X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy kolęde w piątek za tydzień :) to będzie nasz 3 raz jak przyjmujemy ojca po kolędzie w naszym mieszkaniu :) mam nadzieję że tym razem nie przyjdzie ten nawiedzony ojciec Jacek co rok temu :D
    jak zobaczymy że on chodzi to go nie wpuszczamy haha mam cichą nadzieję że tym razem przyjdzie ojciec który był na naszym ślubie :) ale w sumie u nas każdy inny fajny oprócz tego nawiedzonego haha

Kurczę nie wiedziałam że tak długo się nie ma okresu po porodzie :) myślałam że 2,3 miesiące i wraca... A w tym okresie jak jeszcze @ nie wróciła to można się starać o kolejne dziecko? tak z ciekawości pytam :) bo chyba się nie przewidzi kiedy będą dni płodne po porodzie więc chyba się starać można

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • terka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kryha wrote:
    Puszek, Andii, też mi się wydaje, że to tylko trądzik bo właśnie nasila się w ciepłym i bardzo blednie w chłodzie. Mam jednak na uwadze tą alergię, z synem sporo przeszłam, miedzy innymi ok. rok ścisłej diety eliminacyjnej. Póki co obserwuję i nie daję się zwariować :)

Terka, mi okres wrócił jakoś po 8 czy 9 miesiącach od pierwszego porodu. Potem przez jeszcze pół roku się regulował. Ciekawa jestem jak teraz będzie, też właśnie chciałabym wrócić do obserwacji nawet nie pod kątem starań.
    Aha i spokojnie, nie zamierzam się katować mega dietą i ćwiczeniami. Mi wystarczy, że ureguluję pory posiłków i wyeliminuję słodycze. Waga sama poleci. Szczególnie przy KP.

A z bioderkami, to tak właśnie robię. Noszę w chuście, mała śpi za dnia na brzuszku, mamy jeszcze taką specjalną poduszkę ortopedyczną na odpowiednie ułożenie nóżek (frejka) i to zakładam najczęściej na noc. Za miesiąc kontrola, zobaczymy czy będzie ok.

Będzie ok będzie ;)

No ja właśnie myślałam że przy KP poleci szybko wszystko (moja siostra aż nadto schudła) a tu psikus. Ale mąż mnie chce (nie tylko bo wypada :P), syn to wiadomo też ;D to reszta mnie nie interesuje ;)

kryha lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • terka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    My mamy kolęde w piątek za tydzień :) to będzie nasz 3 raz jak przyjmujemy ojca po kolędzie w naszym mieszkaniu :) mam nadzieję że tym razem nie przyjdzie ten nawiedzony ojciec Jacek co rok temu :D
    jak zobaczymy że on chodzi to go nie wpuszczamy haha mam cichą nadzieję że tym razem przyjdzie ojciec który był na naszym ślubie :) ale w sumie u nas każdy inny fajny oprócz tego nawiedzonego haha

Kurczę nie wiedziałam że tak długo się nie ma okresu po porodzie :) myślałam że 2,3 miesiące i wraca... A w tym okresie jak jeszcze @ nie wróciła to można się starać o kolejne dziecko? tak z ciekawości pytam :) bo chyba się nie przewidzi kiedy będą dni płodne po porodzie więc chyba się starać można

Stąd warto obserwacje prowadzić ;)
    Bo zanim wystąpi @ to poprzedza ja owulacja ;)
    Stąd czasem wpadeczki są ;D tak, można zajść w ciążę niedoczekawszy się @ :P

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Stąd warto obserwacje prowadzić ;)
    Bo zanim wystąpi @ to poprzedza ja owulacja ;)
    Stąd czasem wpadeczki są ;D tak, można zajść w ciążę niedoczekawszy się @ :P
    No właśnie tak sobie skumalam że jak owu przed @ to tak naprawdę trzeba uważać żeby później za szybko kolejnej dzidzi nie było :D

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii wrote:
    Co do bioderek moja córka miała problemy, dysplazje nie wielką, nosiłyśmy poduszkę frejki, jak to szybko się zapomina o tym a pamiętam jak to przeżywałam :)

terka ja to czuje skrępowanie i nie potrafię rozmawiać z księżmi :( W niedziele jeszcze nigdy nie miałam takiej wizyty :) :) Dawniej były to z reguły soboty a od kilku lat w tygodniu

Ja też nie kojarzę żebym w niedzielę miala ;)
    Ogólnie wszystko zależy od księdza...
    W rodzinnym domu kolęda mnie stresowala. Taki zwyczaj bo wypada ale nie bardzo lubiłam. Zresztą rodzice decydowali :P
    A tutaj mieliśmy tylko raz bo 2 lata temu się wprowadzilismy ale wiosna i było już po. Uwijaja się w 2 tygodnie w styczniu :P
    W tym czasie poznaliśmy tutejszych ojczulkow.
    Ja z jednym się można powiedzieć zaprzyjaźnilam (a jest tyle księdzem co my mamy lat ale nie czuć tego :P mega pozytywny. No i, Miss, ma właśnie Jacek na imię XD), drugi jest tylko 3lata od nas starszy, więc można sobie go wyobrazić jaki niezły agent, 3 leworęczny co mi najbardziej u niego utkwilo :P - o. Andrzej swoją drogą :P itd.
    Ale teraz czuję różnice w podejściu do ludzi, to całkiem inaczej to wygląda

• terka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    No właśnie tak sobie skumalam że jak owu przed @ to tak naprawdę trzeba uważać żeby później za szybko kolejnej dzidzi nie było :D

Niektórzy tak chcą (tu na forum spotkałam się z czymś takim ;)) bo zanim przyjdzie @ to już myślą o 2 (np po 1.5roku :))
    Z tym że trzeba mieć naprawdę farta żeby tak było ;) ale zdarzają się oczywiście takie przypadki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2019, 21:34

MissKathy92 lubi tę wiadomość

• Andii Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka ja karmiłam półroku a okres wrócił grubo ponad rok :D ile ja wtedy stresu zjadłam czy w ciązy nie jestem a teraz szkoda, że ciązy nie było hehe :P Człowiekowi nie dogodzi

kryha moja corka własnie tę poduszke frejka nosiła i też jest alergikiem i ma azs.

MissKathy92 co to za nawiedzony ksiądz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2019, 21:35

kryha lubi tę wiadomość

Starania o drugie dziecko
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka ja mam takie samo podejście do kolędy :) w rodzinnym domu się stresowalam a teraz z miłą chęcią sama przyjmuje :)
    nasi franciszkanie są super, mają świetne podejście do ludzi naprawdę :)
    A co do Jacków- mieliśmy kolędę dwa razy i na obu był ojciec Jacek- pierwszy taki miły i spoko, niestety to był jego ostatni rok u nas ale naprawdę dobrze mu z oczu patrzylo :) no i w zeszłym roku ten nawiedzony Jacek haha poza tym mój mąż też Jacek a na drugie Andrzej :D
    U nas w parafii jest jeden ojciec Aleksander- ten to agent, potrafi podczas zbierania ofiary z kimś pogadać :D ostatnio zrobił furorę wlosami- bo ma takie długie do pasa i jak spowiadal to miał związane w kucyk jak zawsze a jak wyszedł po ofierze to w rozpuszczonych i takich widać że świeżo czesanych :D wszyscy się uśmiechnęli na ten widok bo mu pasuje taki look :D

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii pisze nawiedzony bo w zeszłym roku tak nam nagadal na kolędzie że hej :)
    A wszystko przez to że po sąsiedzku mamy gabinet z medycyną naturalną- zaczął się wypytywac czy tam chodzimy, że joga to zło najgorsze bo czerpie energię z podejrzanego źródła, że przez to że mamy za ścianą takie coś możemy mieć niepowodzenia w życiu, że zła energia na nas przechodzi stamtąd, że na pewno oddalimy się przez to od kościoła, że musimy dużo się modlić żeby wypedzic te zła energię i takie tam :D na początku nie powiem że się wystraszyłam ale później pomyślałam sobie że my tam nie chodzimy, nie mamy praktycznie kontaktu z tymi ludźmi i jakoś nie czuje że się oddalamy od kościoła przez to że mamy takich a nie innych sąsiadów... I pomyślałam że no przecież przez to nie będę się wyprowadzać :D uznałam że ten ojciec jest jakiś nie ten teges bo on nawet nie wie co oni tam robią a od razu osąd dał

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • Andii Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 no to faktycznie nawiedzony, dziwny człowiek. Dzisiaj oglądałam pierwsza miośc i było o jodze i o nastawieniu kościoła hehe :)

terka lubi tę wiadomość

Starania o drugie dziecko
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss niezła wizyta musiała być. My mamy w sobotę kolędę. Pierwszy raz w nowym mieszkaniu!

Magda przesłodki avatarek!!!

Magdaa21, terka lubią tę wiadomość

3i49krhm19wid3ce.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ojciec nieźle nam namieszal w głowach :/
    aż chciałam powiedzieć że najpierw trzeba kogoś poznać a później oceniać... Ja nawet nie wiem czy oni tam joge uprawiają :P
    ale ostatnio słyszałam jakieś dzikie śpiewy za ścianą haha

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panipuchatkowa, dzięki :)

Lekarka nam dziś powiedziała że mała ma spać na plecach. Ale ja się boję że się zakrztusi :( dawalismy ja na bok ciągle, zdarzyło się że ulala, bo w nie zawsze odbija. I M mówi że dziś dajemy ja na plecy a ja się boję :(

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    Panipuchatkowa, dzięki :)

Lekarka nam dziś powiedziała że mała ma spać na plecach. Ale ja się boję że się zakrztusi :( dawalismy ja na bok ciągle, zdarzyło się że ulala, bo w nie zawsze odbija. I M mówi że dziś dajemy ja na plecy a ja się boję :(
    Bo pozycja na plecach zmniejsza ryzyko sids:) jak się martwisz to kup monitor oddechu, ja też kupię:)

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monitora nie chce bo zwariuje, ona ma czasem kilka sekund bezdechu, ale to normalne podobno, a monitor by już pewnie dzwonił :P nie wiem, spróbuję na tych plecach bo co zrobić.. Główkę damy na bok, może się nic nie stanie :(

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda na pleckach i główka na bok. Nasz bobas uwielbia tak spać :-)

Magdaa21 lubi tę wiadomość

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • Bisia94 Przyjaciółka

Wysłany: 3 stycznia 2019, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jeszcze w sumie pytanie do kogoś kto ogarnia temperature bo aplikacja nie wyznaczyła mi kiedy byla owu a chciałam wiedzieć czy byla wtedy kiedy mysle i kiedy pokazaly testy bo martwie sie trochę o potencjalna ciążę. A ze byl sylwester to 31.12. I 1.01. Zazaczylam alko a wtedy temp byla nizsza i moze on mi obnizyl ją? Usunac wtedy te dwie temp z aplikacji zeby wyznaczylo owu czy zostawic? Bo tak wyglada jakby mimo wszystko szla wyzej. Poniezj daje wykres.
    I z góry dzięki za pomoc :-)

https://naforum.zapodaj.net/6fb58d7594b6.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2019, 23:45

fyr6xzdvfppse0y7.png

MTHFR Heterozygota, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia, jajniki podpadajace pod PCOS, późna owulacja.

1 cs - ciąża biochemiczna 09.2018
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari92 wrote:
    Magda na pleckach i główka na bok. Nasz bobas uwielbia tak spać :-)
    Mari a czym go przykrywacie?

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bisia wykres wygląda ciekawie :-)
    Lepiej tych dwóch temp nie bierz pod uwagę, alko mógł mieć na nie wpływ.

Ale owulka mogła wtedy wystąpić, ale masz tam tyle serduszek, że nie ważne kiedy była, bo udało się w nią trafić. Teraz tylko trochę szczęścia i cierpliwości. Powodzenia :-)

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    Mari a czym go przykrywacie?

Przykrywamy najpierw kocykiem, a potem kołderką dla dzieci.
    Najpierw był sam kocyk, ale tak w nocy kopał, że zawsze był odkryty. A jak ma kołdre to tak łatwo odkryć się nie umie. A i zawsze rączki daje na kołdre. Bo nimi też macha i już mu się zdarzyło mieć kocem całą głowę nakrtą :-)

Magdaa21 lubi tę wiadomość

Marek💙
    Marta 💓
‹‹ 2025 2026 2027 2028 2029 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ