X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • terka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani0nka wrote:
    Jak się nazywa to? Beta hcg? :-D pierwszy raz będę to robić, myślicie ze 4 dni przed okresem już coś w krwi może być?

Pewnie :) mi wyszła 4 dni przed @ ;)
    Bhcg z krwi szybciej wychodzi, najmniejsze jednostki wykryje ;)
    A warto wiedzieć bo od tego sposób leczenia i leki zależą. Czasem robia ankiety wywiady i pytaja w niej o ciążę. Więc to nie jest bez znaczenia.
    Moj mąż np przy 8 miał znieczulenie, antybiotyk i przeciwbólowe mocne coś. I szwy do tego-takie radosne combo :) i L4 na 3tygodnie :P wiec to nie takie hop siup jak można pomyśleć.

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • terka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Dokładnie Andii masz rację co do facetów... A to niby my słaba płeć :)
    A co do piersi mnie jeśli bolą przed okresem to bolą całe tak że nie mogę dotknąć :( nie mam konkretnego miejsca w którym mnie bolą... I się tego pieką mnie sutki przy tym bólu

Kobieta słaba płeć XD Taaa... Każdego który tak powie proponuję zaprowadzić na najbliższą porodowke :P co to wogole za gadki że słaba płeć. Silniejsza niż można sobie wyobrazić (nie, nie jestem feministka :P)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2019, 19:26

Andii, MissKathy92 lubią tę wiadomość

• Andii Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani0nka wrote:
    Oki to jutro zrobie test, będę 9 dni po @. I beta dla pewności.

powodzenia :)

Dziewczyny wczoraj troche poćwiczyłam i dzisiaj i powiem Wam, że nie sądziłam że taki 20 minutowy ruch typu skakanka, skłony itp. tak działa pozytywnie na psychikę, wszystko widzę w kolorowych barwach :D Mam prace siedzącą i zero ruchu także zacznę się napewno więcej ruszać bo lepiej się po tym czuje :) Zwykłe sprzątanie i krzątanie się po domu to jednak za mało :P

MissKathy92 lubi tę wiadomość

Starania o drugie dziecko
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andi ja planowałam od stycznia chodzić na jogę żeby się właśnie trochę poruszać. Też mam pracę głównie siedzącą. Ale powiem wam, że niedość że jestem senna to wchodzenie po schodach przyprawia mnie o zadyszkę :) I ten ciągły głód. Dzisiaj 5 posiłków i nadal bym coś zjadła, pochłonę chyba zaraz zupę :)

Powiem wam, że na drogach masakra. Jak nie musicie to nigdzie nie wyjeżdżajcie. U nas ciągle sypie, a że rodziców mam bliżej gór to jechaliśmy 65 km przez prawie 2 godziny! Ciągle 50km/h, bo szybciej się nie dało.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • terka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Andi ja planowałam od stycznia chodzić na jogę żeby się właśnie trochę poruszać. Też mam pracę głównie siedzącą. Ale powiem wam, że niedość że jestem senna to wchodzenie po schodach przyprawia mnie o zadyszkę :) I ten ciągły głód. Dzisiaj 5 posiłków i nadal bym coś zjadła, pochłonę chyba zaraz zupę :)

Powiem wam, że na drogach masakra. Jak nie musicie to nigdzie nie wyjeżdżajcie. U nas ciągle sypie, a że rodziców mam bliżej gór to jechaliśmy 65 km przez prawie 2 godziny! Ciągle 50km/h, bo szybciej się nie dało.

Na chodnikach ślisko, ciężko chodzić. A co dopiero autem. Współczuję jazdy...

• Andii Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj miałam trochę jazdy samochodem ale nawet spoko były warunki na drogach, choć śnieg sypał, wczoraj jechał ze mną tata i powiedział mi, że z taką jazdą to ja w końcu za przeproszeniem wydupie, ponoć za szybko jeżdżę ale staram się jeździć ostrożnie i naprawdę stosownie do warunków bo w końcu głównie jeżdzę z córką ale wziełam sobie jego rady do serca i dzisiaj jeździłam znacznie wolniej :)

• Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss, może coś dotarło do niego :( może przestań kupować słodycze i staraj się żeby w lodówce były tylko zdrowe rzeczy? Może to jakoś wplynie?

Kasia, kciuki za jutro :)

U nas też cały dzień sypie.
    Udało mi się dziś wstępnie ustalić chrzest, jedno z głowy.. Będziemy w poniedziałek jechać dogadywać się na miejscu, mała będzie miała pierwsza trasę dłuższą autem, 100 km :)

terka lubi tę wiadomość

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Andii Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    Miss, może coś dotarło do niego :( może przestań kupować słodycze i staraj się żeby w lodówce były tylko zdrowe rzeczy? Może to jakoś wplynie?

Udało mi się dziś wstępnie ustalić chrzest, jedno z głowy.. Będziemy w poniedziałek jechać dogadywać się na miejscu, mała będzie miała pierwsza trasę dłuższą autem, 100 km :)

Super, szybciutko chrzcicie :)

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda no z tymi słodyczami to jest tak że teściowa pracuje na cukierni a mąż często do nich zachodzi po pracy i mamuska mu daje to ciasto, to ciasteczka, to pierniczki itp jak nie zje na miejscu to przywiezie do domu :( no i co ja mam z tym zrobić? co mogę to mroze, mam później jak ktoś wpadnie na kawę ale wszystkiego też nie zamrazam bo nie mam gdzie :( I takie błędne koło się robi :/

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Andii Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Magda no z tymi słodyczami to jest tak że teściowa pracuje na cukierni a mąż często do nich zachodzi po pracy i mamuska mu daje to ciasto, to ciasteczka, to pierniczki itp jak nie zje na miejscu to przywiezie do domu :( no i co ja mam z tym zrobić? co mogę to mroze, mam później jak ktoś wpadnie na kawę ale wszystkiego też nie zamrazam bo nie mam gdzie :( I takie błędne koło się robi :/

Faktycznie takie błędne koło, człowiek nie kupuje a i tak są te słodycze

• terka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:

Na kiedy planujecie? ;)

• terka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:

Tak, cukiernia nie pomaga w odchudzaniu...
    Eh...

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No kurczę niby fajnie bo nie muszę sama piec np na święta ale jak tak przynosi mi (i sobie) do domu ciasta to już nie jest fajnie... I jeszcze ma te cholerne Mikołaje czekoladowe :/ bo w wigilię były w promocji w Kauflandzie po 30gr więc wziął cały karton 28 sztuk :/

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • Andii Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    No kurczę niby fajnie bo nie muszę sama piec np na święta ale jak tak przynosi mi (i sobie) do domu ciasta to już nie jest fajnie... I jeszcze ma te cholerne Mikołaje czekoladowe :/ bo w wigilię były w promocji w Kauflandzie po 30gr więc wziął cały karton 28 sztuk :/

Mam pomysł? Daj mi :D :D Hehe żartuje oczywiście ale ja bym przygarnęła, przed okresem jestem to chyba same rozumiecie :P

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii wrote:
    Mam pomysł? Daj mi :D :D Hehe żartuje oczywiście ale ja bym przygarnęła, przed okresem jestem to chyba same rozumiecie :P
    Chętnie :D zostało jeszcze 10 z 28 (właśnie sprawdzilam)- 10 zostało w święta rozdane więc mąż zeżarl 8- podzielił się tylko jednym :/

Andii lubi tę wiadomość

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Chętnie :D zostało jeszcze 10 z 28 (właśnie sprawdzilam)- 10 zostało w święta rozdane więc mąż zeżarl 8- podzielił się tylko jednym :/

Schowaj ;D
    A moze zapomni ;)

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Schowaj ;D
    A moze zapomni ;)
    Ho ho nie tak łatwo go oszukać :D
    Dziś nawet po tej naszej rozmowie chciał jednego zjeść ale scielam go wzrokiem z wyrazem "serio?" to sobie darował i grzecznie odłożył :D

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka, ostatnia sobota lutego. Wcześniej się nie da bo ciągle komuś nie pasuje..

Miss, a teściowa nie widzi że on ma nadwagę? Przecież to do niczego dobrego nie prowadzi :( współczuję Ci, ciężka sytuacja :(

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    Terka, ostatnia sobota lutego. Wcześniej się nie da bo ciągle komuś nie pasuje..

Miss, a teściowa nie widzi że on ma nadwagę? Przecież to do niczego dobrego nie prowadzi :( współczuję Ci, ciężka sytuacja :(
    Widzi ale to jest specyficzna kobieta :/ przyklad: jak zajedziemy do nich to wszystkim czestuje mówiąc "jedzcie jedzcie" a na koniec mówi "czemu wy tyle jecie? musicie się odchudzać"... A teraz to w ogóle jest tragedia :/ bo jak zachodzimy to ja mało jem bo wiadomo dieta, wpycha jedzenie ale ja jestem nieugieta więc mówi do mojego "to choć Ty synku zjedz" a on je :/ A jak ja zaczynam krzyczeć że aż tyle nie można to jest tekst "niech je, niech je" i ja wychodzę na najgorsza bo zabraniam jeść... I weź tu bądź mądry i pisz wiersze...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2019, 22:30

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej dziewczyny jakie wyniki bhcg ale się cieszę! :D

Miss gratuluje rozmowy i trzymam kciuki za was.

Witam nową staraczkę!

Magda kiedy chrzest?:-) edit. Doczytalam!

My byliśmy z mężem w kinie i na pizzy. Brzuch mi chyba pęknie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2019, 22:52

Magdaa21, MissKathy92 lubią tę wiadomość

3i49krhm19wid3ce.png
‹‹ 2031 2032 2033 2034 2035 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ