X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • terka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa992 wrote:
    Hmm dziwne bo jak ja bylam na monitoringu to dr mowila ze jest po owu bo jest właśnie cialko zolke :P ale nie znam sie :P ja po tej szczęśliwej owu mialam progesteron 11 i to podobno dobry :)

I znów widać ze co organizm to inaczej ;) u mnie nie udawało sie przy progu 11-12 :P za to potem bylo 24 i jest kopniakowy agent :D

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje dziewczyny ❤️;)

74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Ja dopiero do lapka siadam, po całym obfitym i zawiłym dniu :) Dzisiaj dostałam @, od razu mnie konkretnie zalało więc cudownie, nie sądziłam że będę się z okresu cieszyć :D
    Po pracy pojechaliśmy z mężem na zakupy, bo wyłapał promocję na kamerkę GoPro, o której marzył no i stwierdził, że chce kupić skoro jedziemy na wakacje :) Mój mąż to duże dziecko jeśli chodzi o elektronikę, więc spasowałam i pojechaliśmy kupić :) Do tego kupiłam sobie stroje kąpielowe za grosze, koszulki, jakieś jedzenie i w ogóle :) A później zwiała nam MZK, wracaliśmy taksówką do domu. I dopiero kolację jemy, pizzę oczywiście z uwagi na dzisiejsze święto :D
    A tu jakieś nowości? Bo nadrobię was jutro :) Dzisiaj jestem wypompowana po pracy i tych zakupach, dnia mi brakło.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • terka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Hej dziewczyny :) Ja dopiero do lapka siadam, po całym obfitym i zawiłym dniu :) Dzisiaj dostałam @, od razu mnie konkretnie zalało więc cudownie, nie sądziłam że będę się z okresu cieszyć :D
    Po pracy pojechaliśmy z mężem na zakupy, bo wyłapał promocję na kamerkę GoPro, o której marzył no i stwierdził, że chce kupić skoro jedziemy na wakacje :) Mój mąż to duże dziecko jeśli chodzi o elektronikę, więc spasowałam i pojechaliśmy kupić :) Do tego kupiłam sobie stroje kąpielowe za grosze, koszulki, jakieś jedzenie i w ogóle :) A później zwiała nam MZK, wracaliśmy taksówką do domu. I dopiero kolację jemy, pizzę oczywiście z uwagi na dzisiejsze święto :D
    A tu jakieś nowości? Bo nadrobię was jutro :) Dzisiaj jestem wypompowana po pracy i tych zakupach, dnia mi brakło.

Aktywnie dzisiaj! ;) no tak zima to letnie rzeczy na promocjach-i dobrze, warto korzystać ;) wiec z zakupów męża i Ty skorzystałaś :P

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • klitra Przyjaciółka

Wysłany: 9 lutego 2018, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex żebym ja się tak potrafiła cieszyć z nadchodzacej miesiączki :)

20111119580114.png

iv09e6yd1yzy4wvd.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klitra wrote:
    alex żebym ja się tak potrafiła cieszyć z nadchodzacej miesiączki :)
    Ja się cieszę, bo przed HSG jestem i muszę mieć do 19 już czysto :) A poza tym czuję podświadomie, że w tym roku mi się uda zajść w ciążę :) Każde kolejne badanie mnie do tego przybliża.
    Dzisiaj miałam USG piersi. To łagodne guzki tak jak przypuszczali wcześniej, mam tego nie ruszać, bo takie gruczolakowłókniaki są pospolite i mogą się wchłonąć. Z 6 zostały mi 2, także jest dobrze :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Seli-jeśli ma Cie to uspokoić to pewnie ze idź. Szkoda ze nie możesz zaufać swojej gin i musisz ją sprawdzać... No ale jak masz potem chodzic i myśleć to brdzie to bez sensu ;)

Nie potrafie bo nie jednego w zyciu juz lekarza mialam. Nie jeden juz byl super... Teraz mam pewna wiedze. Moge sprawdzic czy moge zaufac. Ona faszeruje mnie i lekami i ziolami itp. Juz jedna mnie tak traktowala i nie mam jajnika... majac wiedze wole to sprawdzic.

Co do poziomu proga... Kto wie jak to tam będzie? Mam zrosty, podejrzewam niedrozny jajowod...

A i hsg dla mojej to... Niepotrzebna na razie i niebezpieczna ingerencja bo latwo jajowod skleic... Moze jakos zle ja zrozumialam no ale przeciez chyba te badanie daje inny efekt? ;p tlumaczyla mi, ze ja 5 lat temu pewnie bylam super zoperowana i wszystko bylo sprawdzone... 5 lat temu operowala mnie idiotka... no ale tego nie udowodnie...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex, całkiem zapomniałam, że dziś dzień pizzy. No nic, postaram się nadrobić to może jutro albo w niedzielę :) Super pomyślałaś z tymi strojami kąpielowymi teraz. W maju będą 2 razy droższe. Dzisiaj mieliście powrót do domu jak burżuje :D A co! Należy się od czasu do czasu.

1cs z CLO
    dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
    12cs - ciąża biochemiczna
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, z tymi strojami to szał :D Kupiłam sobie w lecie w New Jorkerze za 89 zł. A dzisiaj po 9,95 była jedna część, czyli 1 cały strój za niecałe 20 zł :/ Ostro przepłaciłam ostatnio. Ale do Egiptu nadrobiłam :D
    Była pizza, piwko teraz i żyć nie umierać :D Oglądamy Harrego w tv :)
    Zmieńcie mi na 1 stronie na 14 cykl :) Lecą te miesiące, ale do przodu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2018, 22:39

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pizza bez piwka? Da radę, ale słabo :) Latem zawsze stroje są drogie, więc średniawo opłaca się je w tym okresie kupować. No chyba, że ktoś nie ma co z pieniążkami zrobić ;) Czasem jednak jest tak, że jesteśmy "zmuszone" do kupienia akurat w tym okresie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2018, 22:56

1cs z CLO
  • Sylwiaa992 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex patrz jakie sonohsg u mnie cuda porobiło ;) trzymam kciuki ;)
    Nawet dzis jedna Pani z kliniki (pracuje tam w labo i jako pielęgniarka chyba) mowi do mnie jak mnie zobaczyla, ze droznosc to jednak dobra sprawa ;)
    W ogóle to jestem w szoku, ze dzis na wizycie moja dr pamietala o tylu szczegolach dotyczących mnie, ze mialam jeszcze drugi pecherzyk ostatnio i mial 17 mm! Ale pomalu sie zmniejsza i nie jest groźny. A tamta w recepcji tez mnie zaskoczyla, ze pamiętała ze mialam hsg ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2018, 23:00

25 cykl starań- nasz Aniołek czuwa nad nami z góry 9tc
    Będziemy starać się od nowa.
    Nic nie dzieje się bez przyczyny.
  • klitra Przyjaciółka

Wysłany: 9 lutego 2018, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    alex, całkiem zapomniałam, że dziś dzień pizzy. No nic, postaram się nadrobić to może jutro albo w niedzielę :) Super pomyślałaś z tymi strojami kąpielowymi teraz. W maju będą 2 razy droższe. Dzisiaj mieliście powrót do domu jak burżuje :D A co! Należy się od czasu do czasu.
    Ja też jutro albo pojutrze kupię albo sama zrobię pizze :) Dzisiaj w dzień dobry tvn podawali przepis na ciasto to może zrobię według ich przepisu :)

alex to strój za pół darmo, grzechem byłoby nie kupić :) :)

20111119580114.png

iv09e6yd1yzy4wvd.png
  • klitra Przyjaciółka

Wysłany: 9 lutego 2018, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wścieknę się, tak mnie swędzą cyce i to już tak drugi cykl, kilka dni przed miesiączką :( Drapie się jak głupia

20111119580114.png

iv09e6yd1yzy4wvd.png
  • Sylwiaa992 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klitra wrote:
    Wścieknę się, tak mnie swędzą cyce i to już tak drugi cykl, kilka dni przed miesiączką :( Drapie się jak głupia
    Moze to dobry znak ;)
    Nie wściekaj się! Mamy weekend :D

25 cykl starań- nasz Aniołek czuwa nad nami z góry 9tc
    Będziemy starać się od nowa.
    Nic nie dzieje się bez przyczyny.
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klitra wrote:

Ja kiedyś też miałam ten problem przez kilka cykli. Nawet się tu żaliłam Dziewczynom i pytałam czy miały taki problem. Na ostatniej wizycie podpytałam ginekologa czy to normalna reakcja czy mam się niepokoić. Powiedział, że mam się nie martwić.

1cs z CLO
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klitra wrote:
    Ja też jutro albo pojutrze kupię albo sama zrobię pizze :) Dzisiaj w dzień dobry tvn podawali przepis na ciasto to może zrobię według ich przepisu :)

My wychodzimy w niedzielę ze znajomymi na obiad, więc może się skuszę. Od paru dni chodzą za mną frytki z dużą ilością ketchupu, ale nie wiem czy nie wymięknę i nie wymienię ich na pizzę :D

1cs z CLO
  • klitra Przyjaciółka

Wysłany: 9 lutego 2018, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Ja kiedyś też miałam ten problem przez kilka cykli. Nawet się tu żaliłam Dziewczynom i pytałam czy miały taki problem. Na ostatniej wizycie podpytałam ginekologa czy to normalna reakcja czy mam się niepokoić. Powiedział, że mam się nie martwić.

Ile tych cykli? :) Bo mi drugi i jak kolejne będa tak wyglądac to ja dziękuje

20111119580114.png

iv09e6yd1yzy4wvd.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Pizza bez piwka? Da radę, ale słabo :) Latem zawsze stroje są drogie, więc średniawo opłaca się je w tym okresie kupować. No chyba, że ktoś nie ma co z pieniążkami zrobić ;) Czasem jednak jest tak, że jesteśmy "zmuszone" do kupienia akurat w tym okresie.
    Ja ostatnio musiałam kupić bo podarłam majtki na ślizgawce w aqua parku :D I wkurzał mnie stanik, przy wpadaniu do wody się unosił :D Już mam pakiet strojów na wycieczkę :) Jeszcze może kupię górę od stroju czarną, taką z ramiączkami i krojem zwykłego stanika, to do wszystkich majtek będzie pasować :)
    Mnie piersi też bardzo bolą, sutki mi odpadają z tego bólu normalnie. Ale już dzisiaj pełnoprawny okres, byle do 19 już się skończył :) Po dupku to bez plamień i w ogóle, nagle bach i jest.
    Już drugie piwko piję :D A miałam iść prysznic brać. Tak mnie trachnęło, bo dawno nie piłam, że zaraz chyba zasnę :D

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klitra wrote:
    Ile tych cykli? :) Bo mi drugi i jak kolejne będa tak wyglądac to ja dziękuje

Miałam 2 cykle pod rząd, potem przerwa i ostatnio znowu zaczęły swędzieć. Uważaj tylko i nie drap za bardzo, bo ja tak drapałam, że miałam czerwone plamki (takie małe krwiaczki). Nie wiem jak to nazwać :) Po prostu za bardzo drapałam, a wiadomo, że na piersiach jest bardzo delikatna skóra. Później mąż był przerażony moim "wybrykiem" :D

1cs z CLO
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex, skoro trafiłaś na taką okazję to nic tylko kupować. Masz rację, czarny stanik kąpielowy będzie pasował do każdych majtek. Nieźle musiałaś szaleć w aqua parku skoro, aż majtki podarłaś. Swoją drogą co zrobiłaś jak się zorientowałaś? Uciekłaś od razu do szatni? :)

1cs z CLO
‹‹ 522 523 524 525 526 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ