Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • klitra Przyjaciółka

Wysłany: 6 stycznia 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Mi mówił o diecie, ale ja nie zamierzam jej stosować :P I tyle :)
    Bez glutenu słabo żyć, a ja nie będę się stresować i wyliczać. Dziś mam nawet chipsy do filmu :D nie będę życia sobie układać i wszystkiego odmawiać. Bez przesady. To wydaje mi się, że bardziej zaszkodzi niż pomoże. Poza tym już mówiłam o mojej "diecie" :P

Dieta dietą ale też uważam, że nie ma sensu wszystkiego podporządkowywać :)

20111119580114.png

iv09e6yd1yzy4wvd.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi kilka lat z życia zabrała endometrioza, nie chce by cokolwiek więcej mi je zabierało i podporządkowywało...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny w ten piękny dzień :)

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mari :)

3i49krhm19wid3ce.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie rozkręca się plamienie. Już w środku mam dużo ciemnego, brązowego śluzu. Cholera mnie weźmie z tymi cyklami :/ owulacji na bank nie było w takim razie. Skok temperatury pewnie przez ostatni stres i nerwy, inaczej się tego nie wytłumaczy :(

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • terka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panipuchatkowa-jasne że zaktualizuje. Wszystkie ogólnie upomnijcie sie i sprawdźcie bo na bank nie wszystko jest aktualne :D postaram sie byc na bieżąco jak juz będzie poprawnie :P

Co do diety Hashi. Wiecie dlaczego jest bezglutenowa i często tez bezmleczna zalecana czy po prostu wiecie ze tak ma byc i koniec? ;)
    Gluten pod względem (chyba) chemicznym budową przypomina komórki tarczycy. Pojęcia nie mam dlaczego i jak to działa ale tak jest. I dostarczając go do organizmu powoduje często zwiększony atak przeciwciał na tarczyce i stad nasilenie objawów choroby i gorsze samopoczucie.
    Co do mleka to po prostu często osoby z hashi maja problem także z tolerancja laktozy (jakoś to sie ze sobą łączy).

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Seli Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Panipuchatkowa-jasne że zaktualizuje. Wszystkie ogólnie upomnijcie sie i sprawdźcie bo na bank nie wszystko jest aktualne :D postaram sie byc na bieżąco jak juz będzie poprawnie :P

Co do diety Hashi. Wiecie dlaczego jest bezglutenowa i często tez bezmleczna zalecana czy po prostu wiecie ze tak ma byc i koniec? ;)
    Gluten pod względem (chyba) chemicznym budową przypomina komórki tarczycy. Pojęcia nie mam dlaczego i jak to działa ale tak jest. I dostarczając go do organizmu powoduje często zwiększony atak przeciwciał na tarczyce i stad nasilenie objawów choroby i gorsze samopoczucie.
    Co do mleka to po prostu często osoby z hashi maja problem także z tolerancja laktozy (jakoś to sie ze sobą łączy).

Na szczęście moje ciało kocha gluten :)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• terka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Na szczęście moje ciało kocha gluten :)

Haha Twoje ciało pewnie tak ;) tak jak większości ludzi :D ja mowie o przeciwciałach przeciwtarczycowych ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2018, 14:51

• czajka Koleżanka

Wysłany: 6 stycznia 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz 6cs i mam podobnie jak Alex pierwsze 4 miesiące po odstawieniu anty były super a teraz prawie depresja. Z tym że naprawdę nie myślę dużo o tym że się nie udaje. A przynajmniej staram się. I jeszcze zauważyłam w ostatnim cyklu dużo słabszą ochotę na seks. Nawet w płodne mi się nie chciało a przeważnie mam spore potrzebny co cieszy mojego M.
    My dzisiaj w gościach u bratowej a jutro imprezka urodzinowa mojej mamy :-) dwa dni ktoś poda mi obiad :-D

• Seli Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Haha Twoje ciało pewnie tak ;) tak jak większości ludzi :D ja mowie o przeciwciałach przeciwtarczycowych ;)

Ja przeczytałam, że chodzi o to, że pszenica jest pełna chemii... Tak pisało w tej książce i jeśli np. miało się jakąś dobrą mąkę (pewnie ze swojego młyna :D) i piecze się samemu chleb to jest ok.

dZhdp1.png

Wysłany: 6 stycznia 2018, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki terka! :)
    czajka to się gościcie przez weekend. :)

3i49krhm19wid3ce.png
  • klitra Przyjaciółka

Wysłany: 6 stycznia 2018, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś

czajka też w tym cyklu miałam dużo mniejszą ochotę niż zwykle :(

Wiecie, że nigdy nie brałam anty, gdzie ja się uchowałam? :D :D hehe

20111119580114.png

iv09e6yd1yzy4wvd.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z drugiej strony endometrioza a z innej... Nienawidzę prezerwatyw :P

dZhdp1.png

Wysłany: 6 stycznia 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie brałam anty. Nie jesteś sama. ;)

klitra lubi tę wiadomość

3i49krhm19wid3ce.png
  • klitra Przyjaciółka

Wysłany: 6 stycznia 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój też nie lubi prezerwatyw przez 6 lat był to stosunek przerywany a jedynie w dniach płodnych gdy było większe zagrożenie to prezerwatywy i u mnie to skuteczne metody choć mówią że przerywany to żadne zabezpieczenie :) z perspektywy żałuję, że nie wpadłam po raz drugi bo bym nie przechodziła tego co teraz

Mój mąż nigdy nie chciał żebym brala anty, miał uraz bo jak jego mama łykała to zdradzała jego tatę ale jak nie będe już planowac więcej dzieci to na pewno zdecyduje się na anty bo to jednak za duże ryzyko a nie chciałabym w wieku 45lat zaliczyć wpadki

20111119580114.png

iv09e6yd1yzy4wvd.png
  • klitra Przyjaciółka

Wysłany: 6 stycznia 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa w takim razie witaj w klubie :)

20111119580114.png

iv09e6yd1yzy4wvd.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ja przeczytałam, że chodzi o to, że pszenica jest pełna chemii... Tak pisało w tej książce i jeśli np. miało się jakąś dobrą mąkę (pewnie ze swojego młyna :D) i piecze się samemu chleb to jest ok.

Pewnie jakość pszenicy ma jakaś różnice ale skąd pewność jaka masz w sklepie, domu ;) ale każda choćby najlepsza (jak orkisz) ma gluten ;) pierwsze słyszę zeby to chemia byla tym powodem, choć wiadomo chemia zdrowia nie doda ;)

• terka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja tez całe życie bez anty jestem bo nigdy temu nie ufałam a i potrzeby nie było nigdy się zabezpieczać ;) I jak patrzę na to co przechodzą kobitki po anty albo w trakcie ich brania to mega sie cieszę że nigdy ani jednej tabletki w ustach nie miałam... Wiec dołączam do klubu babeczek bez anty :P

• Seli Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Pewnie jakość pszenicy ma jakaś różnice ale skąd pewność jaka masz w sklepie, domu ;) ale każda choćby najlepsza (jak orkisz) ma gluten ;) pierwsze słyszę zeby to chemia byla tym powodem, choć wiadomo chemia zdrowia nie doda ;)

Tak czytałam w książce :) Mam nadzieję, że mam dobre źródło wiedzy :P

Przerywany... Słabo, a nawet nie wyobrażam sobie w płodne prezerwatywy. A jakoś musimy przetrwać te miesiące. Zobaczymy jak będzie :P

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Tak czytałam w książce :) Mam nadzieję, że mam dobre źródło wiedzy :P

Przerywany... Słabo, a nawet nie wyobrażam sobie w płodne prezerwatywy. A jakoś musimy przetrwać te miesiące. Zobaczymy jak będzie :P

Zgodzę się z unikaniem chemicznego jedzenia bo to mega dużo daje... Ale ze to tylko tego wina... Nie mam przekonania ;) zresztą przekonasz sie sama co Ci pomaga a co nie ;)

‹‹ 267 268 269 270 271 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ