X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • terka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss ale ten czas zleciał. O kurczaki. No ale z nową siła (i czystym mieszkaniem :P) wrócisz do pracy :)

Alex rozumiem Cię, że kusi ;) i rozumiem że wolisz poczekać z wieściami.
    No chyba że zobaczysz że Ci dziecko rekordy w becie bije to inna gadka pewnie będzie bo będzie kusilo jeszcze bardziej :P :)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Terka, my jeszcze zawijamy w kokon, ale mam śpiworek więc chyba zaczniemy go używać.
    Mam nadzieję że Twój mąż nie będzie musiał chodzić w soboty za tego kolegę..

Alex, proga nie trzeba na czczo :)

alex0806 lubi tę wiadomość

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    Hej :)
    Terka, my jeszcze zawijamy w kokon, ale mam śpiworek więc chyba zaczniemy go używać.
    Mam nadzieję że Twój mąż nie będzie musiał chodzić w soboty za tego kolegę..

Alex, proga nie trzeba na czczo :)

Wiesz co kolega akurat fajny, nie jego wina ze nagle coś wynikło.
    Bardziej chodzi o tego co grafik ustawial bo przecież można było przewidzieć taka sytuacje (ma 2 dzieci a nie ogarnął że może być coś szybciej niż termin :P)
    W sumie to szkoda mi tego kolegi i jego żony. Wiem że chcieli próbować SN a tu nagle pyk-2 CC jednak musi byc i koniec gadki... No ale co zrobic...
    Maz ma mi zadzwonić i powiedzieć jak to załatwili bo teraz nie może rozmawiać i tylko zdawkowo napisał. Zobaczymy.
    Właśnie z racji tego dentysty nie wiadomo w sumie jak się to dalej potoczy :P

O tak-śpiworek mega sprawa. Jak mały był malutki to też w beciku spał. Ale to był lipiec ;) więc troszkę inne warunki miał :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2019, 09:01

• Mari92 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kochane w piąteczek :-)

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex lhzik nie musisz byc na czczo.

No Terka slabo z tymi sobotami..

Miss jejku Twoje mieszkanie chyba lśni.:D

3i49krhm19wid3ce.png
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no Terka, rozumiem. :)

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • axie92 Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2019, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Lepsze mam pytanie bo się zagaloppwałam, czy progesteron musi być na czczo? Bo zjadłam śniadanie;/ dupka wezmę po badaniu ale teraz już sama zdurniałam;/
    Terka od razu niech mąż zapowie że nie bierze wszystkich tych sobót ;)

Łącze się w oczekiwaniu... za 10 min idę na bete...

xx4wxzdvt9quz2vg.png

ojxeroeq320a4lee.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex, Axie kciuki za wasze maleństwa :)

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja witam się z 13cs :( nie brałam kilku ostatnich tabletek dupka więc @ przyszla po 25 dniach
    Jestem dokładnie po roku starań, w tym cyklu wracam do mierzenia tempki i chyba znowu zacznę brać oeparol na śluz, do tego już wcześniej kupiłam sobie tran w kapsułkach ale nie wiem czy to już nie za dużo :/ jeszcze ten cykl odpoczywam od lekarzy, w 14cs idę na monitoring i zobaczymy co gin powie- mam nadzieję że zaleci wykonanie hsg- sama z siebie nie pójdę ale jak gin da takie zalecenie to owszem :) męża też zagonie na komputerowe badanie nasienia... z nim to jest taki problem że je te tabletki co mu kupuje ale ani diety ani ruchu nie ma :( brzuch mu urósł jeszcze bardziej przez święta a on nie widzi w tym problemu :/ do tego nie mogę go zmusić do przestania kąpieli w gorącej wodzie... twierdzi że nie grzeje jąder (wybaczcie za doslownosc) i że nalewa wody tak żeby nimi nie dotykać ale coś mu nie wierzę... kurczę nie dość że sama mam problem to jeszcze jego muszę pilnować żeby ciągle nie żarl, nie siedział przy kompie, nie pił piwa, nie kąpal się za długo :( do niego nie dociera że z tym może być problem a gdy mu tłumaczę to od razu się burzy i mówi że ja uważam że to jego wina że nie możemy zajść w ciąże :( no ale co ja mam o tym myśleć skoro ja się staram z tą dietą, ruchem, jem tonę leków (całe szczęście że jeszcze stymulacji nie mam) a on nawet z głupiej kąpieli zrezygnować nie umie? Dziś nas chyba czeka poważna rozmowa :/

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt

Wysłany: 4 stycznia 2019, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss no dobrze by bylo gdyby też wykazywal inicjatywe w końcu Ty duzo z siebie dajesz i dieta i jakis plan obrany w glowie. Dobrze by bylo żebyście razem przez to przeszli.

Axie kciuki!

3i49krhm19wid3ce.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    Miss no dobrze by bylo gdyby też wykazywal inicjatywe w końcu Ty duzo z siebie dajesz i dieta i jakis plan obrany w glowie. Dobrze by bylo żebyście razem przez to przeszli.

Axie kciuki!
    Tylko że on chyba nie rozumie że to może być problem :/ nie istotne że ja biorę dużo leków żeby się udało, mam normalne owulacje a ciągle się nie udaje :( przedtem jakoś inaczej do tego podchodził a teraz znowu to samo... ogólnie od uważa że z nim jest wszystko ok, ostatnio oboje zauważyliśmy że więcej nasienia ma niż we wcześniejszych cyklach ale mu już mówiłam że więcej nasienia wcale nie musi oznaczać że ono jest lepsze :/ jak grochem o ścianę

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png

Wysłany: 4 stycznia 2019, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem. Mnie tez by to frustrowało..

3i49krhm19wid3ce.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle teraz sobie uświadomiłam że w tym cyklu używaliśmy tego sławetnego żelu conceive także polecam ;)
    Jestem jakoś pozytywnie nastawiona do tej bety i czuje że ładna będzie;) Ale chyba już więcej nie robię. Chyba że mi lekarz zleci. Ostatnio rosła pięknie ponad normę a i tak nic z tego, więc teraz zakładam że 2 razy wystarczy i będzie dobrze ;)
    Miss pokaż mężowi swoje wyniki, wylicz mu wszystko co robisz dla waszego dziecka. I pokaż mu ile on robi, co ty musisz pilnować. Może zrozumie że nie możesz dbać o 200% za oboje

panipuchatkowa, Magdaa21, Mari92 lubią tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵

Wysłany: 4 stycznia 2019, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex o żel conceive chyba faktycznie działa. :D

3i49krhm19wid3ce.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex już kilka razy mieliśmy taka rozmowę i zawsze podczas niej dostawalam zapewnienie że już będzie lepiej a później i tak było po staremu :( zmiana max na tydzień...
    Ale dziś mam zamiar inaczej z nim pogadać :) powiem żeby poszedł do lekarza rodzinnego po skierowanie na podstawowe badania, ma powiedzieć że się staramy o dziecko i że chce skierowanie do urologa :) pisze urologa bo u nas w mieście nie ma androloga ale myślę że na początek urolog to będzie dobre wyjście :) gdy już zaczniemy badania w Białymstoku to do androloga go wyśle a teraz będziemy korzystać z tego co mamy na miejscu :)
    Myślicie dobry plan? Muszę go jakoś podejść bo przecież to nie tylko ode mnie zależy czy będę w ciąży czy nie...

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten żel chyba u wszystkich działa tylko nie u nas :(

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss :( nie wiem co Ci poradzić :( szkoda że on ogólnie nie chce się wziąć za siebie, jeśli nie dla dziecka, czy Ciebie to chociaż dla własnego zdrowia.. :(

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    Miss :( nie wiem co Ci poradzić :( szkoda że on ogólnie nie chce się wziąć za siebie, jeśli nie dla dziecka, czy Ciebie to chociaż dla własnego zdrowia.. :(
    No dokładnie :( ja już mu mówiłam, prosiłam, groziłam ale nic... Ja mu tłumaczyłam że te wszystkie leki biorę po to by zajść w ciąże i ich brać nie będę skoro jemu nie zależy na zmianie siebie, bo on twierdzi że grubi faceci też mają dzieci :/ no i weź dyskutuj... I właśnie powinien zrobić to przede wszystkim dla siebie bo ogólnie on wygląda dobrze ale brzuch ma tragiczny, do tego dochodzi ginekomastia- wstyd się przyznać ale cycki ma większe niż ja...

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png

Wysłany: 4 stycznia 2019, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss to może jakas burza hormonow u Twojego męża? Powinien koniecznie zbadać to wszystko.

3i49krhm19wid3ce.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss może zagroz brakiem seksu do czasu aż czegoś nie zacznie robić :P

Dobra chyba przeadzilam ale ciężko z facetami bo oni albo są zdrowi albo umierają... Nie ma stanu pomiędzy :/
    Ja mojego na morfologie namawialam bardzo długo. Potem jak zobaczył że nie jest super (źle też nie ale mogło być lepiej) to kontrolował (oczywiście ja mówiłam że idziemy, sam z siebie w życiu na klucie by się nie zgodził :P) teraz zrobiłam mu przerwę bo miał lepsze wyniki ;)

Generalnie widać że naprawdę chce dziecko tak? Bo dużo od tego zależy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2019, 11:07

‹‹ 2027 2028 2029 2030 2031 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ