Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • terka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa992 wrote:
    Hmm dziwne bo jak ja bylam na monitoringu to dr mowila ze jest po owu bo jest właśnie cialko zolke :P ale nie znam sie :P ja po tej szczęśliwej owu mialam progesteron 11 i to podobno dobry :)

I znów widać ze co organizm to inaczej ;) u mnie nie udawało sie przy progu 11-12 :P za to potem bylo 24 i jest kopniakowy agent :D

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje dziewczyny ❤️;)

74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Ja dopiero do lapka siadam, po całym obfitym i zawiłym dniu :) Dzisiaj dostałam @, od razu mnie konkretnie zalało więc cudownie, nie sądziłam że będę się z okresu cieszyć :D
    Po pracy pojechaliśmy z mężem na zakupy, bo wyłapał promocję na kamerkę GoPro, o której marzył no i stwierdził, że chce kupić skoro jedziemy na wakacje :) Mój mąż to duże dziecko jeśli chodzi o elektronikę, więc spasowałam i pojechaliśmy kupić :) Do tego kupiłam sobie stroje kąpielowe za grosze, koszulki, jakieś jedzenie i w ogóle :) A później zwiała nam MZK, wracaliśmy taksówką do domu. I dopiero kolację jemy, pizzę oczywiście z uwagi na dzisiejsze święto :D
    A tu jakieś nowości? Bo nadrobię was jutro :) Dzisiaj jestem wypompowana po pracy i tych zakupach, dnia mi brakło.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • terka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Hej dziewczyny :) Ja dopiero do lapka siadam, po całym obfitym i zawiłym dniu :) Dzisiaj dostałam @, od razu mnie konkretnie zalało więc cudownie, nie sądziłam że będę się z okresu cieszyć :D
    Po pracy pojechaliśmy z mężem na zakupy, bo wyłapał promocję na kamerkę GoPro, o której marzył no i stwierdził, że chce kupić skoro jedziemy na wakacje :) Mój mąż to duże dziecko jeśli chodzi o elektronikę, więc spasowałam i pojechaliśmy kupić :) Do tego kupiłam sobie stroje kąpielowe za grosze, koszulki, jakieś jedzenie i w ogóle :) A później zwiała nam MZK, wracaliśmy taksówką do domu. I dopiero kolację jemy, pizzę oczywiście z uwagi na dzisiejsze święto :D
    A tu jakieś nowości? Bo nadrobię was jutro :) Dzisiaj jestem wypompowana po pracy i tych zakupach, dnia mi brakło.

Aktywnie dzisiaj! ;) no tak zima to letnie rzeczy na promocjach-i dobrze, warto korzystać ;) wiec z zakupów męża i Ty skorzystałaś :P

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • klitra Przyjaciółka

Wysłany: 9 lutego 2018, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex żebym ja się tak potrafiła cieszyć z nadchodzacej miesiączki :)

20111119580114.png

iv09e6yd1yzy4wvd.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klitra wrote:
    alex żebym ja się tak potrafiła cieszyć z nadchodzacej miesiączki :)
    Ja się cieszę, bo przed HSG jestem i muszę mieć do 19 już czysto :) A poza tym czuję podświadomie, że w tym roku mi się uda zajść w ciążę :) Każde kolejne badanie mnie do tego przybliża.
    Dzisiaj miałam USG piersi. To łagodne guzki tak jak przypuszczali wcześniej, mam tego nie ruszać, bo takie gruczolakowłókniaki są pospolite i mogą się wchłonąć. Z 6 zostały mi 2, także jest dobrze :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Seli-jeśli ma Cie to uspokoić to pewnie ze idź. Szkoda ze nie możesz zaufać swojej gin i musisz ją sprawdzać... No ale jak masz potem chodzic i myśleć to brdzie to bez sensu ;)

Nie potrafie bo nie jednego w zyciu juz lekarza mialam. Nie jeden juz byl super... Teraz mam pewna wiedze. Moge sprawdzic czy moge zaufac. Ona faszeruje mnie i lekami i ziolami itp. Juz jedna mnie tak traktowala i nie mam jajnika... majac wiedze wole to sprawdzic.

Co do poziomu proga... Kto wie jak to tam będzie? Mam zrosty, podejrzewam niedrozny jajowod...

A i hsg dla mojej to... Niepotrzebna na razie i niebezpieczna ingerencja bo latwo jajowod skleic... Moze jakos zle ja zrozumialam no ale przeciez chyba te badanie daje inny efekt? ;p tlumaczyla mi, ze ja 5 lat temu pewnie bylam super zoperowana i wszystko bylo sprawdzone... 5 lat temu operowala mnie idiotka... no ale tego nie udowodnie...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex, całkiem zapomniałam, że dziś dzień pizzy. No nic, postaram się nadrobić to może jutro albo w niedzielę :) Super pomyślałaś z tymi strojami kąpielowymi teraz. W maju będą 2 razy droższe. Dzisiaj mieliście powrót do domu jak burżuje :D A co! Należy się od czasu do czasu.

1cs z CLO
    dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
    12cs - ciąża biochemiczna
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, z tymi strojami to szał :D Kupiłam sobie w lecie w New Jorkerze za 89 zł. A dzisiaj po 9,95 była jedna część, czyli 1 cały strój za niecałe 20 zł :/ Ostro przepłaciłam ostatnio. Ale do Egiptu nadrobiłam :D
    Była pizza, piwko teraz i żyć nie umierać :D Oglądamy Harrego w tv :)
    Zmieńcie mi na 1 stronie na 14 cykl :) Lecą te miesiące, ale do przodu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2018, 22:39

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pizza bez piwka? Da radę, ale słabo :) Latem zawsze stroje są drogie, więc średniawo opłaca się je w tym okresie kupować. No chyba, że ktoś nie ma co z pieniążkami zrobić ;) Czasem jednak jest tak, że jesteśmy "zmuszone" do kupienia akurat w tym okresie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2018, 22:56

1cs z CLO
  • Sylwiaa992 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex patrz jakie sonohsg u mnie cuda porobiło ;) trzymam kciuki ;)
    Nawet dzis jedna Pani z kliniki (pracuje tam w labo i jako pielęgniarka chyba) mowi do mnie jak mnie zobaczyla, ze droznosc to jednak dobra sprawa ;)
    W ogóle to jestem w szoku, ze dzis na wizycie moja dr pamietala o tylu szczegolach dotyczących mnie, ze mialam jeszcze drugi pecherzyk ostatnio i mial 17 mm! Ale pomalu sie zmniejsza i nie jest groźny. A tamta w recepcji tez mnie zaskoczyla, ze pamiętała ze mialam hsg ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2018, 23:00

25 cykl starań- nasz Aniołek czuwa nad nami z góry 9tc
    Będziemy starać się od nowa.
    Nic nie dzieje się bez przyczyny.
  • klitra Przyjaciółka

Wysłany: 9 lutego 2018, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    alex, całkiem zapomniałam, że dziś dzień pizzy. No nic, postaram się nadrobić to może jutro albo w niedzielę :) Super pomyślałaś z tymi strojami kąpielowymi teraz. W maju będą 2 razy droższe. Dzisiaj mieliście powrót do domu jak burżuje :D A co! Należy się od czasu do czasu.
    Ja też jutro albo pojutrze kupię albo sama zrobię pizze :) Dzisiaj w dzień dobry tvn podawali przepis na ciasto to może zrobię według ich przepisu :)

alex to strój za pół darmo, grzechem byłoby nie kupić :) :)

20111119580114.png

iv09e6yd1yzy4wvd.png
  • klitra Przyjaciółka

Wysłany: 9 lutego 2018, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wścieknę się, tak mnie swędzą cyce i to już tak drugi cykl, kilka dni przed miesiączką :( Drapie się jak głupia

20111119580114.png

iv09e6yd1yzy4wvd.png
  • Sylwiaa992 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klitra wrote:
    Wścieknę się, tak mnie swędzą cyce i to już tak drugi cykl, kilka dni przed miesiączką :( Drapie się jak głupia
    Moze to dobry znak ;)
    Nie wściekaj się! Mamy weekend :D

25 cykl starań- nasz Aniołek czuwa nad nami z góry 9tc
    Będziemy starać się od nowa.
    Nic nie dzieje się bez przyczyny.
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klitra wrote:

Ja kiedyś też miałam ten problem przez kilka cykli. Nawet się tu żaliłam Dziewczynom i pytałam czy miały taki problem. Na ostatniej wizycie podpytałam ginekologa czy to normalna reakcja czy mam się niepokoić. Powiedział, że mam się nie martwić.

1cs z CLO
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klitra wrote:
    Ja też jutro albo pojutrze kupię albo sama zrobię pizze :) Dzisiaj w dzień dobry tvn podawali przepis na ciasto to może zrobię według ich przepisu :)

My wychodzimy w niedzielę ze znajomymi na obiad, więc może się skuszę. Od paru dni chodzą za mną frytki z dużą ilością ketchupu, ale nie wiem czy nie wymięknę i nie wymienię ich na pizzę :D

1cs z CLO
  • klitra Przyjaciółka

Wysłany: 9 lutego 2018, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Ja kiedyś też miałam ten problem przez kilka cykli. Nawet się tu żaliłam Dziewczynom i pytałam czy miały taki problem. Na ostatniej wizycie podpytałam ginekologa czy to normalna reakcja czy mam się niepokoić. Powiedział, że mam się nie martwić.

Ile tych cykli? :) Bo mi drugi i jak kolejne będa tak wyglądac to ja dziękuje

20111119580114.png

iv09e6yd1yzy4wvd.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Pizza bez piwka? Da radę, ale słabo :) Latem zawsze stroje są drogie, więc średniawo opłaca się je w tym okresie kupować. No chyba, że ktoś nie ma co z pieniążkami zrobić ;) Czasem jednak jest tak, że jesteśmy "zmuszone" do kupienia akurat w tym okresie.
    Ja ostatnio musiałam kupić bo podarłam majtki na ślizgawce w aqua parku :D I wkurzał mnie stanik, przy wpadaniu do wody się unosił :D Już mam pakiet strojów na wycieczkę :) Jeszcze może kupię górę od stroju czarną, taką z ramiączkami i krojem zwykłego stanika, to do wszystkich majtek będzie pasować :)
    Mnie piersi też bardzo bolą, sutki mi odpadają z tego bólu normalnie. Ale już dzisiaj pełnoprawny okres, byle do 19 już się skończył :) Po dupku to bez plamień i w ogóle, nagle bach i jest.
    Już drugie piwko piję :D A miałam iść prysznic brać. Tak mnie trachnęło, bo dawno nie piłam, że zaraz chyba zasnę :D

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klitra wrote:
    Ile tych cykli? :) Bo mi drugi i jak kolejne będa tak wyglądac to ja dziękuje

Miałam 2 cykle pod rząd, potem przerwa i ostatnio znowu zaczęły swędzieć. Uważaj tylko i nie drap za bardzo, bo ja tak drapałam, że miałam czerwone plamki (takie małe krwiaczki). Nie wiem jak to nazwać :) Po prostu za bardzo drapałam, a wiadomo, że na piersiach jest bardzo delikatna skóra. Później mąż był przerażony moim "wybrykiem" :D

1cs z CLO
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex, skoro trafiłaś na taką okazję to nic tylko kupować. Masz rację, czarny stanik kąpielowy będzie pasował do każdych majtek. Nieźle musiałaś szaleć w aqua parku skoro, aż majtki podarłaś. Swoją drogą co zrobiłaś jak się zorientowałaś? Uciekłaś od razu do szatni? :)

1cs z CLO
‹‹ 522 523 524 525 526 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ