X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • terka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa Magda właśnie, przypomniałam sobie co miałam Ci jeszcze napisać propo brzuszka ;)
    Mój najlepiej się czuje leżąc na brzuchu. I powiem Ci ze w tej pozycji puszcza też najwięcej bąków ;D :P
    Dzieci leżąc na brzuchu masuja sobie brzuszek, przez co nie ma problemów. No na mojego bynajmniej działa :)
    Szczęśliwie 5msc bez problemów brzuszkowych, co to kolka-nie wiemy ;) ;)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wasze dzieciaki już takie duże są! Dopiero odliczałyśmy do porodów :) Jeszcze chwila i będziecie wyczekiwać na dziecko Miss, Andi, moje i całej reszty staraczek :) Taką mam nadzieję :)

Kwestia wbicia igły na pewno, ewentualnie miejsca (chociaż robiłam po drugiej stronie niemal symetrycznie). Wcześniej wbijałam zawsze lekko pod ukosem, ale neoparin ma grubsze igły niż clexane i może zwyczajnie będzie bardziej leciało. Wystraszyła mnie ta krew po kąpieli, ale już dzisiaj jest dobrze, zrobił się strupek :)

Ja już się nie mogę doczekać wieczoru, w końcu mój upragniony od lat koncert Accantusa :) Później idziemy na kolację, więc randka z mężem w pełni :) Zastanawiam się jak się do tej Filharmonii ubrać...

MissKathy92, Mari92 lubią tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka, dajemy ja na brzuszek, jedynie kiedy nie to po jedzeniu i na noc. Ale w ciągu dnia nawet śpi na brzuszku :) czasem tylko po jedzeniu bardzo marudzi i od razu chce kupke, a wtedy na brzuszek jej nie dam bo zwymiotuje :(

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex, skoro potem kolacja to może jakoś seksownie elegancko? :)

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    Alex, skoro potem kolacja to może jakoś seksownie elegancko? :)
    To właśnie myślę jak to ugryźć :) Ubrałabym sukienkę, mam fajną bordową z pianki, ale czy to nie będzie zbyt elegancko? I trochę chłodno jest, żeby do tego wyskoczyć w balerinach, bo kozaki nie pasują :D Planowałam zwykłe czarne spodnie i koszulę, ale to znowu tak zwyczajnie. I mam dylemat roku 2018 :D

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex nie no w kieckę jakąś musisz się wbić!

3i49krhm19wid3ce.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex ja tak jak Ty mam nadzieję że już niedługo będziemy wszystkie odliczały na nasze porodu :D
    I koniecznie musisz na dziś jakaś sukienkę założyć :)

A tak w ogóle to się witam :)
    Ja jeszcze w łóżku :) wczoraj mieliśmy gości i trochę wypiliśmy- a co, ja też czasem muszę odreagować :) jeszcze tylko sylwestra przeżyć i wracam na dobre tory :) Dziś może z mężem na jakiś spacerek się wybierzemy żeby spalić troszkę wczorajszych kalorii haha ale mąż jeszcze smacznie chrapie :)
    Wczoraj znowu szwagierka namawiała mnie na branie tabletek anty żeby mi się hormony unormowaly i po tym od razu ciąża będzie... No i wtedy włączył mi się tryb "lekarz" i dokładnie wyjaśniłam jej co ja myślę na ten temat- więcej już pewnie o tym nie wspomni :D
    Trochę mnie wkurza że na każdym spotkaniu z nią ona próbuje mi wmówić że antykoncepcja jest taka fajna i że jak się odstawi to od razu się w ciąże zajdzie, ona od dziecka ma problemy z hormonami i przez to bierze tabletki anty i jej gin twierdzi że jak tylko zechce zajść w ciąże to w pierwszym cyklu po odstawieniu zajdzie... i naprawdę mam nadzieję że u niej tak będzie ale nie ma potrzeby namawiania na to samo innych :/ bo każdy ma swój rozum i swoje życie, a poza tym nie powiedziane że jak ja nigdy nie brałam takich tabletek to czy u mnie nie zadzialaja na minus... bądź co bądź ja ten temat obgadalam z ginem i endo no i ze szwagierka która myśli że wie najlepiej...
    Ech :/ ale mniejsza o to :)
    Chyba wstane i zrobię mężusiowi śniadanie :)
    Życzę Wam udanego dnia :*

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss, każdy najmadrzejszy ;) nie przejmuj się nią.

Alex, koniecznie kiecka. Nie masz jakiejś innej niż piankowa? Może jakaś pasuje do kozakow?

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex a może spódnibczkę i koszulę do tego i już kozaki pasują :-)

Dziewczyny pewnie, że będziemy odliczać do Waszych porodów :-)
    Kciuki cały czas :-)

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Problem w tym że ja w sukienkach nie chodzę ;) mam tylko piankową bordową, jasno różową z koronką i długie ze 3 ;) chyba muszę sobie jakąś małą czarną sprawić na takie okazje ;) spódnicy też nie mam eleganckiej, pozostają czarne spodnie, botki i żakiet chyba

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵

Wysłany: 30 grudnia 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex mała czarna zawsze na propsie!

3i49krhm19wid3ce.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oprócz tego w co się wybieramy po przyjeździe do domu mamy kolejny problem - odciski nam gaz 27 grudnia ;/ właściciel nie zapłacił rachunków i teraz jesteśmy pewnie z tydzień bez kuchenki. Dzwonilismy, on się tłumaczył że zapomniał, a za gaz mamy 15 zł miesięcznie! Cholera mnie wzięła normalnie, jestem taka zła że z tego wszystkiego mnie brzuch rozbolał. Jechaliśmy szybko do media żeby kupić taka elektryczną jednopalnikową. A ten oszołom za to dostanie mniej kasy w tym miesiącu. Bo raz można zapomnieć ale już kolejny raz taki problem nam zrobił;/ wrrr jestem wsciekla

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex masakra co za typ... wcale się nie dziwię że się wkurzyłas :/

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2018, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex, nam kiedys odcieli prad w grudniu bo wlasciciel „zapomnial” zaplacic ;) wyprowadzilismy sie dtamtad szybciutko.
    Ja dzisiaj bardzo aktywny dzien mialam, a przed chwila wrocilismy z shoppingu- ludzi jak na skaranie, mnostwo.
    A teraz odpoczywam, bo sie nalazilam ze az mnie nogi bola od tego i biodro...
    Co do glowy, zrobilam zapas apapu i plastrow chlodzacych. Wzielam tez rano pol tabletki paracetamolu, przestalo bolec na tyle godzin i teraz znow zaczyna cmic glowa. Wezme druga polowke chyba i ten plaster przylepie.

Wysłany: 30 grudnia 2018, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex ale lipa..:/

3i49krhm19wid3ce.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelek łącze się w bólu, mnie dzisiaj w nocy złapało i do tej pory boli. Ale nie chciałam brać tabletek bo heparyne biorę i acard i jeszcze by mi się coś namieszało. Czekamy już na koncert także zaraz się humor poprawi ;)
    Nam też kiedyś prąd odłączyli bo zapomniał. Dzisiaj dostał taki opiernicz że chyba wszystko do przodu poplaci. Ogóle ie mamy z nim dobrze bo się nie wtrąca, a że jest zacofany to zapomina

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uuu Alex, dobrze, że sklepy otwarte i można kupić taką płytę.. Gorzej jakby to było zaraz przed świętami. Masakra jakaś.. Jak zapomina to powinien ustalić stały przelew i z głowy :/ oby wieczór poprawił Ci humor :)

Lelek, dobrze że kupiłaś :)

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A cisnienie dzis zmierzyla mi tesciowka, 100/50 wiec cale szczescie, ze nie jest wysokie. A boli mnie glowa pewnie na zmiane pogody - w Warszawie leje deszcz caly dzien ://

Alex, milego koncertu i wieczoru! Relaksuj sie :)

• Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh a na nie wiem czy mnie nie przewialo :( ale wychodziłam tylko do kościoła i raz na te pocztę. Boli mnie gardło z prawej strony i ucho trochę :( nie jakoś mocno, ale to czuję. Wzięłam paracetamol, witaminę C, pije herbatę z miodem, grzeje się. Wczoraj mi było zimno to chyba był początek :/ zła jestem, nie mogę być chora :(

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda Wit c wex dużo tak że 2 g na raz i jutro znowu rano i wieczór. I herbatka i kocyk. Pamiętaj, że w razie przeziebienia najlepsza ochrona małej jest kp bo dajesz jej przecieciala, więc nie musisz ograniczać kontaktu ::

Magdaa21 lubi tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
‹‹ 2004 2005 2006 2007 2008 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ