X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • klitra Przyjaciółka

Wysłany: 16 stycznia 2018, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    No to kawał czasu już jesteście razem! :)
    U nas w grudniu minęło 6lat (o ile dobrze liczę bo poznaliśmy sie pod koniec grudnia i myli mi sie to który to był rok-az wstyd :P ) jak sie znamy, w lipcu będzie 3 lata związku, w kwietniu 1 rocznica ślubu... Eh starzeje się za szybko to leci :P

Terka 6lat to ja jestem już po ślubie :D

Ten sam wiek a ja przy Was staro się czuje :P

MissKathy92 witaj, każda z nas się boi ale to nie uniknione a jeśli mega Cię to przeraża to może jeszcze nie przyszedł czas na dziecko, warto się nad tym zastanowić choć tak naprawdę dobrego czasu na dziecko to chyba nigdy nie ma :)

20111119580114.png

iv09e6yd1yzy4wvd.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klitra wrote:

MissKathy92 witaj, każda z nas się boi ale to nie uniknione a jeśli mega Cię to przeraża to może jeszcze nie przyszedł czas na dziecko, warto się nad tym zastanowić choć tak naprawdę dobrego czasu na dziecko to chyba nigdy nie ma :)

Moja siostra tez brala ślub w wieku 19lat tak jak Ty ;) i we wrześniu będzie miała 9 rocznice ślubu a ja w kwietniu 1. A miedzy mną a nią jest 2 lata różnicy i zawsze nas to bawi jak tak to liczymy :P

I masz racje, chyba nigdy nie ma idealnego czasu na dziecko ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2018, 19:41

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Seli Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    13.02 ;) rade mam wtedy ;(

E tam, mama zawsze mi powtarzala, ze my z mezem jak stare dobre malzenstwo ;p

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Witaj! :D
    Co do oporu przed dolegliwościami -nie wszystkie kobiety je mają ;) jestem najlepszym przykładem który przespał wszystkie objawy ciąży :D a tak poważnie jedyna "dolegliwością" było spanie po 10-12h w nocy i potem dosypianie jeszcze 2-3h za dnia ;) a przed ciążą 6-7h spokojnie wystarczało ;) cala reszta "przyjemności" 1 trymestru mnie ominęła i wiem ze jedyna nie jestem ;) może spytaj swoja mamę, siostrę (jeśli masz ;) ) jak to u nich było, bo słyszałam o możliwościach dziedziczenia tego typu spraw (u mnie właśnie tak było ze wszystkie rodzinne ciąże w miarę spokojne i i mnie także ;) )
    No i chyba nie ma co brać czarnego scenariusza od razu pod uwagę i nakręcać sie niepotrzebnie (Internet to często slaby informator zdrowotny, który więcej strachu człowiekowi da niż wiedzy której szuka ;) )
    Dziękuję za pocieszenie :) pytałam ostatnio mamę jak ona znosila ciąże (była w trzech) bo właśnie słyszałam że takie ciążowe dolegliwości mogą być dziedziczne to wspomniała tylko o tej ze mną (ostatniej) ze w pierwszym trymestrze przez wymioty schudła 5kg i że mdłości nie koniecznie muszą być poranne ale mogą być też całodniowe :/ dlatego trochę się obawiam bo o ile moja mama mogła "rzygać" do woli bo była typową gospodynią domową tak ja mam ograniczone pole manewru bo pracuje w biurze i boję się ze nie zdążę do łazienki :) ale jeszcze podpytam mamę o jej wcześniejsze ciąże a przede wszystkim spróbuje się nie denerwować na zapas bo wcale w ciąże przez to nie zajde :( dziękuję za wsparcie i radę ;)

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • gosia1992 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa992 wrote:
    Ja mam w piątek sonohsg i płace "tylko" 500 zl. Ale roznica w cenie :O a moj maz musial miec tylko badanie nasienia, które zreszta zrobilismy tydzień przdd pierwsza wizyta i na wizycie od razu ich analiza. Niestety wyszlo, ze ma przeciwciala plemnikowe także to jest naszym problemem. Chociaż i tak jest o niebo lepiej bo pozostałe parametry były w normie, lub powyżej a w lutym tamtego roku bylo prawie wszytsko poniżej normy, a morfoligia 1% tylko.
    A Ty do gdzie i do jakiej kliniki chodzisz?

Klinika Novum w Warszawie.

km5spiqv5qgms7jm.png
    09.04.2018 punkcja
    ICSI- mamy 6 zarodków i 7 komórek
    Crio 29.05.2018 -
    22.06.2018 histeroskopia
    Lipiec 2018 naturalny cud, 7tc ciąża pozamaciczna, usunięty lewy jajowód.
    10.09.2018 scratching endometrium
    Crio 22.09.2018. Beta 13dpt 667. 16dpt 2660. 20dpt 11 427. 24dpt 30 679.
    Klinika Novum kwiecień 2017.
  • Kasiula092 Znajoma

Wysłany: 16 stycznia 2018, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Jestem tu nowa ;)
    Ja z mężem jestem 1 rok i 3 miesiące po ślubie. :D

klitra lubi tę wiadomość

• kryha Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się pochwalę, że dzisiaj w końcu umówiłam się do gina na 13.02 :) Miałam to zrobić po Nowym Roku i się w końcu zmobilizowałam :)
    Można powiedzieć, że jakieś pół roku starań za nami i ponieważ jeszcze karmię syna, chciałabym sprawdzić jak tam u mnie z owulką - czy w ogóle jest.

Szukam też niani dla syna, żeby zająć się pracą. Może odciąży to głowę od myślenia o staraniach.

2x1nanlix81xpd1c.png
    km5svcqgp72i11n3.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klitra wrote:

Oj tak, to prawda, na dziecko nie ma dobrego czasu :) zawsze jest jakieś "ale" i pojawiają się wątpliwości :( teraz praktycznie myślę o ciąży i dziecku non stop, może faktycznie jeszcze nie jestem na to gotowa... W końcu to decyzja na całe życie :) ale myślę że to jest "Ten czas" i może wszystko się dobrze potoczy i wątpliwości mnie niebawem opuszczą :) jak narazie byłam już u ginekologa, zrobiłam wszystkie badania i nie ma przeciwwskazań przynajmniej ze strony mojego organizmu :) chyba za bardzo wszystko planuje i nie potrzebnie sie nakręcam

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • Kaassiia Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe dziewczyny
    Ja z mężulkiem znamy się 8 lat, 06.02 będziemy mieli 2 rocznicę ślubu :) jak ten czas leci :D
    A co do dolegliwości ja o tym nie myślałam tyle kobiet było przed nami dało radę to i my damy :)

A ja się zdrzemnelam troszkę he ciekawe jak teraz będę spać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2018, 21:23

22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
    Nasz skarb jest z Aniołkami

KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
    21 wrzesień 2019
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę fajnie jest posłuchać kogoś mądrego i się poradzić doświadczonych kobiet :) ja w swoim otoczeniu nie mam i nie miałam nikogo w ciąży więc nawet nie mam do kogo się zwrócić o radę :/ mąż już mnie nie chce słuchać a wszystkie koleżanki nie wiedzą co poradzić bo same mają to jeszcze przed sobą... Dziękuję za wszystkie rady ;) i to prawda: tyle kobitek dało radę to i my damy radę i tego będę się trzymać ;)

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Witam nasze świeżynki! Seli właśnie dzisiaj kupiliśmy szafke z umywalką i baterię to łazienki. Także jest czadowo i na początku lutego się wpriwadzamyyyyy! Co do dolegliwosci spokojnie nie ma co sie martwic i stresowac na zapas. Naprawdę. Dzisiaj bylismy z mezem u jego siostry ktora urodzila. Wojtek jest cudownym maluszkiem! I chce takiego!☺

3i49krhm19wid3ce.png
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi z mężem w lutym stuknie tez 8 lat bycia razem. A w czerwcu 3 lata po slubie!

3i49krhm19wid3ce.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Kurczę fajnie jest posłuchać kogoś mądrego i się poradzić doświadczonych kobiet :) ja w swoim otoczeniu nie mam i nie miałam nikogo w ciąży więc nawet nie mam do kogo się zwrócić o radę :/ mąż już mnie nie chce słuchać a wszystkie koleżanki nie wiedzą co poradzić bo same mają to jeszcze przed sobą... Dziękuję za wszystkie rady ;) i to prawda: tyle kobitek dało radę to i my damy radę i tego będę się trzymać ;)

Dopytaj faktycznie o wszystkie ciążę bo jedna wyznacznikiem nie jest ;) wystarczyło ze sie mamie gdzieś ułożyłaś i takie cudawiaki sie dzieją ;)
    Generalnie "dobry" czas jest wtedy kiedy wy czujecie, ze chce sie dziecko, ze czegoś "brakuje" do pelni itd ale nie na zasadzie ze sie powinno albo co gorsza jak ktoś mówi ze już sie powinno...
    Z jeszcze pocieszających historii-u nas wyglądało to tak ze mąż chciał chwile po ślubie poczekać z dzieckiem, nacieszyć sie małżonką :P i tak było mówione cały czas przed ślubem ;) po ślubie zmieniło sie to dość szybko :P a ruszyło z kopyta kiedy po raz pierwszy miałam przypuszczenia ze mogę być w ciąży :) wtedy odezwałoby sie "to coś" i już nie opuściło ;)
    Piszę to dlatego żeby pokazać jak potrafi zycie zmienić myślenie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2018, 22:03

• terka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    A mi z mężem w lutym stuknie tez 8 lat bycia razem. A w czerwcu 3 lata po slubie!

To ja tu widzę z alex jesteśmy swieżynki małżeńskie :D :D

• terka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula092 wrote:

Witaj i rozgość sie! :D

• klitra Przyjaciółka

Wysłany: 16 stycznia 2018, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula092 wrote:

Witaj :) Ile sie starasz?

20111119580114.png

iv09e6yd1yzy4wvd.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z mężem w czerwcu mamy 10 rocznicę związku, w kwietniu rok po ślubie: ) a znamy sie jakieś 15 lat jak nie dłużej: )
    Wróciliśmy z kina niedawno, naśmiałam się za wszystkie czasy :) przestałam myśleć na szczęście o jutrzejszej wizycie bo się trochę stresuje... W pracy dzisiaj miałam mega ciężki dzień to też nieco zrzuciłam nerwów; )
    Moja mama ze mna i siostra w ciąży nie miała mdłości. Ale mówi że w obu ciazach miała wysypkę. No i ze mna mocno przytyła, jak miałam miesiąc niecały to się ludzie pytali kiedy idzie rodzic :p

klitra lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • klitra Przyjaciółka

Wysłany: 16 stycznia 2018, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w ogóle jestem po dwóch ślubach :D
    Ślub cywilny w 2011r i kościelny w 2016 rzecz jasna z jednym mężczyzną mojego życia :)
    MissKathy to jesteś w dobrej sytuacji bo nie będziesz się nakręcac, moje znajome pomimo tego, że są w naszym wieku mają już po dwójce dzieci, jedynie najlepsza przyjaciółka nie dzieciata :) Rodzina naciska, znajomi naciskają a presja otoczenia powoduje moje załamanie

20111119580114.png

iv09e6yd1yzy4wvd.png
  • klitra Przyjaciółka

Wysłany: 16 stycznia 2018, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    My z mężem w czerwcu mamy 10 rocznicę związku, w kwietniu rok po ślubie: ) a znamy sie jakieś 15 lat jak nie dłużej: )
    Wróciliśmy z kina niedawno, naśmiałam się za wszystkie czasy :) przestałam myśleć na szczęście o jutrzejszej wizycie bo się trochę stresuje... W pracy dzisiaj miałam mega ciężki dzień to też nieco zrzuciłam nerwów; )
    Moja mama ze mna i siostra w ciąży nie miała mdłości. Ale mówi że w obu ciazach miała wysypkę. No i ze mna mocno przytyła, jak miałam miesiąc niecały to się ludzie pytali kiedy idzie rodzic :p

Takie kino bardzo dobrze robi :) Człowiek się relaksuje

20111119580114.png

iv09e6yd1yzy4wvd.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:

Ostro! :D a ja sie martwiłam o siebie :P
    Moja mama jak poszła moja siostrę rodzic to tego dnia przyjmowali tez babeczkę w 6 miesiącu na podtrzymanie. I sie lekarze i pielęgniarki gubili ktora gdzie ma iść bo ta na podtrzymanie duuuży brzuch miała a moja mama malutki i do porodu już szła :D

‹‹ 294 295 296 297 298 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ