X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :-) a ja pracuje w gastronomi na stołówce szkolnej. I jest spoko. Załapałam się na państwową robotę.
    W restauracji bym nie chciała. Miałam praktyki po 16h całe weekendy i w tygodniwt nie raz. Masakra.
    Ja ostatnio robiłam badnie insuliny i glukozy. Wizyte u gin mam w styczniu.
    Ja jestem trochę większa od Was to poniosę Wam te mandarynki dla Terki i wbijamy na imprezkę ❤

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • Seli Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari92 wrote:
    Hej dziewczyny :-) a ja pracuje w gastronomi na stołówce szkolnej. I jest spoko. Załapałam się na państwową robotę.
    W restauracji bym nie chciała. Miałam praktyki po 16h całe weekendy i w tygodniwt nie raz. Masakra.
    Ja jestem trochę większa od Was to poniosę Wam te mandarynki dla Terki i wbijamy na imprezkę ❤

A samemu kupuje się glukozę?

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • terka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari92 wrote:

No tak co państwowa to państwowa nie ma co ukrywać jest różnica jednak ;) fakt jest taki ze jednak prywaciarze potrafią wykorzystywać innych...
    Ojej ile dobrych duszyczek chce mi pomoc z owockami! <3 :D
    To gdzie wbijamy? Kto zna namiary na panipuchatkową? :D

Mari92 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczymy na dniach, co to moje dogrzewanie da :) Jak na razie wzięłam gorącą kąpiel, ale jak na złość plamienia nie ma, tylko gęsty biały śluz... Także chyba Dupek tym razem zadziałał właściwie i dopiero po odstawieniu dostanę :)

Jak będzie na tych urodzinach torcik i żarełko, to wpadam chociażby na koniec Polski :D Dzisiaj sobie zakupiłam kawałek serniczka z czekoladą, tak mnie naszło :D Męża nie ma, myszy harcują :) (żeby nie było, że zołzą jestem - jemu też kawałek zostawię)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • terka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Zobaczymy na dniach, co to moje dogrzewanie da :) Jak na razie wzięłam gorącą kąpiel, ale jak na złość plamienia nie ma, tylko gęsty biały śluz... Także chyba Dupek tym razem zadziałał właściwie i dopiero po odstawieniu dostanę :)

Jak będzie na tych urodzinach torcik i żarełko, to wpadam chociażby na koniec Polski :D Dzisiaj sobie zakupiłam kawałek serniczka z czekoladą, tak mnie naszło :D Męża nie ma, myszy harcują :) (żeby nie było, że zołzą jestem - jemu też kawałek zostawię)

Haha jaka dobra zona nie zostawiasz opakowania z karteczka "ale bylo dobre"? :D nie no dobra ja taka nie jestem zeby nie bylo :D

alex0806 lubi tę wiadomość

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze się nie zabrałam za sernik, ale jak mnie smaki złapią to może i jego kawałek pochłonę :D To wtedy upcham pudełko głęboko do śmieci, żeby nie widział! Nie no, już mu się przez telefon przyznałam, że ma deser w lodówce :D

Powiem wam, że dziwnie tak samej siedzieć po pracy. Bo drugiej zmiany nie miał jeszcze, teraz coś w firmie odwalają i musi raz na 1,5 miesiąca mieć tydzień drugiej zmiany. Czuję się jak dzikus, sama w domu :D

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • terka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Jeszcze się nie zabrałam za sernik, ale jak mnie smaki złapią to może i jego kawałek pochłonę :D To wtedy upcham pudełko głęboko do śmieci, żeby nie widział! Nie no, już mu się przez telefon przyznałam, że ma deser w lodówce :D

Powiem wam, że dziwnie tak samej siedzieć po pracy. Bo drugiej zmiany nie miał jeszcze, teraz coś w firmie odwalają i musi raz na 1,5 miesiąca mieć tydzień drugiej zmiany. Czuję się jak dzikus, sama w domu :D

U mojego tez po nowym roku maja cos takiego odwalic i aż boje sie myśleć co to będzie.. Niby z jednej strony dobrze bo czasem rano cos trzeba no a z drugiej popołudnie jednak samemu i tak do wieczora do 23... Choć jak jestem teraz to i tak rano jestem sama. Fakt zdziczeć można :D ale za to od świąt do 2.01 ma wolne! Wiec chociaż chwile pobędziemy razem tak dłużej ;) a jeszcze jak rodzinka będzie to nie będzie nam sie nudziło :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2017, 18:32

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też wolne od świąt do 02.01 :) Mąż ma tak samo. Cieszę się mega na takie wolne, bo właśnie rodzinka się zjeżdża i będzie ciekawie :)

Ja w środę mam okulistę, to dopiero wtedy wyniki odbiorę. Bo mi babka numerek z LOMy dała tylko na progesteron, a na tarczycowe był inny chyba :/ Bo miały być dzisiaj wyniki i nie ma. No nic, muszę się uzbroić w cierpliwość do środy. Ale coś czuję, że ładnie spadło :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pracuję jako nauczyciel, miewałam dni, że wracałam do domu już o 13, święta wolne, wakacje... I prędko zakupiliśmy kocicho :) Teraz się nie nudzimy w domu. Ba... Przez rok to i noce mieliśmy nieprzespane z tą gadziną, dlatego mąż stwierdził, że jak do kota wstaje to do dziecka będzie robił to z radością hehehe :D

Brałyście może ovarin albo inofem? Wcześniej poczytałam o tym bo podejrzewałam pco u siebie i dziś lekarz mi to doradzał, powiedział, że zawsze może pomóc bo nie zaszkodzi :)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli, ja biorę ovarin :) Ale dopiero zaczynam odczuwać jego "moc" po unormowaniu tarczycy, wcześniej szału nie było. Teraz mam więcej śluzu, chęci na seks i w ogóle. Ale u mnie będzie też kwestia niskiego progesteronu, więc pewnie i tak nie działa tak, jak powinien :)

Ale mam dzięki niemu wysoką wit D i kwas foliowy :) Także jakieś plusy są.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • terka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ja pracuję jako nauczyciel, miewałam dni, że wracałam do domu już o 13, święta wolne, wakacje... I prędko zakupiliśmy kocicho :) Teraz się nie nudzimy w domu. Ba... Przez rok to i noce mieliśmy nieprzespane z tą gadziną, dlatego mąż stwierdził, że jak do kota wstaje to do dziecka będzie robił to z radością hehehe :D

Brałyście może ovarin albo inofem? Wcześniej poczytałam o tym bo podejrzewałam pco u siebie i dziś lekarz mi to doradzał, powiedział, że zawsze może pomóc bo nie zaszkodzi :)

My mamy papużki wiec kotek... odpada :D

• Seli Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Seli, ja biorę ovarin :) Ale dopiero zaczynam odczuwać jego "moc" po unormowaniu tarczycy, wcześniej szału nie było. Teraz mam więcej śluzu, chęci na seks i w ogóle. Ale u mnie będzie też kwestia niskiego progesteronu, więc pewnie i tak nie działa tak, jak powinien :)

Ale mam dzięki niemu wysoką wit D i kwas foliowy :) Także jakieś plusy są.

Hmm... Ja nie wiem jaki mam progesteron, TSH niby 2,3. Ale z libidem problemu nigdy u mnie nie było, nawet smutno mi się zrobiło jak lekarz kazał się wstrzymać z seksem do czwartku :P w sumie nie zapytałam nawet czemu :P A śluz... Właśnie u mnie po odstawieniu anty mam ciągle mokro od okresu po kolejny okres...

Terka - a to papużki trzeba nauczyć gadać :D

dZhdp1.png

• alegzi Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex, może ten Twój serniczek z czekoladą wywoła @ ;p

Seli, ovarin, inofem- nic z tych rzeczy nie brałam. Jeszcze :)

Co do zwierzątek to my nie mamy nic.

Ale się narobiłam. Zakupy, ogarnięcie mieszkanka + podłogi i spakowanie się. Już po wszystkim.
    Dziewczyny, czy u Was w rodzinach wysyła się kartki Bożonarodzeniowe? U mnie tak i dziś się w takowe zaopatrzyłam. Zaraz siadam do wypełniania ich :)

1cs z CLO
    dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
    12cs - ciąża biochemiczna
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po odstawieniu anty i braniu Ovarinu miałam cykle 28 dni. I tak od grudnia do kwietnia. A później się pomieszało i walczę do dziś z dziwnymi cyklami.

Alegzi, jak serniczek z czekoladą wywoła @, to jutro kupię sobie 2 razy tyle :D Naprawdę chciałabym pójść jak najszybciej, ale pewnie dlatego, że z tymi badaniami wiążę mega nadzieję na wyjaśnienie, o co tu w ogóle chodzi.

U mnie kartek się nie wysyła. Z najbliższą rodziną widuję się na święta z reguły.

My mamy psa i rybki. Ale aktualnie pies został z teściową na 2 tygodnie ze względu na mój szpital. Nie chcieliśmy, żeby sam siedział tak długo w domu, jak mąż ma 2 zmianę. Ja też miałam dzisiaj ogarniać mieszkanie, ale tak mocno mnie boli brzuch i krzyż, że sobie daruję. Siadam do serniczka <3

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli ja robiłam badanie z krwi glukoza na czczo to nic kupować nie musiałam.
    A ja pracuje na 3 zmiany. Albo od 6 do 14 albo od 7 do 15 i od 12 do 20 :-) tak to leci.
    Ja też ovarin biorę.
    I też mam wolne od świąt do 2 stycznia. Więc super :-)

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wolnego to chyba większość ma wtedy wolne. Piękny czas :D tyle dni wolnego.

Alex, my też się z najbliższymi widujemy w święta, ale jakoś tak u nas zostało, ze kartki są wysyłane. Ja podtrzymuję tą tradycję :D

1cs z CLO
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alegzi tak tak kartki uwielbiam wysyłać, a jeszcze bardziej dostawać :-). Zbieram je i mam super kolekcje :-). Mają w sobie coś magicznego ;-)❤❤❤

Marek💙
    Marta 💓
  • terka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Alex, może ten Twój serniczek z czekoladą wywoła @ ;p

Seli, ovarin, inofem- nic z tych rzeczy nie brałam. Jeszcze :)

Co do zwierzątek to my nie mamy nic.

Ale się narobiłam. Zakupy, ogarnięcie mieszkanka + podłogi i spakowanie się. Już po wszystkim.
    Dziewczyny, czy u Was w rodzinach wysyła się kartki Bożonarodzeniowe? U mnie tak i dziś się w takowe zaopatrzyłam. Zaraz siadam do wypełniania ich :)

Jak to a pszczółki? :D

Ja chce wysłać kartkę tylko mojej babci. Ogólnie odeszliśmy juz od tego zwyczaju a pamiętam jak za dziecka wysyłałam 10 kartek :P

Seli-jedna sie da ale jedna smutna wiec mamy 3 i juz nami nie są zainteresowane tylko sobą :D

• Maleńka1592 Przyjaciółka

Wysłany: 4 grudnia 2017, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa praca po 12 h teoretycznie ale w praktyce nawet po 24 grafik może zmienić się nawet i kilka razy w ciągu dnia niby stanowisko sprzedawcy a trzeba robić wszystko od odśnieżania po mycie kibli co pół godziny i mycie półek co noc przy liczeniu towaru.. za najniższą krajowa do tego umowa na pół etatu a reszta to tzw premia. .. z tym ze nie każdy premie dostaje .. jakieś to szemrane i 180 h w mcu za tę 750 zł jakaś masakra nawet nie opłaca mi się iść bo zabiorą nam wtedy 500 plus i rodzinne wiec 600 zł doliczyc ok 200 zł min na paliwo bo muczę dojechać ok 25 km w obie strony to jestem na minusie i bez mojej córeczki. .
    Bez sensu ..
    Ja do gastronomii nie mam nic z zawodu jestem technik usług żywienia i gospodarstwa domowego ale u nas tylko do prywaciarza a u takiego tez najniższa krajoga i wyzysk a też ciężko się dostać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2017, 19:07

=https://ovufriend.pl/graph/c575edf8f6114927b4698996d389dfc8]c575edf8f6114927b4698996d389dfc8.png[/url]

aw0o4pn.png
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak :) Fajną będziesz miała pamiątkę za 20-30 lat :)

1cs z CLO
‹‹ 201 202 203 204 205 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ