Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Seli a to nie próbowałaś tych z Rossmana? Dziewczyny bardzo chwalą i jako jedyne polecają więc może spróbuj z nimi jesli bedziesz chciała jeszcze testowac Poczytaj na ich temat, są świetne "podobno", bo ja ich nie uzywałam więc mooja wiedza jest tylko zasłyszana
panipuchatka cześć tez się cieszę, że Was znalazłam
-
Seli-bardzo bardzo poszłaś do przodu! Bardzo budujące jest to co napisałaś i ile pracy włożyłaś w to żeby bylo jak teraz. Szacun-naprawdę
Klitra-witamy na pokładzie
Dziewczyny ja ogólnie jestem za rzeczami domowymi. Nawet jak z mężulem gdzieś idziemy na miasto zjeść bo nam sie robić nic nie chce to tez domowo. Po prostu lubimy domowe jedzenie i tyle wiec mam nadzieje ze dzidzia nie będzie miała problemów typu chce do mcdonalda bo dzieci idą ale to juz kwestia nauki pewnych rzeczy w epoce wszechobecnych reklam i fastfoodów... Ale wierze ze sie da skoro my takie rzeczy omijamyhttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek 21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
Słyszałam, że domowe laboratorium najlepsze ale cóż
Dzięki Terka Ale ja nie mam jakiś takich awersji do mc albo coś, no jakoś nie miewam na to ochoty, jak chce frytki to z ziemniaków robię ale wszystko dla ludzi i jak raz się pójdzie na pół roku to nie ma przecież tragedii My czasem lubimy pójść na pizze albo na kebaba Ze mnie się śmieją bo ja gotować uwielbiam i podobno robię to świetnie A wymyślam, jak nie coś włoskiego, to meksykańskiego, gruzińskie chaczapuri zrobiłam i mówią, że lepiej niż u prawdziwego gruzina Ale... ja nie potrafię spróbować często tego co sama wymodzę ;P -
A tak apropos kiedy najwcześniej robicie test ciążowy?
Jeszcze nigdy nie robiłam testu ciążowego od kiedy sie staram ale wyjątkowo mnie kusi w tym cyklu, jestem co prawda dopiero w 20dc, cykle z reguły 27-28dni. Ile jeszcze poczekać? Do miesiączki to nie wiem czy wytrzymam -
klitra wrote:A tak apropos kiedy najwcześniej robicie test ciążowy?
Jeszcze nigdy nie robiłam testu ciążowego od kiedy sie staram ale wyjątkowo mnie kusi w tym cyklu, jestem co prawda dopiero w 20dc, cykle z reguły 27-28dni. Ile jeszcze poczekać? Do miesiączki to nie wiem czy wytrzymam
Jeszcze za wczesnie, mozna od 10 dpo ale nigdy nie wiadomo kiedy ewentualnie zarodek sie zagniezdzil wiec moze wyjsc falszywie negatywny. Potem czlowiek sie tylko ludzi ze moze za wczas zrobiony. Lepiej chyba sobie tego oszczędzić. Wiem, czekanie jest najgorsze ale tego nie przeskoczymyWiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2018, 19:34
klitra lubi tę wiadomość
25 cykl starań- nasz Aniołek czuwa nad nami z góry 9tc
Będziemy starać się od nowa.
Nic nie dzieje się bez przyczyny. -
Ja wczoraj byłam zadowolona, ale śniły mi się pierdolety i jakoś taka wykończona jestem i mam jakiegoś doła od rana... w ogóle byłam przekonana,że zaraz dostanę okresu, wzięłam gorącą kąpiel a tu nic. Mam mega dużo gęstego śluzu... Eh
-
Haha nie no Seli ja mowie o takim notorycznym coniedzielnym rodzinnym McDonaldowaniu co niekiedy widać niestety... Ja nawet wole frytki z domowego pieczenia u mnie w domu wlasnie pieczone robiło sie i teraz tez robię ale nie frytki (nie chce mi sie tego kroić a frytkownicy do krojenia nie mam ) ale kawałki ziemniaków zioła i do pieca! Och
Czasem tez lubie poeksperymentować chociaż przez 1 trymestr nie chciało mi sie za bardzo wiec moze teraz cos zacznę myśleć nad czymś ambitniejszym bo nie będę całego dnia przesypiać
Klitra a dziękuje mamy sie dobrze, dzisiaj akurat jakas wypruta jestem ale chora wiec to nawet zrozumiale bo nigdzie nie wychodząc takim wlasnie sie jest, mam nadzieje szybko zdrowieć bo nudzi mi sie leżenie w łóżku ale mam priorytety a mysle ze maluch (płci jeszcze nie ukazanej ) ma chyba dość rollecastera w brzuchu podczas kichania i kaszlu
Najgorszy okres za nami teraz to już chyba z górki polecihttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
sylwia dzięki NO własnie nigdy nie robiłam testu, zawsze cierpliwie czekałam na tę france i zawsze przychodziła ale ten cykl daje mi duże nadzieje, boję się rozczarowania ale kusi mnie. No nic poczekam jeszcze bo i tak testu nie mam, musze dopiero kupić
-
Sylwiaa992 wrote:Dzis odebralam moje wyniki FT3 i FT4, jutro o 14.30.pierwsza wizyta u endokrynologa. Wczoraj nie moglam zasnac ze zdenerwowania
Przeoczyłam chyba gdzieś czy napisałaś jak wyniki?https://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
klitra wrote:A tak apropos kiedy najwcześniej robicie test ciążowy?
Jeszcze nigdy nie robiłam testu ciążowego od kiedy sie staram ale wyjątkowo mnie kusi w tym cyklu, jestem co prawda dopiero w 20dc, cykle z reguły 27-28dni. Ile jeszcze poczekać? Do miesiączki to nie wiem czy wytrzymam
Ja akurat jestem z tych osób co robi wcześnie ale ja robiłam badania w laboratorium. Nie ufałam testom domowym zazwyczaj ok 10dpo robiłam i były wiarygodne-jak nie bylo ciąży to nie było w danym cyklu a jak sie okazało ze jest to juz 10dpo wystrzeliło do porządku i nie bylo szans na wątpliwości czy pomyłkę wiec to nie od dnia cyklu zależy tylko od dnia od owulacji sie liczy bo jeden będzie miał 20dc i 6dni do @ a jeden dopiero owu będzie miałhttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
klitra wrote:terka dużo, dużo zdrówka dla Was Rośnijcie zdrowo a maluch ma juz 6 centymetrów z tego co widze na suwaczku to dokaźna już długośc
Taaa gigant po prostu kolos haha nie wiem czy dokładnie tyle bo to opis do tygodnia ile mniej więcej dzidzia ma w tym czasie a nie konkretnie ze moje tyle ma ale rośniemy rośniemy, ja to w szczególności mimo ze waga stoi w miejscu ale ubrania na dno szafy te co sie nie mieszczę już ida po koleihttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
Ja też lubię domowę a najbardziej lubię młode ziemniaczki, te małe podgotowane i usmażone z koperkiem to takie raz w roku najpyszniejsze
Ale rozumiem o co chodziło, mnie przeraża "niedziela w ikei" zostawiasz dzieci na jednym dziale, a potem pulpeciki razem albo właśnie mc -
Mnie rodziny biorące do mc co tydzien przerażają... No ale co zrobić mnie osobiście to jedzenie nawet zbytnio nie smakuje (w sensie mięsa itd) stanowczo jak juz to wole KFC kiedys north fish byl fajny ale zepsuło sie... I załamie miałam jak mi powiedzieli co dają zamiast tego co dawali i podziękowałam
Co do jedzenia to tak-dla dwóch a nie za dwóch to prawda. A czasem nawet dla jednego by tego nie starczyło ale dla giganta mysle starczy co mu daje... No ale jak totalnie czuje się wręcz pełna i nic wcisnąć w siebie nie mogę to co zrobić.. Wtedy więcej pijehttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
Ja lubię pójść np. do takiego miejsca, gdzie poczekam dłużej ale zjem coś dobrego. Bo mąż sam nie gotuje, ostatnio coś tam próbuje ale z racji, że ja gotuje obiady to stara się raz na dwa tygodnie zabrać mnie gdzieś byśmy mieli dzień dla siebie, taki bym ja odpoczęła nieco od gotowania
-
Seli wrote:Ja lubię pójść np. do takiego miejsca, gdzie poczekam dłużej ale zjem coś dobrego. Bo mąż sam nie gotuje, ostatnio coś tam próbuje ale z racji, że ja gotuje obiady to stara się raz na dwa tygodnie zabrać mnie gdzieś byśmy mieli dzień dla siebie, taki bym ja odpoczęła nieco od gotowania
O bardzo dobrze robicie co to za życie ciągle przy garach i robotach i obowiązkach s nic dla siebie i dla związku...
A zjeść gdzieś gdzie poczekasz ale masz dobre-ooo tak to jest to co moze byc najlepszego. Czekasz sobie na pyszny obiadek w towarzystwie męża... Ooo takhttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm