Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja 3 razy szkarlatynę, ospę, odrę, różyczkę... nie miałam tylko świnki :P :)
    nigdzie nie mogę znaleźć czemu to się tak nazywa :D

Sylwia... Samsung :P ja mam dual cooka i rozwalił mi się najpierw po 6 msc a potem w sylwestra ale się sam naprawił :P haha
    no i ostatnio za naprawę zmywarki zapłaciliśmy 200 a też nie ma roku nawet...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w dzieciństwie też przechodziłam różyczkę no i świnkę - to była masakra!

3i49krhm19wid3ce.png

Wysłany: 12 lutego 2018, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa zaraz do domu. Alegzi czujesz to?☺

alegzi lubi tę wiadomość

3i49krhm19wid3ce.png
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet nie wiedziałam, że jest coś takiego jak szkarlatyna. Jakoś skojarzyło mi się z żelatyną :D :D :D Chyba już potrzebuję odpoczynku.
    Jak będę miała dzidzię to pewnie wszystkie choróbska będę musiała nadrobić.

1cs z CLO
    dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
    12cs - ciąża biochemiczna
  • Seli Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a daj spokój :P koleżanka dziś mi mówiła ile pakiet szczepień dla dziecka kosztuje... ponad tysiaka...

taa... teraz idzie ilość, nie jakość, bo przecież trzeba ciągle wymieniać na nowe i zasilać rynek.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Sylwiaa992 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Moja babcia ma 20 letnią lodówkę, która nadal chodzi i za nic w świecie nie chce jej wymienić. Ciul, że prądu żre tyle co 3 nowe, ale jednak nie psuje się. Dziś robią na ilość i na ograniczony czas. Pracuję w elektronice, więc wiem, że firmy zamawiają np. komponenty i zaznaczają, że maja one działać np. tylko 3 lata... Dobre, co? ;/
    Maskara z tym wszystkim :/ na wszystko by trzeba było dokupowac gwarancje na 5 lat :/

25 cykl starań- nasz Aniołek czuwa nad nami z góry 9tc
    Będziemy starać się od nowa.
    Nic nie dzieje się bez przyczyny.
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa, czuję, czuję! :D Już w brzuszku mi nawet zaczęło burczeć ;)

1cs z CLO
  • Seli Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja chciałam się kimnąć nim mąż wróci :P

dZhdp1.png

• alegzi Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja nawet nie mogę się położyć na 10 min. w ciągu dnia, bo w nocy mam oczy jak 5 złoty.

1cs z CLO
  • Seli Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Oj ja nawet nie mogę się położyć na 10 min. w ciągu dnia, bo w nocy mam oczy jak 5 złoty.

a ja nie... czasem mam jak dziś, że po prostu bym spała i spała...

dZhdp1.png

• alegzi Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli, zazdroszczę. Ja w Polsce kładłam się koło 22 do wyrka i wstawałam przed 7. To zawsze byłam wyspana i cała noc pięknie przespałam. Ale tutaj się przestawiłam i chodzę spać koło 24, a wstaję po 7. Poza tym mam problemy z zaśnięciem i mocnym snem. Mam nadzieję, że jak wrócę to ten mój sen będzie w końcu normalny.

1cs z CLO
  • Seli Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm... a ja znowu 20 i wstawałam o 5 :P i wstaje ogólnie o 5 :) nie ważne o której się kimnę, po odstawieniu i przy euthyroxie się trochę przestawiłam, mogę iść 21-22 i wstaje o 5, ale dziś jestem tak śpiąca... w ogóle zdarzało mi się kiedyś kłaść 17 i wstawać o 8 :P

idę się położyć, bo normalnie z nerwów mnie ściska w gardle :P denerwuje się tym progiem jak nie wiem... bo on rozświetli sytuację i się obawiam :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2018, 16:01

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziewczynki takiego deserku sie nie spodziewałam ze zamówię :D gorąca czekolada z gorącymi malinami i bita śmietana... Jasny gwint jakie to dobre bylo!!! :D ja chce tam wrócić!!! :D haha chyba męża namowie na wypad na takie cos :D

Seli lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • terka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli no i co dalej wyników proga nie ma? :D

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny: ) nadrobilam Was dopiero i zaraz chyba też sie zdrzemnę, jakaś senna atmosfera dzisiaj. Dobrze że do 15.30 pracuję to już ogarnięte wszystko i po obiedzie.
    Ja ze spaniem mam tak jak Ty Alegzi, w dzień spać nie umiem. Ale w sobotę się zdrzemnelam na 2 h i dzisiaj też mnie coś spanie bierze. Mam nadzieję ze to z przemęczenia tylko a nie znowu tarczyca ;/
    Z chorób to miałam ospe i swinke, na różyczek byłam szczepiona. Co do dziwnych chorób dziecięcych to dopiero w żłobku sie dowiedziałam co to szkarlatyna, bostonka, polpasiec itd :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • terka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Hej dziewczyny: ) nadrobilam Was dopiero i zaraz chyba też sie zdrzemnę, jakaś senna atmosfera dzisiaj. Dobrze że do 15.30 pracuję to już ogarnięte wszystko i po obiedzie.
    Ja ze spaniem mam tak jak Ty Alegzi, w dzień spać nie umiem. Ale w sobotę się zdrzemnelam na 2 h i dzisiaj też mnie coś spanie bierze. Mam nadzieję ze to z przemęczenia tylko a nie znowu tarczyca ;/
    Z chorób to miałam ospe i swinke, na różyczek byłam szczepiona. Co do dziwnych chorób dziecięcych to dopiero w żłobku sie dowiedziałam co to szkarlatyna, bostonka, polpasiec itd :)

Człowiek sie cale życie uczy widać :D

Wysłany: 12 lutego 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Seli czekamy czekamy!!!

3i49krhm19wid3ce.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczęta :) ja właśnie z pracy wracam, Boże jak mnie plecy bolą, już pod koniec myślałam że zwariuje :/ ale co się dziwić po 10h przed kompem :( do tego okropnie szczypią mnie oczy :/ tak myślę żeby sobie sprawić jakieś okularki do pracy przed komputerem ale nie wiem czy coś to da :/
    Terka wspomniałas że tyle malutkich ubranek jest ładnych, ja w weekend zawędrowalam do smyka, łaziłam i cieszyłam oczy chyba z godzinę :D takie śliczne te ubranka maleńkie, chciałam nawet kupić takie cudne body z kotkiem ale pomyślałam że mąż mnie wysmieje :)

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Seli Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Seli no i co dalej wyników proga nie ma? :D

Progesteron 0,79 ng/ml

heh... I duphaston nie potrzebny...

dZhdp1.png

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss Kathy polecam okulary ze szkłami Blue Control. Mam je Ja, mój mąż i siostra. Wszyscy polecamy, oczy sie tak nie męczą. Te szkła blokują niebieskie szkodliwe światło emitowane przez laptopy, telewizory, smartfony itd. I oczy sie tak nie męczą. Najpierw zrobiła je moja siostra bo ona głównie przed lapkiem pracuje jak projektuje i bolały ja oczy. Teraz już jest dobrze. I też przetestowalam na sobie, mogę siedzieć godzinami.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
‹‹ 533 534 535 536 537 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ