Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
alegzi wrote:Haha, wyobraziłam sobie te pirueciki
Sama sie zastanawiam jak to będzie. No ale każdy wie jak jest i bierze poprawkę ze mistrz parkietu to raczej w brzuchu będziealegzi lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
Panipuchatkowa to co bedziecie teraz w nocy robic, skoroale dopiero wstaliscie?
haha powtorka?
Mój by pewnie tez sie ucieszyl z jakis igraszek ale glowa mnie boli i spać sie mi odziwo chce. Ogólnie ciężko mi zasnac mimo zmeczeniaWiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2018, 22:13
25 cykl starań- nasz Aniołek czuwa nad nami z góry 9tc
Będziemy starać się od nowa.
Nic nie dzieje się bez przyczyny. -
Dobranoc kobietki
Ja też mam wesele w lipcu od kuzyna. Też będe w 7 miesiącu i coś kupić będe musiała.
Także Terka rozumiem cię.terka lubi tę wiadomość
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marek💙
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marta 💓 -
Ja tez mam wesele we sierpniu u przyjaciolki
) mialam byc z poltora miesiecznym dzidziem ;(( A bede w 7 miesiacu ciazy
ehh
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2018, 22:52
[/url]
[/url]
18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
20.11.2018 51cm 3520g ❤️
18.12.2018 54cm 4530g❤️
25.01.2019 59cm 6020g ❤️ -
Cześć dziewczynki
W końcu mamy piątek
u mnie teraz -16 o zgrozo stopni
jeszcze do tego dziś w teren jadę
ale w piątek wszystko dam radę
Wczoraj miałam rozmowę z mężem, prosił mnie żebym tak emocjonalnie nie pochodziła do tematu dziecka bo widzi że się mocno sie zaangażowałam i będę cierpieć jak długo nic nie będzie wychodzićkurde najgorsze że ma rację
no ale jak emocjonalnie nie podchodzic do tego? Jakos będę musiała
tak czy siak życzę miłego piątku, a dla tych pracujących szybko mijającego czasu do weekendu
alegzi lubi tę wiadomość
-
Witajcie dziewczyny
Ja podobnie jak Mala_Mi miałam być w czerwcu na weselu kuzynki z półtora miesięcznym bobasem a będę w 5 miesiącu. Co prawda w momencie kiedy powiedziałam że odpuszczam dziecko i starania do czerwca, to się udało. Pomimo tego iż będę wyglądać jak wieloryb, to się cieszę
A wczoraj byłam u ginekologa, oczywiście miałam iść do innego, ale niestety tak mnie zrobiły panie w rejestracji gdy dzwoniłam o termin, że zamiast 22 luty to termin na 22 marca. Myślałam że rozszarpie je tam. Bo nie dość że nie mają wolnych terminów na ten dzień do jakiegokolwiek ginekologa, to nikt mi nie wystawi L4. W dodatku specjalnie jechałam ok 50 km do mojej rodzinnej miejscowości na tą wizytę. A niestety w mojej pracy jest to nieszkodliwe by pracować w ciąży. Moja ginekolog do której chodziłam po poronieniu, na urlopie. Więc jedyna opcja było dzwonienie na infolinię Medicoveru o najszybszy termin w Krakowie. Na szczęście udało mi się w ten sam dzień. Pomimo negatywnych opinii na temat tej pani ginekolog na znanylekarz.pl ja jestem zadowolona. Zrobiła mi USG, pęcherzyk ładnie widać i milimetrowy zarodek. Dała duphaston 3x dziennie. L4 i kolejna wizyta 8 marca. Mam nadzieję że będzie wszystko dobrze tym razem
-
panipuchatkowa wrote:Miss Tobie życzę zeby dzisiejsza praca minęła Tobie ciepło jak u Ciebie taka temperatura.. U mnie -5 i też mroźno.
mam nadzieję że w ciągu dnia będzie ciepłej
-
Witajcie kobietki. U mnie -7. Dzisiaj mam na 9 do pracy
Patulka to dobrze, że wizyta jednak się udała.<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marek💙
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marta 💓 -
Patulka wrote:Witajcie dziewczyny
Ja podobnie jak Mala_Mi miałam być w czerwcu na weselu kuzynki z półtora miesięcznym bobasem a będę w 5 miesiącu. Co prawda w momencie kiedy powiedziałam że odpuszczam dziecko i starania do czerwca, to się udało. Pomimo tego iż będę wyglądać jak wieloryb, to się cieszę
A wczoraj byłam u ginekologa, oczywiście miałam iść do innego, ale niestety tak mnie zrobiły panie w rejestracji gdy dzwoniłam o termin, że zamiast 22 luty to termin na 22 marca. Myślałam że rozszarpie je tam. Bo nie dość że nie mają wolnych terminów na ten dzień do jakiegokolwiek ginekologa, to nikt mi nie wystawi L4. W dodatku specjalnie jechałam ok 50 km do mojej rodzinnej miejscowości na tą wizytę. A niestety w mojej pracy jest to nieszkodliwe by pracować w ciąży. Moja ginekolog do której chodziłam po poronieniu, na urlopie. Więc jedyna opcja było dzwonienie na infolinię Medicoveru o najszybszy termin w Krakowie. Na szczęście udało mi się w ten sam dzień. Pomimo negatywnych opinii na temat tej pani ginekolog na znanylekarz.pl ja jestem zadowolona. Zrobiła mi USG, pęcherzyk ładnie widać i milimetrowy zarodek. Dała duphaston 3x dziennie. L4 i kolejna wizyta 8 marca. Mam nadzieję że będzie wszystko dobrze tym razem
ale dobrze że udało Ci się od razu załatwić wszystko gdzie indziej... czasem nie trzeba patrzeć na opinię (no chyba że jest ich naprawdę dużo) i samemu sprawdzić lekarza bo może się okazać że to co piszą w Internecie to totalna bzdura
ja też raz już się tak przejechalam, oczywiście na plus dla mnie
A można zapytać jaką pracę wykonujesz? Ja siedzę przy komputerze ale czasem też jeżdżę w teren (jestem geodetą) i też raczej nie mam co liczyć na zwolnienie z pracy przez źle warunki
aczkolwiek lubię swoją pracę i chce pracować całą ciążę ale wiadomo czasem się nie da
-
Moja znajoma pracowala tez siedząco pracowała przy przetargach i praktycznie od razu lekarz dał jej zwolnienie. Czula sie zle ledwo co wstawala z łóżka non stop by spała. Lekarz stwierdzil że jest przemeczona i tsz dwa zwolnienie a nie miala szkodliwych warunków w pracy absolutnie.☺
-
MissKathy92- pracuje w valeo przy produkcji lamp samochodowych.. na każdym szkoleniu BHP powtarzane jest, że kobieta w ciąży musi iść na L4 bo są niestety szkodliwe dla dziecka i kobiet w ciąży. I to nieważne czy pracuje się strikte przy produkcji, czy w biurze.
panipuchatkowa, Mała_Mii lubią tę wiadomość
-
panipuchatkowa wrote:Moja znajoma pracowala tez siedząco pracowała przy przetargach i praktycznie od razu lekarz dał jej zwolnienie. Czula sie zle ledwo co wstawala z łóżka non stop by spała. Lekarz stwierdzil że jest przemeczona i tsz dwa zwolnienie a nie miala szkodliwych warunków w pracy absolutnie.☺
ale chyba niektórzy lekarze tego nie rozumieją, w sumie pracodawcy też
-
Patulka wrote:MissKathy92- pracuje w valeo przy produkcji lamp samochodowych.. na każdym szkoleniu BHP powtarzane jest, że kobieta w ciąży musi iść na L4 bo są niestety szkodliwe dla dziecka i kobiet w ciąży. I to nieważne czy pracuje się strikte przy produkcji, czy w biurze.
przecież dzieciątko najważniejsze a praca nie ucieknie
-
Patulka no dzięki za pocieszenie
Ty mówisz ze w 5 miesiącu bedziesz wielorybem? To co ja mam powiedzieć w 7?
Teraz jestem w 5 i tylko sobie żartuje z wielorybka bo moim skromnym zdaniem służy mi ciążanikt widząc mnie nie uciekł jeszcze to chyba jednak nie jest źle
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm