X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • terka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Seli ciężki początek tygodnia masz... Ale najważniejsze ze wszystko jest w porządku i opanowane :)
    To teraz korepetycje i...latte :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2018, 13:01

Seli lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Sylwiaa992 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_Mii wrote:
    Czyli Bielsko biała ?;) ja jestem z przemyślą ;) tak wiec do Bieszczad do siliny mam rzut beretem ;) zwłaszcza ze ojciec pochodzi z wioski pod solina ;)
    Seli to powiem Ci ze masz bardzo odpowiedzialna prace , brakować z dZiecmi to raz ( nigdy nie wiesz co takiemu dzieciątku do głowy przyjęcie ) ale z dziećmi z takimi problemami to już poważna sprawa musis mieć oczy dookoła głowy bo nigdy nie wieś co się stanie
    Tak okolice Bielska. Ale to Beskidy, a nie Bieszczady :D

25 cykl starań- nasz Aniołek czuwa nad nami z góry 9tc
    Będziemy starać się od nowa.
    Nic nie dzieje się bez przyczyny.
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa992 wrote:
    Tak okolice Bielska. Ale to Beskidy, a nie Bieszczady :D

Lubię góry, ten ich klimacik i przyrodę ;) Ale powiem Wam szczerze, że się boję niedźwiedzi. Może to śmieszne, ale jak wychodzimy to zawsze o tym sobie muszę jak na złość przypomnieć. P się śmieje z tego, ale jak widzę np. w lesie plakaty opisujące jak się zachować przy niedźwiedziu to już w ogóle wymiękam. Mój P to uwielbia miejsca mało uczęszczane przez turystów, więc moje obawy na spotkanie tego zwierzaka zawsze się zwiększają ;p

1cs z CLO
    dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
    12cs - ciąża biochemiczna
  • Seli Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężki... Pocieszam się, że moje diablątko przeprosiło i po prostu emocje opadły :)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • terka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Lubię góry, ten ich klimacik i przyrodę ;) Ale powiem Wam szczerze, że się boję niedźwiedzi. Może to śmieszne, ale jak wychodzimy to zawsze o tym sobie muszę jak na złość przypomnieć. P się śmieje z tego, ale jak widzę np. w lesie plakaty opisujące jak się zachować przy niedźwiedziu to już w ogóle wymiękam. Mój P to uwielbia miejsca mało uczęszczane przez turystów, więc moje obawy na spotkanie tego zwierzaka zawsze się zwiększają ;p

Fakt, duże bydla można sie bać... Ja póki co spotykałam na mniej uczęszczanych drogach zające i sarenki ;) a na bardziej owieczki :D taką przyrodę to aż milo spotkać <3

• alegzi Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Fakt, duże bydla można sie bać... Ja póki co spotykałam na mniej uczęszczanych drogach zające i sarenki ;) a na bardziej owieczki :D taką przyrodę to aż milo spotkać <3

No taka to na pewno ;) Ale pamiętam, że raz szliśmy trasą, na której żywej duszyczki nie spotkaliśmy. Później na YT oglądaliśmy filmiki gdzie w górach ludzie napotkali niedźwiedzie. I co? I oczywiście nasza trasa się tam znalazła. Po tym powiedziałam P., że chodzę tylko tam gdzie ludzie, nie będę się zapuszczała żeby spotkać niedźwiedzia :)

1cs z CLO
  • Seli Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmawiałam z mamą i... jestem zaskoczona :P Powiedziała, że będą mieli zastrzyk gotówki, chcą odłożyć w rok kasę i wziąć tbsa u nas :) Tak by się przeprowadzić do nas.Normalnie szok. Chyba przetrawiła sobie wiele rzeczy.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wow! Super! Mama zaczęła gadać ludzkim głosem.

3i49krhm19wid3ce.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    Seli wow! Super! Mama zaczęła gadać ludzkim głosem.

nooo :P jeju, ale dzień pełen emocji :P

dZhdp1.png

• alegzi Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli, bądź co bądź to ten poniedziałek wychodzi Ci na prostą ;)
    Super wiadomość! :)

1cs z CLO
  • Seli Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Seli, bądź co bądź to ten poniedziałek wychodzi Ci na prostą ;)
    Super wiadomość! :)

Jakby nie patrzec ;) bede miec glowe spokojniejsza. Bo dzis spac nie moglam ;p

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli super! :D

• Seli Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak Wam rozpoczal sie tydzien? ;)

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    A jak Wam rozpoczal sie tydzien? ;)

U nas dzisiaj pizzowo :D chodziła za nami pizza wiec sie mezulo wziął za nią, nie chciał pomocy :P nie to nie :P :D
    Śnieżek za oknem sypie, Tereska szczęśliwa ;)

• Seli Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe :D ja mysle co do latte dostane :p nie ladnie tak ale mam ochote na paczka ;p choc jem ostatnio prawie codziennie paczki :p

dZhdp1.png

• alegzi Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli, to szykuj się na czwartek! :)
    My wczoraj byliśmy po konfiturę do pączków. Także w środę po pracy rozgrzewam olej i daję czadu.

U mnie na razie spokojnie. Na razie zrobiłam co zrobić miałam, czekam na jedną rzecz. No i o 16 finito ;)

1cs z CLO
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    U nas dzisiaj pizzowo :D chodziła za nami pizza wiec sie mezulo wziął za nią, nie chciał pomocy :P nie to nie :P :D
    Śnieżek za oknem sypie, Tereska szczęśliwa ;)

Zjadłabym taką na cieniutkim cieście z brokułami :)

1cs z CLO
  • Seli Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z brokulami robilam w piatek ;p
    W czwartek chce sprobowac kupic lwowskie paczki. Podobno przysmak mojej dzielnicy ;p od dwoch dni mam jakies takie zachcianki, ze masakra ;p jak na okres kiedys :p

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha no chyba każda z nas ma od czasu do czasu zachcianki :P maz nie chce żebym sie napychała pączkami ale tłusty czwartek mi daruje :P taka była umowa :P
    A jak nie dotrzyma jej to idąc do lekarza zahaczę o cukiernie :P

• alegzi Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli, z tego co kojarzę to tradycyjne pączki lwowskie są bez nadzienia, ale za to polane są czekolada. Nie jadłam nigdy, ale kiedyś natrafiłam na ich przepis. Daj znać czy są tak dobre jak piszą w necie o nich ;)
    Ja zamierzam zrobić tradycyjne pączusie z duuużą ilością marmolady o ile w trakcie smażenia "nie wyparuje" :D

1cs z CLO
‹‹ 491 492 493 494 495 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ