X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Szalejesz owulkowo :D haha wiesz co a to nie jest tak ze po antykach się może tak dziac?

Może... W ogóle mój jajnik po prostu potrzebuje też rozruszania :P a że w 3 cyklu po anty wyglądał jak obwieszony koralami to może nie do końca pco a po prostu zaszalał z pęcherzykami bo już potem wyglądał inaczej, na początku 4 było mniej ich i było to pęknięcie. Może po prostu musi sobie "postrzelać" jak folią bąbelkową :P tyle, że w tym miesiącu zauważam inny śluz, w tamtych miałam mniej płodnego, w tym juz drugi dzień rozciągliwy, dziś bardziej niż wczoraj :) Więc coś się tam dzieje. Mam nadzieję, że nie "wpadnę" albo nie stanie się coś złego przez to ;p muszę jakoś to przemyśleć...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • terka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Też tak może być. Ja jak brałam jakieś tabsy na grype to jednym razem miałam tyle śluzu :)

Chodziło mi o podwójne owulacje po antykoncepcji ;)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • terka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Może... W ogóle mój jajnik po prostu potrzebuje też rozruszania :P a że w 3 cyklu po anty wyglądał jak obwieszony koralami to może nie do końca pco a po prostu zaszalał z pęcherzykami bo już potem wyglądał inaczej, na początku 4 było mniej ich i było to pęknięcie. Może po prostu musi sobie "postrzelać" jak folią bąbelkową :P tyle, że w tym miesiącu zauważam inny śluz, w tamtych miałam mniej płodnego, w tym juz drugi dzień rozciągliwy, dziś bardziej niż wczoraj :) Więc coś się tam dzieje. Mam nadzieję, że nie "wpadnę" albo nie stanie się coś złego przez to ;p muszę jakoś to przemyśleć...

Hmmm to dopiero byłoby ciekawe :D a do kiedy czopki masz?

• Seli Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Też tak może być. Ja jak brałam jakieś tabsy na grype to jednym razem miałam tyle śluzu :)

Śluzu to ja zawsze miałam mnóstwo :P Tylko mało albo wcale było tego płodnego. Teraz zauważam, że płodny się pojawia, czyli coś tam się dzieje.

Ciekawe czy miewam te dwie owulacje :P czy to tylko te pęknięcia.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• alegzi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Ja w sumie też ale jak pomyśle o tych papierosach u mnie to odechciewa się niestety... Lubię u siebie gości mieć ;) poza tym mąż średnio będzie rozmowny :P

Papierosy to najgorsze zło. U mnie kiedyś normlanie na imprezach rodzinnych w domu palono, ale od kilku lat palacze wychodzą na dwór. Ja nawet na drzwiach do pokoju miałam kiedyś naklejkę, że nie można palić :D

1cs z CLO
    dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
    12cs - ciąża biochemiczna
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Chodziło mi o podwójne owulacje po antykoncepcji ;)

A mi o rozciągliwy, płodny śluz :D

1cs z CLO
  • terka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Papierosy to najgorsze zło. U mnie kiedyś normlanie na imprezach rodzinnych w domu palono, ale od kilku lat palacze wychodzą na dwór. Ja nawet na drzwiach do pokoju miałam kiedyś naklejkę, że nie można palić :D

U mnie od zawsze był zakaz. Na poprzednim mieszkaniu szli na balkon a tutaj wychodzi kto chce palić na zewnątrz. Ale tam jest normalnie w domu bo to ich jednak...

• Seli Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Hmmm to dopiero byłoby ciekawe :D a do kiedy czopki masz?

Od wczoraj i jeszcze 6 dni bo jeden zmarnowałam ;/ ale działają i wypłukuje te skrzepy/mięśnie nie wiem jak to nazwać bez krwi już. same takie brązowe kawałki, spore :P tak na ok 2 cm mają. Momentami mam takie dziwne skurcze a to polewej, a to przy jajniku a to po środku :P

dZhdp1.png

• alegzi Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    U mnie od zawsze był zakaz. Na poprzednim mieszkaniu szli na balkon a tutaj wychodzi kto chce palić na zewnątrz. Ale tam jest normalnie w domu bo to ich jednak...

No u nas też mamy zakaz. Nawet w samochodzie nie pozwalamy palić :) Ale u rodziców kiedyś tak było. Zwłaszcza, że moja mama kiedyś sama paliła.

1cs z CLO
  • terka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    No u nas też mamy zakaz. Nawet w samochodzie nie pozwalamy palić :) Ale u rodziców kiedyś tak było. Zwłaszcza, że moja mama kiedyś sama paliła.

U mnie oboje z naciskiem na mamę... Ale nie przetłumaczysz takiemu nic...

• Seli Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama tylko pali... Kto do nas przychodzi to ma popielniczkę na balkonie :P nienawidzę smrodu fajek.

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Moja mama tylko pali... Kto do nas przychodzi to ma popielniczkę na balkonie :P nienawidzę smrodu fajek.

My po takiej wizycie zawsze kąpiel i dopiero do łózka bo byśmy ze sobą nie wytrzymali

• alegzi Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że i tak jest duża poprawa u nas w Polsce z tymi fajkami. Tutaj np. co drugi człowiek pali,strasi, młodzi, osoby z dziećmi w wózku, nawet kobity w ciąży. Okropieństwo...

1cs z CLO
  • Seli Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    My po takiej wizycie zawsze kąpiel i dopiero do łózka bo byśmy ze sobą nie wytrzymali

My po świętach też :P walizki, my... Kot :P

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    My po świętach też :P walizki, my... Kot :P

Dobrze ze kot wodę lubi :D

• terka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Powiem Wam, że i tak jest duża poprawa u nas w Polsce z tymi fajkami. Tutaj np. co drugi człowiek pali,strasi, młodzi, osoby z dziećmi w wózku, nawet kobity w ciąży. Okropieństwo...

Kochana malo widziałaś chyba :D tutaj tez tak jest...
    Na Śląsku ogólnie dużo osób pali. Faceci często pracując na kopalni sie tego uczą (tak jak mój tata) choć dla mnie to absurd-malo im tam pyłów na dole?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2018, 10:25

• Seli Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh... Mam już duże ciśnienie, mąż zgubił kartę do banku, gdzie mamy kredyt i oszczędności. Na szczęście łatwo ją zablokować... Ale wkurwa mam ;/

dZhdp1.png

• alegzi Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Kochana malo widziałaś chyba :D tutaj tez tak jest...
    Na Śląsku ogólnie dużo osób pali. Faceci często pracując na kopalni sie tego uczą (tak jak mój tata) choć dla mnie to absurd-malo im tam pyłów na dole?

No ja mówię po swoich spostrzeżeniach z Pomorza :D

1cs z CLO
  • terka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    No ja mówię po swoich spostrzeżeniach z Pomorza :D

Właśnie... Obstawiam ze jest inaczej faktycznie. No ja cale życie na Slasku niestety wiec mam inne spostrzeżenia :P

• terka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ehh... Mam już duże ciśnienie, mąż zgubił kartę do banku, gdzie mamy kredyt i oszczędności. Na szczęście łatwo ją zablokować... Ale wkurwa mam ;/

Ale zgubił w domu czy nie wiadomo? Jak w domu to luuz ale jak nie to faktycznie lepiej zablokować...

‹‹ 417 418 419 420 421 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ