X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • terka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niektóre prace są mega wymagające i wypruwające. I trzeba to kochać inaczej można zwariować. Nie wiem czy da sie kochać korporacje :P ale gastronomie wiem ze można i wtedy wkurzasz się na warunki i ze ciężko ale i tak nie widzisz sie w innym miejscu ;)
    Pamiętam jak nam na początku szkoły gastro wykładowca mówił "no wariaci przyszli sie kształcić w tak niewdzięcznym zawodzie jak kucharz-ale ja was rozumiem, sam takim wariatem jestem bo kocham to co robię i mam nadzieję że wy też bo nie wytrzymacie inaczej" :D

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • terka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia9 wrote:
    Gasttonomia -Szef kuchni:) ale to tylko nazwa bo robilam wszystko i po 12 g 2 dni pod rzad sama na zmianie... utargi po 2 tys masakra a ja chce w gastro moze ale np w przedszkolu,szkole więc tak do 17 bym byla w pracy i week wolne albo jakis magazyn albo produkcja tylko nie chlodnia:) no wlasnie nie ma czasu dla siebie i jak mam wpisane wolne wypadnie jakas imoreza np koszykarze graja mecz i trzeba katering zroboc to szefowa afere krecila ze nie chce przyjsc... i moj narzeczony zly przez to ja sie nie dziwie juz mam dosc sama 4 lata tam pracuje juz

Marzenie każdego kucharza -mieć chociażby co jakiś czas niedziele wolna :D a często niespełnione -praca pon-pt :D

• Patulka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia- ja tak miałam w poniedziałek, niby nic nie robiłam (w godzinach południowych zawiozłam L4 do pracy to jakieś 80km w dwie strony, oraz popołudniu pojechałam do kina, a wcześniej krótka wizyta w Castoramie) a po powrocie miałam jeden incydent z bolem ktory przypominał skurcz... Dzień wcześniej też miałam bóle, jednak bardziej sądzę że to przez jedzenie ciężko strawne było...

iv09gu1rb7ycgb9v.png
    Jagoda, 13.10.2018 52cm 2,700g <3
  • kryha Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa992 wrote:
    A wrocilas juz do pracy czy jestes na wychowawczym nadal? :)

Oficjalne na wychowawczym. A tak to rodzinna firma, biuro mam w domu, więc kilka godzin dziennie coś staram się zrobić.

2x1nanlix81xpd1c.png
    km5svcqgp72i11n3.png
  • alex0806 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Weekendzik mamy :) Ja dzisiaj musiałam zostać w pracy nieco dłużej, ale jakoś przeżyłam i już się pod kocykiem umościłam :) Czekam na męża i jedziemy późnym wieczorem do rodziców, bo jutro od rana mamy trochę załatwiania, więc jedziemy dzisiaj jeszcze :)
    Tak mnie dzisiaj głowa boli, że masakra. Wczoraj też bolała, ale nie tak mocno. Poleżę, odpocznę i sobie jakiś film mam zamiar obejrzeć. Coś polecałyście wszystkie ostatnio, muszę odszukać tytuł ;)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Sylwiaa992 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Sylwia jak najbardziej moze sie zdarzyć bol. Pytanie tylko jaki to ból i czy prócz niego cos sie dzieje. Jesli wywołany jest tylko jal cos porobisz znaczy ze robisz za dużo (nawet jak wydaje Ci sie ze tak nie jest :P ) i organizm broni malca i daje Ci znaki żeby przystopować ;)
    Plamień nie mialam na szczęście w ogóle. Ciężko mi określić ten ból. Jak znów będzie to postaram sie w niego słuchać i opisac :D Może powinnam jeszcze bardziej zwolnić i więcej odpoczywać? Hmm niby czytalam że od 8t sie zaczynaja lekkie bóle w podbrzuszu

25 cykl starań- nasz Aniołek czuwa nad nami z góry 9tc
    Będziemy starać się od nowa.
    Nic nie dzieje się bez przyczyny.
  • Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krucha trochę dziwny ten Twój ginekolog ... ja miałam terminację ciąży w 15 tyg i jak i lekarze w Holandii tutaj powiedzieli ze po pierwszej miesiączce możemy się starać , tak samo moja ginekolog w Polsce u której byłam 3 tyg po terminacji na usg powiedziała ze po pierwszej miesiączce możemy działać ba ! Miałam wtedy owulacje i powiedziała ze jak na 3 tyg po terminacji wszytko wyglada pięknie ( wtedy się przestraszyłam bo współżyłam z mezem ) na co powiedziała ze nawet jeśli się uda to znaczyć będzie ze organizm już jest gotowy wiec to od nas zależy czy chcemy czy poczrkamy ta chwile .. prawda jest taka ze miałam wyedy dziwna sytuacje okres dostałam 3 dni później i miałam jaśniutkie kreski przez 3 dni..( 21 dpo terminacji moja beta była już 2,69) wiec albo laboratorium się pomyliło ( słyszałam dziwne opinie na temat tego labo ze przekłamują wyniki) albo miałam ciąże biochem .. pisałam wtedy do swojej ginki do pl i ona stawia na biochem ( No wg badań i w ogóle ) i powiedziała mi wyedy prosze się nie martwić , nie czekać i działać . No i prosze jestem w ciąży ;)

74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
  • Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia ja w poerwszej ciąży od poczadku przez jakieś 2 tyg codziennie miałam bole podbrzusza ale takie jak u macica się naciągałam czy cos takiego .. później przeszły i bardzo rzadko wręcz prawie w ogóle mnie brzuch nie bolał czasami coś lekko zaćmiło .. ale ogólnie nigdy nie był to ból który dawał by mo do myślenia ze coś nie tak , nie był silny , żebym skręcała się miała brać tabletki czy panikować i jechać do lekarza . I teraz tez czuje lekkie ciągnięcia promieniowania No nie wiem jak to opisać czy to w ogóle ból poprostu czuje podbrzusze o !;D chwilami rano jak się przebudze i później wieczorem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2018, 16:58

20151107020717.png[/url]
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
  • terka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa992 wrote:
    Plamień nie mialam na szczęście w ogóle. Ciężko mi określić ten ból. Jak znów będzie to postaram sie w niego słuchać i opisac :D Może powinnam jeszcze bardziej zwolnić i więcej odpoczywać? Hmm niby czytalam że od 8t sie zaczynaja lekkie bóle w podbrzuszu

Pewnie chodzi o przystopowanie mimo wszystko jeszcze bardziej ;) organizm jest i bez tego na pełnych obrotach teraz wiec zrozum go-moze mieć dość :P tez miałam tak że niby nic nie robiłam a dla niego to bylo za dużo i bolało podbrzusze co jakiś czas...
    A co do bólu to chodziło mi o to czy bardziej taki skurczowy miesiączkowy czy taki bol jakbyś sie np zatruła czymś czy jakby Cię ktoś uderzył czy jak nierozciągnięty mięsień który próbuje się rozruszać i boli ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2018, 17:01

• Sylwiaa992 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka wrote:
    Sylwia- ja tak miałam w poniedziałek, niby nic nie robiłam (w godzinach południowych zawiozłam L4 do pracy to jakieś 80km w dwie strony, oraz popołudniu pojechałam do kina, a wcześniej krótka wizyta w Castoramie) a po powrocie miałam jeden incydent z bolem ktory przypominał skurcz... Dzień wcześniej też miałam bóle, jednak bardziej sądzę że to przez jedzenie ciężko strawne było...
    Mi na szczęście problemy jelitowe przeszly, a też miałam na poczatku, że aż mnie brzuch bolał, ale ten ból poznam, bo inny ;)
    Dziś od 6 na nogach, byłam zawieść ciocie do miasta 25 km dalej, pozniej zakupy, prawie posprzątalam dom na jutro i zrobilam obiad. Może dzidzia woli większy spokój :)
    A dziwna rzecz też, bo wieczorami mam mdłości i ucisk na żołądku jak leżę na brzuchu. Już by tak uciskalo? Rano mi nic kompletnie nie ma

• kryha Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_Mii wrote:
    Krucha trochę dziwny ten Twój ginekolog ... ja miałam terminację ciąży w 15 tyg i jak i lekarze w Holandii tutaj powiedzieli ze po pierwszej miesiączce możemy się starać , tak samo moja ginekolog w Polsce u której byłam 3 tyg po terminacji na usg powiedziała ze po pierwszej miesiączce możemy działać ba ! Miałam wtedy owulacje i powiedziała ze jak na 3 tyg po terminacji wszytko wyglada pięknie ( wtedy się przestraszyłam bo współżyłam z mezem ) na co powiedziała ze nawet jeśli się uda to znaczyć będzie ze organizm już jest gotowy wiec to od nas zależy czy chcemy czy poczrkamy ta chwile .. prawda jest taka ze miałam wyedy dziwna sytuacje okres dostałam 3 dni później i miałam jaśniutkie kreski przez 3 dni..( 21 dpo terminacji moja beta była już 2,69) wiec albo laboratorium się pomyliło ( słyszałam dziwne opinie na temat tego labo ze przekłamują wyniki) albo miałam ciąże biochem .. pisałam wtedy do swojej ginki do pl i ona stawia na biochem ( No wg badań i w ogóle ) i powiedziała mi wyedy prosze się nie martwić , nie czekać i działać . No i prosze jestem w ciąży ;)

Co lekarz to inna opinia. Nawet tu na forum wiele kobiet ma w tej kwestii odmienne zalecenia. I jak tu żyć :-)

2x1nanlix81xpd1c.png
    km5svcqgp72i11n3.png
  • Sylwiaa992 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Pewnie chodzi o przystopowanie mimo wszystko jeszcze bardziej ;) organizm jest i bez tego na pełnych obrotach teraz wiec zrozum go-moze mieć dość :P tez miałam tak że niby nic nie robiłam a dla niego to bylo za dużo i bolało podbrzusze co jakiś czas...
    A co do bólu to chodziło mi o to czy bardziej taki skurczowy miesiączkowy czy taki bol jakbyś sie np zatruła czymś czy jakby Cię ktoś uderzył czy jak nierozciągnięty mięsień który próbuje się rozruszać i boli ;)
    Okresowy on raczej nie. Chociaż teraz by był termin kolejnej @. Czasami jakby mi taka blyskawica przeleciala z jednej strony brzucha na druga :P albo chwilowe pulsowanie w jednym miejscu

• Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex, sposób na teściowa :p

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa to oglądałam kiedyś :) Poszukam sobie chyba jakiegoś romansu, bo mnie coś bierze ostatnio na takie filmy :D A z mężem nie ma co oglądać, zasypia wtedy :D

Ogólnie to dzisiaj zauważyłam, że znowu potok śluzu mi się robi zaraz po @, jak w poprzednim cyklu. Czuję lekkie "wibracje" prawego jajnika, zaraz po pierwszej tabletce CLO to odczułam. Nie wiem czy to normalne, czy jakieś skutki uboczne. Zobaczymy co się rozwinie w tym cyklu :)

Sylwia, myślę że nie ma co się stresować :) Wiele razy tu na forum czytałam, że ból brzucha na początku jest normalny, bo macica się rozciąga. Moja przyjaciółka też na początku ciąży mówiła, że boli ją ciągle brzuch. A tym bardziej, jak się narobisz cały dzień, a później siadasz na chwilę i odczuwasz wszystko, bo się wtedy pewnie w malucha wsłuchujesz :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Sylwiaa992 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex możliwe :) niby czytam, że to normalne, ale wiadomo lepiej zapytać doświadczonych koleżanek :D

• Martusiaa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No I zaczęłam plamic ;( załamka

3jgxyx8d40d83sxa.png
    6 cs
    Beta hcg
    20.02.2018r 27 dc -299,26
  • terka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa992 wrote:
    Mi na szczęście problemy jelitowe przeszly, a też miałam na poczatku, że aż mnie brzuch bolał, ale ten ból poznam, bo inny ;)
    Dziś od 6 na nogach, byłam zawieść ciocie do miasta 25 km dalej, pozniej zakupy, prawie posprzątalam dom na jutro i zrobilam obiad. Może dzidzia woli większy spokój :)
    A dziwna rzecz też, bo wieczorami mam mdłości i ucisk na żołądku jak leżę na brzuchu. Już by tak uciskalo? Rano mi nic kompletnie nie ma

Widać woli większy spokój. Moj tez wolał na początku większy spokój teraz sam nadrabia :P
    Co do bólu jeśli nie jest skurczowy i nic sie nie dzieje to raczej to po prostu wysiłek i tyle ;) położyć sie poleżeć. Bedzie cacy ;)
    Co do kładzenia sie na brzuchu-malo który maluch to lubi czy ma 1cm czy 25 (tylko ten drugi dobitniej o tym poinformuje :P ) no i tez chcąc nie chcąc naciągasz sobie brzuch leżąc na nim ;) a mdłości to pewnie efekt uciśniętego żołądka który i tak musi sobie radzić jakos w trudnych warunkach jakie go zastały :P

• terka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Aaa to oglądałam kiedyś :) Poszukam sobie chyba jakiegoś romansu, bo mnie coś bierze ostatnio na takie filmy :D A z mężem nie ma co oglądać, zasypia wtedy :D

Ogólnie to dzisiaj zauważyłam, że znowu potok śluzu mi się robi zaraz po @, jak w poprzednim cyklu. Czuję lekkie "wibracje" prawego jajnika, zaraz po pierwszej tabletce CLO to odczułam. Nie wiem czy to normalne, czy jakieś skutki uboczne. Zobaczymy co się rozwinie w tym cyklu :)

Sylwia, myślę że nie ma co się stresować :) Wiele razy tu na forum czytałam, że ból brzucha na początku jest normalny, bo macica się rozciąga. Moja przyjaciółka też na początku ciąży mówiła, że boli ją ciągle brzuch. A tym bardziej, jak się narobisz cały dzień, a później siadasz na chwilę i odczuwasz wszystko, bo się wtedy pewnie w malucha wsłuchujesz :)

Przepis na miłość! Dzisiaj oglądaliśmy to ;) komedia francuska z wątkiem romantycznym ;)

• terka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusiaa wrote:
    No I zaczęłam plamic ;( załamka

Ale tak mocniej i żywo jak podczas @ czy mniej i bardziej ciemny kolor?

• Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia jedz na IP !

20151107020717.png[/url]
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
‹‹ 637 638 639 640 641 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ