Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Seli wrote:A moze za wczesnie zmierzylas? Albo za pozno? Wykres zawsze daje jakis poglad
...bo w sobotę miałam 18dc a owulacje niby 10 lub 11dc więc niby się zgadzało ale może ovu się przesunąła na 13-14dc i wtedy by było za wcześnie w ten 18dc badanie... kurczę dobrze mówiłaś żeby tempke mierzyć i wtedy by było bardziej wiadomo kiedy była owulacja
no ale nie mierzylam głupia
ale w następnym cyklu już będę mierzyć bo oszaleje normalnie
-
Mała_Mii wrote:Seli tak masz racje
.
Hmm a co powiecie jeśli miss zaczęła brać dupka ? Przecież to progesteron wiec jeśli jest w ciąży to nie zaszkodzi jeśli nie to dostanie okres , tylko czy można tak sobie tetaz zacząć brać czy jego musisz brać odrazu po owu ? Nie znam się w tym temacie ale Tera tak sjbke o tym dupku pomyślałam -
On jest na recepte to raz a dwa po co go podwyzszac od tak? Pewnosci nie ma. Lepiej konsultowac takie rzeczy z lekarzem i robic to z monitoringiem. Nie wiemy czy pecherzyk nie byl za maly i to dla tego, czy zbadala za wczesnie czy za pozno...
-
Seli wrote:On jest na recepte to raz a dwa po co go podwyzszac od tak? Pewnosci nie ma. Lepiej konsultowac takie rzeczy z lekarzem i robic to z monitoringiem. Nie wiemy czy pecherzyk nie byl za maly i to dla tego, czy zbadala za wczesnie czy za pozno...
-
Wiecie Co? Narazie mam taki plan działania : czekam do soboty na @- jeśli przyjdzie to umowie się do gina przed następną owulacją, pokaże mu ten wynik progesteronu i zobaczę co on powie
A jeśli @ nie przyjdzie to postaram się umówić do gina jak najszybciej po dodatnim teście
jak myślicie dobry plan czy do dupy?
-
Bez wiedzy jaka tendencje ma progesteron to nie ma co sie faszerować...
Dlatego mowie ze gdyby sie nie udało wtedy sprawdzić jeszcze raz w następnym cyklu ale bardziej wiedząc kiedy co i jaki wtedy cokolwiek oceniać i ewentualnie brać. Tak - progesteron jest na receptę wiec na wlasna rękę nie da rady wziąć
Swoja droga jeśli nie ma pewności ze nie trzeba, nie bierz. Ochydne w smakumiałam kilka dni brać jak miałam plamienia juz w ciąży. Myślałam ze tych kiku dni nie zniosę bo 3x dziennie brałam
MissKathy92 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
Ej, naprawde? Juz ktoras z kolei pisze, ze nie dobre. Ja nie czuje smaku dupka w ogole ;p chyba, ze luteina pod jezyk?
-
Seli, luteina podjęzykowa jest obrzydliwa
na początku jest było ok, a po jakimś czasie na samą myśl, że mam wziąć kolejną tabletkę, od razu mnie mdliło. Na szczęście jest też dopochwowa
Ja juz w domu. Kupiłam sobie jeszcze w rossmanie sikacza dla uspokojenia i są piekne, grube 2 kreseczki.
Oprócz bety zrobiłam jeszcze progesteron i będę dzisiaj dzwonić do gin, na kiedy wizytaMagdaa21 lubi tę wiadomość
-
Seli wrote:Ej, naprawde? Juz ktoras z kolei pisze, ze nie dobre. Ja nie czuje smaku dupka w ogole ;p chyba, ze luteina pod jezyk?
Nie nie. O dupku mowiedla mnie osobiście tragedia
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
kryha wrote:Seli, luteina podjęzykowa jest obrzydliwa
na początku jest było ok, a po jakimś czasie na samą myśl, że mam wziąć kolejną tabletkę, od razu mnie mdliło. Na szczęście jest też dopochwowa
Ja juz w domu. Kupiłam sobie jeszcze w rossmanie sikacza dla uspokojenia i są piekne, grube 2 kreseczki.
Oprócz bety zrobiłam jeszcze progesteron i będę dzisiaj dzwonić do gin, na kiedy wizyta
Super! Kiedy wyniki?https://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
Kryha super
pochwał się sikaczem ;p
Hmm a powiedz mi jak miałaś biochem bo widzę ze miałaś ostatnio to kreski były widoczne czy słabiutkie ? I okres dostałaś w terminie ?[/url]
[/url]
18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
20.11.2018 51cm 3520g ❤️
18.12.2018 54cm 4530g❤️
25.01.2019 59cm 6020g ❤️ -
Ale dupka sie polyka... ja smaku nie czuje...
Kryha to czekamy na wyniki
Ja mam takie skurcze szyjki i kucia, ze zastanawiam sie nad wizyta u gina.. -
A Ty masz polowe cyklu?
ja slyszalam, ze szyjka moze kuc od tarczycy ale nie mam jej az tak strasznej i tez kurcze dzis to jest nie do wytrzymania. Mocne i co chwila..
-
Mała_Mii wrote:Kryha super
pochwał się sikaczem ;p
Hmm a powiedz mi jak miałaś biochem bo widzę ze miałaś ostatnio to kreski były widoczne czy słabiutkie ? I okres dostałaś w terminie ?
W poprzednim cyklu robiłam test o czułości 25 w ten dzień kiedy beta wyszła 90 i była blada kreska.
Okres przyszedł mi tydzień po terminie, miałam wtedy już betę zaledwie 17.
W tym cyklu znowu, test zrobiłam dzień po becie 81 i znowu blada druga kreska. Dzisiaj mam termin @ i od razu były 2 grube
Nie mam teraz jak zdjęcia zrobic.
Wyniki bety o 18 -
panipuchatkowa wrote:U mnie 11 dc.☺
To pewnie owulacyjnie
Jak grube to już pewniak hehehe -
terka wrote:Objawy mogą byc identyczne w cyklu udanym i nieudanym
dosłownie identyczne a nawet odwrotne
Ja w nieudanym miałam mdłości przed @ a w udanym wcale, później dopiero bardzo bardzo słabe. Wiec widzisz- nic co mogłoby jednoznacznie cos oznaczac
6 cs
Beta hcg
20.02.2018r 27 dc -299,26