X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Miss Kathy polecam okulary ze szkłami Blue Control. Mam je Ja, mój mąż i siostra. Wszyscy polecamy, oczy sie tak nie męczą. Te szkła blokują niebieskie szkodliwe światło emitowane przez laptopy, telewizory, smartfony itd. I oczy sie tak nie męczą. Najpierw zrobiła je moja siostra bo ona głównie przed lapkiem pracuje jak projektuje i bolały ja oczy. Teraz już jest dobrze. I też przetestowalam na sobie, mogę siedzieć godzinami.
    O to ważna informacja dla mnie :) poczytam o tym :) bo narazie się dowiedziałam że muszą być podobno z antyrefleksem czy jakoś tam :) ale skoro mówisz że okulary trochę pomogą to chyba warto się zainteresować tematem :)

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Seli Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam okulary z antylefreklsem, jakieś te lepsze, odbijają światło z lapka :P nie wiem czy chodzi wam o te szkła :)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • klitra Przyjaciółka

Wysłany: 12 lutego 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałyście o walentynkach, ja nie mam nic :( :( Czasem się śmieje, do męża że w mam to w naturze mu to wynagrodze ale akurat okres będzie więc też nici :( Całe walentynki do doopy

20111119580114.png

iv09e6yd1yzy4wvd.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zjebany tydzień - kurtyna :P
    Bo miałam dobre przeczucia. Znów zostaje bez lekarza i w ogóle nie wiem na czym nadal stoję...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• terka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli-a to przy braniu dupka taki masz? Czy jak? No nie powiem żeby jakiś szałowy był... Lipa... Chyba ze jesteś tuz przed @ to jest realny mimo owu ze juz spadł ale chyba jeszcze kilka dni masz co nie?

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • terka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klitra wrote:
    Pisałyście o walentynkach, ja nie mam nic :( :( Czasem się śmieje, do męża że w mam to w naturze mu to wynagrodze ale akurat okres będzie więc też nici :( Całe walentynki do doopy

A skąd wiesz czy akurat wtedy będzie? Moze nie będzie albo później przyjdzie?:D

• terka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Hej dziewczęta :) ja właśnie z pracy wracam, Boże jak mnie plecy bolą, już pod koniec myślałam że zwariuje :/ ale co się dziwić po 10h przed kompem :( do tego okropnie szczypią mnie oczy :/ tak myślę żeby sobie sprawić jakieś okularki do pracy przed komputerem ale nie wiem czy coś to da :/
    Terka wspomniałas że tyle malutkich ubranek jest ładnych, ja w weekend zawędrowalam do smyka, łaziłam i cieszyłam oczy chyba z godzinę :D takie śliczne te ubranka maleńkie, chciałam nawet kupić takie cudne body z kotkiem ale pomyślałam że mąż mnie wysmieje :)

No piękne są niekiedy takie ze człowiek patrzy patrzy i napatrzeć sie nie moze ;) Pamiętam jak na początku ciąży rozglądałam sie za sukieneczkami myśląc ze będzie dziewczynka :D takie piękne... na szczęście sie powstrzymałam od kupna :P bo co mi z nich teraz by bylo? :D

• Seli Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Seli-a to przy braniu dupka taki masz? Czy jak? No nie powiem żeby jakiś szałowy był... Lipa... Chyba ze jesteś tuz przed @ to jest realny mimo owu ze juz spadł ale chyba jeszcze kilka dni masz co nie?

jestem 8dpo... Czyli... Co? Spadło po owulacji? to mój 23 dc... Także ten... I tak biorę dupka do 25 dc... Czyli... dziś już nie biorę, pierdolę, sorry ale nie będę rozwalać sobie wątroby. Bezsens. JESTEM WŚCIEKŁA. We wtorek ona widziała zajebistą owulację na usg, była zachwycona.... A skoro ja nie mam owulacji to po co mi to wszystko?... chyba nie na tym to polega...

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    jestem 8dpo... Czyli... Co? Spadło po owulacji? to mój 23 dc... Także ten... I tak biorę dupka do 25 dc... Czyli... dziś już nie biorę, pierdolę, sorry ale nie będę rozwalać sobie wątroby. Bezsens. JESTEM WŚCIEKŁA. We wtorek ona widziała zajebistą owulację na usg, była zachwycona.... A skoro ja nie mam owulacji to po co mi to wszystko?... chyba nie na tym to polega...

Nie no to...8dpo powinnaś mieć dużo wiecej. Po prostu ja sie pogubiłam w którym dniu jesteś :D na pewno by Ci jeszcze nie spadło, po prostu nie urosło bo nie miało po czym... Nie rozumiem tej babki... Dupek bez owulki sensu nie ma żadnego, najmniejszego... Najwyżej sobie @ troszkę przyspieszysz odstawiając dzisiaj ;)

• klitra Przyjaciółka

Wysłany: 12 lutego 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    A skąd wiesz czy akurat wtedy będzie? Moze nie będzie albo później przyjdzie?:D

Wolę żeby już przyszedł bo w sobote mam kolejną impreze i wolałabym żeby to była końcówka okresu. Także z dwojga złego to już wolę żeby ta franca przyszła

20111119580114.png

iv09e6yd1yzy4wvd.png
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli spokojnie. Ja mam podobnie. Biore dupka na usg widać owulacje a druga faza leży. Dlatego gin chce krok po kroku w tym miesiącu zobaczyć jak pęka mój pęcherzyk i co jest nie halo. Może u Ciebie też tu coś szwankuje. Ja też bylam zła jak niby mialam owu a po tempce nie bylo widać nic..

3i49krhm19wid3ce.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    No piękne są niekiedy takie ze człowiek patrzy patrzy i napatrzeć sie nie moze ;) Pamiętam jak na początku ciąży rozglądałam sie za sukieneczkami myśląc ze będzie dziewczynka :D takie piękne... na szczęście sie powstrzymałam od kupna :P bo co mi z nich teraz by bylo? :D
    Sukieneczki by poczekaly na kolejną dzidzie :D ja też się naoglądalam tych slicznych różowych bucikow i sukieneczek i chyba zmienię zdanie i chce mieć pierwszą dziewczynkę :) dla chłopców o wiele mniej jest ciuszkow :/ niemniej jednak jak takie malutkie to wszystko to takie piękne- nie ważne czy dla chłopca czy dziewczynki :)

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Nie no to...8dpo powinnaś mieć dużo wiecej. Po prostu ja sie pogubiłam w którym dniu jesteś :D na pewno by Ci jeszcze nie spadło, po prostu nie urosło bo nie miało po czym... Nie rozumiem tej babki... Dupek bez owulki sensu nie ma żadnego, najmniejszego... Najwyżej sobie @ troszkę przyspieszysz odstawiając dzisiaj ;)

A i tak by przyszła :P
    Wiesz... Dla niej owulacja była :P w ogóle była przekonana, że może jeszcze uda się przy distreptazie a jak nie przy niej to zaraz w maju w pierwszym cyklu :P także tego...

dZhdp1.png

• Sylwiaa992 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja siedzę teraz na Aliexpress, matko jakie tam są ubranka! A jakie przebrania do sesji zdjęciowych! <3 Jak juz będziemy wiedzieć co będzie, to na pewno tam coś zamówie :D

25 cykl starań- nasz Aniołek czuwa nad nami z góry 9tc
    Będziemy starać się od nowa.
    Nic nie dzieje się bez przyczyny.
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa992 wrote:
    Dziewczyny ja siedzę teraz na Aliexpress, matko jakie tam są ubranka! A jakie przebrania do sesji zdjęciowych! <3 Jak juz będziemy wiedzieć co będzie, to na pewno tam coś zamówie :D
    Haha ja wczoraj też przeglądałam ali i też wpadłam na te śliczne ubranka do sesji :D no po prostu cudo

Sylwiaa992 lubi tę wiadomość

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    Seli spokojnie. Ja mam podobnie. Biore dupka na usg widać owulacje a druga faza leży. Dlatego gin chce krok po kroku w tym miesiącu zobaczyć jak pęka mój pęcherzyk i co jest nie halo. Może u Ciebie też tu coś szwankuje. Ja też bylam zła jak niby mialam owu a po tempce nie bylo widać nic..

Ale Seli nie mogła mieć z takim wynikiem owu wcale a nie ze słaba, bo to nie o temperatury chodzi tylko o sam fakt występowania owu...

Seli lubi tę wiadomość

• Seli Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:

Ale to nie potemperaturze nic nie widać... Poza tym zawsze masz takie wykresy? U mnie widoczne były wcześniej dwie fazy... i proga w ok 8-9 dpo miałam 10... A dziś w 8dpo mam 0,79 i do tego w tym cyklu moja tempka nie przekracza 36.30... Więc widzę co się dzieje. A ona na widziała płyn, widziała pęknięcie.

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Sukieneczki by poczekaly na kolejną dzidzie :D ja też się naoglądalam tych slicznych różowych bucikow i sukieneczek i chyba zmienię zdanie i chce mieć pierwszą dziewczynkę :) dla chłopców o wiele mniej jest ciuszkow :/ niemniej jednak jak takie malutkie to wszystko to takie piękne- nie ważne czy dla chłopca czy dziewczynki :)

Ja uwielbiam te wszystkie male koszule :D ach :D
    No mąż cały czas mowi ze dorobi sie siostrzyczkę, żeby sam nie byl :D

• terka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klitra wrote:
    Wolę żeby już przyszedł bo w sobote mam kolejną impreze i wolałabym żeby to była końcówka okresu. Także z dwojga złego to już wolę żeby ta franca przyszła

No rozumiem w takim razie. Ale jak będzie to nie wiadomo ;)

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Ja uwielbiam te wszystkie male koszule :D ach :D
    No mąż cały czas mowi ze dorobi sie siostrzyczkę, żeby sam nie byl :D
    No i prawidłowo :D

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
‹‹ 534 535 536 537 538 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ