X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Jak się dowiadywałam jak to jest w klinice, do której idę to właśnie jest tak jak napisałaś. Każda wizyta 200zł, a więc jak jest monitoring to liczą za każdy dzień, w którym masz wizytę, a nie całościowo… No, ale jak ma być z tego dzidzia to ja im nawet z chęcią swoją wypłatę oddam :)

Ja też widziałam, że w klinikach po 200 w innych po 50 tu powiedział, że w ramach tej wizyty a potem zobaczymy jak będzie potrzebny dalej ;)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • terka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Same pyszności i miałabyś z tego zrezygnować? Ale w sumie coś mi świta, że gin. kiedyś mi pow., że jak zajdę to mam odstawić pomarańcze i kwaśne owoce.

Az dziwne... Ale ja jem słodkie mandarynki nie kwaśne :P to sie nie liczy :P nie no czytałam ze dziecko moze mieć uczulenie na nie jak sie będzie jadlo w ciąży... Nie kumam tego ale poki wszystko ok to nie mam zamiaru rezygnować e szczególności jak taaaak mnie ciągnie do nich ;)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ja też widziałam, że w klinikach po 200 w innych po 50 tu powiedział, że w ramach tej wizyty a potem zobaczymy jak będzie potrzebny dalej ;)

Czasem się zastanawiam skąd oni te ceny biorą. 200zł za 15 minutową wizytę? Nam tylko pozostaje sprawdzenie ceny i wyciągnięcie portfela, bo cóż my możemy :)

1cs z CLO
    dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
    12cs - ciąża biochemiczna
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Az dziwne... Ale ja jem słodkie mandarynki nie kwaśne :P to sie nie liczy :P nie no czytałam ze dziecko moze mieć uczulenie na nie jak sie będzie jadlo w ciąży... Nie kumam tego ale poki wszystko ok to nie mam zamiaru rezygnować e szczególności jak taaaak mnie ciągnie do nich ;)

Ważne żeby robić wszystko zgodnie z własnym sumieniem. Jeśli uważasz, że powinnaś jeść mandarynki to pewnie jedz :D Niektóre kobiety w ciąży palą, piją, dźwigają ciężary, więc uważam, że baaardzo dobrze dbasz o siebie i maluszka :)

1cs z CLO
  • terka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do cen to tez sie zastanawiam nad tym za co... Ale co zrobić jak bez nich ciężko...

Co do kwasów to chodzi o ochronę szkliwa bo i tak osłabione zeby w ciąży (moze o to chodziło lekarce?). Co do picia i palenia pozwólcie że przemilczę bo musiałabym powyzywać a szkoda nerwów ;) mam ochotę takiej całego wsadzić zeby połknęła to moze by dało cos do myślenia :D

• alegzi Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Co do cen to tez sie zastanawiam nad tym za co... Ale co zrobić jak bez nich ciężko...

Co do kwasów to chodzi o ochronę szkliwa bo i tak osłabione zeby w ciąży (moze o to chodziło lekarce?). Co do picia i palenia pozwólcie że przemilczę bo musiałabym powyzywać a szkoda nerwów ;) mam ochotę takiej całego wsadzić zeby połknęła to moze by dało cos do myślenia :D

Mi dentystka mówiła, że po zjedzeniu cytrusów mam odczekać kilka minut i dopiero potem umyć zęby. To tak w nawiasie ;)

Terka, myślę, że taka kobieta po połknięciu fajki nie zrozumiałaby niczego… Tacy ludzie nie mają wstydu, stoją w miejscu publicznym z brzuchem jak do porodu, a w ustach fajkach. No krew się gotuje ;/

1cs z CLO
  • Anete Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Czasem się zastanawiam skąd oni te ceny biorą. 200zł za 15 minutową wizytę? Nam tylko pozostaje sprawdzenie ceny i wyciągnięcie portfela, bo cóż my możemy :)

Ja ostatnio na wizytę czekałam 1,5h - takie było opóźnienie. Wizyta trwała 20min. Ja nie wiem dlaczego oni zapisują pacjentki co 15min jak wizyty trwają dłużej- zwłaszcza jak ciążowe. Zawsze tak mi szkoda tych pacjentek w ciąży, które siedzą i czekają tyle czasu na wizyte. No ale jak bym miała je wszystkie przepuścić to bym tam 8h spędziła...

atdcj48aq9519a2w.png
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anete wrote:
    Ja ostatnio na wizytę czekałam 1,5h - takie było opóźnienie. Wizyta trwała 20min. Ja nie wiem dlaczego oni zapisują pacjentki co 15min jak wizyty trwają dłużej- zwłaszcza jak ciążowe. Zawsze tak mi szkoda tych pacjentek w ciąży, które siedzą i czekają tyle czasu na wizyte. No ale jak bym miała je wszystkie przepuścić to bym tam 8h spędziła...

Dokładnie, idą na ilość chyba… Czasem się zastanawiam czy oni nie rozumieją, że my kobiety też mamy pracę i swoje obowiązki? I to się zdarza też w prywatnych klinikach.

1cs z CLO
  • Anete Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Mi dentystka mówiła, że po zjedzeniu cytrusów mam odczekać kilka minut i dopiero potem umyć zęby. To tak w nawiasie ;)

Terka, myślę, że taka kobieta po połknięciu fajki nie zrozumiałaby niczego… Tacy ludzie nie mają wstydu, stoją w miejscu publicznym z brzuchem jak do porodu, a w ustach fajkach. No krew się gotuje ;/

Najlepiej odczekać pół godziny. To samo tyczy się wymiotów. Można przepłukać buzie, ale zęby umyć pół godz później :)

atdcj48aq9519a2w.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na palaczy dosłownie warczę i burcze :D i sie oglądają i wtedy ich np omijam z głównym myśleniem jak to taki człowiek śmierdzi i truje okolice swoja obecnością i ze musze odejść dalej bo smród okropny :D ludzie często sie patrzą ale co mnie to :P wystarczy mi zanieczyszczeń z powietrza dodatkowych mi nie trza

• Anete Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka popieram! Nie lubię tego smrodu :D

atdcj48aq9519a2w.png
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My byliśmy z 3 lata temu w Zakopcu. Mężczyzna i 2 kobietki po 50 dosiedli się do nas na ławce. Wcześniej zapytali czy mogą. No i słuchajcie oni sobie normlanie wyciągnęli fajki i zaczęli palić. Mąż im delikatnie zwrócił uwagę, że jesteśmy niepalący i oni się dosiedli, więc mogliby zgasić. I co? I usłyszeliśmy, że jesteśmy niewychowani itp.

1cs z CLO
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Ja na palaczy dosłownie warczę i burcze :D i sie oglądają i wtedy ich np omijam z głównym myśleniem jak to taki człowiek śmierdzi i truje okolice swoja obecnością i ze musze odejść dalej bo smród okropny :D ludzie często sie patrzą ale co mnie to :P wystarczy mi zanieczyszczeń z powietrza dodatkowych mi nie trza

Najgorsze, że palacze nie rozumieją czasem co się do nich mówi ;/

1cs z CLO
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra... Ja tez nie lubię papierosów. To straszny smród.

3i49krhm19wid3ce.png
  • Maleńka1592 Przyjaciółka

Wysłany: 4 grudnia 2017, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Ja mowie jak mi sie wydaje ;) ja na stacji paliw nie mogłabym pracować bo nienawidzę zapachu benzyny, bardzo mnie drażni i nie wytrzymałabym długo (nawet bez ciąży :P ). Zawsze można spytać jak co wygląda i próbować sie dogadać ;) a no i mąż... To ze ma mocny sen to tylko dlatego ze moze go mieć :P jakby wiedział ze sam jest to obudziłoby go najmniejsze kwilnięcie małej ;) tak mi sie zdaje ;)
    Teraz nie tanieje się na stacjach :) każdy tankuje sam.. mąż nie wiem czy by wstał bo sam przed 5 wstaje do pracy kładzie się ok 23 zanim wszystko ogarniemy wiec sen ma mocny ze zmęczenia :) nie chciałabym go jeszcze do małej 2 razy w nocy ciągnąć. . Byłam ale raczej się nie zdecyduje bo poszukują niewolnika a nie pracownika

=https://ovufriend.pl/graph/c575edf8f6114927b4698996d389dfc8]c575edf8f6114927b4698996d389dfc8.png[/url]

aw0o4pn.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko, szalone jesteście dziewczyny! :D Tyle stron postów miałam do przejrzenia, zanim cokolwiek napisałam. Ja wróciłam z pracy, umierająca z bólu ale to dobrze, bo wywołuję @ czymkolwiek się da. Poćwiczyłam trochę, wczoraj gorąca kąpiel, termofor. I dzisiaj już mnie boli brzuch tak mega, mega, a do tego krzyż. Oby to było to, wtedy do szpitala pójdę szybciej. Zwariowałam, tyle wam powiem :D

Co do pracy w gastronomii, kiedyś też miałam epizod pracy w barze (alkohol+jedzenie), a na studiach przez kilka miesięcy na stoisku ze świeżymi sokami. Męczące, bo cały czas człowiek biega za marne grosze.

Mąż dzisiaj był na badaniach nasienia, czekamy na wyniki :) Jak go spytałam, jak było i w ogóle, to skwitował to krótkim "normalnie, zwykłe badanie". Albo się dziad przyznać nie chce, że się stresował :)

W tym tygodniu jestem samotna do 23.30, bo mężulo ma drugą zmianę. Więc będziemy się mijać :/ Dlatego chciałabym do tego szpitala pójść szybciej, bo nie mogę sobie miejsca znaleźć.

To co, ja organizuję mandarynki dla Terki (akurat wczoraj kupiłam chyba z 3 kg), dziewczyny torcik i jedziemy na urodzinki :D To byłaby mocna grupa wsparcia, z takimi życzeniami od nas zaskoczyłabyś w tym cyklu od razu :D

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja nienawidzę fajek. Z mężem od zawsze niepalący ;)

Lekarz mi powiedział, ze to chwila moment. Usg raz dwa więc nie weźmie kasy za to. A pełna wizyta to tak ponad 20 minut trwała.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • terka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    My byliśmy z 3 lata temu w Zakopcu. Mężczyzna i 2 kobietki po 50 dosiedli się do nas na ławce. Wcześniej zapytali czy mogą. No i słuchajcie oni sobie normlanie wyciągnęli fajki i zaczęli palić. Mąż im delikatnie zwrócił uwagę, że jesteśmy niepalący i oni się dosiedli, więc mogliby zgasić. I co? I usłyszeliśmy, że jesteśmy niewychowani itp.

Ja bym im dala niewychowani. Ostro bym powiedziała cos albo podeszła i wyrwała papierosy skoro niewychowana to co tam, moge :D albo po straż w takim przypadku bym dzwoniła i juz! Zakaz jest? Jest :D ja to chyba jednak jestem bezczelna i wredna i zdolna do wszystkiego jeśli ktoś mi życie uprzykrza :D

• terka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maleńka1592 wrote:
    Teraz nie tanieje się na stacjach :) każdy tankuje sam.. mąż nie wiem czy by wstał bo sam przed 5 wstaje do pracy kładzie się ok 23 zanim wszystko ogarniemy wiec sen ma mocny ze zmęczenia :) nie chciałabym go jeszcze do małej 2 razy w nocy ciągnąć. . Byłam ale raczej się nie zdecyduje bo poszukują niewolnika a nie pracownika

A co Ci mówiła na tym spotkaniu?

• terka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    O matko, szalone jesteście dziewczyny! :D Tyle stron postów miałam do przejrzenia, zanim cokolwiek napisałam. Ja wróciłam z pracy, umierająca z bólu ale to dobrze, bo wywołuję @ czymkolwiek się da. Poćwiczyłam trochę, wczoraj gorąca kąpiel, termofor. I dzisiaj już mnie boli brzuch tak mega, mega, a do tego krzyż. Oby to było to, wtedy do szpitala pójdę szybciej. Zwariowałam, tyle wam powiem :D

Co do pracy w gastronomii, kiedyś też miałam epizod pracy w barze (alkohol+jedzenie), a na studiach przez kilka miesięcy na stoisku ze świeżymi sokami. Męczące, bo cały czas człowiek biega za marne grosze.

Mąż dzisiaj był na badaniach nasienia, czekamy na wyniki :) Jak go spytałam, jak było i w ogóle, to skwitował to krótkim "normalnie, zwykłe badanie". Albo się dziad przyznać nie chce, że się stresował :)

W tym tygodniu jestem samotna do 23.30, bo mężulo ma drugą zmianę. Więc będziemy się mijać :/ Dlatego chciałabym do tego szpitala pójść szybciej, bo nie mogę sobie miejsca znaleźć.

To co, ja organizuję mandarynki dla Terki (akurat wczoraj kupiłam chyba z 3 kg), dziewczyny torcik i jedziemy na urodzinki :D To byłaby mocna grupa wsparcia, z takimi życzeniami od nas zaskoczyłabyś w tym cyklu od razu :D

Faktycznie szalona jesteś z tym wywoływaniem @ :D żebyś sobie tylko szkody nie narobiła

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2017, 17:35

‹‹ 200 201 202 203 204 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ