X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no... jakim bylby mezem? ;p

Moj mi powtarza, ze dziecku bedzie mielic burgery... jak takie zdrowe zupki :p

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • terka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Nie no... jakim bylby mezem? ;p

Moj mi powtarza, ze dziecku bedzie mielic burgery... jak takie zdrowe zupki :p

Hahaha :D

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • klitra Przyjaciółka

Wysłany: 5 lutego 2018, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka zjadłabym pizze :) Wczoraj robilam ale zapiekanki
    alegzi podziwiam :) Ja to kupię pączki :D

20111119580114.png

iv09e6yd1yzy4wvd.png
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klitra wrote:

Lubię pichcić, więc dla mnie to sama przyjemność :)

1cs z CLO
    dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
    12cs - ciąża biochemiczna
  • Seli Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez lubie ale paczkow sie boje :p i nie mam czasu w tym tygodniu ;(

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• terka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:

Ja też lubie ale tym razem chyba sie pokuszę na wyroby cukiernicze kupione gdzieś :P jakoś nie widzi mi sie robienie pączków tym razem ;)
    A propo pączków-jakie smaki macie zamiar wchłonąć? ;) mi sie marzy taki z budyniem...i polany czekolada ;)

• terka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klitra wrote:

Zapiekanki tez robiłam chyba 2 dni temu ;) mąż z początku sceptyczny potem musiałam pilnować żeby cos mi zostało :P

klitra lubi tę wiadomość

• alegzi Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ja tez lubie ale paczkow sie boje :p i nie mam czasu w tym tygodniu ;(

Nie ma się czego bać ;) Jak będziesz miała czas to polecam. Takie domowe pączki to normalnie palce lizać ;)

1cs z CLO
  • klitra Przyjaciółka

Wysłany: 5 lutego 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:

Zazdroszczę bo ja mam dwie lewe ręce, staram się w kuchni coś gotować i podobno robię najlepszy rosół, nawet mamę i siostrę uczyłam a brat zawsze mówi, że nikt nie robi lepszego haha :P Jakies zupki mi dobrze wychodzą ale na przykład piec ciast nie potrafię

20111119580114.png

iv09e6yd1yzy4wvd.png
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Ja też lubie ale tym razem chyba sie pokuszę na wyroby cukiernicze kupione gdzieś :P jakoś nie widzi mi sie robienie pączków tym razem ;)
    A propo pączków-jakie smaki macie zamiar wchłonąć? ;) mi sie marzy taki z budyniem...i polany czekolada ;)

Ja lubię z czekoladą. Wczoraj kupiliśmy marmoladę borówkową. Zobaczymy co z tego wyjdzie ;)

1cs z CLO
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klitra wrote:
    Zazdroszczę bo ja mam dwie lewe ręce, staram się w kuchni coś gotować i podobno robię najlepszy rosół, nawet mamę i siostrę uczyłam a brat zawsze mówi, że nikt nie robi lepszego haha :P Jakies zupki mi dobrze wychodzą ale na przykład piec ciast nie potrafię

No to gratuluję! :) Pewnie ile uśmiechu na twarzy jak tak rodzinka chwali rosół. Ja w domu rodzinnym też nic nie robiłam w kuchni. Dopiero jak wyszłam za mąż wzięłam się za to. Na początku też mi nie wychodziło, ale im więcej doświadczenia tym naprawdę przyzwoite efekty są. Kiedyś nawet biszkopta nie potrafiłam zrobić, kapeć mi wychodził, a teraz torty nawet piekę ;)

klitra lubi tę wiadomość

1cs z CLO
  • Seli Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama robi... I babka... mmm byly pyszne. I faworki...

Ja lubie jablko, wisnie, roze i teraz chce sliwke z cynamonem :p

dZhdp1.png

• klitra Przyjaciółka

Wysłany: 5 lutego 2018, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A podobno Polskie młode kobiety coraz mniej czasu spędzają w kuchni a tu proszę :)
    alegzi ja lubię eksperymentować, często przepisy z internetu biorę i coś gotuje ale piec nie potrafię, jedynie muffiny mi świetnie wchodzą ale ich się zepsuć nie da :D :P :D

20111119580114.png

iv09e6yd1yzy4wvd.png
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klitra, też o tym czytałam i chyba jednak coś w tym musi być ;) Większość moich koleżanek ciasta kupuje albo zamawia. Na palcach dwóch dłoni mogę policzyć, która sama sobie piecze ;)Żyjemy w ciągłym pośpiechu, więc niektórym się już nie chce stać przy garach, a drugie pewnie tego nie lubią.

1cs z CLO
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Klitra, też o tym czytałam i chyba jednak coś w tym musi być ;) Większość moich koleżanek ciasta kupuje albo zamawia. Na palcach dwóch dłoni mogę policzyć, która sama sobie piecze ;)Żyjemy w ciągłym pośpiechu, więc niektórym się już nie chce stać przy garach, a drugie pewnie tego nie lubią.
    Ja odkąd poszłam do pracy to straciłam chęci na pieczenie ciast a kiedyś to uwielbiałam :/ jak trzeba to kupię a jak nie trzeba to nawet nie myślę o ciastach bo staram się być na diecie :) co do gotowania to mój mąż rządzi w kuchni- ja gotuję od święta :) ewentualnie jak ktoś podrzuci mi fajny przepis :)

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Seli ja dzisiaj wchłonęłam paczka z dzemem! A na tłusty czwartek obowiązkowo pączek z różą.☺ ja już po pracy. Też bym zjadla pizze!

3i49krhm19wid3ce.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja pieke i szynki... I chleb ;p Moja mama w bloku mieszka i wedzonki robi na dzialce :p i mam duzo znajomych co sami wypiekaja wszystko i nie sa "gotowcami". To cieszy mnie. Daje wiare :p

Ale radocha na korkach <3 czuje sie super czlowiekiem ;p

terka lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kiedyś lubiłam piec ciasta ;) potem sie odzwyczaiłam jakoś i ciężko mi wrócić w szczególności jak teraz mało co ich jem ;) łatwiej mi kupić kawałek w cukierni niż robić cala blachę ;) pewnie wrócę kiedyś do tego żeby piec ale jak wróci większa chęć albo wiecej chętnych :P
    Ogólnie chciałabym robić więcej rzeczy domowych bo wiadomo wtedy co sie je ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2018, 16:33

• Sylwiaa992 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byle do 18 ... !
    Brzuch trochę boli, żołądek jakby ktoś ścisnął i nie chciał puścić i jeszcze ból głowy. Weszlam na te wyniki, myślę sobie że chociaż wezmę tabletke jak bedzie negatywna ale nadal nie ma a juz prawie 17. Chyba jednak los chce zebym w domu sprawdziła :P

25 cykl starań- nasz Aniołek czuwa nad nami z góry 9tc
    Będziemy starać się od nowa.
    Nic nie dzieje się bez przyczyny.
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Ja kiedyś lubiłam piec ciasta ;) potem sie odzwyczaiłam jakoś i ciężko mi wrócić w szczególności jak teraz mało co ich jem ;) łatwiej mi kupić kawałek w cukierni niż robić cala blachę ;) pewnie wrócę kiedyś do tego żeby piec ale jak wróci większa chęć albo wiecej chętnych :P
    Ogólnie chciałabym robić więcej rzeczy domowych bo wiadomo wtedy co sie je ;)
    Dokładnie mam takie same podejście - niby się chce coś zrobić ale tak naprawdę nie ma jak, nie ma motywacji :/ moją teściowa do tego pracuje w cukierni i nie uznaje domowych ciast bo to strata czasu i pieniędzy według niej... No ja mam trochę inne zdanie dlatego jak już coś upiekę to wioze do mojej mamy bo ona nigdy nie gardzi ;) ostatnio próbowałam pięć chleb ale nic nie wyszło oprócz czegoś strukturą przypominającego kamień :D

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
‹‹ 492 493 494 495 496 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ