SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • terka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Ale sie wnerwilam! Dzwoniłam do laboratorium o co chodzi z wynikiem że to jeszcze nie ma. To mi powiedzieli na centrali że nie dostali od labo mojej krwi!!! I muszę iść jeszcze raz na badanie. Masakra jakaś. W tym tygodniu nie zdążę bo akurat tamte labo od 7.00 a ja na 7.30 do pracy. Pójdę w poniedziałek dopiero. Parodia jakaś.

Ale ze jak??? Niech teraz na ich koszt to idzie a nie znów masz płacić... Wystarczy ze kłóc się będziesz dwa razy... Kopina... Zmień laba w ogóle

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • terka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Przepraszam dziewczyny że zapytam wprost ale muszę :) czy mogę robić sobie nadzieję na zapłodnienie jeśli się kochamy w dni płodne co drugi dzień? Staramy się codziennie ale teraz jakoś nie wychodzi :( ogólnie czytałam wczoraj że nawet zdrowe pary mają tylko ok 30% szans na poczęcie w dni płodne :/ mało pocieszające :(

Miss... Czy przez cały tydzień będziecie codziennie czy co drugi dzień to i tak 30% bedzie ;) a co drugi lepiej bo podejście do seksu inne ;)
    Nam się udało z trybu co drugi dzień, z codziennego nic nie było :P

• Seli Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co drugi dzień, nawet do 3 jest większa ilość nasienia i podobno lepsze niż codziennie albo kilka razy dziennie :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Seli Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex - słabo to wyszło z wynikami ;/ ale wygląda na to, że owu była :D

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex ale jaja z tymi wynikami... Dramat jakis. Niech Ci za to zaplaca chociaz pewnie to i tak nierealne. Miss moim zdaniem na pewno jest szansa.☺

3i49krhm19wid3ce.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki kobitki za odpowiedź :) trochę się zdolowalam że mąż nie bardzo się garnie do codziennego seksu i stąd moje zdenerwowanie i frustracja :( kiedyś nie było z takim czymś problemu, w sumie z owulacją też nie było- im bardziej się staramy tym mniej wychodzi w takim razie :( ale jak mówicie że jest szansa to nie będę go naciskac, dam czas na regenerację :D

Alex no to Cię załatwili... kłóć się że teraz mają badania robić na swój koszt bo co to ma być? Masakra jakaś :/ nie dziwię się że się wkurzyłas, kto by się nie wkurzył...

Dziś muszę zadzwonić do tego gina, no i do dentystki muszę się dobić bo mi przednie 1 się psują :( wczoraj cały dzień próbowałam i się nie dodzwonilam :/ mąż mi obiecał że się postaramy podzialac jak wrócę z pracy ale mamy mało czasu bo na 17 jestem umówiona z fryzjerką ale najwyżej poczeka :D

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • terka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Dzięki kobitki za odpowiedź :) trochę się zdolowalam że mąż nie bardzo się garnie do codziennego seksu i stąd moje zdenerwowanie i frustracja :( kiedyś nie było z takim czymś problemu, w sumie z owulacją też nie było- im bardziej się staramy tym mniej wychodzi w takim razie :( ale jak mówicie że jest szansa to nie będę go naciskac, dam czas na regenerację :D

Alex no to Cię załatwili... kłóć się że teraz mają badania robić na swój koszt bo co to ma być? Masakra jakaś :/ nie dziwię się że się wkurzyłas, kto by się nie wkurzył...

Dziś muszę zadzwonić do tego gina, no i do dentystki muszę się dobić bo mi przednie 1 się psują :( wczoraj cały dzień próbowałam i się nie dodzwonilam :/ mąż mi obiecał że się postaramy podzialac jak wrócę z pracy ale mamy mało czasu bo na 17 jestem umówiona z fryzjerką ale najwyżej poczeka :D

Jak wyczeka to będzie bardziej chętny :P

MissKathy92 lubi tę wiadomość

• Seli Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss nie ukladaj dni i seksu pod starania... Seks ma byc dla przyjemnosci a nie odbebnienia... Moze sie odechciec jak tak do tego podchodzisz ;p sa wpadki, ze tylko raz sie ze soba przespia i plemniki przezywaja. Przy regularnych stosunkach i u zdrowej pary nie musi byc takiej spiny ;)

Mi sie dzis mega chcialo to meza na spiocha wzielam :D rano jeszcze dobrze sie czulam. Teraz coraz gorzej... Ale maz sniadanko zrobil, wyprawil do pracy i dzis idziemy do proboszcza ;p mam obawy ;)

dZhdp1.png

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli super!!! Miss nie doluj sie będzie dobrze wszystko.☺

MissKathy92 lubi tę wiadomość

3i49krhm19wid3ce.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Miss nie ukladaj dni i seksu pod starania... Seks ma byc dla przyjemnosci a nie odbebnienia... Moze sie odechciec jak tak do tego podchodzisz ;p sa wpadki, ze tylko raz sie ze soba przespia i plemniki przezywaja. Przy regularnych stosunkach i u zdrowej pary nie musi byc takiej spiny ;)

Mi sie dzis mega chcialo to meza na spiocha wzielam :D rano jeszcze dobrze sie czulam. Teraz coraz gorzej... Ale maz sniadanko zrobil, wyprawil do pracy i dzis idziemy do proboszcza ;p mam obawy ;)
    Seli uwierz że próbuje tego nie robić, w sensie układać dni pod starania, no ale kurde nie udaje mi się to skoro ciągle o tym myślę :( całe szczęście mąż mniej się spina niż ja ale to ja naciskam za bardzo i wszystko psuje :( właśnie się zastanawiam jak to jest że są wpadki po jednorazowym seksie :P chciałabym taką wpadkę zaliczyć z mężem :D A nie tylko kalkulacje i obserwacje :P aj dobra spróbuje wrzucić na luz tak jak radzisz i przestać się przejmować :) bo naprawdę mi seks zbrzydnie a tak być nie powinno ;)
    A co do spotkania z proboszczem na pewno wszystko pójdzie dobrze, będzie zadowolony ze przyszliście i chcecie coś zmienić w życiu :) powodzenia

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss to dobrze ze mąż Cię hamuje w tych obliczeniach i kalkulacjach. Moja koleżanka teraz tez miała stymulacje i znowu jej się nie udało. Tak mi jej szkoda.. Z resztą tak jak i nas. No ale cóż trzeba próbować dalej.

3i49krhm19wid3ce.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    Miss to dobrze ze mąż Cię hamuje w tych obliczeniach i kalkulacjach. Moja koleżanka teraz tez miała stymulacje i znowu jej się nie udało. Tak mi jej szkoda.. Z resztą tak jak i nas. No ale cóż trzeba próbować dalej.
    Tak, jego hamulce dużo pomagają :) mi też jest przykro że się nie udaje ale trzeba próbować :) I się nie poddawać :)
    Uff już trochę mi przeszło :) chyba zlapalam okoloowulacyjnego doła ale jakoś idzie żyć :) mam dużo planów na dziś i to mnie trzyma :) aż chyba zaszaleje i zetne włosy :D bo mam do 3/4 pleców i już trochę przeszkadzają

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh Miss trzeba luzowac ;) obserwacje, obserwacjami ;) warto je robic ale nie ma co przesadzac.

dZhdp1.png

• Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju dziewczyny jajo zniosę i zesram się zaraz z nerwów ;D
    Boziu tak się stresuje ta wizyta , trzymajcie kciuki !❤️
    ALex ale jaja .. jacyś nie poważni normalnie ...
    miss wiesz ja jak dostałam okres pierwszy w styczniu odrazu powiedziałam do męża ze teraz wiesz co będzie , w ciąże muszę zajść sex ci chwile ;D wiesz mój mąż był na każde zawołanie moje ;D ale musiała mnje tez temperować .. bo za bardzo się nakręciłam , pogadałam w desperację , z nałogu w nałóg jak to się mówi .. dlatego myśle ze to zdrowe podejście męża bo jak oboje się nakręcacie to nic z tego nie będzie .. a aty weź z niego przykład ja jestem tego dowodem ;) a jak najbardziej sex co 2 dni jest wręcz książkowym , poczytaj bo plemniki niby maja czas żeby dojrzeć , Tz niby potrzebują go dużo więcej ale mąż na raz wszystkich plemników nie wytryskuje wiec uzupełnia co 2 dni małe braki a co chyba 3 może się mylę miesiące cała liczne dlatego mówi się Np żeby kokorycz kobiety i mężczyzna zmienił dietę no 3 miesiące przed planowaniem ciąży ;)

74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
  • Seli Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh :) Mala Mi spokojnie :D dobrze bedzie.

Mnie mdlosci zabija dzis :p masakra...

Mała_Mii lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała będzie dobrze! Jajka nie musisz znosić zostaw kurom ich powinność :D :D

Seli to przynajmniej skorzystałaś z momentu gdzie dobrze sie czułaś! ;) a rozmowa z proboszczem sie nie stresuj na pewno będzie zadowolony i nic nieprzyjemnego Cię nie spotka tam ;)

Miss myślenie myśleniem, świadomość świadomością ale oszaleć można od ciągłej analizy ;)

• Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Przepraszam dziewczyny że zapytam wprost ale muszę :) czy mogę robić sobie nadzieję na zapłodnienie jeśli się kochamy w dni płodne co drugi dzień? Staramy się codziennie ale teraz jakoś nie wychodzi :( ogólnie czytałam wczoraj że nawet zdrowe pary mają tylko ok 30% szans na poczęcie w dni płodne :/ mało pocieszające :(
    Mamaginekolog wręcz zaleca co 2.dzien bo dzięki temu plemniki są silniejsze :)

Alex, masakra!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2018, 08:56

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala Mi trzymam kciuki za wizyte!!!!

3i49krhm19wid3ce.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Mała będzie dobrze! Jajka nie musisz znosić zostaw kurom ich powinność :D :D

Seli to przynajmniej skorzystałaś z momentu gdzie dobrze sie czułaś! ;) a rozmowa z proboszczem sie nie stresuj na pewno będzie zadowolony i nic nieprzyjemnego Cię nie spotka tam ;)

Miss myślenie myśleniem, świadomość świadomością ale oszaleć można od ciągłej analizy ;)

Ano... zaraz zemdleje i zwymiotuje jednoczesnie ;p masakra znow...

Mimo wszystko mam przeterminowane zaswiadczenie o chrzcie i bierzmowaniu a nie zalatwie nowego... bo 500 km nie bede jechac do ksiedza ;p

Mi daj znac jak po wizycie.

dZhdp1.png

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli Ty sie na razie nie martw na zapas.☺

3i49krhm19wid3ce.png
‹‹ 865 866 867 868 869 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

💔 Jak przetrwać Święta, gdy Twoje ramiona są puste? Poradnik dla par starających się o dziecko

Święta Bożego Narodzenia. Magiczny czas, pełen ciepła, rodzinnych spotkań i... presji. Dla par, które od dawna marzą o dziecku, grudzień potrafi być emocjonalnym rollercoasterem. Wzruszenie miesza się z frustracją, poczuciem niesprawiedliwości i bólem, a każda reklama czy uśmiechnięte dziecko przy stole tylko uwypukla to, czego w ciągu roku udaje się jakoś nie dostrzegać.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pomagając szczęściu, czyli jak szybko zajść  w ciążę

Czy jest coś, co możesz zrobić, by zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę? Co może pomóc? Optymalny czas współżycia, „akrobacje łóżkowe” czy zdrowa dieta? Przeczytaj na co warto zwrócić uwagę starając się o dziecko, jakie są sposoby na zwiększenie szans na zajście w ciążę, a co najlepiej odłożyć na bok i skupić myśli na czymś innym.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ