Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Miss super ze będziesz miała tyle wolnego i to jeszcze w tym czasie, och zazdroszczę.
No i piateczekdobrze ze jutro wolne bo troszkę pracy się szykuje będę pierogi i uszka lepic,okna umyć będzie aktywny dzień
22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
Nasz skarb jest z Aniołkami
KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
21 wrzesień 2019 -
Kasiu szkoda że ta małpa @ przyszła jednak
ale zbieramy siły na nowy rok
Ja też mam w planach jutro lepienie pierogówdziś chyba pierniczków jeszcze upiekę a jutro mój pierogowy debiut będzie haha
-
Pierogi łatwa sprawa
chociaż teściowa mówi że jak ja robię to lepsze, a ja robię na oko
Szkoda to prawda, ale tak jak mówisz nowy rok nowe szansęniech przyszły rok będzie lepszy.
22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
21 wrzesień 2019 -
Kasiu musi być lepszy
A co do pierogów boję się że te ciasto mi nie wyjdzie i będą się rozwalacI farszu też nie umiem robić ale coś wyszukam w necie i się nauczę
-
Nie mam konkretnego przepisu to nie podzielę się, ja robię na wyczucie, i nie zdarzyło mi się aby np się odklejaly, co do fałszu to u mnie teściowa robi bo ona gotuje kapustę z grzybami i z tego robimy farsz tyle że troszkę bardziej przyprawiony22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
21 wrzesień 2019 -
Puchatkowa i bez oleju?
No i pytanie za 100 punktów- pierogi mrozic ugotowane czy nie? Moja mama mówiła że lepiej takie surowe żeby dwa razy nie gotować bo się rozkleją... I żeby mrozic na tacce i później do woreczka zsypac -
panipuchatkowa wrote:Bez oleju.
ja surowe mrożę ale czasami zdarzy mi sie ugotowane to po prostu rzucam do wody chwile się zagotuja i wyciągam.
ale nie wróżę nic dobrego
A do pierogów się daje te zwykłą mąkę tortową 450 czy jakaś inna trzeba? -
Aha
dziękuję Puchatkowa za porady
jutro na pewno będę Wam się żalić że jestem kulinarnym beztalenciem ale przecież jak ktoś nie spróbuje to się nie dowie czy coś mu wyjdzie czy nie
panipuchatkowa lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny jak tak was czytam to sobie przypominam i jestem w szoku co piszecie
dla mnie ostatnia faza partta była najlepszym momentem całości!
tak się cieszyłam jak w nią wkroczyłam
Miss-na pewno wyjdą super pierożki!
Jutro się będziesz chwalić a nie zalic
Do tego pierniczki- mniam
Ogłaszam oficjalnie że mój syn jest bezpieczny!minęło 48h od wypadku a lekarz mówił że po tym czasie mamy zapomnieć o sprawie
U nas maz wziął tzw opieke na małego żeby być z nami przez ten najgorszy czas. Dwa dni w roku przysluguja a z końcem roku przepadają. Wczoraj i dzisiaj wolne w takim układzie. Jutro ma wyjątkowo popołudnie, potem niedziela i poniedziałek wolne. Od wtorku do soboty praca i potem już koniec (?) w tym roku bo na dwa dni po świętach gdzie miał iść planuje urlop wypoczynkowy wykorzystać żeby nie przerywać sielanki świątecznej
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
panipuchatkowa wrote:Terka juhuuu. Wiec czysta karta i zapominamy o 'wypadku' Andrzejka!
Coś w ten deseń
Nikt z rodziny nic nie wiepewnie dowiedzą się w przyszłym roku, nie będę stresować ludzi na święta
A ja kupiłam papier do pieczenia-któregoś dnia wezme się za ciasteczka owsiane i różne inne wymyslynie wiem na ile wyjdą a na ile będą uszczesliwialy kosz na śmieci ale chce wrócić do wypieków
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
Widzę każdy ma inną metodę, ja np zalewam wrzątkiem nie daje oleju ale daje jajko ( jak dla mnie lepsze i troszkę inny kolor) sól różnie czasami dodam a jeśli nie to sole woda. U mnie mrozi się surowe.
A propo mąki raz mi się zdarzyło przez przypadek wsypać mąki zytniej i też były dobre he22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
21 wrzesień 2019 -
Terka zobaczymy jutro co mi tam wyjdzie
super że Andrzejek jest już bezpieczny
musisz mieć oczy naokolo głowy przy tym małym urwisie żeby więcej nie wywinął takiego numeru