X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki, ja też gotuje i piekę wszystko sama. Alegzi, żeby marmolada nie wyciekała z pączków to wałkuje się jeden placek, kładzie się marmoladkę i drugi placek się kładzie i dopiero szklanką się pączki wycina :-)
    Seli o ciężki poniedziałek miałaś. A teraz wszysko będzie dobrze :-)
    Sylwia, a jak wyniki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2018, 16:51

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też lubię piec i gotowac. Mój mąż bardziej gotować i wychodzi mu rewelacyjnie!☺ no Sylwia my też zniecierpliwione.☺

3i49krhm19wid3ce.png
  • Sylwiaa992 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nie ma, patrzylam 5 minut temu ... juz chyba wole wiedzieć ze sie nie udalo niz stresować. Ale jeszcze godzina i do domu. Tam zobacze czy juz sa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2018, 16:53

25 cykl starań- nasz Aniołek czuwa nad nami z góry 9tc
    Będziemy starać się od nowa.
    Nic nie dzieje się bez przyczyny.
  • terka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa992 wrote:
    Jeszcze nie ma, patrzylam 5 minut temu ... juz chyba wole wiedzieć ze sie nie udalo niz stresować. Ale jeszcze godzina i do domu. Tam zobacze czy juz sa.

Czekamy wszystkie z niecierpliwością! :D tez miałam pytać ale sama napisałaś ;) lubią trzymać napięcie w ludzikach... Ja na szczęście mam szybko wyniki te które sama robię... Czekałam zawsze max do 14...

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • terka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Dokładnie mam takie same podejście - niby się chce coś zrobić ale tak naprawdę nie ma jak, nie ma motywacji :/ moją teściowa do tego pracuje w cukierni i nie uznaje domowych ciast bo to strata czasu i pieniędzy według niej... No ja mam trochę inne zdanie dlatego jak już coś upiekę to wioze do mojej mamy bo ona nigdy nie gardzi ;) ostatnio próbowałam pięć chleb ale nic nie wyszło oprócz czegoś strukturą przypominającego kamień :D

No tak jak sie wsiąknie w cukiernie to potem takie podejście jest ;) ale w cukierni nie znalazłam nigdy mojego kochanego ciasta imbirowo-gruszkowego! :D tak-to jest motywacja do pieczenia w domu :D
    Chlebek tez lubię piec, kilka razy wyszedł super, kilka razy do kosza... Cóż :D

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to jest z nowosciami. Ja nigdy nie zapomne jak musialam wywalic ciasto na placki z cukinii.☺

3i49krhm19wid3ce.png
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Ja odkąd poszłam do pracy to straciłam chęci na pieczenie ciast a kiedyś to uwielbiałam :/ jak trzeba to kupię a jak nie trzeba to nawet nie myślę o ciastach bo staram się być na diecie :) co do gotowania to mój mąż rządzi w kuchni- ja gotuję od święta :) ewentualnie jak ktoś podrzuci mi fajny przepis :)

Pieczenie ciast i dieta to faktycznie mogłoby się źle skończyć :D

terka lubi tę wiadomość

1cs z CLO
    dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
    12cs - ciąża biochemiczna
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari92 wrote:
    Hej kobitki, ja też gotuje i piekę wszystko sama. Alegzi, żeby marmolada nie wyciekała z pączków to wałkuje się jeden placek, kładzie się marmoladkę i drugi placek się kładzie i dopiero szklanką się pączki wycina :-)
    Seli o ciężki poniedziałek miałaś. A teraz wszysko będzie dobrze :-)
    Sylwia, a jak wyniki?

O nie słyszałam nigdy o tej metodzie, ale w środę na pewno wypróbuję, dziękuję :)

Mari92 lubi tę wiadomość

1cs z CLO
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, kciukamy i czekamy ;)

1cs z CLO
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Padam na twarz, później nadrobię co dzisiaj pisałyście :) Muszę jeszcze kilka rzeczy dopisać do prezentacji na jutro, a padam na pysk. Godzinę leżałam po pracy i nie miałam siły się podnieść, męczyłam męża żeby mnie głaskał i placek ze mnie. Cały dzień w biegu. Rano zawiozłam teściową do tego szpitala, później pędem do pracy. Od 5 jestem na nogach. I jeszcze tyle roboty :/

Jak wyniki Sylwia?

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Sylwia, właśnie! :D

Alegzi, ja słyszałam o tym :) tak mnie namawiacie, że może zrobię... Tylko jutro rada... A w piątek nadzoruje dyskotekę szkolną... także od 8 do 19 będę w pracy w piątek :P padnę tam :)

Muszę się pochwalić, bo na wczorajszym spacerze kupiłam nie tylko dla siebie lizaka ale i dla małej z korków. Wiecie jak przypadkowo trafiłam? Jej mama tam pracoowała i z nią robiła takie lizaki, a że jej mama zmarła... To z radości po prostu całe korki wszystko robiła i opowiadała jak to z mamą było :) ale tak bardzo pozytywnie. Jak to niewiele czasem trzeba. Jeju, mimo wszystko super dzień był dziś :)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Pieczenie ciast i dieta to faktycznie mogłoby się źle skończyć :D
    Mój mąż bardzo lubi słodkie i jeśli nic nie piekę to karmi mnie ciastkami :( bezczelnie sabotuje moją dietę

Seli lubi tę wiadomość

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Seli Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Mój mąż bardzo lubi słodkie i jeśli nic nie piekę to karmi mnie ciastkami :( bezczelnie sabotuje moją dietę

Mój też uwielbia :P ale jak ja nie jem to on po kryjomu to robi :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• alegzi Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex, skoro jesteś od 5 na nogach to na pewno masz już na dziś dosyć.

Miss, my z mężem też kochamy słodkie, ale staramy się ograniczać. Kiedyś blacha ciasta starczała nam na 2-3 dni max :)

1cs z CLO
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli, to bardzo miłe z Twojej strony, a mała przynajmniej miała udany dzień ;)

Seli lubi tę wiadomość

1cs z CLO
  • Seli Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I muszę się pożalić! :( w tym cyklu znów od owu mam takie bolesne i swędzące sutki, że masakra ;( mam nadzieję, że chwilowe to... w tamtym miesiącu nie było takiego problemu... Ale poprzednie wszystkie miałam od owu do okresu ;/

dZhdp1.png

• Sylwiaa992 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakiś sen ... 22 miesiące starań! Wszystkie badania do IUI zrobione.
    I się poryczalam tak jak mowilam. Beta 109 a ja nie wierze!

Seli, alegzi, alex0806, panipuchatkowa, MissKathy92, terka, Mała_Mii, klitra lubią tę wiadomość

25 cykl starań- nasz Aniołek czuwa nad nami z góry 9tc
    Będziemy starać się od nowa.
    Nic nie dzieje się bez przyczyny.
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj też tak miewam. Beznadziejne uczucie...

Ciekawe o tam u Sylwii.

1cs z CLO
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa992 wrote:

Kochana gratulację! Jaka wspaniała nowina :) :) :)

Sylwiaa992 lubi tę wiadomość

1cs z CLO
  • Seli Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa992 wrote:

A ja wierzyłam :D

Sylwiaa992 lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

‹‹ 493 494 495 496 497 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ