X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chociaż jakoś nie wiem.. może to głupie, ale boję się że np natura by wolała pozbyć się wadliwego zarodka a ja przez progesteron go przytrzymam.. :(

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, ty od razu o wadliwych zarodkach :) Najpierw może faktycznie zbadaj progesteron 7-8 dni po owulacji. A dopiero później suplementuj. Mi lekarz kazał brać Duphaston bo mam właśnie za niski progesteron w II fazie. W takim razie zdrowej ciąży bym nie utrzymała.
    Ja się dzisiaj dowiedziałam, że mojemu patologicznemu kuzynowi urodziło się dzisiaj dziecko. To brat tej patologicznej tak samo kuzynki, która ma czwórkę dzieci i każde z innym. Tacy to pożyją! Pożaliłam się mamie dzisiaj, że oni tacy ułomni i tyle dzieci mają, a ja pewnie długo mieć nie będę... Mama niby nie pyta, ale ja dobrze wiem, że ona się domyśla, że przez moje choroby będzie ciężko. Bo wie, że ja chciałabym mieć gromadkę dzieci...
    A koleżanka z pracy dzisiaj mi powiedziała, że się jej okres 5 dni spóźnia i podejrzewa ciążę. A ona nie chce, bo jedno dwuletnie dziecko ma i na razie nie chce drugiego. Ile bym dała, żeby się zamienić...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2018, 21:15

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah bo człowiek za dużo myśli :(

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Magda, ty od razu o wadliwych zarodkach :) Najpierw może faktycznie zbadaj progesteron 7-8 dni po owulacji. A dopiero później suplementuj. Mi lekarz kazał brać Duphaston bo mam właśnie za niski progesteron w II fazie. W takim razie zdrowej ciąży bym nie utrzymała.
    Ja się dzisiaj dowiedziałam, że mojemu patologicznemu kuzynowi urodziło się dzisiaj dziecko. To brat tej patologicznej tak samo kuzynki, która ma czwórkę dzieci i każde z innym. Tacy to pożyją! Pożaliłam się mamie dzisiaj, że oni tacy ułomni i tyle dzieci mają, a ja pewnie długo mieć nie będę... Mama niby nie pyta, ale ja dobrze wiem, że ona się domyśla, że przez moje choroby będzie ciężko. Bo wie, że ja chciałabym mieć gromadkę dzieci...
    A koleżanka z pracy dzisiaj mi powiedziała, że się jej okres 5 dni spóźnia i podejrzewa ciążę. A ona nie chce, bo jedno dwuletnie dziecko ma i na razie nie chce drugiego. Ile bym dała, żeby się zamienić...

Takie to życie niesprawiedliwe jest..

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

01.2021 puste jajo (* 8 tc)
  • terka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    Chociaż jakoś nie wiem.. może to głupie, ale boję się że np natura by wolała pozbyć się wadliwego zarodka a ja przez progesteron go przytrzymam.. :(

Progesteron utrzymuje ciążę której nie utrzymałby organizm samodzielnie. To naturalny hormon który powinien organizm wytworzyć sam. Ale czasem bywa ze tego nie robi. I wtedy sie dostaje go w tabletkach, to nic złego ;) Jesli miałaby byc naprawdę "wadliwa" ciąża to i tak sie nie utrzyma. Progesteron temu jakos specjalnie nie zaradzi tak jakby nie zaradził naturalny wytworzony przez organizm. On utrzymuje ciążę przy życiu ale taka którą się da utrzymać. Wiec spokojnie, nie ma co czarnych scenariuszy snuć, po co nam to? :D

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda no wlasnie wlacz pozytywne myślenie.☺

3i49krhm19wid3ce.png
  • Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynko naskrobalyscie ;) ja byłam u teściowej właśnie wróciłam ;)
    Chciałam
    Wam
    Życzyć miłej nocki ;) ja idę jakoś film załączyć i spać ;) dobranoc ;)

74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
  • Seli Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:

Progesteron robi się 7-8 dni po owulacji. Dobrze wiedzieć jaki się go ma poziom, jeśli jest niski to nigdy samodzielnie nie utrzymasz ciąży - jaka ona by nie była. Dużo kobiet bierze duphaston albo luteinę. Nie ma w tym nic strasznego, ale bez sensu brać to jeśli masz dużo progesteronu swojego :)
    Mierzysz temperatury? Robisz sobie wykresy obserwacji?

u mnie jednolinijnie, nie wiem czy pyknie, czy to będzie cykl bezowulacyjny. Dziś siedzę do nie wiadomo której, nie dam się zagadywać, chcę wrócić szybko do domu :P

Swoją drogą... Tamta ginka mówiła, że badania nasienia w tamtej klinice są niby nie ważne bo nie według WHO, jakoś tak mnie tknęło i wczoraj popatrzyłam na nie raz jeszcze to nasienie jest super i jest według WHO. Głupia baba :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny : ) Seli ja nawet nie wiedziałam że badania mają być według WHO. Muszę później sprawdzić jak u mojego męża. Ale w sumie co to ma do rzeczy, według czego... normy są podane.
    Ja dzisiaj po pracy przyjadę do domu, zjemy szybko obiad i do szpitala... cały dzień w plecy będzie; /

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No WHO ma inne normy i potem do ewentualnego invitro czy inseminacji ma to znaczenie :p

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Mari92 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kobietki :-) miłego dnia dla Was

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to na razie nie rozważam: ) u mnie też Seli dziwna temperatura i zawirowania na wykresie. Ale jajnik sie uspokoił. Trochę tylko to czułam wieczorem i cały dzień cisza...

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzajemnie Mari :)

Mari92 lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kobietki :)
    Kurczę tak piszecie o tym progesteronie, może skoczę w sobotę i sobie zbadam - będę niby 6 dzień po owulacji to będzie wiarygodny wynik?
    Ja już w biurze siedzę, dziś kończę o 15 i szybciutko do endo :) dziś sądny dzień :) trzymajcie kciuki żebym nie zemdlala przed gabinetem :P nie wiem jakiś taki strach mam :( miłego dnia Wam życzę :)

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Seli Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Kurczę tak piszecie o tym progesteronie, może skoczę w sobotę i sobie zbadam - będę niby 6 dzień po owulacji to będzie wiarygodny wynik?
    Ja już w biurze siedzę, dziś kończę o 15 i szybciutko do endo :) dziś sądny dzień :) trzymajcie kciuki żebym nie zemdlala przed gabinetem :P nie wiem jakiś taki strach mam :( miłego dnia Wam życzę :)

Tak, powinien byc ;)

dZhdp1.png

• panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss no to trzymam kciuki.☺ będzie dobrze. Dziewczyny siedze właśnie w labku zaplacilam dzisiaj 250zl za badania. Nieźle. Robię krzywą cukrową juz jestem po pierwszym kubku. Omg zabierzcie mnie stąd. ☺

MissKathy92 lubi tę wiadomość

3i49krhm19wid3ce.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspolczuje ;p ja musze to powtorzyc... ale zrobie to przy dniu wolnym. Chyba ;p

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:

Bedzie o tyle wiarygodny ze i tak będziesz wiedziała ze moze jeszcze do góry troszkę podnieść sie ;)
    Warto zrobić będziesz wiedziała na czym stoisz ;)

Dasz rade! Jak zemdlejesz to nie dowiesz sie niczego wiec nie opłaca sie-o tym pomyśl :P

• terka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    Miss no to trzymam kciuki.☺ będzie dobrze. Dziewczyny siedze właśnie w labku zaplacilam dzisiaj 250zl za badania. Nieźle. Robię krzywą cukrową juz jestem po pierwszym kubku. Omg zabierzcie mnie stąd. ☺

Jesteśmy z Toba! Ja tez niedługo będę musiała to zrobić. Nie uchowam sie :D chyba ze któraś za mnie w ramach dobrego uczynku chce iść? :D

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Bedzie o tyle wiarygodny ze i tak będziesz wiedziała ze moze jeszcze do góry troszkę podnieść sie ;)
    Warto zrobić będziesz wiedziała na czym stoisz ;)

Dasz rade! Jak zemdlejesz to nie dowiesz sie niczego wiec nie opłaca sie-o tym pomyśl :P
    No postaram się bo zawsze u lekarza jestem biała jak ściana i każdy mnie pociesza że nie umrę :D
    A w ogóle są jakieś objawy tego że progesteronu jest za mało? I czy trzeba jakoś specjalnie się przygotowywać przed badaniem? Kurczę mąż mnie zabije jak powiem że jeszcze jakieś badanie chce zrobić bo on twierdzi że i tak wszystko wyjdzie dobrze więc to tylko marnowanie kasy :( ale akurat progesteronu nigdy nie badalam więc chyba warto :)

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
‹‹ 693 694 695 696 697 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ