wigilia :/ takie życie... się nastawilam na te dwa tygodnie a teraz marzę żeby wigilia przynajmniej wolna była :/

Magdaa21 lubi tę wiadomość

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss, może i lepiej, o ile można tu znaleźć pozytywy, ale dzięki temu bedzie mniej myślenia o wiadomo czym :)

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda ale czop Ci odszedł przed wizyta u lekarza czy po? :)

Alex super! Wolna wigilia to naprawdę dobra sprawa ;)
    Mój mąż też ma wolne w wigilię i w sylwestra. Nie wiem jak czas pomiędzy. Oficjalnie w grafiku ma 2 dni pracy ale mogą powiedzieć że jest wolne. Czekamy na decyzję :) w tamtym roku mieli wolne. Wolałabym żeby tak było i w tym ;)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też bez planow na Sylwestra.:) najchętniej spedze go w domu z mężem i z pizzą.:D

3i49krhm19wid3ce.png
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka, czop mi odszedł około 11:15, o 13 miałam ktg to coś tam drgnelo, ale minimalnie (jeden skurcz taki większy na poziomie 75), o 19 był lekarz.

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panipuchatkowa, mi M wczoraj na jarmarku kupił 3 oscypki :) Ale w czasie ciąży nie powinno się jeść więc czekam z utęsknieniem na ten smak :D zamrozilismy je i myślę że właśnie na sylwestra sobie też zjemy :P może pizza też nie będzie głupim pomysłem :) wiecie, my swiatowo, sylwestra spędzimy w Zakopanem.. Przed tv :D

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co? chętnie bym się przyłączyła do sylwestra przed tv ale zostałam wyciągnięta na bal :/

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss, nie da się wykręcić?
    My kilkakrotnie spędziliśmy sylwestra w górach, wchodząc na jakiś szczyt :) widoki nieziemskie, przeżycie fajne bo po ciemku w lesie się idzie, z latarkami, pochodniami :) na balach też byliśmy, ale jakoś wolimy aktywniejsze spędzanie czasu. A w tym roku to już w ogóle będzie wyjątkowo i na pewno aktywnie :D

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w tym roku chyba też przed tv. Idziemy 30 na koncert i szkoda mi jeszcze kasy na jakaś impreze a nawet nie ma z kim. Wszyscy mają małe dzieci albo kobiety w ciąży. U nas tylko nie wiadomo czy spędzimy go w Opolu czy u rodziców;)
    Ale jestem dzisiaj snięta. Siedzę w autobusie i głowa mi leci. Naprawdę już się nie mogę doczekać wolnego bo się w końcu wyśpię;) I spędzę czas z mężem. Teraz ten czas do świąt będzie intensywny i starania będą a przy dobrych wiatrach może jakieś testowanie w sylwestra ;)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda- już próbowałam :p to się skończyło tym że przyjaciółka się na mnie obraziła... bo miałyśmy iść we 3 z partnerami, jednej siostra z chłopakiem i jej koleżanka z partnerem czyli 5 par... Ale jedna przyjaciółka się wykruszyla bo jej chłopak 1 stycznia ma na 7 do pracy... Ja jak pomyślałam o przyszłorocznych wydatkach (lekarze, badania, hsg, wyjazdy do innego miasta na badania) to też się chciałam wycofać ale powstała wielka afera że najpierw obiecuje że pójdę a potem jak zwykle rezygnuje... po prostu ja jestem typem domatora- o wiele bardziej wolę domowki w swoim gronie niz takie wielkie wyjścia :( W tamtym roku też byliśmy na balu i w sumie było ok ale równie dobrze mogłabym siedzieć w domu :) poza tym moje przyjaciółki mają trochę inne myślenie niz ja- pochodzą z bogatych rodzin i mają na wszystko- jedna mieszka z rodzicami, drugiej rodzice kupili mieszkanie a rachunki opłaca lokatorka w pokoju wynajmowanym- więc nie wiedzą jak to jest normalnie żyć w sensie płacić rachunki itp... jedna mi ostatnio marudziła że musiała 30zl za jakieś badanie zapłacić to w duchu się usmialam że ja czasem płacę po 400zl miesięcznie za badania a gdzie jeszcze cała reszta wydatków... ach szkoda gadać :(

Edit: Dodam jeszcze że w zeszłym roku poszliśmy na bal bo przekonali nas tym że to nasz ostatni Sylwester tak na spokojnie we dwoje- bo od początku 2018roku staramy się o dziecko... teraz też ten sam tekst został użyty i już w niego nie wierzę :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2018, 07:53

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Miss a skąd wiesz? :) cały nowiutki swiezutki rok przed wami ;)
    Bierz bierz ;)

My sylwestra w domu pewnie spędzimy. Nikt normalny nie zostanie z małym :P
    W tamtym roku byliśmy w większym gronie, 2 i 3 lata temu domowka była. Teraz chyba tez posiedzimy w domu i może pobawimy się w pichcenie różnych rzeczy na które nie było czasu przez ten rok ;D
    Chyba że ktoś ze znajomych nie będzie miał planów to niech wbija do nas :P my się raczej nigdzie nie wybieramy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2018, 08:18

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka oczywiście nie wiem tego co przyniesie los :( ale jakoś ciężko mi uwierzyć że kolejnego sylwestra spędzimy już w trójkę- z maluszkiem luB ja w dwupaku :)
    Niby uwierzę i ufam że kiedyś nam się uda zajść w ciąże ale ciągle z tylu głowy mam myśl że jakby miało się udać to by już dawno się udało :( ciekawe jak to jest że jedna kobieta zachodzi w ciąże od spojrzenia na faceta a druga może się kochać non stop i nic :/

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a ja Wam powiem , ze ja nie lubie sylwestra. :p Zawsze spedzam go w domu praktycznie, kilka razy gdzies bylismy na imprezach i domowkach ale jednak wole w domu :p Ogolnie to ja jestem w Sylwka jak dziecko- do fajerwerkow i spac :D
    Moj Maz w tym roku juz tez planuje - mowi do mnie : „ nooo spedzimy go w domku, przed tv - zrobisz kebabowa (jego ulubiona salatke ) i bedziemy serwowac sobie mohito ( nasza tradycja :p tylko ktos bedzie mial alkoholowe, a ktos nie :p )

• terka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelek wrote:
    Dziewczyny, a ja Wam powiem , ze ja nie lubie sylwestra. :p Zawsze spedzam go w domu praktycznie, kilka razy gdzies bylismy na imprezach i domowkach ale jednak wole w domu :p Ogolnie to ja jestem w Sylwka jak dziecko- do fajerwerkow i spac :D
    Moj Maz w tym roku juz tez planuje - mowi do mnie : „ nooo spedzimy go w domku, przed tv - zrobisz kebabowa (jego ulubiona salatke ) i bedziemy serwowac sobie mohito ( nasza tradycja :p tylko ktos bedzie mial alkoholowe, a ktos nie :p )

Powiedz mężowi że zrobicie losowanie kto pije a kto nie :P jak na niego wypadnie to na 3 dni bierze ciążę na siebie :D

Lelek lubi tę wiadomość

• terka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Terka oczywiście nie wiem tego co przyniesie los :( ale jakoś ciężko mi uwierzyć że kolejnego sylwestra spędzimy już w trójkę- z maluszkiem luB ja w dwupaku :)
    Niby uwierzę i ufam że kiedyś nam się uda zajść w ciąże ale ciągle z tylu głowy mam myśl że jakby miało się udać to by już dawno się udało :( ciekawe jak to jest że jedna kobieta zachodzi w ciąże od spojrzenia na faceta a druga może się kochać non stop i nic :/

Od spojrzenia na faceta XD
    Takie nie są szczęśliwe z tego faktu uwierz mi ;)

Może nie miało się udać w tym roku, a w następnym będzie bo to będzie wasz czas :)

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Od spojrzenia na faceta XD
    Takie nie są szczęśliwe z tego faktu uwierz mi ;)

Może nie miało się udać w tym roku, a w następnym będzie bo to będzie wasz czas :)
    Ale niektóre też od razu zachodzą zaraz po podjęciu starań a tu cały rok nic :( już sama nie wiem co jest nie tak skoro mam owulacje normalne... może są ale jakieś słabe czy coś :/ albo faktycznie te jajowody niedrozne... ech i znowu myślę :(
    Fajnie by było żeby w tym roku się udało - zawsze planowałam dziecko na 2019rok bo u nas wszystko co 2 lata- zaręczyny ślub a teraz dziecko :/

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przepraszam że tak smęce dziś :(

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki. A ja kocham bale z przyjaciółmi :-) zawsze było super

Ale teraz wolę być z chłopakami w domu :-) przynajmniej póki Marek jest taki malutki

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
‹‹ 1950 1951 1952 1953 1954 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ