Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
alegzi wrote:W skrajność nie ma też co popadać, bo przez coś takiego rodzina się może rozsypać. Pieniądze są ważne, ale nie najważniejsze. Rodzina, rodzina i jeszcze raz rodzina, to jest priorytet My mieliśmy wyjechać do Stanów, mąż dostał propozycję, z której zrezygnowaliśmy z bólem serca. Dom wybudowany w ciągu 1 roku bez kredytu, ale co z tego jak ciągle siedziałby w pracy? Nie dla nas wielkie miasta, my chcemy wrócić do swojego domku, ogródka i żyć w spokoju
No dlatego my tez zrezygnowaliśmy bo to jakaś kpina byla dla nas... Chłop wraca i idzie spac i idzie do pracy. Szans sie ma na cokolwiek bo ani siły ani czasu. Niedziela jedynym dniem wolnym (chyba) to na odespanie bo przecież nie dałoby sie inaczej. Dla niego tez jest ważniejsza rodzina i wiem ze czegoś takiego nie przyjmie (no moze na max miesiąc by sie zgodził albo 2 tygodnie) bo co to by bylo. Pomijając ze hurtownia czy magazyn to jednak robota nielekkahttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek 21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
Ile ona lekarzy zwiedzili to głowa mała
Co do 500 plus to akurat nam bardzo pomoglo w sensie takim ze stać nas było np na wakacje dla małej nad morzem na jakieś zabawki czy lepsze ubrania my nie palimy nie pijemy chyba że jakieś większe święto to jedno z nas wypije coś wiec nie patologia nie wrzucamy wszystkich do jednego worka
1000 zł kosiniakowe go mie listy przez 7 mcy bo mala urodzona w 2015 i ez pomoglo to nam wyposażyć mala w to co potrzebne a to naprawdę duże koszty tak się wydaje tylko .. zrobiliśmy remont w pokoju dla małej żeby żyło jej się lepiej.. 500 zł to my wydajemy na pampersy mleko kasze chusteczki dla malej -
A gdzie leki ubrania jakieś zabawki itp .. a ma już 2.5 roku wiec mleka mniej pije mniej pampersów idzie ktoś by powiedział 2 i pół roku i w pamprSach.. baaardzo jak ja parzy nocnik i nakładka na toaletę siedzi pół godziny i i tak nic nie zrobi. myślę że przyjdzie czas jak sama zawoła
-
Maleńka1592 wrote:Ile ona lekarzy zwiedzili to głowa mała
Co do 500 plus to akurat nam bardzo pomoglo w sensie takim ze stać nas było np na wakacje dla małej nad morzem na jakieś zabawki czy lepsze ubrania my nie palimy nie pijemy chyba że jakieś większe święto to jedno z nas wypije coś wiec nie patologia nie wrzucamy wszystkich do jednego worka
1000 zł kosiniakowe go mie listy przez 7 mcy bo mala urodzona w 2015 i ez pomoglo to nam wyposażyć mala w to co potrzebne a to naprawdę duże koszty tak się wydaje tylko .. zrobiliśmy remont w pokoju dla małej żeby żyło jej się lepiej.. 500 zł to my wydajemy na pampersy mleko kasze chusteczki dla malej
Dlatego mowie ze nie a co wrzucać do jednego worka bo niektórym naprawdę pomaga i jest potrzebne ale są tez tacy co to przepija. No niestety cos co nie jest kontrolowane tak będzie robiło. Tak samo dodatek dla kogoś kto ma 10 000 wypłaty. Po co mu to? Dla niego to i tak nic juz nie jest tak naprawdęhttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
Maleńka1592 wrote:A gdzie leki ubrania jakieś zabawki itp .. a ma już 2.5 roku wiec mleka mniej pije mniej pampersów idzie ktoś by powiedział 2 i pół roku i w pamprSach.. baaardzo jak ja parzy nocnik i nakładka na toaletę siedzi pół godziny i i tak nic nie zrobi. myślę że przyjdzie czas jak sama zawoła
Każde dziecko inaczej sie rozwija i reaguje nie ma co porównywać...https://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
terka wrote:Alegzi co skończył Twój mąż? Bo mówiłaś o politechnice. Kojarzę cos z IWE ale zanim to zrobił to co skończył?
Kończył mechanikę i budowę maszyn, a teraz poszedł na podyplomówkę na IWE.
1cs z CLO
dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
12cs - ciąża biochemiczna
-
Maleńka1592 wrote:Ile ona lekarzy zwiedzili to głowa mała
1000 zł kosiniakowe go mie listy przez 7 mcy bo mala urodzona w 2015 i ez pomoglo to nam wyposażyć mala w to co potrzebne a to naprawdę duże koszty tak się wydaje tylko .. zrobiliśmy remont w pokoju dla małej żeby żyło jej się lepiej.. 500 zł to my wydajemy na pampersy mleko kasze chusteczki dla malej
Są rodziny normalne, które pieniążki przeznaczą na dzieci tak jak Wy, ale są też patologie, które kupują telefony, smartfony i tablety, a i jeszcze zapomniałam o papieroskach i piwku. Uważam, że to pieniądze wyrzucone w błoto.
1cs z CLO
-
terka wrote:Mężowi zaproponował gościu prace. Hurtownia chyba o ile dobrze pamiętam. Zarobki cos kolo 4tys. Super nie? Tylko praca pn-pt po 12h i sob 8-10h. I to cały czas nie raz na jakiś czas tylko taka "norma"...
-
Maleńka1592 wrote:A gdzie leki ubrania jakieś zabawki itp .. a ma już 2.5 roku wiec mleka mniej pije mniej pampersów idzie ktoś by powiedział 2 i pół roku i w pamprSach.. baaardzo jak ja parzy nocnik i nakładka na toaletę siedzi pół godziny i i tak nic nie zrobi. myślę że przyjdzie czas jak sama zawoła
Każde maleństwo jest inne. Niektóre dzieci do 4 r.ż. piją z cycka, a niektóre już po urodzeniu ciągną butelkę.
1cs z CLO
-
Maleńka1592 wrote:Moj mąż pracuje po 10h dziennie i co druga sobota 8 h za najniższą krajowa na pa pierze plus 500 zł czyli ok 1950 zł na rękę do tego często jakieś wyjazdy np do poznania czy gdzieś z towarem od 2 w nocy do np 18 osttanio i tak przerwa od jazdy tylko w trakcie rozładowania towaru i nic za nadgodziny nie dostanie czasami jak sie upomnień to może z 2 takich wyjazdów jeden dzień wolny
Naprawdę ma najniższą krajową? Toć to on ciężko pracuje.
1cs z CLO
-
Bo to nie powinno być ograniczeń na 1 dziecko to i kobiety by szly do pracy za najniższą krajowa bo by im się opłacało a tak poco jak wyjdzie na to ze robią za nie cały 1000 plus dojazd przedszkole zy opiekunka a jakby było ze np dostają na wszystkie dzieci pod warunkiem że dochod na osobę nie przekroczy 3000 -4000 zł to już by dużo osób które nie są potrzebujące odpadło a potrzebujący by dostali dla mnie mogą i w talonach to dawać ze tylko w sklepach spożywczych i dziecięcych np na artykuły dziecięce i spożywcze można wydać i tak cala kasa idzie na małą a patologia by nie pila kosztem biednych dzieci też często pijanych
-
alegzi wrote:Kończył mechanikę i budowę maszyn, a teraz poszedł na podyplomówkę na IWE.
A no widzisz całkiem inny kierunek to fakt... U mnie to wygląda tak ze mężulo trochę ma nadzieje z ta firma ze podskoczy wyżej wewnątrz. Od pierwszego dnia kierownik jakiś tam (nie wiem jaki ) i technolog polubili go i dowiedzieli sie ze po politechnice, cos tam wspominali oczywiście o możliwości awansu bo wyższe wyksztalcenie ma, ale chyba musiałby chwile posiedzieć tam zeby cokolwiek zdziałać więcejhttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
alegzi wrote:Naprawdę ma najniższą krajową? Toć to on ciężko pracuje.
-
Maleńka1592 wrote:Bo to nie powinno być ograniczeń na 1 dziecko to i kobiety by szly do pracy za najniższą krajowa bo by im się opłacało a tak poco jak wyjdzie na to ze robią za nie cały 1000 plus dojazd przedszkole zy opiekunka a jakby było ze np dostają na wszystkie dzieci pod warunkiem że dochod na osobę nie przekroczy 3000 -4000 zł to już by dużo osób które nie są potrzebujące odpadło a potrzebujący by dostali dla mnie mogą i w talonach to dawać ze tylko w sklepach spożywczych i dziecięcych np na artykuły dziecięce i spożywcze można wydać i tak cala kasa idzie na małą a patologia by nie pila kosztem biednych dzieci też często pijanych
To by bylo najlepsze rozwiązanie na świecie! Talony, których nie da sie wydać na nic innego prócz tego na co miały być przeznaczone. Uczciwym by to nie przeszkadzało a nieuczciwym-dobrze im takhttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
terka wrote:A no widzisz całkiem inny kierunek to fakt... U mnie to wygląda tak ze mężulo trochę ma nadzieje z ta firma ze podskoczy wyżej wewnątrz. Od pierwszego dnia kierownik jakiś tam (nie wiem jaki ) i technolog polubili go i dowiedzieli sie ze po politechnice, cos tam wspominali oczywiście o możliwości awansu bo wyższe wyksztalcenie ma, ale chyba musiałby chwile posiedzieć tam zeby cokolwiek zdziałać więcej
No to super! Swoje musi odpykać jak to nowy, ale potem może go wciągną. Trzymam kciuki. Od czegoś trzeba zacząć
1cs z CLO