Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Magda, ty od razu o wadliwych zarodkach
Najpierw może faktycznie zbadaj progesteron 7-8 dni po owulacji. A dopiero później suplementuj. Mi lekarz kazał brać Duphaston bo mam właśnie za niski progesteron w II fazie. W takim razie zdrowej ciąży bym nie utrzymała.
Ja się dzisiaj dowiedziałam, że mojemu patologicznemu kuzynowi urodziło się dzisiaj dziecko. To brat tej patologicznej tak samo kuzynki, która ma czwórkę dzieci i każde z innym. Tacy to pożyją! Pożaliłam się mamie dzisiaj, że oni tacy ułomni i tyle dzieci mają, a ja pewnie długo mieć nie będę... Mama niby nie pyta, ale ja dobrze wiem, że ona się domyśla, że przez moje choroby będzie ciężko. Bo wie, że ja chciałabym mieć gromadkę dzieci...
A koleżanka z pracy dzisiaj mi powiedziała, że się jej okres 5 dni spóźnia i podejrzewa ciążę. A ona nie chce, bo jedno dwuletnie dziecko ma i na razie nie chce drugiego. Ile bym dała, żeby się zamienić...Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2018, 21:15
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
alex0806 wrote:Magda, ty od razu o wadliwych zarodkach
Najpierw może faktycznie zbadaj progesteron 7-8 dni po owulacji. A dopiero później suplementuj. Mi lekarz kazał brać Duphaston bo mam właśnie za niski progesteron w II fazie. W takim razie zdrowej ciąży bym nie utrzymała.
Ja się dzisiaj dowiedziałam, że mojemu patologicznemu kuzynowi urodziło się dzisiaj dziecko. To brat tej patologicznej tak samo kuzynki, która ma czwórkę dzieci i każde z innym. Tacy to pożyją! Pożaliłam się mamie dzisiaj, że oni tacy ułomni i tyle dzieci mają, a ja pewnie długo mieć nie będę... Mama niby nie pyta, ale ja dobrze wiem, że ona się domyśla, że przez moje choroby będzie ciężko. Bo wie, że ja chciałabym mieć gromadkę dzieci...
A koleżanka z pracy dzisiaj mi powiedziała, że się jej okres 5 dni spóźnia i podejrzewa ciążę. A ona nie chce, bo jedno dwuletnie dziecko ma i na razie nie chce drugiego. Ile bym dała, żeby się zamienić...
Takie to życie niesprawiedliwe jest..
28.04.2020
2940 g 54 cm Szczęścia
01.2021 puste jajo (* 8 tc) -
Magdaa21 wrote:Chociaż jakoś nie wiem.. może to głupie, ale boję się że np natura by wolała pozbyć się wadliwego zarodka a ja przez progesteron go przytrzymam..
Progesteron utrzymuje ciążę której nie utrzymałby organizm samodzielnie. To naturalny hormon który powinien organizm wytworzyć sam. Ale czasem bywa ze tego nie robi. I wtedy sie dostaje go w tabletkach, to nic złegoJesli miałaby byc naprawdę "wadliwa" ciąża to i tak sie nie utrzyma. Progesteron temu jakos specjalnie nie zaradzi tak jakby nie zaradził naturalny wytworzony przez organizm. On utrzymuje ciążę przy życiu ale taka którą się da utrzymać. Wiec spokojnie, nie ma co czarnych scenariuszy snuć, po co nam to?
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
Dziewczynko naskrobalyscie
ja byłam u teściowej właśnie wróciłam
Chciałam
Wam
Życzyć miłej nockija idę jakoś film załączyć i spać
dobranoc
[/url]
[/url]
18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
20.11.2018 51cm 3520g ❤️
18.12.2018 54cm 4530g❤️
25.01.2019 59cm 6020g ❤️ -
Magdaa21 wrote:Chociaż jakoś nie wiem.. może to głupie, ale boję się że np natura by wolała pozbyć się wadliwego zarodka a ja przez progesteron go przytrzymam..
Progesteron robi się 7-8 dni po owulacji. Dobrze wiedzieć jaki się go ma poziom, jeśli jest niski to nigdy samodzielnie nie utrzymasz ciąży - jaka ona by nie była. Dużo kobiet bierze duphaston albo luteinę. Nie ma w tym nic strasznego, ale bez sensu brać to jeśli masz dużo progesteronu swojego
Mierzysz temperatury? Robisz sobie wykresy obserwacji?
u mnie jednolinijnie, nie wiem czy pyknie, czy to będzie cykl bezowulacyjny. Dziś siedzę do nie wiadomo której, nie dam się zagadywać, chcę wrócić szybko do domu
Swoją drogą... Tamta ginka mówiła, że badania nasienia w tamtej klinice są niby nie ważne bo nie według WHO, jakoś tak mnie tknęło i wczoraj popatrzyłam na nie raz jeszcze to nasienie jest super i jest według WHO. Głupia baba -
Hej dziewczyny : ) Seli ja nawet nie wiedziałam że badania mają być według WHO. Muszę później sprawdzić jak u mojego męża. Ale w sumie co to ma do rzeczy, według czego... normy są podane.
Ja dzisiaj po pracy przyjadę do domu, zjemy szybko obiad i do szpitala... cały dzień w plecy będzie; /Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
No WHO ma inne normy i potem do ewentualnego invitro czy inseminacji ma to znaczenie :p
-
Cześć kobietki
miłego dnia dla Was
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marek💙
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marta 💓 -
Witajcie kobietki
Kurczę tak piszecie o tym progesteronie, może skoczę w sobotę i sobie zbadam - będę niby 6 dzień po owulacji to będzie wiarygodny wynik?
Ja już w biurze siedzę, dziś kończę o 15 i szybciutko do endodziś sądny dzień
trzymajcie kciuki żebym nie zemdlala przed gabinetem
nie wiem jakiś taki strach mam
miłego dnia Wam życzę
-
MissKathy92 wrote:Witajcie kobietki
Kurczę tak piszecie o tym progesteronie, może skoczę w sobotę i sobie zbadam - będę niby 6 dzień po owulacji to będzie wiarygodny wynik?
miłego dnia Wam życzę
Tak, powinien byc -
Wspolczuje ;p ja musze to powtorzyc... ale zrobie to przy dniu wolnym. Chyba ;p
-
MissKathy92 wrote:Witajcie kobietki
miłego dnia Wam życzę
Bedzie o tyle wiarygodny ze i tak będziesz wiedziała ze moze jeszcze do góry troszkę podnieść sie
Warto zrobić będziesz wiedziała na czym stoisz
Dasz rade! Jak zemdlejesz to nie dowiesz sie niczego wiec nie opłaca sie-o tym pomyślhttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
panipuchatkowa wrote:Miss no to trzymam kciuki.☺ będzie dobrze. Dziewczyny siedze właśnie w labku zaplacilam dzisiaj 250zl za badania. Nieźle. Robię krzywą cukrową juz jestem po pierwszym kubku. Omg zabierzcie mnie stąd. ☺
Jesteśmy z Toba! Ja tez niedługo będę musiała to zrobić. Nie uchowam siechyba ze któraś za mnie w ramach dobrego uczynku chce iść?
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
terka wrote:Bedzie o tyle wiarygodny ze i tak będziesz wiedziała ze moze jeszcze do góry troszkę podnieść sie
Warto zrobić będziesz wiedziała na czym stoisz
Dasz rade! Jak zemdlejesz to nie dowiesz sie niczego wiec nie opłaca sie-o tym pomyśl
A w ogóle są jakieś objawy tego że progesteronu jest za mało? I czy trzeba jakoś specjalnie się przygotowywać przed badaniem? Kurczę mąż mnie zabije jak powiem że jeszcze jakieś badanie chce zrobić bo on twierdzi że i tak wszystko wyjdzie dobrze więc to tylko marnowanie kasyale akurat progesteronu nigdy nie badalam więc chyba warto