X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki, ja też gotuje i piekę wszystko sama. Alegzi, żeby marmolada nie wyciekała z pączków to wałkuje się jeden placek, kładzie się marmoladkę i drugi placek się kładzie i dopiero szklanką się pączki wycina :-)
    Seli o ciężki poniedziałek miałaś. A teraz wszysko będzie dobrze :-)
    Sylwia, a jak wyniki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2018, 16:51

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też lubię piec i gotowac. Mój mąż bardziej gotować i wychodzi mu rewelacyjnie!☺ no Sylwia my też zniecierpliwione.☺

3i49krhm19wid3ce.png
  • Sylwiaa992 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nie ma, patrzylam 5 minut temu ... juz chyba wole wiedzieć ze sie nie udalo niz stresować. Ale jeszcze godzina i do domu. Tam zobacze czy juz sa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2018, 16:53

25 cykl starań- nasz Aniołek czuwa nad nami z góry 9tc
    Będziemy starać się od nowa.
    Nic nie dzieje się bez przyczyny.
  • terka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa992 wrote:
    Jeszcze nie ma, patrzylam 5 minut temu ... juz chyba wole wiedzieć ze sie nie udalo niz stresować. Ale jeszcze godzina i do domu. Tam zobacze czy juz sa.

Czekamy wszystkie z niecierpliwością! :D tez miałam pytać ale sama napisałaś ;) lubią trzymać napięcie w ludzikach... Ja na szczęście mam szybko wyniki te które sama robię... Czekałam zawsze max do 14...

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • terka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Dokładnie mam takie same podejście - niby się chce coś zrobić ale tak naprawdę nie ma jak, nie ma motywacji :/ moją teściowa do tego pracuje w cukierni i nie uznaje domowych ciast bo to strata czasu i pieniędzy według niej... No ja mam trochę inne zdanie dlatego jak już coś upiekę to wioze do mojej mamy bo ona nigdy nie gardzi ;) ostatnio próbowałam pięć chleb ale nic nie wyszło oprócz czegoś strukturą przypominającego kamień :D

No tak jak sie wsiąknie w cukiernie to potem takie podejście jest ;) ale w cukierni nie znalazłam nigdy mojego kochanego ciasta imbirowo-gruszkowego! :D tak-to jest motywacja do pieczenia w domu :D
    Chlebek tez lubię piec, kilka razy wyszedł super, kilka razy do kosza... Cóż :D

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to jest z nowosciami. Ja nigdy nie zapomne jak musialam wywalic ciasto na placki z cukinii.☺

3i49krhm19wid3ce.png
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Ja odkąd poszłam do pracy to straciłam chęci na pieczenie ciast a kiedyś to uwielbiałam :/ jak trzeba to kupię a jak nie trzeba to nawet nie myślę o ciastach bo staram się być na diecie :) co do gotowania to mój mąż rządzi w kuchni- ja gotuję od święta :) ewentualnie jak ktoś podrzuci mi fajny przepis :)

Pieczenie ciast i dieta to faktycznie mogłoby się źle skończyć :D

terka lubi tę wiadomość

1cs z CLO
    dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
    12cs - ciąża biochemiczna
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari92 wrote:
    Hej kobitki, ja też gotuje i piekę wszystko sama. Alegzi, żeby marmolada nie wyciekała z pączków to wałkuje się jeden placek, kładzie się marmoladkę i drugi placek się kładzie i dopiero szklanką się pączki wycina :-)
    Seli o ciężki poniedziałek miałaś. A teraz wszysko będzie dobrze :-)
    Sylwia, a jak wyniki?

O nie słyszałam nigdy o tej metodzie, ale w środę na pewno wypróbuję, dziękuję :)

Mari92 lubi tę wiadomość

1cs z CLO
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, kciukamy i czekamy ;)

1cs z CLO
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Padam na twarz, później nadrobię co dzisiaj pisałyście :) Muszę jeszcze kilka rzeczy dopisać do prezentacji na jutro, a padam na pysk. Godzinę leżałam po pracy i nie miałam siły się podnieść, męczyłam męża żeby mnie głaskał i placek ze mnie. Cały dzień w biegu. Rano zawiozłam teściową do tego szpitala, później pędem do pracy. Od 5 jestem na nogach. I jeszcze tyle roboty :/

Jak wyniki Sylwia?

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Sylwia, właśnie! :D

Alegzi, ja słyszałam o tym :) tak mnie namawiacie, że może zrobię... Tylko jutro rada... A w piątek nadzoruje dyskotekę szkolną... także od 8 do 19 będę w pracy w piątek :P padnę tam :)

Muszę się pochwalić, bo na wczorajszym spacerze kupiłam nie tylko dla siebie lizaka ale i dla małej z korków. Wiecie jak przypadkowo trafiłam? Jej mama tam pracoowała i z nią robiła takie lizaki, a że jej mama zmarła... To z radości po prostu całe korki wszystko robiła i opowiadała jak to z mamą było :) ale tak bardzo pozytywnie. Jak to niewiele czasem trzeba. Jeju, mimo wszystko super dzień był dziś :)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Pieczenie ciast i dieta to faktycznie mogłoby się źle skończyć :D
    Mój mąż bardzo lubi słodkie i jeśli nic nie piekę to karmi mnie ciastkami :( bezczelnie sabotuje moją dietę

Seli lubi tę wiadomość

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Seli Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Mój mąż bardzo lubi słodkie i jeśli nic nie piekę to karmi mnie ciastkami :( bezczelnie sabotuje moją dietę

Mój też uwielbia :P ale jak ja nie jem to on po kryjomu to robi :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• alegzi Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex, skoro jesteś od 5 na nogach to na pewno masz już na dziś dosyć.

Miss, my z mężem też kochamy słodkie, ale staramy się ograniczać. Kiedyś blacha ciasta starczała nam na 2-3 dni max :)

1cs z CLO
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli, to bardzo miłe z Twojej strony, a mała przynajmniej miała udany dzień ;)

Seli lubi tę wiadomość

1cs z CLO
  • Seli Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I muszę się pożalić! :( w tym cyklu znów od owu mam takie bolesne i swędzące sutki, że masakra ;( mam nadzieję, że chwilowe to... w tamtym miesiącu nie było takiego problemu... Ale poprzednie wszystkie miałam od owu do okresu ;/

dZhdp1.png

• Sylwiaa992 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakiś sen ... 22 miesiące starań! Wszystkie badania do IUI zrobione.
    I się poryczalam tak jak mowilam. Beta 109 a ja nie wierze!

Seli, alegzi, alex0806, panipuchatkowa, MissKathy92, terka, Mała_Mii, klitra lubią tę wiadomość

25 cykl starań- nasz Aniołek czuwa nad nami z góry 9tc
    Będziemy starać się od nowa.
    Nic nie dzieje się bez przyczyny.
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj też tak miewam. Beznadziejne uczucie...

Ciekawe o tam u Sylwii.

1cs z CLO
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa992 wrote:

Kochana gratulację! Jaka wspaniała nowina :) :) :)

Sylwiaa992 lubi tę wiadomość

1cs z CLO
  • Seli Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa992 wrote:

A ja wierzyłam :D

Sylwiaa992 lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

‹‹ 493 494 495 496 497 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ