X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :)

Ja się zaraz po śniadaniu zabieram za pichcenie. Trochę mam do zrobienia, więc pewnie posiedzę trochę w kuchni. No, ale najważniejsze, że to lubię.

Plamka, ja też mam dziś w planach paznokcie. Myślę, że nimi zajmę się po 17.

Mari, pewnie teściowa będzie bardzo szczęśliwa :)

Terka, skoro mąż się nie skarży to chyba też mu się podoba :D

Sylwia, wspaniałego masz męża.

Miłej soboty :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2018, 09:29

1cs z CLO
    dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
    12cs - ciąża biochemiczna
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss, oj znamy te pytania, znamy. Jakby dziecko po ślubie musiało od razu być. I te niewygodne pytania :( Mam nadzieję, że Cię dziś omina.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2018, 09:31

1cs z CLO
  • Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Cześć Dziewczyny :)

Ja się zaraz po śniadaniu zabieram za pichcenie. Trochę mam do zrobienia, więc pewnie posiedzę trochę w kuchni. No, ale najważniejsze, że to lubię.

Plamka, ja też mam dziś w planach paznokcie. Myślę, że nimi zajmę się po 17.

Mari, pewnie teściowa będzie bardzo szczęśliwa :)

Sylwia, wspaniałego masz męża.

Miłej soboty :)

Ja też lubię i gotować i piec :)
    Zanim się zbiore do tych paznokci to pewnie będzie już późno i skończy się tylko na piłowaniu i obrobieniu skórek, a reszta jutro :P

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

01.2021 puste jajo (* 8 tc)
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Miss, oj znamy te pytania, znamy. Jakby dziecko po ślubie musiało od razu być. I te niewygodne pytania :( Mam nadzieję, że Cię dziś omina.
    Szczególnie jak ja jeszcze w poście alkoholu nie pije to tym bardziej będą pytać :/ wczoraj teść też się na mnie dziwnie patrzył jak nie chciałam drinka :P no ale nic, każdemu z osobna tłumaczyć nie będę dlaczego niestety nie jestem w ciąży, to nasza sprawa :)
    Chyba dziś jest dzień robienia paznokci bo ja też mam zamiar zrobić po obiedzie :) wczoraj już zmylam poprzednie żeby dziś się nie męczyć i spokojnie skupić na malowaniu ;)

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie już też na tyle irytują te pytania, że ostatnio to wprost koleżance powiedziałam, że jakbym mogła zajść w ciążę to już bym miała w tym momencie kilkumiesięczne dziecko.

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

• Sylwiaa992 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety te pytania są przykre. Ja zawsze obracalam to w żart, że my już mamy dzieci-nasze dwa koty :D ale nie ma źle bo moja starsza siostra brala ślub 3 miesiące przed nami także jej tez pytali :P

Plamka_92 lubi tę wiadomość

25 cykl starań- nasz Aniołek czuwa nad nami z góry 9tc
    Będziemy starać się od nowa.
    Nic nie dzieje się bez przyczyny.
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss, rozumiem Cię. Niestety Ci, którzy nie borykali się z tym problemem nie są chyba świadomi jaki sprawiają nam ból takimi pytaniami.

Plamka, super jej odpowiedziałas! Ja powiedziałam mężowi, że jak po powrocie do Polski zaczną się znowu takie pytania to będe odpowiadała podobnie do Ciebie.

1cs z CLO
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa992 wrote:
    Niestety te pytania są przykre. Ja zawsze obracalam to w żart, że my już mamy dzieci-nasze dwa koty :D ale nie ma źle bo moja starsza siostra brala ślub 3 miesiące przed nami także jej tez pytali :P

My najpierw mówiliśmy, że muszę skoczyć studia. Pomagało na krótki okres.

1cs z CLO
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kobietki! Ja już wstawilam pranie i wyjelam naczynia ze zmywarki. I biore sie za porządki. Wczoraj w końcu zamontowalismy karnisz i mamy piękne ciemno szare zasłony.!☺ dziewczyny wczoraj gadalam z taka moja kolezanka jeszcze z czasow gimnazjum. Oczywiscie pytala sie kiedy bejbi. A ja jej powoedzialam na spokojnie że to nie takie proste i ze byłam już w jednej ciąży i niestety się nie udało. Od razu podeszla do tematu profesjonalnie i mowila ze podobno tetaz jest to bardzo czeste jesli chodzi o pierwsze ciążę i ze wie ze teraz dużo kobiet ma problem z zajsciem aż sama się o to boi. Bardzo fajnie i na luzie się z nia rozmawiało a co najwazniejsze dokładnie to rozumiala i nie była jakas nachalna z pytaniami - a dlaczego taak a leczycie sie bla bla bla. Także aż się zdziwiłam.☺ ah jeszcze dzisiaj makaron muszę zrobić!

alegzi lubi tę wiadomość

3i49krhm19wid3ce.png
  • Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Miss, rozumiem Cię. Niestety Ci, którzy nie borykali się z tym problemem nie są chyba świadomi jaki sprawiają nam ból takimi pytaniami.

Plamka, super jej odpowiedziałas! Ja powiedziałam mężowi, że jak po powrocie do Polski zaczną się znowu takie pytania to będe odpowiadała podobnie do Ciebie.

Grzecznie bez żadnych nerwów jej odpowiedziałam. Zrozumiała, temat się zakończył :) a z mężem stwierdziliśmy, że najbliższej rodzinie też nie będziemy już ściemniać. Jak się będą ponownie pytać to im wyjaśnimy sytuację.

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

• terka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny... No niestety pytania zawsze będą... Przecież każda kobitka po ślubie powinna w noc poślubną w ciąże zachodzić! Tak planować ślub zeby noc poślubna była w owu :P :D sorki nie mogłam sie powstrzymać ;)
    Ja mówiłam ze jak Bóg da to będzie. I cisza byla nikt mnie nie męczył tym skoro to od Boga ma zależeć to co do mnie z takimi pytaniami kiedy ;)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • terka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:

Hahah nie no czasem w żartach do mnie walnie tekstem "Ty to nie niewyżyta jesteś!" Albo "Ty nie masz dość?" :D ale fakt jakby naprawdę nie chciał i byłoby mu źle to bym wiedziała o tym :D

alegzi lubi tę wiadomość

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Dziewczyny... No niestety pytania zawsze będą... Przecież każda kobitka po ślubie powinna w noc poślubną w ciąże zachodzić! Tak planować ślub zeby noc poślubna była w owu :P :D sorki nie mogłam sie powstrzymać ;)
    Ja mówiłam ze jak Bóg da to będzie. I cisza byla nikt mnie nie męczył tym skoro to od Boga ma zależeć to co do mnie z takimi pytaniami kiedy ;)
    W sumie to chyba jest najlepsza odpowiedź :) ja zawsze mówiłam że jeszcze spokojnie nam się nie spieszy ale kurde teraz po ślubie to się trochę zmieniło, nie że nam się spieszy tylko już się chce mieć te maleństwo - taki kolejny etap życia zacząć :) zawsze myślałam że w ciąże zajść to tak łatwo, przecież tyle wpadek jest... sama myślałam że jak już dorosne do macierzyństwa to od razu zajde w ciąże i będę happy jednak to nie takie proste :/ kuźwa już mąż mi obiecał nawet że w następne dni płodne to będziemy się kochać codziennie :P i zobaczymy co Bóg da :D

alegzi lubi tę wiadomość

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Ja pospałam sobie dzisiaj znowu do 9 z hakiem, poleżałam jeszcze w łóżku i musiałam poczłapać do piekarni pod domem, bo zanim mąż wróci to zamknięta będzie :/
    Dzisiaj też na dzień dobry od koleżanki dostałam pytanie, czy o dzidziusiu nie myślimy... Ale mnie to nie rusza, powiedziałam że myśleć to można, gorzej z realizacją. I już więcej nie pytała :)

W Opolu sypie śnieg :) Co prawda na razie leciutko, ale taka ładna aura się zrobiła.

Wczoraj podziałaliśmy trochę z mężem. Kurcze, czuję jakby mi jajniki jeździły po całym podbrzuszu. Takie bulgotanie :) Chyba zaczęły pracować :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • terka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    W sumie to chyba jest najlepsza odpowiedź :) ja zawsze mówiłam że jeszcze spokojnie nam się nie spieszy ale kurde teraz po ślubie to się trochę zmieniło, nie że nam się spieszy tylko już się chce mieć te maleństwo - taki kolejny etap życia zacząć :) zawsze myślałam że w ciąże zajść to tak łatwo, przecież tyle wpadek jest... sama myślałam że jak już dorosne do macierzyństwa to od razu zajde w ciąże i będę happy jednak to nie takie proste :/ kuźwa już mąż mi obiecał nawet że w następne dni płodne to będziemy się kochać codziennie :P i zobaczymy co Bóg da :D

U mnie poskutkował taki tekst bardzo i szybko.
    No właśnie z tym codziennie to tak niekoniecznie... Bo jak sie przesunie o np 2 dni a juz 3 będziecie codziennie działać to pod koniec ze tak to nazwę resztkami będzie mąż jechać słabymi :P wiem ze jeden jest potrzebny ale to tak jak pisałam juz wcześniej do pełnosprawnej komórki przydałby sie jeszcze pełnosprawny żołnierz :D

Sylwiaa992 lubi tę wiadomość

• terka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Hej dziewczyny :) Ja pospałam sobie dzisiaj znowu do 9 z hakiem, poleżałam jeszcze w łóżku i musiałam poczłapać do piekarni pod domem, bo zanim mąż wróci to zamknięta będzie :/
    Dzisiaj też na dzień dobry od koleżanki dostałam pytanie, czy o dzidziusiu nie myślimy... Ale mnie to nie rusza, powiedziałam że myśleć to można, gorzej z realizacją. I już więcej nie pytała :)

W Opolu sypie śnieg :) Co prawda na razie leciutko, ale taka ładna aura się zrobiła.

Wczoraj podziałaliśmy trochę z mężem. Kurcze, czuję jakby mi jajniki jeździły po całym podbrzuszu. Takie bulgotanie :) Chyba zaczęły pracować :)

No to super jak zaczęły pracować! Bardzo ważne ze wszystko wróciło albo chociaż wraca na swoje tory! ;)
    U nas tez śnieżek w Gliwicach i aż ladniej na dworze ;)

• panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex super ze wczoraj dzialaliscie. W sumie to ja nie wiem po co ludzie pytaja sie drugich czy sie staraja juz o dziecko. Ja nigdy takiego pytania nikomu nie zadalam.☺

3i49krhm19wid3ce.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    Alex super ze wczoraj dzialaliscie. W sumie to ja nie wiem po co ludzie pytaja sie drugich czy sie staraja juz o dziecko. Ja nigdy takiego pytania nikomu nie zadalam.☺

Bo ludzie lubią żyć życiem innych ludzi ;)

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie dziewczyny. Lubią żyć życiem innych, pouczać, rozwiązywać ich problemy na swoje sposoby... Ale za to swoich błędów nie widzą :/ Przykre to...

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O drukarnia od rana szaleje ;p
    Chciałam się przywitać z wami przy weekendzie , dzisiaj u mnie pięknie słoneczko swieci patrzysz orzesz okno mylisz wiosna ❤️S tam zimno cały 1 stopnień ;D

74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
‹‹ 594 595 596 597 598 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ