X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • malinovapat Znajoma

Wysłany: 8 marca 2018, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Witaj malinovapat ;)
    Nie ma co się stresować staraniami, bo tak jak to napisała Sylwia wszystko się może zdarzyć :) życzę owocnych starań :D
    Nasz rocznik przechodzi chyba jakiś babyboom teraz :D mam nadzieję że wszystkie zostaniemy mamami w tym lub przyszłym roku <3

haha ! no czas nas goni ! :) będziemy się wspierać nawzajem !! <3

• Sylwiaa992 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    I nie mówią co to? :P

Najważniejsze, że jest dobrze :)
    No nie mówią :P tylko tyle, że krwawienia w ciąży sa groźne, a ja im powtarzam że mam plamienia a nie krew :P mysle ze wiecej sie dowiem przy wypisie jak porozmawiam z ordynatorem bo na obchodzie to malo co mówią

25 cykl starań- nasz Aniołek czuwa nad nami z góry 9tc
    Będziemy starać się od nowa.
    Nic nie dzieje się bez przyczyny.
  • Seli Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa992 wrote:
    No nie mówią :P tylko tyle, że krwawienia w ciąży sa groźne, a ja im powtarzam że mam plamienia a nie krew :P mysle ze wiecej sie dowiem przy wypisie jak porozmawiam z ordynatorem bo na obchodzie to malo co mówią

mi się od razu włącza moja lampka ostrzegawcza :P hahaha :)
    Oby ordynator coś powiedział :)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinovapat wrote:
    haha ! no czas nas goni ! :) będziemy się wspierać nawzajem !! <3
    Oj tam goni, dzidzia sama wybierze odpowiedni czas kiedy się pojawić w naszym życiu :) no ale jeśli w tym roku to już ostatni dzwonek na działania :D

malinovapat lubi tę wiadomość

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny, wszystkiego najlepszego w Dniu Kobiet; ) żeby niedługo się pojawiły upragnione II kreski :)
    Ja się zbieram do pracy. Dzisiaj znowu jakaś ciężka noc była. Dobrze że w weekend będę mogła pospać, maz do pracy w sobotę idzie. Dzisiaj do 16.30 :/

Martusia9 lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Oj tam goni, dzidzia sama wybierze odpowiedni czas kiedy się pojawić w naszym życiu :) no ale jeśli w tym roku to już ostatni dzwonek na działania :D

Czy ja wiem... Mówili, że do 30... A teraz się pozmieniało, nowsze badania, nowsze statystyki i już mówią, że do 25 :P Bo po większe ryzyko, więcej chorób i niepełnosprawności... Ale pewnie tutaj jest tak,że kobieta się decyduje jak ma poukładane życie, zawodowe, rodzinne. Ja płakać nie będę jak się nie uda do 30...

Wczoraj mama nas pytała o invitro... Nie mam nic przeciwko, ale nie robiłam na tyle badań by się kwalifikować, ani nie ma takiej opcji teraz dla nas. Aż tak bardzo nie chcemy mieć, jak się przydarzy ciąża - ok, dźwigniemy to (chyba:P), jak nie - to dobrze.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Czy ja wiem... Mówili, że do 30... A teraz się pozmieniało, nowsze badania, nowsze statystyki i już mówią, że do 25 :P Bo po większe ryzyko, więcej chorób i niepełnosprawności... Ale pewnie tutaj jest tak,że kobieta się decyduje jak ma poukładane życie, zawodowe, rodzinne. Ja płakać nie będę jak się nie uda do 30...

Wczoraj mama nas pytała o invitro... Nie mam nic przeciwko, ale nie robiłam na tyle badań by się kwalifikować, ani nie ma takiej opcji teraz dla nas. Aż tak bardzo nie chcemy mieć, jak się przydarzy ciąża - ok, dźwigniemy to (chyba:P), jak nie - to dobrze.
    No pod tym względem to faktycznie lepiej szybciej niż później :/ ale trzeba wierzyć że w obojętnie jakim wieku to i tak wszystko będzie dobrze :)

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może to moje zboczenie zawodowe, bo mam styczność z dziećmi niepełnosprawnymi, widzę ile jest dzieci z różnymi dysfunkcjami i jak kiedyś chciałam mieć dziecko, tak teraz mam duże obawy, że genetycznie i w ogóle mogłoby być one chore. Może dlatego mam taki dystans...

dZhdp1.png

• malinovapat Znajoma

Wysłany: 8 marca 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:

Muszę przestać "schizować", bo to też opóźnia wszystko...
    @ powinna przyjść w następnym tygodniu ale czuję już takie kłucie pod brzuchem, pulsujące jajniki... myślę że w tym cyklu nam się nie udało... ;< ostatnio robiłam badania krwi to fsh, prolaktyna, tsh i cukier były w porządku, morfologia idealnie... nie wiem jak progresteron i testosteron.. nie chcę sprawdzać, niech się dzieje co chce :P

• Seli Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    progesteron warto sprawdzić 7-8 dni po owulacji, wtedy ma się pewność, że owulacje się odbywają, bez tego nic się nie zadzieje :P

dZhdp1.png

• malinovapat Znajoma

Wysłany: 8 marca 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    robiłaś badania prywatnie, czy dał ci skierowanie lekarz? :D dzięki za informację :* jestem ciemna w tych sprawach :P mam nadzieję, że szybko zacznę obserwować swoje ciało...

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinovapat wrote:
    Muszę przestać "schizować", bo to też opóźnia wszystko...
    @ powinna przyjść w następnym tygodniu ale czuję już takie kłucie pod brzuchem, pulsujące jajniki... myślę że w tym cyklu nam się nie udało... ;< ostatnio robiłam badania krwi to fsh, prolaktyna, tsh i cukier były w porządku, morfologia idealnie... nie wiem jak progresteron i testosteron.. nie chcę sprawdzać, niech się dzieje co chce :P
    No takie ciągłe myślenie tylko i wyłącznie o tym na pewno nie pomogą a mogą tylko zaszkodzić :( ja w tamtym cyklu też czułam dużo objawów ciąży a raczej bardziej wmawialam sobie że je mam bo w ciąże nie zaszłam :( za to dziś mam 9dc i mam ogromną nadzieję że w tym miesiącu nam się uda :D jednak stres robi swoje więc nie wiadomo jak to będzie :( ale najważniejsza jest wiara i starania ;)

malinovapat, Mała_Mii lubią tę wiadomość

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • Sylwiaa992 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po obchodzie :) jutro mam miec usg i jak bedzie wporzadku to jutro do domku :)

malinovapat, Mała_Mii lubią tę wiadomość

25 cykl starań- nasz Aniołek czuwa nad nami z góry 9tc
    Będziemy starać się od nowa.
    Nic nie dzieje się bez przyczyny.
  • malinovapat Znajoma

Wysłany: 8 marca 2018, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    No takie ciągłe myślenie tylko i wyłącznie o tym na pewno nie pomogą a mogą tylko zaszkodzić :( ja w tamtym cyklu też czułam dużo objawów ciąży a raczej bardziej wmawialam sobie że je mam bo w ciąże nie zaszłam :( za to dziś mam 9dc i mam ogromną nadzieję że w tym miesiącu nam się uda :D jednak stres robi swoje więc nie wiadomo jak to będzie :( ale najważniejsza jest wiara i starania ;)

no właśnie to wmawianie jest najgorsze! narzeczony już też zaczyna się denerwować i mówi, że w panikę wpadam ;( długo się dziewczyny staracie?

• Seli Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinovapat wrote:
    robiłaś badania prywatnie, czy dał ci skierowanie lekarz? :D dzięki za informację :* jestem ciemna w tych sprawach :P mam nadzieję, że szybko zacznę obserwować swoje ciało...

Prywatnie. To nie jest duzy koszt a daje sporo ;p

dZhdp1.png

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinovapat wrote:
    no właśnie to wmawianie jest najgorsze! narzeczony już też zaczyna się denerwować i mówi, że w panikę wpadam ;( długo się dziewczyny staracie?
    A mój zaczyna panikowac razem że mną :D teraz to ja jego muszę uspokajac bo myśli że to z nim może coś nie tak jest :P
    My mieliśmy zacząć starania od ślubu czyli od czerwca ale zanim porobilam badania i się zdecydowaliśmy na 100% To zastał nas nowy rok :D tak więc to jest nasz 4 cykl starań a w tym pierwszy taki że działamy codziennie w dni płodne :) więc tak naprawdę jeśli nam się uda to znaczy że wszystko z nami w porządku chyba :D

malinovapat lubi tę wiadomość

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tak jak widać w podpisie leci 12cs. A po stracie to jakis 6 albo 7 cs.

3i49krhm19wid3ce.png
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej
    Wszystkiego dobrego Kobietki :))

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Martusia9 Przyjaciółka

Wysłany: 8 marca 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzis dzien @ ale nie robie testu czekam bo i tak przyjdzie niech przychodzi zeby zaczac od nowa a ja dzis dzien w pracy bedzie ciezki jak to w gasteonomi i dopoero w pon wolne eh eh

9cs o 1 dzidziusia
    22.10.2016 7 tyg[*]puste jajo
    24lata
    Tsh 1.13
    1 cykl z CLO-luty
    Wkoncu nam sie uda
    Marzec bez wspomagaczy.. co ma byc to bedzie
  • Seli Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis ogarniam dzien kobiet a jakos cisnienie jest...

dZhdp1.png

‹‹ 666 667 668 669 670 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ