X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • terka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa Magda właśnie, przypomniałam sobie co miałam Ci jeszcze napisać propo brzuszka ;)
    Mój najlepiej się czuje leżąc na brzuchu. I powiem Ci ze w tej pozycji puszcza też najwięcej bąków ;D :P
    Dzieci leżąc na brzuchu masuja sobie brzuszek, przez co nie ma problemów. No na mojego bynajmniej działa :)
    Szczęśliwie 5msc bez problemów brzuszkowych, co to kolka-nie wiemy ;) ;)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wasze dzieciaki już takie duże są! Dopiero odliczałyśmy do porodów :) Jeszcze chwila i będziecie wyczekiwać na dziecko Miss, Andi, moje i całej reszty staraczek :) Taką mam nadzieję :)

Kwestia wbicia igły na pewno, ewentualnie miejsca (chociaż robiłam po drugiej stronie niemal symetrycznie). Wcześniej wbijałam zawsze lekko pod ukosem, ale neoparin ma grubsze igły niż clexane i może zwyczajnie będzie bardziej leciało. Wystraszyła mnie ta krew po kąpieli, ale już dzisiaj jest dobrze, zrobił się strupek :)

Ja już się nie mogę doczekać wieczoru, w końcu mój upragniony od lat koncert Accantusa :) Później idziemy na kolację, więc randka z mężem w pełni :) Zastanawiam się jak się do tej Filharmonii ubrać...

MissKathy92, Mari92 lubią tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka, dajemy ja na brzuszek, jedynie kiedy nie to po jedzeniu i na noc. Ale w ciągu dnia nawet śpi na brzuszku :) czasem tylko po jedzeniu bardzo marudzi i od razu chce kupke, a wtedy na brzuszek jej nie dam bo zwymiotuje :(

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex, skoro potem kolacja to może jakoś seksownie elegancko? :)

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    Alex, skoro potem kolacja to może jakoś seksownie elegancko? :)
    To właśnie myślę jak to ugryźć :) Ubrałabym sukienkę, mam fajną bordową z pianki, ale czy to nie będzie zbyt elegancko? I trochę chłodno jest, żeby do tego wyskoczyć w balerinach, bo kozaki nie pasują :D Planowałam zwykłe czarne spodnie i koszulę, ale to znowu tak zwyczajnie. I mam dylemat roku 2018 :D

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex nie no w kieckę jakąś musisz się wbić!

3i49krhm19wid3ce.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex ja tak jak Ty mam nadzieję że już niedługo będziemy wszystkie odliczały na nasze porodu :D
    I koniecznie musisz na dziś jakaś sukienkę założyć :)

A tak w ogóle to się witam :)
    Ja jeszcze w łóżku :) wczoraj mieliśmy gości i trochę wypiliśmy- a co, ja też czasem muszę odreagować :) jeszcze tylko sylwestra przeżyć i wracam na dobre tory :) Dziś może z mężem na jakiś spacerek się wybierzemy żeby spalić troszkę wczorajszych kalorii haha ale mąż jeszcze smacznie chrapie :)
    Wczoraj znowu szwagierka namawiała mnie na branie tabletek anty żeby mi się hormony unormowaly i po tym od razu ciąża będzie... No i wtedy włączył mi się tryb "lekarz" i dokładnie wyjaśniłam jej co ja myślę na ten temat- więcej już pewnie o tym nie wspomni :D
    Trochę mnie wkurza że na każdym spotkaniu z nią ona próbuje mi wmówić że antykoncepcja jest taka fajna i że jak się odstawi to od razu się w ciąże zajdzie, ona od dziecka ma problemy z hormonami i przez to bierze tabletki anty i jej gin twierdzi że jak tylko zechce zajść w ciąże to w pierwszym cyklu po odstawieniu zajdzie... i naprawdę mam nadzieję że u niej tak będzie ale nie ma potrzeby namawiania na to samo innych :/ bo każdy ma swój rozum i swoje życie, a poza tym nie powiedziane że jak ja nigdy nie brałam takich tabletek to czy u mnie nie zadzialaja na minus... bądź co bądź ja ten temat obgadalam z ginem i endo no i ze szwagierka która myśli że wie najlepiej...
    Ech :/ ale mniejsza o to :)
    Chyba wstane i zrobię mężusiowi śniadanie :)
    Życzę Wam udanego dnia :*

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss, każdy najmadrzejszy ;) nie przejmuj się nią.

Alex, koniecznie kiecka. Nie masz jakiejś innej niż piankowa? Może jakaś pasuje do kozakow?

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex a może spódnibczkę i koszulę do tego i już kozaki pasują :-)

Dziewczyny pewnie, że będziemy odliczać do Waszych porodów :-)
    Kciuki cały czas :-)

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Problem w tym że ja w sukienkach nie chodzę ;) mam tylko piankową bordową, jasno różową z koronką i długie ze 3 ;) chyba muszę sobie jakąś małą czarną sprawić na takie okazje ;) spódnicy też nie mam eleganckiej, pozostają czarne spodnie, botki i żakiet chyba

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵

Wysłany: 30 grudnia 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex mała czarna zawsze na propsie!

3i49krhm19wid3ce.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oprócz tego w co się wybieramy po przyjeździe do domu mamy kolejny problem - odciski nam gaz 27 grudnia ;/ właściciel nie zapłacił rachunków i teraz jesteśmy pewnie z tydzień bez kuchenki. Dzwonilismy, on się tłumaczył że zapomniał, a za gaz mamy 15 zł miesięcznie! Cholera mnie wzięła normalnie, jestem taka zła że z tego wszystkiego mnie brzuch rozbolał. Jechaliśmy szybko do media żeby kupić taka elektryczną jednopalnikową. A ten oszołom za to dostanie mniej kasy w tym miesiącu. Bo raz można zapomnieć ale już kolejny raz taki problem nam zrobił;/ wrrr jestem wsciekla

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex masakra co za typ... wcale się nie dziwię że się wkurzyłas :/

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2018, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex, nam kiedys odcieli prad w grudniu bo wlasciciel „zapomnial” zaplacic ;) wyprowadzilismy sie dtamtad szybciutko.
    Ja dzisiaj bardzo aktywny dzien mialam, a przed chwila wrocilismy z shoppingu- ludzi jak na skaranie, mnostwo.
    A teraz odpoczywam, bo sie nalazilam ze az mnie nogi bola od tego i biodro...
    Co do glowy, zrobilam zapas apapu i plastrow chlodzacych. Wzielam tez rano pol tabletki paracetamolu, przestalo bolec na tyle godzin i teraz znow zaczyna cmic glowa. Wezme druga polowke chyba i ten plaster przylepie.

Wysłany: 30 grudnia 2018, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex ale lipa..:/

3i49krhm19wid3ce.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelek łącze się w bólu, mnie dzisiaj w nocy złapało i do tej pory boli. Ale nie chciałam brać tabletek bo heparyne biorę i acard i jeszcze by mi się coś namieszało. Czekamy już na koncert także zaraz się humor poprawi ;)
    Nam też kiedyś prąd odłączyli bo zapomniał. Dzisiaj dostał taki opiernicz że chyba wszystko do przodu poplaci. Ogóle ie mamy z nim dobrze bo się nie wtrąca, a że jest zacofany to zapomina

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uuu Alex, dobrze, że sklepy otwarte i można kupić taką płytę.. Gorzej jakby to było zaraz przed świętami. Masakra jakaś.. Jak zapomina to powinien ustalić stały przelew i z głowy :/ oby wieczór poprawił Ci humor :)

Lelek, dobrze że kupiłaś :)

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A cisnienie dzis zmierzyla mi tesciowka, 100/50 wiec cale szczescie, ze nie jest wysokie. A boli mnie glowa pewnie na zmiane pogody - w Warszawie leje deszcz caly dzien ://

Alex, milego koncertu i wieczoru! Relaksuj sie :)

• Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh a na nie wiem czy mnie nie przewialo :( ale wychodziłam tylko do kościoła i raz na te pocztę. Boli mnie gardło z prawej strony i ucho trochę :( nie jakoś mocno, ale to czuję. Wzięłam paracetamol, witaminę C, pije herbatę z miodem, grzeje się. Wczoraj mi było zimno to chyba był początek :/ zła jestem, nie mogę być chora :(

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda Wit c wex dużo tak że 2 g na raz i jutro znowu rano i wieczór. I herbatka i kocyk. Pamiętaj, że w razie przeziebienia najlepsza ochrona małej jest kp bo dajesz jej przecieciala, więc nie musisz ograniczać kontaktu ::

Magdaa21 lubi tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
‹‹ 2004 2005 2006 2007 2008 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ