X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • terka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co my mamy nie rakotwórczego w tych czasach? Smutne to ale wszystko nas otacza szkodliwe w mniejszym lub większym stopniu...

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Sylwiaa992 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety trzeba poświęcić trochę czasu, ale czego to kobieta nie zrobi? ;)
    Kurcze ddziewczyny, ale ten czas leci. Dzień za dniem. Wstajesz, zrobisz obiad, chwile posiedzisz i zaraz znowu trzeba isc spac ...
    Ale już niedługo i będzie wiosna <3
    Uwielbiam wiosnę, te pierwsze ciepłe promienie i jak wszystko budzi się do życia :)
    Z mężem zabieramy się za drobne remonty w domu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2018, 19:15

25 cykl starań- nasz Aniołek czuwa nad nami z góry 9tc
    Będziemy starać się od nowa.
    Nic nie dzieje się bez przyczyny.
  • terka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa992 wrote:
    Niestety trzeba poświęcić trochę czasu, ale czego to kobieta nie zrobi? ;)
    Kurcze ddziewczyny, ale ten czas leci. Dzień za dniem. Wstajesz, zrobisz obiad, chwile posiedzisz i zaraz znowu trzeba isc spac ...
    Ale już niedługo i będzie wiosna <3
    Uwielbiam wiosnę, te pierwsze ciepłe promienie i jak wszystko budzi się do życia :)
    Z mężem zabieramy się za drobne remonty w domu :)

Tasak ja tez chce wiosnę! Juz nie bedzie zimno a jeszcze nie gorąco! Idealnie :D

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Miss, ja też jestem zakochana w hybrydach :D I od czasu do czasu (czytaj raz na pół roku) idę sobie zrobić, ale jakbym kupiła i sama miała sobie robić to mój naturalny kolor paznokcia przez pierwszy rok nie widziałby słońca :D W farbach do włosów jest ten sam rakotwórczy związek co w hybrydach, więc tak jak mówiłam, wszystko dziś to jeden wielki shit.
    Jakby tak patrzeć co jest rakotwórcze a co nie to możnaby się zdziwić i od razu do grobu się położyć i czekać na śmierć :/ teraz to chyba ze wszystkim coś jest nie tak - przyklad: ostatnio oglądałam program Bosackiej wiem co jem i wiem co kupuje i był odcinek o mydlach, dowiedziałam się z niego że w żelu antybakteryjnym który stosuje czasem w pracy jest substancja która może negatywnie działać na hormony tarczycy :/ o ironio akurat mam z tym problem...

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • terka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Jakby tak patrzeć co jest rakotwórcze a co nie to możnaby się zdziwić i od razu do grobu się położyć i czekać na śmierć :/ teraz to chyba ze wszystkim coś jest nie tak - przyklad: ostatnio oglądałam program Bosackiej wiem co jem i wiem co kupuje i był odcinek o mydlach, dowiedziałam się z niego że w żelu antybakteryjnym który stosuje czasem w pracy jest substancja która może negatywnie działać na hormony tarczycy :/ o ironio akurat mam z tym problem...

O proszę... A pamiętasz jak sie nazywał?
    Co do tego typu rzeczy to notoryczne używanie non stop na bank ma jakies zastosowanie i jakos wpływa na nas... Powolutku nieodczuwalnie a jednak...

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    O proszę... A pamiętasz jak sie nazywał?
    Co do tego typu rzeczy to notoryczne używanie non stop na bank ma jakies zastosowanie i jakos wpływa na nas... Powolutku nieodczuwalnie a jednak...
    No na pewno ma jakiś wpływ jak się cały czas stosuje :/ zapisałam sobie nazwę - triclosan, teraz o tym poczytałam i ta substancja jest w prawie każdym produkcie antybakteryjnym :/ i jak tu żyć ?

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    No na pewno ma jakiś wpływ jak się cały czas stosuje :/ zapisałam sobie nazwę - triclosan, teraz o tym poczytałam i ta substancja jest w prawie każdym produkcie antybakteryjnym :/ i jak tu żyć ?

Przykra sprawa :(

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Przykra sprawa :(
    No niestety :( nawet nie mamy świadomości co się kryje w rzeczach które na codzień używamy

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mówimy o rzeczach, a co dopiero jak w jedzeniu są szkodliwe rzeczy... Brak słów normalnie. Owoce, warzywka wszystko przecież jest pryskane i to taką chemią, że bez mycia nie ważcie się do ust wkładać. A słodycze, cukier to co? Biała śmierć. Jakoś nikt nie mówi o tym głośno, bo stają za tym ogromne pieniążki.

Już sobie kształt paznokci zrobiłam, czyli najgorsze za mną ;p jeszcze lakier, utwardzacz i można iść na balety :D

1cs z CLO
    dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
    12cs - ciąża biochemiczna
  • Sylwiaa992 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alegzi uhuhu na balety w poniedziałek? :D

• alegzi Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa992 wrote:
    Alegzi uhuhu na balety w poniedziałek? :D

Hehe :D Jakby mąż miał wolne jutro to czemu nie? A moje balety to film+woda z limonką.

1cs z CLO
  • terka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    My mówimy o rzeczach, a co dopiero jak w jedzeniu są szkodliwe rzeczy... Brak słów normalnie. Owoce, warzywka wszystko przecież jest pryskane i to taką chemią, że bez mycia nie ważcie się do ust wkładać. A słodycze, cukier to co? Biała śmierć. Jakoś nikt nie mówi o tym głośno, bo stają za tym ogromne pieniążki.

Już sobie kształt paznokci zrobiłam, czyli najgorsze za mną ;p jeszcze lakier, utwardzacz i można iść na balety :D

No niestety... Powiedzmy o słodyczach człowiek jednak cos tam wie ze szkodliwe... Ale rzeczy o których człowiek myśli ze będą zdrowe a tu...niespodzianka delikatnie mówiąc

• Sylwiaa992 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Hehe :D Jakby mąż miał wolne jutro to czemu nie? A moje balety to film+woda z limonką.
    Mój ubolewa i zazdrości, że siedzę sobie w domku ;) Ale nie będę sobie żałować, skoro mogę ;) Bede cieszyć się każda chwilą, bo z dnia na dzień będzie mniej tego wolnego czasu :)

• alegzi Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    No niestety... Powiedzmy o słodyczach człowiek jednak cos tam wie ze szkodliwe... Ale rzeczy o których człowiek myśli ze będą zdrowe a tu...niespodzianka delikatnie mówiąc

Też prawda. Wszystko jest wzbogacone żeby ładnie wyglądało, dłużej utrzymało świeżość, pachniało itd. A na to jak to wpływa na zdrowie już raczej patrzy się w drugiej kategorii.

1cs z CLO
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa992 wrote:
    Mój ubolewa i zazdrości, że siedzę sobie w domku ;) Ale nie będę sobie żałować, skoro mogę ;) Bede cieszyć się każda chwilą, bo z dnia na dzień będzie mniej tego wolnego czasu :)

Ciekawe czy za kilka miesięcy też będzie ubolewał jak przyjdzie do porodu :D Możesz mu powiedzieć, że wtedy na ten jeden dzień możecie się zamienić :D

1cs z CLO
  • Sylwiaa992 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dlatego nie mam wyrzutów sumienia :D

• klitra Przyjaciółka

Wysłany: 12 lutego 2018, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Tasak ja tez chce wiosnę! Juz nie bedzie zimno a jeszcze nie gorąco! Idealnie :D

Kurka to chyba tylko ja nie lubię wiosny, ja bardzo lubię jesień :) :)

20111119580114.png

iv09e6yd1yzy4wvd.png
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to zawsze swojemu mówię, że raz ja powinnam mieć @, a drugiego miesiąca on :D

1cs z CLO
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klitra wrote:
    Kurka to chyba tylko ja nie lubię wiosny, ja bardzo lubię jesień :) :)

Ja lubię jesień jak są piękne spadające żółte, pomarańczowe liście, a nie chlapa, wiatr i zimno. Brr.
    Wiosna jest cudowna! Ten zapach, śpiewające ptaszki, ludzie w letnich kurtkach :)

1cs z CLO
  • klitra Przyjaciółka

Wysłany: 12 lutego 2018, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Ja lubię jesień jak są piękne spadające żółte, pomarańczowe liście, a nie chlapa, wiatr i zimno. Brr.
    Wiosna jest cudowna! Ten zapach, śpiewające ptaszki, ludzie w letnich kurtkach :)

Wiosna mi sie kojarzy z deszczem i powodziami i może dlatego jej nie lubię. Teoretycznie na wiosnę pada częściej niż na jesień ale przyjęło się że to jesień jest deszczową porą roku choć to nieprawda :)

alegzi masz całkowitą racje, powinno być sprawiedliwie i raz kobieta a raz facet powinien mieć miesiączkę :P

20111119580114.png

iv09e6yd1yzy4wvd.png
‹‹ 536 537 538 539 540 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ