Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój pies z początku po przeprowadzce wył. Ale teraz jak już długo tu mieszkamy i jest starszy to śpi cały dzień. Najważniejsze, żeby od początku psa przyzwyczaić do tego. Bo mojego teściowa nauczyła, że cały czas ktoś z nim w domu siedział i było mu się trudno przestawić. Teraz jest dobrze :) Ja jestem zdania, że lepiej jak pies jest sam w domu 8-9 godzin, niż 24 h w schronisku... Ciepełko, dobre jedzenie, spacery, miłość :)
    Ja mam energii ciąg dalszy, podmieniłam wodę w akwarium i siadam do książki chyba :) Chyba, że znajdę Chirurgów z napisami :D To wtedy wygrywają

panipuchatkowa lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli jak na studiach?

3i49krhm19wid3ce.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    Seli jak na studiach?

Ta prowwdzaca jest spoko ale mam mdlosci i boli mnie gardlo po wymiotach.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Sylwiaa992 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Wczoraj rano byłam już w domu. Pomału emocje opadają a ja uczę się żyć z tym wszystkim. Może wrócę kiedyś do Was tutaj na wątek, ale narazie jeszcze nie dam rady. W piątek wieczór napisałam do Sióstr Dominikanek o Pasek Św Dominika. To co napisalam było pierwszy raz tak szczere i płynęło prosto z serca. To wydarzenie odmieniło moje życie. Coś się we mnie zmieniło. Uwierzylam w Boga. Wiem że to dziwne, ale tak sie stało. Wiem że teraz tylko wiara i modlitwa może pomoc mi mojemu mężowi.
    Zawsze bylam zamknieta w sobie i nie umielam mówić o moich problemach i uczuciach. Teraz sie to zmieniło. Bede pisac pamietnik. Wczoraj bardzo dlugo i po raz pierwszy chyba rozmawialam z moim mężem o tym co sie stalo, o moich uczuciach, o tym co czuję. Oboje plakalismy, ale poczulam sie duzo mniej ze nie jestem z tym sama.
    Także jeśli chcecie zapraszam do mojego pamiętnika. Dzisiaj opublikowalamn to co napisałam do Sióstr. Jutro jeśli znajde czas napisze o tym co sie dzialo po tym jak dowedzielismy sie, że nasze maleństwo umarło.
    Życzę Wam wszystkim powodzenia i dużo szczęścia!

Mała_Mii, terka lubią tę wiadomość

25 cykl starań- nasz Aniołek czuwa nad nami z góry 9tc
    Będziemy starać się od nowa.
    Nic nie dzieje się bez przyczyny.
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa992 wrote:
    Cześć dziewczyny. Wczoraj rano byłam już w domu. Pomału emocje opadają a ja uczę się żyć z tym wszystkim. Może wrócę kiedyś do Was tutaj na wątek, ale narazie jeszcze nie dam rady. W piątek wieczór napisałam do Sióstr Dominikanek o Pasek Św Dominika. To co napisalam było pierwszy raz tak szczere i płynęło prosto z serca. To wydarzenie odmieniło moje życie. Coś się we mnie zmieniło. Uwierzylam w Boga. Wiem że to dziwne, ale tak sie stało. Wiem że teraz tylko wiara i modlitwa może pomoc mi mojemu mężowi.
    Zawsze bylam zamknieta w sobie i nie umielam mówić o moich problemach i uczuciach. Teraz sie to zmieniło. Bede pisac pamietnik. Wczoraj bardzo dlugo i po raz pierwszy chyba rozmawialam z moim mężem o tym co sie stalo, o moich uczuciach, o tym co czuję. Oboje plakalismy, ale poczulam sie duzo mniej ze nie jestem z tym sama.
    Także jeśli chcecie zapraszam do mojego pamiętnika. Dzisiaj opublikowalamn to co napisałam do Sióstr. Jutro jeśli znajde czas napisze o tym co sie dzialo po tym jak dowedzielismy sie, że nasze maleństwo umarło.
    Sylwia kochana, ściskam cię mocno :* Jesteś silną kobietą, przetrwasz to. Ja na pewno będę czytać Twój pamiętnik. Bardzo mnie zabolało to, co ci się przydarzyło. Cały dzień chodziłam wtedy zła i wnerwiona na cały świat. Bo nie powinno nam, kobietom, przydarzać się coś takiego :( Trzymam kciuki za Ciebie i Twojego męża, żebyście to razem przetrwali i byli silni :*

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵

Wysłany: 11 marca 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia.. Bede śledzić pamiętnik. Trzymajcir się..

3i49krhm19wid3ce.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa992 wrote:
    Sylwia, ja Tobie życzę dużo wytrwałości i pogody ducha. Pamiętaj, nic się nie dzieje bez przyczyny, a Pan ma dla nas plan i to na pewno jest dobry plan :) trzymaj się i trwaj w modlitwie :)

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia baaardzo mocno Cię przytulam. Wierzę, że jeszcze wszystko się ułoży. Masz męża, masz w nim ogromne wsparcie.Przetrwacie to razem. Trzymajcie się!

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

01.2021 puste jajo (* 8 tc)
  • Seli Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, trzymajcie sie... Nadal jestem przejeta Wasza sprawa. To smutne wszystko...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Martusiaa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia ..tak naprawdę nie mogę znalezc słów jakie mogłabym teraz powiedzieć by Cię pocieszyć.. bo takich nie ma.. musisz w spokoju przeżyć żałobę..przytulam mocno.. I będę śledzić twój pamiętnik.. :*

3jgxyx8d40d83sxa.png
    6 cs
    Beta hcg
    20.02.2018r 27 dc -299,26
  • kryha Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja miałam rację. Bratowa urodziła wczoraj córeczkę...

2x1nanlix81xpd1c.png
    km5svcqgp72i11n3.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kryha, to gratulacje dla bratowej ;)

Ja sie jakos trzymam... Normalnie to juz bym wrocila...

dZhdp1.png

• Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kryha gratulacje dla bratowej ;)
    ALex to trzymamy kciuki żeby ten skok to była owu a nie jakieś nie porozumienie ;p
    Sylwia wiem co tetaz przezywasz i czujesz ... sama nie dawno przeszłam stratę synka , prawda jest taka ze po tym są dwa wyjścia .. albo odwrócisz się kompletnie od Boga , odsuniesz od ludzi którzy chcą Ci pomoc , zamkniesz na święty w czterech ścianach aż w końcu zostaniesz sama ... bez ludzi otaczających Cię , bliskich przyjaciół rodziny męża ...
    albo właśnie pójdziesz ta droga która wybrałaś ( ja tez ta wybrałam ) wierzysz w Boga , to z miało jakiś cel , ze Bóg się co robi i noe chciał zle , Twoje dziecko było wyjątkowe dlatego zostało urodzone dla nieba ❤️Bóg ma dla Ciebie plan , wspaniały plan ..wkrótce się o tym przekonasz .. nie odsuwaj się od bliskich , rodziny przyjaciół .Oni tetaz będą Ci bardzo potrzebni i razem przez to przejdziecie .. ściskam Cię mocno ❤️

Wiecie co zauważyłam ze stałam jakieś 1,5 h niby nie długo na nogach w kuchni .. nastawiłam rosół ,makaron , przygotowałam lasagne .. i brzuch zaczął bolec lekko , usiadłam i spokój ;D ale cyce to jak donice normalnie ;D❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2018, 13:30

74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cyce jak donice to ja przyjmuje na klatę; p teraz mam flaczki. A maz lubi jak sa wieksze, po dupku ostatnio urosły: )
    Kryha tak jak czułaś, mówiłam: ) gratulacje dla bratowej ;)

Mała_Mii lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja oddam ;p czuje sie oszukana bo schudlam, nie biore hormonow a one urosly ;p

dZhdp1.png

Wysłany: 11 marca 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kryha gratulacje dla bratowej. Mala Mi ooo ktos powiedział lasagna???☺

3i49krhm19wid3ce.png
  • Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli ja przyjmę trochę ;D bo zawsze byłam mało cycata ;D No abyetaz to faktycznie kurde jędrne okrągłe i spuchnięte się zrobiły ;p
    Panipuchatkowa zapraszam na obiad ;p

74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
  • Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja to bym coś słodkiego zjadła ;p ciasta jakiegoś ;p

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

• Seli Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis tylko wafle ryzowe....
    Mam zylki popenkane na oczach, cala w kropkach...

dZhdp1.png

• Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli Ty jeszcze na zajęciach? Może wracaj do domu?

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

‹‹ 686 687 688 689 690 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ