Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Zacznę od tego, że mimo moich dziwnych objawów wiedziałam że może być tak, że nic z tego. Mimo wszystko co mi było szkoda iść do lekarki z tym wynikiem? Był wolny termin, nie znałam jej, ale miała dobre opinie to stwierdziłam że pójdę.
Powiedziałam Pani doktor że spóźnia mi się okres, że mam dziwne objawy i że beta wyszła poniżej 1. Zapytała o objawy - powiedziałam że mi niedobrze, że wiem że się na to nie patrzy ale na teście po kilku godz. wyszła blada kreska. Z tych nerwów nie powiedziałam, że pobolewa brzuch i że mam tkliwe piersi, ale trudno.
Pani doktor wysłuchał wszystkiego i powiedziała "Pani Magdaleno, schodzimy na ziemię". Powiedziała, że nie ma żadnych szans żebym była w ciąży bo beta wyszła negatywna (powtórzyła to kilka razy), że na wszystkich testach po kilku godzinach wychodzi druga kreska w polu ciąży i że to normalne i że mam czekać na okres, że powinien przyjść jak skończę brać duphaston. Dwa razy w ciągu roku może tak być ze okres przychodzi później. Zrobiła mi usg i jak zapytałam, czy widać czy będzie miesiączka to powiedziała tylko że to druga fazs i że moje endometrium ma 9mm. Jajniki prawidłowe, bez torbieli.
Wiecie co, ja to wszystko rozumiem. Ale po tych słowach poczułam się jak gowniara, mogła to wszystko powiedzieć innymi słowami, a przede wszystkim innym tonem. Powiedziała że życzy powodzenia w kolejnej owulacji i że mam zrobić test następnego dnia po terminie spodziewanej miesiączki i jak będę w ciąży to wtedy na 100% wyjdzie, jak nie będę to nie wyjdzie.
Strasznie była niemiła, tak rzeczowa i potraktowała mnie jak kogoś, kto wmawia sobie ciążę i przychodzi po potwierdzenie.
Rozbeczalam się z tego wszystkiego, ale nie dlatego że nie jestem w ciąży tylko dlatego że potraktowała mnie jak gowniare. -
Magda który to Twoj cykl?
I w ogóle co to za durne baby w tym labku robią, że powiedziały Ci że tylko beta 0,01 nie oznacza ciąży. Robia tylko ludzia nadzieję. Przykro mi, że się tak rozczarowalas, będzie jeszcze dobrze25 cykl starań- nasz Aniołek czuwa nad nami z góry 9tc
Będziemy starać się od nowa.
Nic nie dzieje się bez przyczyny. -
Ojj Madziu ;((( faktycznie mało delikatna ta Pani była ... ehh powinna zrozumieć ze oprycz kobiet które przychodzą w pewnej ciszy są tez takie które bardzo chcą w niej być , a jak do tego okres się spóźnia to już nawet jeśli test jest negatywny to coś jest noe tak ... albo poprostu dłuższy cykl abp jakieś sprawy hormonalne torbiel czy coś innego wiec powinna Być troszkę milsza ... a ja Ci Magdo powiem ze dobrze ze mimo wszytko poszłaś bo wiesz ze wszytko dobrze , torbieli nie ma , i poprostu tylko dłuższy cykl może być
spokojnie
[/url]
[/url]
18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
20.11.2018 51cm 3520g ❤️
18.12.2018 54cm 4530g❤️
25.01.2019 59cm 6020g ❤️ -
Magdaa21 wrote:Drugi cykl, dlatego wiem że to śmieszne, że przeżywam. Ale gdyby mi się okres nie spóźnial to bym nawet o tym wszystkim nie myślała
i nie nastawialam sie ogólnie, testy zrobiłam dopiero 4 dni po terminie. Po prostu lekarka mnie wkurzyla.
25 cykl starań- nasz Aniołek czuwa nad nami z góry 9tc
Będziemy starać się od nowa.
Nic nie dzieje się bez przyczyny. -
Słuchajcie, po wpisie Magdy gin. nie wydaje się być zołzą. Serio. Pewnie zaraz będziecie na mnie psy wieszały
Ale słuchajcie nie wiem co za ciołek pow., że 0,01 czy jakoś tak to jest pozytywna beta. Po drugie kobitka chciała żeby Magda się nie przejmowała i nie fisiowała. To jej drugi cykl starań. Jak tak dalej pójdzie to co będzie jak w ciągu roku nie zajdzie? Myślę, że te, które starają się kilka, kilkanaście miesięcy zrozumieją o czym mówię.
Magda, przykro mi z powodu betyNiemniej to Twój drugi cykl starań, więc głowa do góry i ciesz się tym okresem starań
1cs z CLO
dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
12cs - ciąża biochemiczna
-
Alegzi, rozumiem o co Ci chodzi
tak się zastanawiałam nad tym wszystkim, po prostu była niemiła, tzn rozumiem co chciała mi przekazać, ale nie musiała mówić tego w taki sposób - zejście na ziemię itd..
Cóż, nieważneczekam na okres, a potem do boju
-
Magda przykro mi że trafiłaś na taka niemiła ginekolog. Ale z doświadczenia większość z nas już wie że są lekarze i "lekarze". Jak sie trafi na tych drugich to czas spierniczac i więcej do nich nie iść. Na przyszłość wiesz że już więcej tej kobiety nie odwiedzisz. Mo ze jakaś wiedzę ma i j3st dobrym lekarzem, może miała gorszy dzień. Ale nie powinna tak podchodzić do pacjenta
A tymczasem jesteśmy z Tobą: ) osobiście uważam że z dziewczynami na forum łatwiej sie takie rzeczy przechodzigdyby nie To, że można sie Wam dziewczyny wygadać to juz dawno byłabym w psychiatryku
Obiadek wyszedł pyszny, polecam; ) piekłam w sumie ponad 1,5 h żeby miękkie było bo miałam dosyć grubiutki karczekWiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2018, 18:45
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Magda, nie wiem jaki miała ton, ale skoro mówisz, że była niemiła to wierzę w to i nic dziwnego, że zrobiło Ci się przykro. Poza tym same słowa "proszę zejść na ziemię" no cóż tego chyba nie trzeba komentować.
Za niedługo nowy cykl, więc wiesz co to oznacza1cs z CLO
-
terka wrote:Alegzi ja mysle ze żadna z nas nie będzie miała pretensji o to co powiedziała lekarka tylko jak to powiedziała...
Powiem tak. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Ja miałam podobną sytuację. Pamiętajmy, że to są też ludzie. I jak ktoś przychodzi do nich z ujemną betą, jest to jego pierwszy czy nawet jeden z pierwszych miesięcy starań no to proszę Cię.1cs z CLO
-
Magda ja też jestem bardzo wrażliwa na ton wypowiedzi lekarzy... rozumiem, chciała dobrze żebyś się nie denerwowala tym tak bardzo i się nie przejmowała a wyszło jeszcze gorzej
dobrze że to nie jest Twój docelowy ginekolog... przykro mi że zostałaś tak potraktowana
następnym razem na pewno będzie lepiej a i być może gin będzie miał dla Ciebie dobre wieści
-
Ja to sobie tłumaczę w ten sposób, że mnie w pracy też czasami denerwują ludzie, z którymi muszę ściśle współpracować. Też raz mi się oberwało od gin., że przychodzę do niego kilka dnia po pozytywnej becie, on uważał, że aby uznać kogoś za osobę w ciąży to powinna być ona co najmniej w 7-8 tygodniu ciąży. O dziwo moja koleżanka i jej 4 siostry uważały go za najlepszego gin w mieście. My starczaki jesteśmy na wszystko już wyczulone.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2018, 19:08
1cs z CLO
-
Wiecie co tak dla rozluźnienia atmosfery
u mnie oprucz mojej ciąży moja sunia pewnie tez będzie matka
Jezu ja nie wiem jak to mogło się stać Toska ma 3 lata edek 5
i ona jest zołza wszytko Edkowi zabita na nic mu nie pozwala a jak ma cieczke to ni huhu mu nie da ( raz miała szczeniaki aż 5;0 ale to myśmy musieli w tym pomoc ) szczeka gryzie go a on cipa nie facet i się jej boji
No śle do rzeczy wczoraj schodzę na dół rano
a tam psy zakleszczone ... myśle sobie No to pięknie .. nikt kompletnie nikt by się tego nie spodziewał przez tyle lat nigdy ich nie pilnowaliśmy bo wiedzieliśmy ze nic nie będzie i mamy spokój a tu bum
może któraś chce małego yoreczka ?
[/url]
[/url]
18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
20.11.2018 51cm 3520g ❤️
18.12.2018 54cm 4530g❤️
25.01.2019 59cm 6020g ❤️