X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Mi się tez kiedyś wydawało, że jem mało kcal. A jak sobie jednego dnia spisałam wszystko to wyszło tyle, że mogłabym tym obdarować, którąś z Was ;) Nie mam nadwagi, ale chciałabym wrócić do wagi ze studiów.

Ja... Pol kubka kawy, pol jogurtu pitnego... komosy ze szpinakiem zjadlam z 10 lyzek i ... kanapki na kolacje dwie ;p czasem jakis owoc sie znajdzie. Nie wiem ile to kalori ale nie sadze by to bylo duzo... choc u mnie czesto jest : troche kawy, jogurt pitny lub smoothie i owoc jakis i tyle ;p nic wiecej. Ale musze do tabletek cos zjesc... wiec "jem" pol kubka kawy rano i zdarzalo sie wieczorem jak nie mialam ochoty na nic ;p

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ja... Pol kubka kawy, pol jogurtu pitnego... komosy ze szpinakiem zjadlam z 10 lyzek i ... kanapki na kolacje dwie ;p czasem jakis owoc sie znajdzie. Nie wiem ile to kalori ale nie sadze by to bylo duzo... choc u mnie czesto jest : troche kawy, jogurt pitny lub smoothie i owoc jakis i tyle ;p nic wiecej. Ale musze do tabletek cos zjesc... wiec "jem" pol kubka kawy rano i zdarzalo sie wieczorem jak nie mialam ochoty na nic ;p

To jest Twoje całodniowe menu???? A co z obiadem? Matko ja tyle to na śniadanie jadam :)

1cs z CLO
    dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
    12cs - ciąża biochemiczna
  • Martusiaa Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    A może tu tkwi nasz problem :D
    Moze :) trzeba sprobowac:)
    Bo problem moze byc w glowie nie w kcal ;)

3jgxyx8d40d83sxa.png
    6 cs
    Beta hcg
    20.02.2018r 27 dc -299,26
  • Seli Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    To jest Twoje całodniowe menu???? A co z obiadem? Matko ja tyle to na śniadanie jadam :)

Rozpisalam obiad, sniadanie i kolacje ;P co jakis czas bywa pizza w menu ;p ale ja nigdy nie bylam jakos "zarta" ;p

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Sylwiaa992 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najważniejsze żeby jeść dużo warzyw i owocow, ograniczyć smażenie na oleju i pić duzo wody ;)

25 cykl starań- nasz Aniołek czuwa nad nami z góry 9tc
    Będziemy starać się od nowa.
    Nic nie dzieje się bez przyczyny.
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Rozpisalam obiad, sniadanie i kolacje ;P co jakis czas bywa pizza w menu ;p ale ja nigdy nie bylam jakos "zarta" ;p

To weź ode mnie choć połowę ochoty na jedzenie. Proszę! :D

1cs z CLO
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa992 wrote:
    Najważniejsze żeby jeść dużo warzyw i owocow, ograniczyć smażenie na oleju i pić duzo wody ;)

Yyyy właśnie piekę pączki ;p ale od czasu do czasu przecież można. A co do wody to dziś mój pierwszy dzień z większą ilością wody. Co pół h muszę odwiedzać toaletę ;)

1cs z CLO
  • Sylwiaa992 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez w nocy musze wstawac :D chyba musimy przestawic lozko bo mamy przy scianie i ja kolo niej spie a jak w nocy wstaje to muszę przez meza przejść a jeszcze nie raz leza dwa koty wiec i na nie trzeba uważać :D

Seli lubi tę wiadomość

• Seli Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe nie dzieki ;p bez potrzeby jedzenia i nieodczuwanie glodu mi wystarcza ;)

Ale z woda mam problem. Moze z 0,5 litra pije i to dlatego, ze mam tyle do popicia ;(

dZhdp1.png

• alegzi Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, ja też śpię koło ściany :D Przypomniało mi się jak raz się podniosłam i walnęłam głową o ścianę. Myślałam, że mi głowa odpadła, taki to był ból.

1cs z CLO
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli, to Ty niejadek jesteś ;p Co do wody to warto sobie jakiegoś owocka wrzucić żeby wzbogacić smak. Ja np. dodaję pomarańczę czy arbuza (ale to latem). Bo z samą wodą też mam problem.

1cs z CLO
  • Seli Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Seli, to Ty niejadek jesteś ;p Co do wody to warto sobie jakiegoś owocka wrzucić żeby wzbogacić smak. Ja np. dodaję pomarańczę czy arbuza (ale to latem). Bo z samą wodą też mam problem.

Teraz i tak jest lepiej, ja lubie dodac miete i limonke ;p lubilam i trawe cytrynowa ;)

Ide spacku ,) dobranoc

dZhdp1.png

• Sylwiaa992 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Sylwia, ja też śpię koło ściany :D Przypomniało mi się jak raz się podniosłam i walnęłam głową o ścianę. Myślałam, że mi głowa odpadła, taki to był ból.
    Haha sciana cala? :D my mieszkamy na poddaszu, wiec do tego nade mną jest scisna ukosna ale na szczęście nie mialam takiego ała :D

Dobranoc Seli :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2018, 21:16

• panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia gratulacje!!! Ale piękna beta.☺❤

Sylwiaa992 lubi tę wiadomość

3i49krhm19wid3ce.png
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli, dobranoc :)

Sylwia, tak :) Ból pamiętam do dziś. My mamy domek po rodzicach P i oprócz 2 pokoi nie robiliśmy żadnego remontu, bo zamierzamy się wybudować. Tak, więc nie mamy sypialnianego łoża :D Ale zazdroszczę Wam, bo jak tutaj je mamy i jest cudownie.

1cs z CLO
  • Sylwiaa992 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Seli, dobranoc :)

Sylwia, tak :) Ból pamiętam do dziś. My mamy domek po rodzicach P i oprócz 2 pokoi nie robiliśmy żadnego remontu, bo zamierzamy się wybudować. Tak, więc nie mamy sypialnianego łoża :D Ale zazdroszczę Wam, bo jak tutaj je mamy i jest cudownie.
    Noo tak tylko pod nasza sypialnia ma pokój moj mlodszy brat haha :D ale zmienilismy na grubszy materac i jest lepiej :D

alegzi lubi tę wiadomość

• alegzi Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa992 wrote:
    Noo tak tylko pod nasza sypialnia ma pokój moj mlodszy brat haha :D ale zmienilismy na grubszy materac i jest lepiej :D

O jeny no to współczuję trochę bratu :D Dobrze żeście wymienili materac, bo już w ogóle żal by go było :D :D :D

1cs z CLO
  • Sylwiaa992 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedtem chodzilismy do salonu hahaha :D

• terka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Terka, wspaniała wiadomość! :) Polubiłam zdjęcie od razu bez czytania, z bananem na twarzy a dopiero później doczytałam :P Gratuluję synka <3
    Sylwia, trzymam kciuki za betę :) Dopiero do lapka usiadłam, wcześniej popracowy relaks z mężem, jakoś nie miałam siły się podnieść :)

Haha aż taki przystojniak z niego ze w ciemno ma branie? :D :D :D

alegzi, alex0806 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa992 wrote:
    Przedtem chodzilismy do salonu hahaha :D

Jakie kombinowanie :D Chwali się!

1cs z CLO
‹‹ 508 509 510 511 512 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ