X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Szalejesz owulkowo :D haha wiesz co a to nie jest tak ze po antykach się może tak dziac?

Może... W ogóle mój jajnik po prostu potrzebuje też rozruszania :P a że w 3 cyklu po anty wyglądał jak obwieszony koralami to może nie do końca pco a po prostu zaszalał z pęcherzykami bo już potem wyglądał inaczej, na początku 4 było mniej ich i było to pęknięcie. Może po prostu musi sobie "postrzelać" jak folią bąbelkową :P tyle, że w tym miesiącu zauważam inny śluz, w tamtych miałam mniej płodnego, w tym juz drugi dzień rozciągliwy, dziś bardziej niż wczoraj :) Więc coś się tam dzieje. Mam nadzieję, że nie "wpadnę" albo nie stanie się coś złego przez to ;p muszę jakoś to przemyśleć...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • terka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Też tak może być. Ja jak brałam jakieś tabsy na grype to jednym razem miałam tyle śluzu :)

Chodziło mi o podwójne owulacje po antykoncepcji ;)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • terka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Może... W ogóle mój jajnik po prostu potrzebuje też rozruszania :P a że w 3 cyklu po anty wyglądał jak obwieszony koralami to może nie do końca pco a po prostu zaszalał z pęcherzykami bo już potem wyglądał inaczej, na początku 4 było mniej ich i było to pęknięcie. Może po prostu musi sobie "postrzelać" jak folią bąbelkową :P tyle, że w tym miesiącu zauważam inny śluz, w tamtych miałam mniej płodnego, w tym juz drugi dzień rozciągliwy, dziś bardziej niż wczoraj :) Więc coś się tam dzieje. Mam nadzieję, że nie "wpadnę" albo nie stanie się coś złego przez to ;p muszę jakoś to przemyśleć...

Hmmm to dopiero byłoby ciekawe :D a do kiedy czopki masz?

• Seli Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Też tak może być. Ja jak brałam jakieś tabsy na grype to jednym razem miałam tyle śluzu :)

Śluzu to ja zawsze miałam mnóstwo :P Tylko mało albo wcale było tego płodnego. Teraz zauważam, że płodny się pojawia, czyli coś tam się dzieje.

Ciekawe czy miewam te dwie owulacje :P czy to tylko te pęknięcia.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• alegzi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Ja w sumie też ale jak pomyśle o tych papierosach u mnie to odechciewa się niestety... Lubię u siebie gości mieć ;) poza tym mąż średnio będzie rozmowny :P

Papierosy to najgorsze zło. U mnie kiedyś normlanie na imprezach rodzinnych w domu palono, ale od kilku lat palacze wychodzą na dwór. Ja nawet na drzwiach do pokoju miałam kiedyś naklejkę, że nie można palić :D

1cs z CLO
    dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
    12cs - ciąża biochemiczna
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Chodziło mi o podwójne owulacje po antykoncepcji ;)

A mi o rozciągliwy, płodny śluz :D

1cs z CLO
  • terka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Papierosy to najgorsze zło. U mnie kiedyś normlanie na imprezach rodzinnych w domu palono, ale od kilku lat palacze wychodzą na dwór. Ja nawet na drzwiach do pokoju miałam kiedyś naklejkę, że nie można palić :D

U mnie od zawsze był zakaz. Na poprzednim mieszkaniu szli na balkon a tutaj wychodzi kto chce palić na zewnątrz. Ale tam jest normalnie w domu bo to ich jednak...

• Seli Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Hmmm to dopiero byłoby ciekawe :D a do kiedy czopki masz?

Od wczoraj i jeszcze 6 dni bo jeden zmarnowałam ;/ ale działają i wypłukuje te skrzepy/mięśnie nie wiem jak to nazwać bez krwi już. same takie brązowe kawałki, spore :P tak na ok 2 cm mają. Momentami mam takie dziwne skurcze a to polewej, a to przy jajniku a to po środku :P

dZhdp1.png

• alegzi Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    U mnie od zawsze był zakaz. Na poprzednim mieszkaniu szli na balkon a tutaj wychodzi kto chce palić na zewnątrz. Ale tam jest normalnie w domu bo to ich jednak...

No u nas też mamy zakaz. Nawet w samochodzie nie pozwalamy palić :) Ale u rodziców kiedyś tak było. Zwłaszcza, że moja mama kiedyś sama paliła.

1cs z CLO
  • terka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    No u nas też mamy zakaz. Nawet w samochodzie nie pozwalamy palić :) Ale u rodziców kiedyś tak było. Zwłaszcza, że moja mama kiedyś sama paliła.

U mnie oboje z naciskiem na mamę... Ale nie przetłumaczysz takiemu nic...

• Seli Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama tylko pali... Kto do nas przychodzi to ma popielniczkę na balkonie :P nienawidzę smrodu fajek.

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Moja mama tylko pali... Kto do nas przychodzi to ma popielniczkę na balkonie :P nienawidzę smrodu fajek.

My po takiej wizycie zawsze kąpiel i dopiero do łózka bo byśmy ze sobą nie wytrzymali

• alegzi Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że i tak jest duża poprawa u nas w Polsce z tymi fajkami. Tutaj np. co drugi człowiek pali,strasi, młodzi, osoby z dziećmi w wózku, nawet kobity w ciąży. Okropieństwo...

1cs z CLO
  • Seli Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    My po takiej wizycie zawsze kąpiel i dopiero do łózka bo byśmy ze sobą nie wytrzymali

My po świętach też :P walizki, my... Kot :P

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    My po świętach też :P walizki, my... Kot :P

Dobrze ze kot wodę lubi :D

• terka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Powiem Wam, że i tak jest duża poprawa u nas w Polsce z tymi fajkami. Tutaj np. co drugi człowiek pali,strasi, młodzi, osoby z dziećmi w wózku, nawet kobity w ciąży. Okropieństwo...

Kochana malo widziałaś chyba :D tutaj tez tak jest...
    Na Śląsku ogólnie dużo osób pali. Faceci często pracując na kopalni sie tego uczą (tak jak mój tata) choć dla mnie to absurd-malo im tam pyłów na dole?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2018, 10:25

• Seli Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh... Mam już duże ciśnienie, mąż zgubił kartę do banku, gdzie mamy kredyt i oszczędności. Na szczęście łatwo ją zablokować... Ale wkurwa mam ;/

dZhdp1.png

• alegzi Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Kochana malo widziałaś chyba :D tutaj tez tak jest...
    Na Śląsku ogólnie dużo osób pali. Faceci często pracując na kopalni sie tego uczą (tak jak mój tata) choć dla mnie to absurd-malo im tam pyłów na dole?

No ja mówię po swoich spostrzeżeniach z Pomorza :D

1cs z CLO
  • terka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    No ja mówię po swoich spostrzeżeniach z Pomorza :D

Właśnie... Obstawiam ze jest inaczej faktycznie. No ja cale życie na Slasku niestety wiec mam inne spostrzeżenia :P

• terka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ehh... Mam już duże ciśnienie, mąż zgubił kartę do banku, gdzie mamy kredyt i oszczędności. Na szczęście łatwo ją zablokować... Ale wkurwa mam ;/

Ale zgubił w domu czy nie wiadomo? Jak w domu to luuz ale jak nie to faktycznie lepiej zablokować...

‹‹ 417 418 419 420 421 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ