X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaassiia wrote:
    Co do strachu przed rakiem, różnie kobiety do tego podchodzą. Nie które nie chcą po prostu sobie tego uzmysłowić próbują zamieść pod dywan bo jak się powie a trzeba powiedzieć b. Czasami bywa tak że lekarz postawi zła diagnozę kobieta przeżywa a później tekst przepraszam ale wystąpiła pomyłka należy każdego zrozumieć

no ale jak operacyjnie ją otworzyła to chyba widziała... Jakby mi usunięto ciążę i powiedziano "przepraszam" to by nie wystarczyło. Ja rozumiem różne pomyłki ale są pewne granice :) Z resztą, dobra :p ja ogólnie bojowo jestem nastawiona do ginów po moich ostatnich wizytach i doświadczeniach.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • terka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    no ale jak operacyjnie ją otworzyła to chyba widziała... Jakby mi usunięto ciążę i powiedziano "przepraszam" to by nie wystarczyło. Ja rozumiem różne pomyłki ale są pewne granice :) Z resztą, dobra :p ja ogólnie bojowo jestem nastawiona do ginów po moich ostatnich wizytach i doświadczeniach.

Ja ogólnie bojowo jestem do lekarzy nastawiona także wiesz... ;)

Seli lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Sylwiaa992 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zawsze beta juz wyjdzie w 12 dpo ;) zagniezdzenie następuje miedzy 5-12 dpo, ja bym poczekala do 14 dpo bo tak zalecają lekarze po IUI. Wtedy jest juz pewność. Na forum z watku IUI dziewczyny czesto robily za wczenie i w 12 dpo beta wychodzila w okolicach 2-3 i znowu sie zastanawialy. A 14 dpo powinna byc juz wiarygodna. Nie ma co robic za wcześnie, bo jak nie wyjdzie to i tak sie czlowiek łudzi, że wlasnie moze za wczas zrobił test/bete. Wiem, że ciężko z czekaniem, ale to taka mala dobra rada :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2018, 20:45

25 cykl starań- nasz Aniołek czuwa nad nami z góry 9tc
    Będziemy starać się od nowa.
    Nic nie dzieje się bez przyczyny.
  • Seli Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam babeczki, mam jakiegoś nerwa :P Chyba hormony już zaczęły mi świrować, bo wykres i w ogóle spokojnie... Więc musi się coś zadziać :P najchętniej komuś bym przywaliła.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Kaassiia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No raczej powinna widzieć. Uwierz mi wiele lekarzy położnych itp wykonują pracę rutynowo zero zrozumienia, ostatnio się o tym przekonałam,dla nich to często tylko praca a dla nas ciężkie sytuację to dla nich normalka codzienność.

22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
    Nasz skarb jest z Aniołkami

KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
    21 wrzesień 2019
  • terka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa992 wrote:
    Nie zawsze beta juz wyjdzie w 12 dpo ;) zagniezdzenie następuje miedzy 5-12 dpo, ja bym poczekala do 14 dpo bo tak zalecają lekarze po IUI. Wtedy jest juz pewność. Na forum z watku IUI dziewczyny czesto robily za wczenie i w 12 dpo beta wychodzila w okolicach 2-3 i znowu sie zastanawialy. A 14 dpo powinna byc juz wiarygodna. Nie ma co robic za wcześnie, bo jak nie wyjdzie to i tak sie czlowiek łudzi, że wlasnie moze za wczas zrobił test/bete. Wiem, że ciężko z czekaniem, ale to taka mala dobra rada :P

Beta (nie wiem jak po IUI) w 12dpo powinna wyjść. Zazwyczaj jeśli jest to wychodzi. Tak moze byc miedzy 5-12 z czego 12 to raczej chyba rzadkość. Oczywiście moge sie mylić ale ja mam swoje doświadczenie ze robiąc 10-12dpo jak nie bylo to nie bylo tez potem a jak bylo to juz wtedy byla porządna 10dpo. Ale to moze faktycznie różnie byc dlatego pisze ze powinna wyjść a nie ze wyjdzie ;)

Seli lubi tę wiadomość

• Sylwiaa992 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Beta (nie wiem jak po IUI) w 12dpo powinna wyjść. Zazwyczaj jeśli jest to wychodzi. Tak moze byc miedzy 5-12 z czego 12 to raczej chyba rzadkość. Oczywiście moge sie mylić ale ja mam swoje doświadczenie ze robiąc 10-12dpo jak nie bylo to nie bylo tez potem a jak bylo to juz wtedy byla porządna 10dpo. Ale to moze faktycznie różnie byc dlatego pisze ze powinna wyjść a nie ze wyjdzie ;)
    IUI traktuje sie jako normalny stosunek, także nie liczy sie innaczej :) jesli ktos bedzie miec później implantacje to moze nie wyjsc, albo bedzie niska. Ale wiadomo co kobieta to inaczej. Nie mowie ze nie wyjdzie ;)

• Seli Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są jednak pewne granice...

Idę spać :) Mąż ogląda mecz, zapracował na niego to niech ma :P
    Jutro mam na 10, jakoś tracę zapał do tej pracy...

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa992 wrote:
    IUI traktuje sie jako normalny stosunek, także nie liczy sie innaczej :) jesli ktos bedzie miec później implantacje to moze nie wyjsc, albo bedzie niska. Ale wiadomo co kobieta to inaczej. Nie mowie ze nie wyjdzie ;)

Dlatego mowie ze na szczegółach tego typu sie nie znam :P
    Chodziło mi o to ze na IUI decydują sie osoby które z jakiegoś powodu naturalnie (z naturalnego współżycia) nie mogą mieć dzieci. I ze moze dlatego zalecają później sprawdzać, dla pewności :) Tak jak mówię -nie znam sie na tym aż tak ;)

• Sylwiaa992 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam kobieta to przydało by się duuuuzo cierpliwości ;)

• panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wieczorkiem. Ja sie wkurzam bo rano miałam plamke rozowego śluzu a do tej pory cisza. Wrrrr.

3i49krhm19wid3ce.png
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 05:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane :-) wczoraj znowu mnie z Wami nie było. Rano praca, a potem tata miał urodziny i tak dzień zleciał.
    WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI DNIA KOBIET, ABY WSZYSTKIE DOCZEKAŁY SIĘ DZIECIACZKÓW :-)

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 05:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :)
    Ja już jem śniadanko i zbieram się do pracy :( na szczęście jutro mam wolne, wzięłam bo mam w środku dnia usg tarczycy a z samego rana idę zrobić tsh na wtorek więc nie chciałam się denerwować pracą a że była możliwość wzięcia wolnego to skorzystała :) wczoraj byłam u rodzinnej, moja jest na urlopie więc musiałam iść do jakiejś innej i poprosiłam o skierowanie na tsh bo mi potrzebne do endo :) powiedziała że mam aktualne zrobione czyli te z końca stycznia i że ten endokrynolog coś wymyślił a ona nie może tak często dawać skierowań bo będzie miała problemy :/ ale odpowiedziałam jej swoją historię i w końcu zgodziła się wystawić te skierowanie :) trochę się boję tego jutrzejszego dnia ale wiem czego się spodziewać więc jest ok :) ale bardziej myślę o dniu dzisiejszym i o tym co mąż szykuje dla mnie na dzień kobiet, ma dziś wolny cały dzień więc może coś będzie :) ja po pracy oczywiście szoruje po ten żel i od razu do domku :D życzę Wam dziewczynki wszystkiego najlepszego z okazji naszego święta, żeby wszystkie marzenia się spełniły a szczególnie te najważniejsze <3

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Seli Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry ;) zycze by ten dzien byl dla kazdej z nas mily i moze owocny ;)

dZhdp1.png

• Sylwiaa992 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej również się juz z rana witam :) chociaż obudzili mnie o 6 rano i mialam mdłości jak jeszcze nigdy to cieszę się, bo plamienia sie koncza, praktycznie ich juz nie ma :)
    Wszystkiego dobrego w dniu Kobiet ;)

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa992 wrote:
    Hej również się juz z rana witam :) chociaż obudzili mnie o 6 rano i mialam mdłości jak jeszcze nigdy to cieszę się, bo plamienia sie koncza, praktycznie ich juz nie ma :)
    Cieszę się że wszystko wraca do normy ;)

Sylwiaa992 lubi tę wiadomość

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Seli Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa992 wrote:

A jak badania? Coś mówią konkretnie? Oby było jak najlepiej :)

dZhdp1.png

• panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkiego najlepszego dla nas.☺

3i49krhm19wid3ce.png
  • Sylwiaa992 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    A jak badania? Coś mówią konkretnie? Oby było jak najlepiej :)
    Mialam robiona morfologie, mocz i jakies z krwi i wyszły dobrze, ale podstawowe w ciąży robilam 2 tygodnie temu i były wporzadku więc o to sie nie balam. Ogólnie to nie mowili dlaczego te plamienia mogły byc. We wtorek mialam badanie na fotelu i usg i tyle :P dostaje jakies tabletki i 2 razy dziennie jakas strzykawe mi pakuja do welfronu :P

• Seli Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I nie mówią co to? :P

Najważniejsze, że jest dobrze :)

dZhdp1.png

‹‹ 665 666 667 668 669 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ