X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • terka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    W dzień fajna i mądra opcja, w nocy lipka. Z tego co wiem, ale to już Terka pisała na stacjach paliw są 2 zmiany. Może się jakoś dogadasz. No chyba, że mąż się przestawi ze swoim mocnym snem :)

Ja mowie jak mi sie wydaje ;) ja na stacji paliw nie mogłabym pracować bo nienawidzę zapachu benzyny, bardzo mnie drażni i nie wytrzymałabym długo (nawet bez ciąży :P ). Zawsze można spytać jak co wygląda i próbować sie dogadać ;) a no i mąż... To ze ma mocny sen to tylko dlatego ze moze go mieć :P jakby wiedział ze sam jest to obudziłoby go najmniejsze kwilnięcie małej ;) tak mi sie zdaje ;)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Seli Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anete wrote:
    Seli ja kiedyś miałam badanie na insulinę, ale na uczelni w ramach zajęć już baaardzo dawno temu.

Lekarz powiedzial, ze musze zbadac bo jesli jest cos nie tak to nawet jak bede w ciazy to moze dojsc do poronienia :/ Na razie szukamy przyczyn. W końcu będę miała monitorowany cykl...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Ej co to miało znaczyć???? XD XD Ze co ja taka wymagająca co do słodyczy i tyyyyle mi trzeba? Zraniłyście me serduszko <3 :D a tak poważnie to nie jem prawie wcale słodyczy :D czasem cos ale maloooo :D wiec proszę mi tu pomówień o mnie nie robić :D ale jak chcecie to możecie zorganizować... 2-3 kg mandarynek :D

Dlatego też napisałam o innych zachciankach żebyś się nie poczuła urażona ;p :) Mandarynki? Kobitko, kto to będzie nosił jak my wszystkie malutkie jesteśmy? ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2017, 14:34

1cs z CLO
    dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
    12cs - ciąża biochemiczna
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Ja mowie jak mi sie wydaje ;) ja na stacji paliw nie mogłabym pracować bo nienawidzę zapachu benzyny, bardzo mnie drażni i nie wytrzymałabym długo (nawet bez ciąży :P ). Zawsze można spytać jak co wygląda i próbować sie dogadać ;) a no i mąż... To ze ma mocny sen to tylko dlatego ze moze go mieć :P jakby wiedział ze sam jest to obudziłoby go najmniejsze kwilnięcie małej ;) tak mi sie zdaje ;)

Moja koleżanka pracowała na stacji i pamiętam, że miała nocki. Ps. może jestem dziwna, ale uwielbiam zapach stacji benzynowej :D

1cs z CLO
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Lekarz powiedzial, ze musze zbadac bo jesli jest cos nie tak to nawet jak bede w ciazy to moze dojsc do poronienia :/ Na razie szukamy przyczyn. W końcu będę miała monitorowany cykl...

Monitoring? Fajna sprawa. Ja na razie nie mogę sobie na to pozwolić, ale w marcu na pewno będę go chciała mieć.

1cs z CLO
  • terka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Dlatego też napisałam o innych zachciankach żebyś się nie poczuła urażona ;p :) Mandarynki? Kobitko, kto to będzie nosił jak my wszystkie malutkie jesteśmy? ;D

Dużo was podzielicie sie ciężarem :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2017, 14:42

• terka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Moja koleżanka pracowała na stacji i pamiętam, że miała nocki. Ps. może jestem dziwna, ale uwielbiam zapach stacji benzynowej :D

Moj maz tez lubi. Wiec mamy pod tym względem konflikt interesów :D są osoby które maja cos co sprawia ze lubią ten zapach :D ja osobiście tego totalnie nie rozumiem ale wiem ze cos takiego jest ;)

• alegzi Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Dużo was podzielicie sie ciężarem :D

Nie masz serca, ale dobrze niech Ci będzie ;p każda po 3 mandarynki w torebce dla Ciebie przyniesie ;p :)

1cs z CLO
  • terka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Nie masz serca, ale dobrze niech Ci będzie ;p każda po 3 mandarynki w torebce dla Ciebie przyniesie ;p :)

Da sie da! Nie mam serca bo je złamałyście :P :D ;)

alegzi lubi tę wiadomość

• Seli Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Monitoring? Fajna sprawa. Ja na razie nie mogę sobie na to pozwolić, ale w marcu na pewno będę go chciała mieć.

Tak, bo wyglada na to, że zamiast owulacji robią mi się torbiele ;p Wiec to chyba podstawa u mnie. Fajnie bo dziś zapłacilam za wizytę a te dwie monitoringowenza darmo. Zobaczymy co będzie w czwartek i co potem. Myślę o tej insulinie... Mama mówi, że glukoze samemu trzeba kupić. Muszę poczytać jak to jest.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• terka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tak czytam (propo mandarynek i miłości malucha do nich) że nie powinno sie jeść owoców egzotycznych w ciąży to płakać mi sie chce. ze śmiechu rzecz jasna. Ja bym umarła z głodu gdyby nie owoce typu mandarynki, kaki czy granaty :D :P

• terka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Tak, bo wyglada na to, że zamiast owulacji robią mi się torbiele ;p Wiec to chyba podstawa u mnie. Fajnie bo dziś zapłacilam za wizytę a te dwie monitoringowenza darmo. Zobaczymy co będzie w czwartek i co potem. Myślę o tej insulinie... Mama mówi, że glukoze samemu trzeba kupić. Muszę poczytać jak to jest.

Jesli faktycznie robią Ci sie torbiele to faktycznie warto to zobaczyć... I myśleć jak zaradzić...

• panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam juz 2 cykl monitoring i to fajna sprawa. Ooo ja lubie zapach benzyny! Terka spoko ciężar podzielimy na nas wszystkie!☺

3i49krhm19wid3ce.png
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:

Super, że w ramach dzisiejszego płacenia masz 2 monitoringi. Te monitoringi myślę, że dużo Ci dadzą.

1cs z CLO
  • Anete Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem ciekawa jak to u mnie będzie w czwartek. Bo moja gin bierze 200zł (!) za wizytę i w czwartek pewnie też tyle weźmie a jak się okaże, że pęcherzyk jeszcze nie pękł to będę pewnie musiała jeszcz raz przyjść... fajnie by było jakby te wizyty były za darmo :(

atdcj48aq9519a2w.png
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Jak tak czytam (propo mandarynek i miłości malucha do nich) że nie powinno sie jeść owoców egzotycznych w ciąży to płakać mi sie chce. ze śmiechu rzecz jasna. Ja bym umarła z głodu gdyby nie owoce typu mandarynki, kaki czy granaty :D :P

Same pyszności i miałabyś z tego zrezygnować? Ale w sumie coś mi świta, że gin. kiedyś mi pow., że jak zajdę to mam odstawić pomarańcze i kwaśne owoce.

1cs z CLO
  • Seli Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No własnie ;) troszkę się tym stresuję. Niby ten torbiel co był zaraz znikł po miesiączce. Zobaczymy jak będzie przy tej owulacji. Czy w ogóle będzie.

dZhdp1.png

• Anete Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej ja też lubię zapach benzyny! Pamiętam za dzieciaka jak tata tankował to zawsze otwierałam okno, żeby się napawać tym zapachem :D

alegzi lubi tę wiadomość

atdcj48aq9519a2w.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anete wrote:
    Ja jestem ciekawa jak to u mnie będzie w czwartek. Bo moja gin bierze 200zł (!) za wizytę i w czwartek pewnie też tyle weźmie a jak się okaże, że pęcherzyk jeszcze nie pękł to będę pewnie musiała jeszcz raz przyjść... fajnie by było jakby te wizyty były za darmo :(

Ten wziął 150 zł i monitoring w cenie, pewnie to będą 2 wizyty ;) dobrze bo chodzę ciągle prywatnie i badania też robię prywatnie i cała kasa idzie na to...

dZhdp1.png

• alegzi Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anete wrote:

Jak się dowiadywałam jak to jest w klinice, do której idę to właśnie jest tak jak napisałaś. Każda wizyta 200zł, a więc jak jest monitoring to liczą za każdy dzień, w którym masz wizytę, a nie całościowo… No, ale jak ma być z tego dzidzia to ja im nawet z chęcią swoją wypłatę oddam :)

1cs z CLO
‹‹ 199 200 201 202 203 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ