X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka oczywiście że tak :) ja też idę spać, chociaż cos mi sie już odechciało. Od 3 dni mnie coraz bardziej sutki bolą, masakra jakaś. Już dawno nie miałam takiego bólu, pewnie przez dupka. Czekam na @, pewnie jutro już będzie.
    Dobranoc; )

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • terka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alegzi-nie mowie ze sie głodzisz tylko ogólnie o głodówkach :P ale ogólnie zbyt mala kaloryczność zaburza wiele funkcji. Niestety ludzie często patrzą na "efekty"... A co tam ze miesiączka zaniknie, ważne ze będę szczuplutka. Mowie ogólnie o odchudzających sie żeby nie bylo ;)
    Bardzo dietetycy przed tym przestrzegają (ja również ale nie do każdego dochodzi) żeby nie przeginać w żadna stronę. Ani w niezdrowa wiadomo ani w paranoje zdrowotności ;) przynajmniej Ci normalni dietetycy bo takich co będą wymyślać cuda na kiju nie brakuje ;)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 05:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa992 wrote:
    Beta równe 300,0 :D przyrost 155 % <3
    Ja wczoraj się nie doczekałam na wiadomości - poszłam lezakowac przed 20 i zasnelam :P piękna beta gratulacje Sylwia :)

Sylwiaa992 lubi tę wiadomość

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Seli Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TŁUSTY CZWARTEK!!! :D :D :D

Muszę znaleźć pączki i potem na siłce je spalę :P

terka lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • terka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    TŁUSTY CZWARTEK!!! :D :D :D

Doczekałyśmy się! :D

• Seli Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od trzech dni próbuje kupić pączka :P dziś u mnie w szkole akcja jest "pączek dla afryki" to kupię jakiegoś :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• terka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ja od trzech dni próbuje kupić pączka :P dziś u mnie w szkole akcja jest "pączek dla afryki" to kupię jakiegoś :P

Bardzo fajna akcja! ;)

• Seli Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Bardzo fajna akcja! ;)

A fajna :) Przyznam :) Ciekawe jak się rozwinie :P

dZhdp1.png

• panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz kupilam pączki.☺

Seli lubi tę wiadomość

3i49krhm19wid3ce.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałabym kupić te lwowskie... W ogóle stwierdziłam, że spróbuję upiec pączki :P

alegzi lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli to powodzenia w pieczeniu.☺ mi sie skończył abonament prwmium i w ttm miesiącu robię sobie przerwe od wykresu.☺

3i49krhm19wid3ce.png
  • klitra Przyjaciółka

Wysłany: 8 lutego 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Terka oczywiście że tak :) ja też idę spać, chociaż cos mi sie już odechciało. Od 3 dni mnie coraz bardziej sutki bolą, masakra jakaś. Już dawno nie miałam takiego bólu, pewnie przez dupka. Czekam na @, pewnie jutro już będzie.
    Dobranoc; )

W tamtym cyklu mnie tak bolały, swędziały-masakra jakaś, w tym cyklu spokojnie tylko ból piersi przeraźliwy ale mam już 26dc więc zbliża się @

Ja dzisiaj zjadłam jednego pączka ale nie zamierzam na nim poprzestać :)

Co do odchudzania to zgadzam się z terką, ludzie odchudzają się żeby wyglądać a nie myślą o zdrowiu i konsekwencjach. Ja zawsze chudzinka byłam ale nigdy się nie odchudzałam, z natury jadłam mało ale zbilansowanie, wszystkiego po trochu, w dzieciństwie sporo jadłam warzyw i owoców i to w sumie nie świadomie bo mama tak przyrządzała posiłki że nawet nie wiedziałam że w ciągu dnia tyle jadłam a teraz jem dużo bananów bo podobno śluz poprawiają :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2018, 09:13

20111119580114.png

iv09e6yd1yzy4wvd.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klitra wrote:
    W tamtym cyklu mnie tak bolały, swędziały-masakra jakaś, w tym cyklu spokojnie tylko ból piersi przeraźliwy ale mam już 26dc więc zbliża się @

Co do odchudzania to zgadzam się z terką, ludzie odchudzają się żeby wyglądać a nie myślą o zdrowiu i konsekwencjach. Ja zawsze chudzinka byłam ale nigdy się nie odchudzałam, z natury jadłam mało ale zbilansowanie, wszystkiego po trochu, w dzieciństwie sporo jadłam warzyw i owoców i to w sumie nie świadomie bo mama tak przyrządzała posiłki że nawet nie wiedziałam że w ciągu dnia tyle jadłam a teraz jem dużo bananów bo podobno śluz poprawiają :D :D

Brawa dla mamy!!! :D

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klitra wrote:

Ale Tobie dobrze :) ja niestety jestem z tych co są na wiecznej diecie :P kiedyś się odchudzalam bo po prostu się źle czułam sama z sobą a teraz po ślubie to już tak nie działa, nie powiem dogadzamy sobie z mężem :D teraz staram się zdrowo odżywiać ze względu na planowanie dzidzi a nie że coś mi się nie podoba w wyglądzie :) idzie słabo ale jakoś idzie :) codziennie jest nowa czysta karta :) za to nie rozumiem ludzi którzy próbują tabletkami coś zdziałać... moja znajoma jest teraz na diecie i ostatnio jak z nią się umówiłam to powiedziała że specjalnie wzięła 2 tabletki żeby móc zjeść ciastko... No to tego to nie rozumiem kompletnie... i podobno takie jest zalecenie dietetyka :/ no ale co kto woli, ja wolę zdrowo jeść i przy okazji coś tam zrzucić to by było wspaniale :) tylko te niezdrowe jedzenie tak kusi :(

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Ale Tobie dobrze :) ja niestety jestem z tych co są na wiecznej diecie :P kiedyś się odchudzalam bo po prostu się źle czułam sama z sobą a teraz po ślubie to już tak nie działa, nie powiem dogadzamy sobie z mężem :D teraz staram się zdrowo odżywiać ze względu na planowanie dzidzi a nie że coś mi się nie podoba w wyglądzie :) idzie słabo ale jakoś idzie :) codziennie jest nowa czysta karta :) za to nie rozumiem ludzi którzy próbują tabletkami coś zdziałać... moja znajoma jest teraz na diecie i ostatnio jak z nią się umówiłam to powiedziała że specjalnie wzięła 2 tabletki żeby móc zjeść ciastko... No to tego to nie rozumiem kompletnie... i podobno takie jest zalecenie dietetyka :/ no ale co kto woli, ja wolę zdrowo jeść i przy okazji coś tam zrzucić to by było wspaniale :) tylko te niezdrowe jedzenie tak kusi :(

Mówiłam ze takich dietetyków co wymyślają cuda na kiju nie brakuje? :D

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Mówiłam ze takich dietetyków co wymyślają cuda na kiju nie brakuje? :D
    No to są cuda jak ta lala :D A ludzie wierzą że schudną i później będą zdrowi i piękni :/ A to nie do końca tak działa

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • klitra Przyjaciółka

Wysłany: 8 lutego 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:

Ja nie kumam jak ludzie wierzą w magiczną moc takich tabletek
    Najważniejsze, że starasz się zdrowo odzywiać bo to najważniejsze :) Ja teraz przez zimę kupuje mrożone warzywa głównie "Hortex" i robię zupy, ktoś w TV mówił że te mrożone też są zdrowe bo to warzywa które wolno dojrzewały na słońcu i były zbierane na końcu do mrożenia. Zupa gotowa w dosłownie kilka minut i zdrowa :)

20111119580114.png

iv09e6yd1yzy4wvd.png
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kobitki w ten piękny TŁUSTY CZWARTKOWY dzień! :)

Za mną już 1 pączek. Powiem Wam, że tak się na nie napaliłam, że w sumie mi przeszła ochota ;)

Co do odchudzania to trzeba robić to z głową. Ja może źle określiłam moją dietę. Jem lepszej jakości jedzonko, o wyznaczonej porze i w mniejszych porcjach. Rozbestwiłam się ostatnimi czasy i przybrałam 3kg. Chcę wrócić do wcześniejszej wagi. Dla mnie 1400-1650kcal to idealnie, dla innego będzie to za mało. Nie jestem wysoka, nie mam żadnej nadwagi, więc nie potrzebuję, aż tylu kcal.

1cs z CLO
    dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
    12cs - ciąża biochemiczna
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klitra wrote:
    Ja nie kumam jak ludzie wierzą w magiczną moc takich tabletek
    Najważniejsze, że starasz się zdrowo odzywiać bo to najważniejsze :) Ja teraz przez zimę kupuje mrożone warzywa głównie "Hortex" i robię zupy, ktoś w TV mówił że te mrożone też są zdrowe bo to warzywa które wolno dojrzewały na słońcu i były zbierane na końcu do mrożenia. Zupa gotowa w dosłownie kilka minut i zdrowa :)

Taka zupka 10000% razy smaczniejsza i zdrowsza niż te wszystkie fast foody razem wzięte :D

klitra lubi tę wiadomość

1cs z CLO
    dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
    12cs - ciąża biochemiczna
  • terka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Cześć Kobitki w ten piękny TŁUSTY CZWARTKOWY dzień! :)

Za mną już 1 pączek. Powiem Wam, że tak się na nie napaliłam, że w sumie mi przeszła ochota ;)

Co do odchudzania to trzeba robić to z głową. Ja może źle określiłam moją dietę. Jem lepszej jakości jedzonko, o wyznaczonej porze i w mniejszych porcjach. Rozbestwiłam się ostatnimi czasy i przybrałam 3kg. Chcę wrócić do wcześniejszej wagi. Dla mnie 1400-1650kcal to idealnie, dla innego będzie to za mało. Nie jestem wysoka, nie mam żadnej nadwagi, więc nie potrzebuję, aż tylu kcal.

Zgadza sie. Trzeba tez patrzeć na aktywność fizyczna czy prace jaka sie wykonuje. Mniej a lepiej-tak powinno byc i regularnie. I sukces (jeśli nie ma żadnych problemów) powinien byc :D

‹‹ 509 510 511 512 513 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ