Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
MissKathy92 wrote:Alegzi ja dopiero zaczynam te naukę
zawsze myślałam że tak łatwo jest zajść w ciąże zanim nie zaczęłam sama próbować
A co do wesel to u mnie jest odwrotna sytuacja - nikt nie chce ich urządzaćW sensie u mnie nawet ślubów nie chcą brać a co dopiero wesele wyprawiac
moja siostra ma 31 lat i jest w związku od 10 a o ślubie nawet nie chcą słyszeć
znaczy może ona by chciała ale jej narzeczony już mniej...
Niestety ale im później i dłużej w związku ktos jest tym gorzej z taka decyzja... W szczególności zauważyłam to u facetów ze potem nie chcą zmian bo podchodzą do tego z czasem jak do widzimisie skoro tyle lat bylo dobrze. Kobieta ma często takie pragnienie, czeka myśli ze będą zaręczyny, bedzie ślub tylko niech facet sie zdecyduje. A on sie nie decyduje i potem zgrzyty od czasu do czasu o to sa. Bo on nie rozumie tej potrzeby po takim czasie a kobietkę szpili...https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
panipuchatkowa wrote:Miss - widocznie tak im dobrze. Niektórzy tak wolą żyć bez ślubu.☺
O ile to naprawdę, ale naprawdę jest decyzja obojga to mozna powiedzieć ze w porządkuale często niestety jest to decyzja jednej osoby i dostosowanie sie z powodu strachu przed utrata u drugiej...
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
alex0806 wrote:My we wrześniu też kawałek musimy na to wesele pojechać, ale hotel ogarniemy i będzie akurat na miejscu
Ja dopiero siadam do śniadania
No ja najpierw sie dowiem co i jak i gdzie co dokładnie jest (jakies wioski) i wtedy będziemy myśleć co robić
I tez dopiero śniadanko mamWiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2018, 10:18
21.01 69cm -
Mała_Mii wrote:Miss nie wiem jak to jest od kilku miesięcy tak się nakręcać i
Rozczarowywać ... ale wiem E w tym cyklu dni mi się dłużyły bacznie opserwowalam się , miałam chwile zwątpienia ze napewno się nie uda , bo prEciez jak się chce i myśli i tylko tym żyje to się nie udaje .tym bardziej ze wydawało mi się ze przesadziłam z ❤️I klops będzie .. a tu prosze ...❤️ -
Terka- mówię "wieloryb" w bardziej pozytywnym znaczeniu... Bo wiadomo że kobieta w ciąży kwitnie i wygląda cudownie
Alex- w sumie to dopiero niedawno zaczęłam korzysta z Medicovera. Wcześniej płaciłam za niego ale nie było okazji. Ale fakt, z tego co słyszałam to lekarz wypisuje wszystko co się chce. I tak jak ja, gdzie mieszkam w Krakowie to wizytę mogę umówić nawet tego samego dnia, co wczoraj uratowało mi życie -
Patulka wrote:Terka- mówię "wieloryb" w bardziej pozytywnym znaczeniu... Bo wiadomo że kobieta w ciąży kwitnie i wygląda cudownie
Alex- w sumie to dopiero niedawno zaczęłam korzysta z Medicovera. Wcześniej płaciłam za niego ale nie było okazji. Ale fakt, z tego co słyszałam to lekarz wypisuje wszystko co się chce. I tak jak ja, gdzie mieszkam w Krakowie to wizytę mogę umówić nawet tego samego dnia, co wczoraj uratowało mi życie
Wiem wiem ja tez żartobliwie tak mowie wiec nie ma problemuhttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
terka wrote:Niestety ale im później i dłużej w związku ktos jest tym gorzej z taka decyzja... W szczególności zauważyłam to u facetów ze potem nie chcą zmian bo podchodzą do tego z czasem jak do widzimisie skoro tyle lat bylo dobrze. Kobieta ma często takie pragnienie, czeka myśli ze będą zaręczyny, bedzie ślub tylko niech facet sie zdecyduje. A on sie nie decyduje i potem zgrzyty od czasu do czasu o to sa. Bo on nie rozumie tej potrzeby po takim czasie a kobietkę szpili...
moja siostra na początku bardzo chciała wziąć ślub i mieć dzieci ale teraz się "zasiedziala" w tym związku i jej już tak nie zależy... A jej narzeczony powiedział że mu ślub nie potrzebny, dzieci też - facet ma 43 lata
teraz oboje już przyzwyczaili się do takiego życia bez zobowiązań i obowiązków
trochę mi szkoda siostry bo wiem że sama takiej decyzji nie podjęła
-
Ja tam mogę być wielorybem, orką czy innym delfinem
I czuję że będzie to niedługo
Mój mąż ma pakiet z pracy i mnie wciągnął po ślubieMam ten najbardziej rozbudowany pakiet, oprócz szpitala. I jest mega przydatny
MissKathy92 lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Powiem wam ze my tez nie chcieliśmy brać ślubu
w holandii dieven z tego masz jak z malzenatwa ;p i caly czas mowilismy ze po co nam papierek aż w końcu na ciotki weselu (po naszych 6 latach razem ) zdecydowaliśmy od tak ze tak ale cywilny .. tak samo dziecko mąż cały czas mówił najpierw zadbajmy o to żeby moc coś mu zapewnić ... znajdziemy prace kupmy dom miejmy jakieś plany wszytko stabilnie niech będzie to okej .. aż w końcu pewnego dnia mówi wiesz jakbyśmy tetaz powiedziała ze jesteś w ciąży to bym bym najszczęśliwsza osoba na świecie
wiec myśle ze do wszystkiego trzeba czasu a facet musi dorosnąć ;p
[/url]
[/url]
18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
20.11.2018 51cm 3520g ❤️
18.12.2018 54cm 4530g❤️
25.01.2019 59cm 6020g ❤️ -
Mała_Mii wrote:Powiem wam ze my tez nie chcieliśmy brać ślubu
w holandii dieven z tego masz jak z malzenatwa ;p i caly czas mowilismy ze po co nam papierek aż w końcu na ciotki weselu (po naszych 6 latach razem ) zdecydowaliśmy od tak ze tak ale cywilny .. tak samo dziecko mąż cały czas mówił najpierw zadbajmy o to żeby moc coś mu zapewnić ... znajdziemy prace kupmy dom miejmy jakieś plany wszytko stabilnie niech będzie to okej .. aż w końcu pewnego dnia mówi wiesz jakbyśmy tetaz powiedziała ze jesteś w ciąży to bym bym najszczęśliwsza osoba na świecie
wiec myśle ze do wszystkiego trzeba czasu a facet musi dorosnąć ;p
najpiękniejsze
i to prawda- do wszystkiego trzeba dorosnąc i nic na siłę
-
Tak dorosnąć to prawda
szkoda tylko ze niektórzy tego nie chcą bo po co odpowiedzialność brać...
Ja osobiście po prostu tego nie rozumiem, wiem ze niektórzy tak wolą ale nie rozumiembo jesli ktoś chce byc ze sobą to czemu nie ślub? Nie uwierzę ze nic nie zmienia
A jesli po 7-8 matach mówią ze nie są siebie pewni to znaczy ze cos tu po prostu nie gra...
21.01 69cm -
Co do ślubów to wyobraźcie sobie, że moja ciocia wzięła go po 26 latach bycia w związku. Oczywiście mieli już dorosłe dzieci. Nie zgadniecie co ich skłoniło do zmiany decyzji. Może się wydać śmieszne, ale pojawienia się wnuka na świecie1cs z CLO
dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
12cs - ciąża biochemiczna
-
terka wrote:Tak dorosnąć to prawda
szkoda tylko ze niektórzy tego nie chcą bo po co odpowiedzialność brać...
Ja osobiście po prostu tego nie rozumiem, wiem ze niektórzy tak wolą ale nie rozumiembo jesli ktoś chce byc ze sobą to czemu nie ślub? Nie uwierzę ze nic nie zmienia
A jesli po 7-8 matach mówią ze nie są siebie pewni to znaczy ze cos tu po prostu nie gra...
Zgadzam sięAlbo narzekają, że szkoda kasy na ślub. Ale kto ich zmusza do zrobienia weselicha na 100 osób? Toć wystarczy podejść do urzędu czy kościoła, wziąć świadków i tyle.
1cs z CLO
-
MissKathy92 wrote:Dokładnie zgadzam się w 100% niestety tak jest
moja siostra na początku bardzo chciała wziąć ślub i mieć dzieci ale teraz się "zasiedziala" w tym związku i jej już tak nie zależy... A jej narzeczony powiedział że mu ślub nie potrzebny, dzieci też - facet ma 43 lata
teraz oboje już przyzwyczaili się do takiego życia bez zobowiązań i obowiązków
trochę mi szkoda siostry bo wiem że sama takiej decyzji nie podjęła
Właśnie o takim przykładzie mowie bo to nue jest jedyny przykład a jeden z wielu wielu... Ze kobieta sie zgadza mimo ze tego nie do końca chce bo boi sie utraty faceta. I tak naprawdę wbrew sobie żyje. Ja jak usłyszałam od faceta ze ślub do niczego nie jest potrzebny, można przecież żyć ot tak i tez jest dobrze a dziecko kiedyś tam będzie to relacja dość szybko została zamknięta. Bo miałam swoje podejście do tego i nie miałam zamiaru tego zmieniać. Ale fakt, to nie bylo po 10 latach związku tylko dużo dużo szybciejMissKathy92 lubi tę wiadomość
21.01 69cm -
alex0806 wrote:Ja tam mogę być wielorybem, orką czy innym delfinem
I czuję że będzie to niedługo
Mój mąż ma pakiet z pracy i mnie wciągnął po ślubieMam ten najbardziej rozbudowany pakiet, oprócz szpitala. I jest mega przydatny
Orką?Oj Alex, będziesz najpiękniejszą orką na świecie
1cs z CLO
-
alegzi wrote:Co do ślubów to wyobraźcie sobie, że moja ciocia wzięła go po 26 latach bycia w związku. Oczywiście mieli już dorosłe dzieci. Nie zgadniecie co ich skłoniło do zmiany decyzji. Może się wydać śmieszne, ale pojawienia się wnuka na świecie
Każda motywacja jest dobraale musieli zaskoczyć dzieci
21.01 69cm -
O jej Po tylu latach wnuk ich skusił
pięknie
Ja z mezem wiemy ze kościelny tez chcemy wziasc doszliśmy do takiego wnioskuTz ja chciałam zawsze założyć biała suknie welon kościół ... mój mąż po ślubie cywilnym to przyznał ze tez chce , ale narazie był plan kupić dom , tetaz dziecko
a kolejny będzie kościelny ;)tak wiec mój mąż to faktycznie do każdej decyzji musi dojrzeć sam ;p moja ciotka dziwnie brzmi bo jest 6 lat starsza tylko Haha ale jest mojej mamy najmłodsza siostra
i w żuciu do niej ciociu nie powiedziałam ;p ale ona jak jej się dziecko urodziło w wieku 19 lat wzięła ślub cywilny i dopiero po 11 latach wzięła kościelny
i ma teraz drugie dziecko
[/url]
[/url]
18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
20.11.2018 51cm 3520g ❤️
18.12.2018 54cm 4530g❤️
25.01.2019 59cm 6020g ❤️