Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Seli wrote:Na co idziecie do kina?
Wiesz, ze od czwartku w sprzedazy sa bilety na koncert accantusa we Wro i Opolu?Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
alex0806 wrote:Gdzie ty Ty widziałaś to info? Nie mogę znaleźć; (
Idę na exterminatora dzisiaj na 19
Na fb ich chyba, ze cos ponylilam :p ale od czwartku bilety sprzedaja. -
U mnie sama inseminacja kosztuje 750 zl. Szczegolowe badania nasienia 240 zl. Same badania, które musiałam zrobić przed inseminacja to u mnie był koszt 1200 zl. Nie wliczając wizyt ( pierwsza 250 zl, druga 130 zl) plus koszty dojazdu 50 km w jedna strone, wiec droga impreza. W piątek mam ostatnie z badan które musialam zrobic- sonohsg. A w przyszlym cyklu mam nadzieje ze będzie juz IUI (inseminacja) Ale w naszym przypadku, dzieki niej mamy ciut większe szanse na ciaze, po beda "wybierac" dobre nasienie25 cykl starań- nasz Aniołek czuwa nad nami z góry 9tc
Będziemy starać się od nowa.
Nic nie dzieje się bez przyczyny. -
Hehehehehe szkoda, ze nie podali kiedy... ale bede sie czaic ;p
-
Sylwiaa992 wrote:U mnie sama inseminacja kosztuje 750 zl. Szczegolowe badania nasienia 240 zl. Same badania, które musiałam zrobić przed inseminacja to u mnie był koszt 1200 zl. Nie wliczając wizyt ( pierwsza 250 zl, druga 130 zl) plus koszty dojazdu 50 km w jedna strone, wiec droga impreza. W piątek mam ostatnie z badan które musialam zrobic- sonohsg. A w przyszlym cyklu mam nadzieje ze będzie juz IUI (inseminacja) Ale w naszym przypadku, dzieki niej mamy ciut większe szanse na ciaze, po beda "wybierac" dobre nasienie
Dość dużo płacisz za wizyty, za monitoring cyklu płace 97zl a za ogólna wizytę 135. U nas same badania do inseminacji plus do tego drożność wyszło około 3 tys . Plus koszta inseminacji i wizyt . A gadzie i do jakiej kliniki chodzisz?
09.04.2018 punkcja
ICSI- mamy 6 zarodków i 7 komórek
Crio 29.05.2018 -
22.06.2018 histeroskopia
Lipiec 2018 naturalny cud, 7tc ciąża pozamaciczna, usunięty lewy jajowód.
10.09.2018 scratching endometrium
Crio 22.09.2018. Beta 13dpt 667. 16dpt 2660. 20dpt 11 427. 24dpt 30 679.
Klinika Novum kwiecień 2017. -
Melduje się rocznik 92 jutro minie 7 miesięcy od ślubu i postanowiliśmy juz starać się o maleństwo jednak ja tak boje sie że dopadną mnie ciążowe dolegliwości (głównie wymioty) że chyba nic z tych starań nie będzie tyle się o tym naczytalam że teraz czuje jakiś wewnętrzny opór jak sobie z tym poradzić?
-
gosia1992 wrote:Dość dużo płacisz za wizyty, za monitoring cyklu płace 97zl a za ogólna wizytę 135. U nas same badania do inseminacji plus do tego drożność wyszło około 3 tys . Plus koszta inseminacji i wizyt . A gadzie i do jakiej kliniki chodzisz?25 cykl starań- nasz Aniołek czuwa nad nami z góry 9tc
MissKathy92 wrote:Melduje się rocznik 92 jutro minie 7 miesięcy od ślubu i postanowiliśmy juz starać się o maleństwo jednak ja tak boje sie że dopadną mnie ciążowe dolegliwości (głównie wymioty) że chyba nic z tych starań nie będzie tyle się o tym naczytalam że teraz czuje jakiś wewnętrzny opór jak sobie z tym poradzić?
Witaj!
Co do oporu przed dolegliwościami -nie wszystkie kobiety je mają jestem najlepszym przykładem który przespał wszystkie objawy ciąży a tak poważnie jedyna "dolegliwością" było spanie po 10-12h w nocy i potem dosypianie jeszcze 2-3h za dnia a przed ciążą 6-7h spokojnie wystarczało cala reszta "przyjemności" 1 trymestru mnie ominęła i wiem ze jedyna nie jestem może spytaj swoja mamę, siostrę (jeśli masz ) jak to u nich było, bo słyszałam o możliwościach dziedziczenia tego typu spraw (u mnie właśnie tak było ze wszystkie rodzinne ciąże w miarę spokojne i i mnie także )
No i chyba nie ma co brać czarnego scenariusza od razu pod uwagę i nakręcać sie niepotrzebnie (Internet to często slaby informator zdrowotny, który więcej strachu człowiekowi da niż wiedzy której szuka )https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek 21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
Sylwiaa992 wrote:Ja chodze do Gyncentrum. Za pierwsza wizyte placi sie 200 zl, za kolejne 80 zl a jeśli jest USG to dodatkowo 50 zl a miałam na obydwoch wizytach robione. Duzo wyszlo Ci za badania. Mi sie udalo bo AMH mialam za darmo bo promocje mieli przy tych szczegółowych badaniach nasienia AMH gratis wiec 150 zl zostało w kieszni. Jakie badania mialas ze az 3000?
Drożność jajowodów, immunologie dla mnie plus mąż, ogólnie badania krwi, badanie nasienia, cytologia plus posiewy, usg piersi,
Wiec po podliczeniu wyszło 3tys, drożność 1020, sama chlamydia dla mnie i męża 440 zł, męża badania krwi plus nasienie około 800 zł a reszta kosztów to dla mnie badania.
09.04.2018 punkcja
ICSI- mamy 6 zarodków i 7 komórek
Crio 29.05.2018 -
22.06.2018 histeroskopia
Lipiec 2018 naturalny cud, 7tc ciąża pozamaciczna, usunięty lewy jajowód.
10.09.2018 scratching endometrium
Crio 22.09.2018. Beta 13dpt 667. 16dpt 2660. 20dpt 11 427. 24dpt 30 679.
Klinika Novum kwiecień 2017. -
MissKathy92 wrote:Melduje się rocznik 92 jutro minie 7 miesięcy od ślubu i postanowiliśmy juz starać się o maleństwo jednak ja tak boje sie że dopadną mnie ciążowe dolegliwości (głównie wymioty) że chyba nic z tych starań nie będzie tyle się o tym naczytalam że teraz czuje jakiś wewnętrzny opór jak sobie z tym poradzić?
Tak jak Terka pisała, wszystko po mamusi zazwyczaj albo po babuni
Ja bym się raczej porodu bała niż samych dolegliwości
A swoją drogą... Jutro minie rok odkąd odebraliśmy klucze
Puchatkowa jak Wasze urządzanie mieszkanka?
-
Seli wrote:Tak jak Terka pisała, wszystko po mamusi zazwyczaj albo po babuni
Ja bym się raczej porodu bała niż samych dolegliwości
A swoją drogą... Jutro minie rok odkąd odebraliśmy klucze
Puchatkowa jak Wasze urządzanie mieszkanka?
Seli-zleciało co?https://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
gosia1992 wrote:Drożność jajowodów, immunologie dla mnie plus mąż, ogólnie badania krwi, badanie nasienia, cytologia plus posiewy, usg piersi,
Wiec po podliczeniu wyszło 3tys, drożność 1020, sama chlamydia dla mnie i męża 440 zł, męża badania krwi plus nasienie około 800 zł a reszta kosztów to dla mnie badania.
A Ty do gdzie i do jakiej kliniki chodzisz?25 cykl starań- nasz Aniołek czuwa nad nami z góry 9tc
terka wrote:Seli-zleciało co?
Mega szybko Czas zapiernicza zaraz rok minie jak jestem w innej pracy, osiem lat jak jesteśmy razem... jeju -
Seli wrote:Mega szybko Czas zapiernicza zaraz rok minie jak jestem w innej pracy, osiem lat jak jesteśmy razem... jeju
No to kawał czasu już jesteście razem!
U nas w grudniu minęło 6lat (o ile dobrze liczę bo poznaliśmy sie pod koniec grudnia i myli mi sie to który to był rok-az wstyd ) jak sie znamy, w lipcu będzie 3 lata związku, w kwietniu 1 rocznica ślubu... Eh starzeje się za szybko to lecihttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
terka wrote:No to kawał czasu już jesteście razem!
U nas w grudniu minęło 6lat (o ile dobrze liczę bo poznaliśmy sie pod koniec grudnia i myli mi sie to który to był rok-az wstyd ) jak sie znamy, w lipcu będzie 3 lata związku, w kwietniu 1 rocznica ślubu... Eh starzeje się za szybko to leci
My w grudniu drugą rocznice ślubu Ile razem przeszliśmy to nasze
A 3 lata mieszkam we Wrocku a za niepełny miesiąc mam urodziny ehhh co tu o starzeniu mówić -
Seli wrote:My w grudniu drugą rocznice ślubu Ile razem przeszliśmy to nasze
A 3 lata mieszkam we Wrocku a za niepełny miesiąc mam urodziny ehhh co tu o starzeniu mówić
Kiedy dokładnie urodziny?https://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm