Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie no... jakim bylby mezem? ;p
Moj mi powtarza, ze dziecku bedzie mielic burgery... jak takie zdrowe zupki :p -
Ja tez lubie ale paczkow sie boje :p i nie mam czasu w tym tygodniu ;(
-
alegzi wrote:Lubię pichcić, więc dla mnie to sama przyjemność
Ja też lubie ale tym razem chyba sie pokuszę na wyroby cukiernicze kupione gdzieś jakoś nie widzi mi sie robienie pączków tym razem
A propo pączków-jakie smaki macie zamiar wchłonąć? mi sie marzy taki z budyniem...i polany czekoladahttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek 21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
klitra wrote:terka zjadłabym pizze Wczoraj robilam ale zapiekanki
alegzi podziwiam Ja to kupię pączki
Zapiekanki tez robiłam chyba 2 dni temu mąż z początku sceptyczny potem musiałam pilnować żeby cos mi zostałoklitra lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
Seli wrote:Ja tez lubie ale paczkow sie boje :p i nie mam czasu w tym tygodniu ;(
Nie ma się czego bać Jak będziesz miała czas to polecam. Takie domowe pączki to normalnie palce lizać1cs z CLO
dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
12cs - ciąża biochemiczna
-
alegzi wrote:Lubię pichcić, więc dla mnie to sama przyjemność
Zazdroszczę bo ja mam dwie lewe ręce, staram się w kuchni coś gotować i podobno robię najlepszy rosół, nawet mamę i siostrę uczyłam a brat zawsze mówi, że nikt nie robi lepszego haha Jakies zupki mi dobrze wychodzą ale na przykład piec ciast nie potrafię -
terka wrote:Ja też lubie ale tym razem chyba sie pokuszę na wyroby cukiernicze kupione gdzieś jakoś nie widzi mi sie robienie pączków tym razem
A propo pączków-jakie smaki macie zamiar wchłonąć? mi sie marzy taki z budyniem...i polany czekolada
Ja lubię z czekoladą. Wczoraj kupiliśmy marmoladę borówkową. Zobaczymy co z tego wyjdzie1cs z CLO
-
klitra wrote:Zazdroszczę bo ja mam dwie lewe ręce, staram się w kuchni coś gotować i podobno robię najlepszy rosół, nawet mamę i siostrę uczyłam a brat zawsze mówi, że nikt nie robi lepszego haha Jakies zupki mi dobrze wychodzą ale na przykład piec ciast nie potrafię
No to gratuluję! Pewnie ile uśmiechu na twarzy jak tak rodzinka chwali rosół. Ja w domu rodzinnym też nic nie robiłam w kuchni. Dopiero jak wyszłam za mąż wzięłam się za to. Na początku też mi nie wychodziło, ale im więcej doświadczenia tym naprawdę przyzwoite efekty są. Kiedyś nawet biszkopta nie potrafiłam zrobić, kapeć mi wychodził, a teraz torty nawet piekęklitra lubi tę wiadomość
1cs z CLO
-
Moja mama robi... I babka... mmm byly pyszne. I faworki...
Ja lubie jablko, wisnie, roze i teraz chce sliwke z cynamonem :p -
Klitra, też o tym czytałam i chyba jednak coś w tym musi być Większość moich koleżanek ciasta kupuje albo zamawia. Na palcach dwóch dłoni mogę policzyć, która sama sobie piecze Żyjemy w ciągłym pośpiechu, więc niektórym się już nie chce stać przy garach, a drugie pewnie tego nie lubią.1cs z CLO
-
alegzi wrote:Klitra, też o tym czytałam i chyba jednak coś w tym musi być Większość moich koleżanek ciasta kupuje albo zamawia. Na palcach dwóch dłoni mogę policzyć, która sama sobie piecze Żyjemy w ciągłym pośpiechu, więc niektórym się już nie chce stać przy garach, a drugie pewnie tego nie lubią.
-
A ja pieke i szynki... I chleb ;p Moja mama w bloku mieszka i wedzonki robi na dzialce :p i mam duzo znajomych co sami wypiekaja wszystko i nie sa "gotowcami". To cieszy mnie. Daje wiare :p
Ale radocha na korkach czuje sie super czlowiekiem ;pterka lubi tę wiadomość
-
Ja kiedyś lubiłam piec ciasta potem sie odzwyczaiłam jakoś i ciężko mi wrócić w szczególności jak teraz mało co ich jem łatwiej mi kupić kawałek w cukierni niż robić cala blachę pewnie wrócę kiedyś do tego żeby piec ale jak wróci większa chęć albo wiecej chętnych
Ogólnie chciałabym robić więcej rzeczy domowych bo wiadomo wtedy co sie jeWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2018, 16:33
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
Byle do 18 ... !
Brzuch trochę boli, żołądek jakby ktoś ścisnął i nie chciał puścić i jeszcze ból głowy. Weszlam na te wyniki, myślę sobie że chociaż wezmę tabletke jak bedzie negatywna ale nadal nie ma a juz prawie 17. Chyba jednak los chce zebym w domu sprawdziła25 cykl starań- nasz Aniołek czuwa nad nami z góry 9tc
Będziemy starać się od nowa.
Nic nie dzieje się bez przyczyny. -
terka wrote:Ja kiedyś lubiłam piec ciasta potem sie odzwyczaiłam jakoś i ciężko mi wrócić w szczególności jak teraz mało co ich jem łatwiej mi kupić kawałek w cukierni niż robić cala blachę pewnie wrócę kiedyś do tego żeby piec ale jak wróci większa chęć albo wiecej chętnych
Ogólnie chciałabym robić więcej rzeczy domowych bo wiadomo wtedy co sie je