X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Alez to świetnie. Jednak wolna wigilia to wolna wigilia. U nas też zawsze było wolne bez schodzenia z urlopu więc fajnie.. Kurcze swieta już tuż tuż!

3i49krhm19wid3ce.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie wzielam urlop od 24 i dopiero 2 stycznia do pracy ;) mąż tak samo. Miałam 4 dni urlopu ale dzięki temu dodatkowemu zostaje mi 1 w zapasie ;) fajnie się w tym roku święta ułożyły. Jedziemy do rodziców za tydzień w piątek i wracamy 30 na koncert Accantusa ;) A później na sylwestra planów nie mamy więc zobaczymy co na ostatnią chwilę wyjdzie ;)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda jednak coś ruszyło skoro czop odpadł :) kochana spokojnie, już niedługo Karolinka będzie z Wami :) choć wiadomo czas się dłuży teraz... ech :/ ale dasz radę i mąż też da :)

Co do urlopu, mi zostało 9 dni z tego roku i chciałam sobie wziąć dwa tygodnie wolne ale nie da rady- tyle mamy roboty :( szef kazał się nastawiac na pracę między świętami a sylwestrem... I też nie wiadomo jak z wigilia :/ takie życie... się nastawilam na te dwa tygodnie a teraz marzę żeby wigilia przynajmniej wolna była :/

Magdaa21 lubi tę wiadomość

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss, może i lepiej, o ile można tu znaleźć pozytywy, ale dzięki temu bedzie mniej myślenia o wiadomo czym :)

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda ale czop Ci odszedł przed wizyta u lekarza czy po? :)

Alex super! Wolna wigilia to naprawdę dobra sprawa ;)
    Mój mąż też ma wolne w wigilię i w sylwestra. Nie wiem jak czas pomiędzy. Oficjalnie w grafiku ma 2 dni pracy ale mogą powiedzieć że jest wolne. Czekamy na decyzję :) w tamtym roku mieli wolne. Wolałabym żeby tak było i w tym ;)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też bez planow na Sylwestra.:) najchętniej spedze go w domu z mężem i z pizzą.:D

3i49krhm19wid3ce.png
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka, czop mi odszedł około 11:15, o 13 miałam ktg to coś tam drgnelo, ale minimalnie (jeden skurcz taki większy na poziomie 75), o 19 był lekarz.

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panipuchatkowa, mi M wczoraj na jarmarku kupił 3 oscypki :) Ale w czasie ciąży nie powinno się jeść więc czekam z utęsknieniem na ten smak :D zamrozilismy je i myślę że właśnie na sylwestra sobie też zjemy :P może pizza też nie będzie głupim pomysłem :) wiecie, my swiatowo, sylwestra spędzimy w Zakopanem.. Przed tv :D

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co? chętnie bym się przyłączyła do sylwestra przed tv ale zostałam wyciągnięta na bal :/

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss, nie da się wykręcić?
    My kilkakrotnie spędziliśmy sylwestra w górach, wchodząc na jakiś szczyt :) widoki nieziemskie, przeżycie fajne bo po ciemku w lesie się idzie, z latarkami, pochodniami :) na balach też byliśmy, ale jakoś wolimy aktywniejsze spędzanie czasu. A w tym roku to już w ogóle będzie wyjątkowo i na pewno aktywnie :D

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w tym roku chyba też przed tv. Idziemy 30 na koncert i szkoda mi jeszcze kasy na jakaś impreze a nawet nie ma z kim. Wszyscy mają małe dzieci albo kobiety w ciąży. U nas tylko nie wiadomo czy spędzimy go w Opolu czy u rodziców;)
    Ale jestem dzisiaj snięta. Siedzę w autobusie i głowa mi leci. Naprawdę już się nie mogę doczekać wolnego bo się w końcu wyśpię;) I spędzę czas z mężem. Teraz ten czas do świąt będzie intensywny i starania będą a przy dobrych wiatrach może jakieś testowanie w sylwestra ;)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda- już próbowałam :p to się skończyło tym że przyjaciółka się na mnie obraziła... bo miałyśmy iść we 3 z partnerami, jednej siostra z chłopakiem i jej koleżanka z partnerem czyli 5 par... Ale jedna przyjaciółka się wykruszyla bo jej chłopak 1 stycznia ma na 7 do pracy... Ja jak pomyślałam o przyszłorocznych wydatkach (lekarze, badania, hsg, wyjazdy do innego miasta na badania) to też się chciałam wycofać ale powstała wielka afera że najpierw obiecuje że pójdę a potem jak zwykle rezygnuje... po prostu ja jestem typem domatora- o wiele bardziej wolę domowki w swoim gronie niz takie wielkie wyjścia :( W tamtym roku też byliśmy na balu i w sumie było ok ale równie dobrze mogłabym siedzieć w domu :) poza tym moje przyjaciółki mają trochę inne myślenie niz ja- pochodzą z bogatych rodzin i mają na wszystko- jedna mieszka z rodzicami, drugiej rodzice kupili mieszkanie a rachunki opłaca lokatorka w pokoju wynajmowanym- więc nie wiedzą jak to jest normalnie żyć w sensie płacić rachunki itp... jedna mi ostatnio marudziła że musiała 30zl za jakieś badanie zapłacić to w duchu się usmialam że ja czasem płacę po 400zl miesięcznie za badania a gdzie jeszcze cała reszta wydatków... ach szkoda gadać :(

Edit: Dodam jeszcze że w zeszłym roku poszliśmy na bal bo przekonali nas tym że to nasz ostatni Sylwester tak na spokojnie we dwoje- bo od początku 2018roku staramy się o dziecko... teraz też ten sam tekst został użyty i już w niego nie wierzę :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2018, 07:53

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Miss a skąd wiesz? :) cały nowiutki swiezutki rok przed wami ;)
    Bierz bierz ;)

My sylwestra w domu pewnie spędzimy. Nikt normalny nie zostanie z małym :P
    W tamtym roku byliśmy w większym gronie, 2 i 3 lata temu domowka była. Teraz chyba tez posiedzimy w domu i może pobawimy się w pichcenie różnych rzeczy na które nie było czasu przez ten rok ;D
    Chyba że ktoś ze znajomych nie będzie miał planów to niech wbija do nas :P my się raczej nigdzie nie wybieramy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2018, 08:18

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka oczywiście nie wiem tego co przyniesie los :( ale jakoś ciężko mi uwierzyć że kolejnego sylwestra spędzimy już w trójkę- z maluszkiem luB ja w dwupaku :)
    Niby uwierzę i ufam że kiedyś nam się uda zajść w ciąże ale ciągle z tylu głowy mam myśl że jakby miało się udać to by już dawno się udało :( ciekawe jak to jest że jedna kobieta zachodzi w ciąże od spojrzenia na faceta a druga może się kochać non stop i nic :/

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a ja Wam powiem , ze ja nie lubie sylwestra. :p Zawsze spedzam go w domu praktycznie, kilka razy gdzies bylismy na imprezach i domowkach ale jednak wole w domu :p Ogolnie to ja jestem w Sylwka jak dziecko- do fajerwerkow i spac :D
    Moj Maz w tym roku juz tez planuje - mowi do mnie : „ nooo spedzimy go w domku, przed tv - zrobisz kebabowa (jego ulubiona salatke ) i bedziemy serwowac sobie mohito ( nasza tradycja :p tylko ktos bedzie mial alkoholowe, a ktos nie :p )

• terka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelek wrote:
    Dziewczyny, a ja Wam powiem , ze ja nie lubie sylwestra. :p Zawsze spedzam go w domu praktycznie, kilka razy gdzies bylismy na imprezach i domowkach ale jednak wole w domu :p Ogolnie to ja jestem w Sylwka jak dziecko- do fajerwerkow i spac :D
    Moj Maz w tym roku juz tez planuje - mowi do mnie : „ nooo spedzimy go w domku, przed tv - zrobisz kebabowa (jego ulubiona salatke ) i bedziemy serwowac sobie mohito ( nasza tradycja :p tylko ktos bedzie mial alkoholowe, a ktos nie :p )

Powiedz mężowi że zrobicie losowanie kto pije a kto nie :P jak na niego wypadnie to na 3 dni bierze ciążę na siebie :D

Lelek lubi tę wiadomość

• terka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Terka oczywiście nie wiem tego co przyniesie los :( ale jakoś ciężko mi uwierzyć że kolejnego sylwestra spędzimy już w trójkę- z maluszkiem luB ja w dwupaku :)
    Niby uwierzę i ufam że kiedyś nam się uda zajść w ciąże ale ciągle z tylu głowy mam myśl że jakby miało się udać to by już dawno się udało :( ciekawe jak to jest że jedna kobieta zachodzi w ciąże od spojrzenia na faceta a druga może się kochać non stop i nic :/

Od spojrzenia na faceta XD
    Takie nie są szczęśliwe z tego faktu uwierz mi ;)

Może nie miało się udać w tym roku, a w następnym będzie bo to będzie wasz czas :)

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Od spojrzenia na faceta XD
    Takie nie są szczęśliwe z tego faktu uwierz mi ;)

Może nie miało się udać w tym roku, a w następnym będzie bo to będzie wasz czas :)
    Ale niektóre też od razu zachodzą zaraz po podjęciu starań a tu cały rok nic :( już sama nie wiem co jest nie tak skoro mam owulacje normalne... może są ale jakieś słabe czy coś :/ albo faktycznie te jajowody niedrozne... ech i znowu myślę :(
    Fajnie by było żeby w tym roku się udało - zawsze planowałam dziecko na 2019rok bo u nas wszystko co 2 lata- zaręczyny ślub a teraz dziecko :/

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przepraszam że tak smęce dziś :(

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki. A ja kocham bale z przyjaciółmi :-) zawsze było super

Ale teraz wolę być z chłopakami w domu :-) przynajmniej póki Marek jest taki malutki

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
‹‹ 1950 1951 1952 1953 1954 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ