Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Kaassiia wrote:Co do strachu przed rakiem, różnie kobiety do tego podchodzą. Nie które nie chcą po prostu sobie tego uzmysłowić próbują zamieść pod dywan bo jak się powie a trzeba powiedzieć b. Czasami bywa tak że lekarz postawi zła diagnozę kobieta przeżywa a później tekst przepraszam ale wystąpiła pomyłka należy każdego zrozumieć
no ale jak operacyjnie ją otworzyła to chyba widziała... Jakby mi usunięto ciążę i powiedziano "przepraszam" to by nie wystarczyło. Ja rozumiem różne pomyłki ale są pewne graniceZ resztą, dobra :p ja ogólnie bojowo jestem nastawiona do ginów po moich ostatnich wizytach i doświadczeniach.
-
Seli wrote:no ale jak operacyjnie ją otworzyła to chyba widziała... Jakby mi usunięto ciążę i powiedziano "przepraszam" to by nie wystarczyło. Ja rozumiem różne pomyłki ale są pewne granice
Z resztą, dobra :p ja ogólnie bojowo jestem nastawiona do ginów po moich ostatnich wizytach i doświadczeniach.
Ja ogólnie bojowo jestem do lekarzy nastawiona także wiesz...Seli lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
Nie zawsze beta juz wyjdzie w 12 dpo
zagniezdzenie następuje miedzy 5-12 dpo, ja bym poczekala do 14 dpo bo tak zalecają lekarze po IUI. Wtedy jest juz pewność. Na forum z watku IUI dziewczyny czesto robily za wczenie i w 12 dpo beta wychodzila w okolicach 2-3 i znowu sie zastanawialy. A 14 dpo powinna byc juz wiarygodna. Nie ma co robic za wcześnie, bo jak nie wyjdzie to i tak sie czlowiek łudzi, że wlasnie moze za wczas zrobił test/bete. Wiem, że ciężko z czekaniem, ale to taka mala dobra rada
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2018, 20:45
25 cykl starań- nasz Aniołek czuwa nad nami z góry 9tc
Będziemy starać się od nowa.
Nic nie dzieje się bez przyczyny. -
Zrobiłam babeczki, mam jakiegoś nerwa
Chyba hormony już zaczęły mi świrować, bo wykres i w ogóle spokojnie... Więc musi się coś zadziać
najchętniej komuś bym przywaliła.
-
No raczej powinna widzieć. Uwierz mi wiele lekarzy położnych itp wykonują pracę rutynowo zero zrozumienia, ostatnio się o tym przekonałam,dla nich to często tylko praca a dla nas ciężkie sytuację to dla nich normalka codzienność.22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
Nasz skarb jest z Aniołkami
KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
21 wrzesień 2019 -
Sylwiaa992 wrote:Nie zawsze beta juz wyjdzie w 12 dpo
zagniezdzenie następuje miedzy 5-12 dpo, ja bym poczekala do 14 dpo bo tak zalecają lekarze po IUI. Wtedy jest juz pewność. Na forum z watku IUI dziewczyny czesto robily za wczenie i w 12 dpo beta wychodzila w okolicach 2-3 i znowu sie zastanawialy. A 14 dpo powinna byc juz wiarygodna. Nie ma co robic za wcześnie, bo jak nie wyjdzie to i tak sie czlowiek łudzi, że wlasnie moze za wczas zrobił test/bete. Wiem, że ciężko z czekaniem, ale to taka mala dobra rada
Beta (nie wiem jak po IUI) w 12dpo powinna wyjść. Zazwyczaj jeśli jest to wychodzi. Tak moze byc miedzy 5-12 z czego 12 to raczej chyba rzadkość. Oczywiście moge sie mylić ale ja mam swoje doświadczenie ze robiąc 10-12dpo jak nie bylo to nie bylo tez potem a jak bylo to juz wtedy byla porządna 10dpo. Ale to moze faktycznie różnie byc dlatego pisze ze powinna wyjść a nie ze wyjdzieSeli lubi tę wiadomość
21.01 69cm -
terka wrote:Beta (nie wiem jak po IUI) w 12dpo powinna wyjść. Zazwyczaj jeśli jest to wychodzi. Tak moze byc miedzy 5-12 z czego 12 to raczej chyba rzadkość. Oczywiście moge sie mylić ale ja mam swoje doświadczenie ze robiąc 10-12dpo jak nie bylo to nie bylo tez potem a jak bylo to juz wtedy byla porządna 10dpo. Ale to moze faktycznie różnie byc dlatego pisze ze powinna wyjść a nie ze wyjdzie
jesli ktos bedzie miec później implantacje to moze nie wyjsc, albo bedzie niska. Ale wiadomo co kobieta to inaczej. Nie mowie ze nie wyjdzie
Są jednak pewne granice...
Idę spaćMąż ogląda mecz, zapracował na niego to niech ma
Jutro mam na 10, jakoś tracę zapał do tej pracy... -
Sylwiaa992 wrote:IUI traktuje sie jako normalny stosunek, także nie liczy sie innaczej
jesli ktos bedzie miec później implantacje to moze nie wyjsc, albo bedzie niska. Ale wiadomo co kobieta to inaczej. Nie mowie ze nie wyjdzie
Dlatego mowie ze na szczegółach tego typu sie nie znam
Chodziło mi o to ze na IUI decydują sie osoby które z jakiegoś powodu naturalnie (z naturalnego współżycia) nie mogą mieć dzieci. I ze moze dlatego zalecają później sprawdzać, dla pewnościTak jak mówię -nie znam sie na tym aż tak
21.01 69cm -
Witajcie kochane
wczoraj znowu mnie z Wami nie było. Rano praca, a potem tata miał urodziny i tak dzień zleciał.
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI DNIA KOBIET, ABY WSZYSTKIE DOCZEKAŁY SIĘ DZIECIACZKÓW<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marek💙
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marta 💓 -
Witajcie dziewczyny
Ja już jem śniadanko i zbieram się do pracyna szczęście jutro mam wolne, wzięłam bo mam w środku dnia usg tarczycy a z samego rana idę zrobić tsh na wtorek więc nie chciałam się denerwować pracą a że była możliwość wzięcia wolnego to skorzystała
wczoraj byłam u rodzinnej, moja jest na urlopie więc musiałam iść do jakiejś innej i poprosiłam o skierowanie na tsh bo mi potrzebne do endo
powiedziała że mam aktualne zrobione czyli te z końca stycznia i że ten endokrynolog coś wymyślił a ona nie może tak często dawać skierowań bo będzie miała problemy
ale odpowiedziałam jej swoją historię i w końcu zgodziła się wystawić te skierowanie
trochę się boję tego jutrzejszego dnia ale wiem czego się spodziewać więc jest ok
ale bardziej myślę o dniu dzisiejszym i o tym co mąż szykuje dla mnie na dzień kobiet, ma dziś wolny cały dzień więc może coś będzie
ja po pracy oczywiście szoruje po ten żel i od razu do domku
życzę Wam dziewczynki wszystkiego najlepszego z okazji naszego święta, żeby wszystkie marzenia się spełniły a szczególnie te najważniejsze
-
Dzien dobry
zycze by ten dzien byl dla kazdej z nas mily i moze owocny
-
Hej również się juz z rana witam
chociaż obudzili mnie o 6 rano i mialam mdłości jak jeszcze nigdy to cieszę się, bo plamienia sie koncza, praktycznie ich juz nie ma
Wszystkiego dobrego w dniu Kobiet25 cykl starań- nasz Aniołek czuwa nad nami z góry 9tc
Sylwiaa992 wrote:Hej również się juz z rana witam
chociaż obudzili mnie o 6 rano i mialam mdłości jak jeszcze nigdy to cieszę się, bo plamienia sie koncza, praktycznie ich juz nie ma
Wszystkiego dobrego w dniu KobietSylwiaa992 lubi tę wiadomość
-
Sylwiaa992 wrote:Hej również się juz z rana witam
Wszystkiego dobrego w dniu Kobiet
A jak badania? Coś mówią konkretnie? Oby było jak najlepiej -
Seli wrote:A jak badania? Coś mówią konkretnie? Oby było jak najlepiej
dostaje jakies tabletki i 2 razy dziennie jakas strzykawe mi pakuja do welfronu
Nic nie dzieje się bez przyczyny.