SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mii współczuję.. co za chamidło..

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

01.2021 puste jajo (* 8 tc)
  • Seli Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 05:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie. Moj organizm sie rozmyslil. Owulacji nie ma. Tempka spada nie rosnie. Szyjka stwardniala juz wczoraj i zamknela sie. Tak jest za kazdym razem ostatnio, a potem nagle robi sie owulacja bez sluzu, bez objawow szyjki.... Najgorsze to, ze nie wiem kiedy okresu dostane. Pewnie znow za miesiac ;/ A bylo fajnie i sie zjebalo ;(

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. U mnie też temperatura spadła. Ale znowu nie jest zbyt miarodajna chyba bo się przebudzałam w nocy. U Ciebie może jeszcze wybić :)
    Zbieram się do pracy. Już mnie skręca od środka. Znowu cały dzień wnerwiania. Pewnie dzisiaj będę miała całą grupę bo się wychorowali już...

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jeśli wybije to pewnie za kilka-kilkanaście dni :P skoro już płodny śluz, ułożenie szyjki się kończy to pewnie już nie ma takich płodnych. Szkoda bo śluzu było dużo... Choć teraz z rana nadal go mam... Może szyjka w ciągu dnia wariować? Bo w sumie tak koło 22 sprawdzałam, a zawsze sprawdzam ok. 17-18

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :)
    Ja właśnie do pracy już jadę :( po trzech dniach lenistwa to będzie szok 10h pracować :P ale przeżyje, jak zawsze :)
    Mała Mi ale cyrki z tym radiem, a facet to cham, prostak i złodziej :/ mam nadzieję że wszystko się wyjaśni i odzyskacie swoją własność :)
    Seli może jeszcze nic straconego, trzeba wierzyć że nie :)
    Życzę Wam miłego poniedziałku i oczywiście spokojnego :)

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Seli Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh... Ja już tego nie rozumiem, już zaczynam się denerwować, bo wydawało się... Stabilnie :P Mam jakiś stres przed jutrem, w ogóle mam stres ;(

dZhdp1.png

• Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gnikas wrote:
    Cześć,postanowiłam do Was dołączyć, oficjalnie z mężem postanowiliśmy w końcu zacząć starać się o dzidzie. Również jestem '92, trochę przejrzałam Wasz wątek i widzę, że macie pewne doświadczenie, na pewno większe ode mnie ;).Może w związku z tym rozwiejecie moje wątpliwości. Prawdopodobnie ustrzeliliśmy idealnie moment (piszę prawdopodobnie bo różnie u mnie z tymi cyklami bywało) średnio cykl trwa u mnie 31-35 dni. teraz wypada jakieś 6 dni po owulacji i 9 przed @, stąd moje pytanie czy któraś z Was miała po tak krótkim czasie jakiekolwiek objawy, które później potwierdziy ciąże? Nie chce mi się samej wierzyć, że coś się dzieje ale od wczoraj mrowienie jajników na zmianę, w nocy ból brzucha i jajników jak przed @, dzisiaj potworny ból głowy i co półgodzinne latanie do wc. Czy to mogą być objawy, czy zmiana pogody tak na mnie działa?
    Hej,
    Ja z doświadczenia wiem, że zawsze znajdą się objawy podobne do ciąży. W ciągu moich 3 cykli starań miałam je wszystkie (łącznie z dziwna beta, zylkami na piersiach, było mi niedobrze, bolał mnie inaczej brzuch itd.) stąd teraz jedynie konkretne 2 kreski, porządna beta albo usg przekonają mnie ze to ciąża :D

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli ale szyjka zmienia sie w ciągu dnia i to jak bardzo! Dlatego warto mierzyć o tej samej porze bo moze z zamkniętej sie otwarta zrobić albo odwrotnie...

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Seli Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Seli ale szyjka zmienia sie w ciągu dnia i to jak bardzo! Dlatego warto mierzyć o tej samej porze bo moze z zamkniętej sie otwarta zrobić albo odwrotnie...

Chyba tak, już się nastawiłam, że jak była jeszcze wysoko i otwarta, miękka a się zrobiła po 4 h inna... ale kurczę teraz siedze i pije kawę i muszę majty zmienić bo śluzu jest multum, książkowy, kurze jajko, rozciąga się. Nie miałam jeszcze tyle śluzu płodnego. No i bolał mnie jajnik i podbrzusze tak owulacyjnie. Denerwuje się... Po prostu bo jest za dobrze :P tak jeszcze nie było, no i chyba też chce odwrócić swoje myśli od pracy na to. Bo pracy się mega boje... Chyba nie potrzebnie, bo jakby coś było to pewnie dostałabym wiadomość, a nie obrzucą mnie jutro pomidorami :P

dZhdp1.png

• panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala Mi ale masakra to co piszesz.. To jakis nienormalny typ w ogole.. Wspolczuje że musicie się szarpać z takim czlowiekiem. Seli moze jeszcze tempka odbije.? Widzę że u większości tydzień zapowiada się ciężko. U mnie w sumie też jutro ide na badania i robie krzywą cukrową. I tak pewnie tydzien zleci..

3i49krhm19wid3ce.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli spokojnie :) na pewno wszystko będzie dobrze i niepotrzebnie się nakrecasz i denerwujesz :) dasz radę w pracy, a oni też się na pewno pojawi :)
    Ja już w obozie pracy. Byle do 15.30. A od jutra czeka mnie jeżdżenie do szpitala bo teściowa będzie miała operację serca w środę...

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • terka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Chyba tak, już się nastawiłam, że jak była jeszcze wysoko i otwarta, miękka a się zrobiła po 4 h inna... ale kurczę teraz siedze i pije kawę i muszę majty zmienić bo śluzu jest multum, książkowy, kurze jajko, rozciąga się. Nie miałam jeszcze tyle śluzu płodnego. No i bolał mnie jajnik i podbrzusze tak owulacyjnie. Denerwuje się... Po prostu bo jest za dobrze :P tak jeszcze nie było, no i chyba też chce odwrócić swoje myśli od pracy na to. Bo pracy się mega boje... Chyba nie potrzebnie, bo jakby coś było to pewnie dostałabym wiadomość, a nie obrzucą mnie jutro pomidorami :P

No to jak dla mnie temperatura jeszcze moze skoczyć jak nic. Tylko np jutro/pojutrze ;) nie ma co juz skreślać cyklu, mówić ze będzie zły itd itd. Po co nerwy po co nakręcanie sie juz teraz ;)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Seli Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokladam duze nadzieje w tym cyklu po poprzednim. Wiem, ze owulacja bedzie tylko niech bedzie normalna a nie jak w poprzednich cyklach.

Ja do 11.35 ;D na cale szczescie. Ide potem na silownie, zrobie zakupy w lidlu i na 18 idziemy do kina na "trzy bilbordy za missouri". Ale jutro za to mam od 8 do 18-19... Moze namowie kolezanke bysmy przerwe sobie zrobily i pojechaly na pizze ;p

Alex, to oby z tesciowa bylo ok. Ja mialam dziwne sny, boje sie o dziadzia. Jakos tak w ogole mam taki dziwny niepokoj, stres i nie wiem o co chodzi bo staram sie uspokoic, powtarzam sobie, ze praca to tylko praca i trudno... Ze cykl nie wazne jaki by byl to te owulacje sa... a nadal sie wewnetrznie trzese jakos.

dZhdp1.png

• Mari92 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli jeszcze wszystko może iść w dobrym kierunku. Nie przekreślaj cyklu.
    Mała Mi różni ludzie są na świecie (niestety).
    Alex dasz radę :-)
    Ja do pracy na 12:-)
    Modem z internetu mi padł. Więc został mi chwilowo net w komórce :-)
    Miłego poniedziałku :-)

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • Seli Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za 5 min zaczynam a za 3 koncze ;D

dZhdp1.png

Wysłany: 12 marca 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja koncze za 7h.☺

3i49krhm19wid3ce.png
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś do 17 :( masakra.

W ogóle chciałam Wam napisać, że ten żel conceive plus jest super :) I nie uważam że jest jakiś mega wodnisty - kiedyś używałam unimila i też był taki lejacy.
    Polecam w każdym razie :p

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png

Wysłany: 12 marca 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Magda. Chyba trzeba się skusić.☺

3i49krhm19wid3ce.png
  • Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki ;) Noo facet ten. To ham , nie będę się Nom przejmować i denerwować .. tylko szkoda mi męża No ale ja od poczadku czułam ze ten koleś jest dziwny i to mówiłam mężowi ... No cóż ..
    seli jak najbardziej ja w tym cyklu sprawdzałam szyjkę zawsze o 20 , czasami o innej pozę i była w innym położeniu zazwyczaj po 20 szła do dołu ...mało tego ja miałam owu 18dc , a 11,12dc szyjka była mega wysoko nie mogłam dotknąć .. a 18 .. rak sibie średnio moim zdaniem ale napewno nie tak wysoko jak szybciej bo z łatwością ja sięgałam :)i popatrz ciąża ;p

74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
  • Seli Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczymy, sluzu mam sporo ;p szyjke zbadam pozniej ;) zelu chyba nie kupie w takim razie. Bo plodny, ksiazkowy jak nigdy.

Magda - sama cytologia w gineamedica 50 zl , to nie tragedia ;) tak mi sie przypomnialo.

Ostatnie 50 minut i wio :D

Magdaa21 lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

‹‹ 689 690 691 692 693 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ